2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

sağol burcum..kabağı çıkartayım o zaman..tarçınlı kurabiye tarifi var bende de..bir de ballı kurabiye var benim favorim..ikisinden birini yapayım..

ay ben de düşündüm başka neli olur diye,portakal aklıma geldi ama olmaz demiştim..kivili iyi fikir.

teşekkür ederim canlar

burcu kabak salatasının tarifini versene?? gülşahlar gelince de onu yapayım

burcu portakallı muhallebiyi yaptım,kimi beğendi kimi beğenmedi :) burak normal muhallebinin tadına bile bakmazken yarım küçük kase yedi..yağmur yaladı yuttu :))

Slm kızlar nasılsınız hülya misafirinmi var cnm kabak salatasını bende tavsiye ederim çok güzerl oluyor
ayşegül hakkınızda hayırlısı ama defne vbiraz daha büyüsün başlarsın dediğin gibi odaklanırsın o zaman tam anlamıyla
esma kayınvalidenmi hastalnadı yine geldimi üst üste gelir zaten bunada şükür
ay evet zeynebi arasammı bi acaba merak ettim bendee

Kızlar zeynebi aradım konuştuk zeynep iş görüşmelerine gideiyormuş muhtemelende pazartesi başlıycakmış işe ipeğide 3 gündür sabahtan alışsın diye akşama kadar kayınvalidesine bırakıyormuş bugünde tekrar görüşmeye çağırmışlar fırsat bulursa akşama girecekmiş hayırlısı olsun hakkında inş..

serap sen de var mı tarifi,yazsana canım varsa?

canım burcununki ile aynımı bilmiyorum ama ben yazıyım
1 kilo havuç
1 kilo kabak istersen daha azda olabilir
ben ikisini rendeliyorum biraz yağ koyup soteliyorum havuçlar bayağı pişicek sonra soğuyunca içne yoğurt ve mayonezi karıştırp döküyorum 1 diş sarımsak dereotu iri dövülmüş ceviz bunların hepsini bi güzel harmanlayıp srvis tabağına kjoyuyosun arzuya göre istersen yoğurt karşımından üstünede koyup biraz zeytin yağı hezdirebilirsin eğer yapınca dolaba koyarsan dahada güzel oluyor...

hıım ben de netten bakıyodum nasılmış diye :) tamam aldım canım tarifi sağol..yarına yapayım o zman,kinizde güzel diyorsanız

burcu portakallı muhallebiyi yaptım,kimi beğendi kimi beğenmedi :) burak normal muhallebinin tadına bile bakmazken yarım küçük kase yedi..yağmur yaladı yuttu :))
Portakallı puding o bikere tammmmııı .sık sık yapma ama 2gün üst üste yaptım portakallısını 2. gün yemedi cins kızım.

Malzemeler
1 Kg Kabak
500 Gr Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Mayonez
2 Diş Sarımsak
Yarım Demet Dereotu
1 çorba Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Yağ
1 Çay Bardağı Ceviz
Tuz

Yemeğin Tarifi

Kabakları yıkayıp rendeledikten sonra bir tencereye yağla beraber ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirelim.Unuda ekleyip sürekli karıştırarak 5 dk.daha pişirip tencereyi ateşten alalım.Dövülmüş sarımsağı,yoğurdu ve mayonezi karıştırarak soğumuş olan kabağa ilave edelim ve tekrar karıştıralım.Servis tabağına alıp üzerine dereotu ve ceviz serperek servis edelim

Bunu internetten aldım ama ben yapıncada internetten bu tarife göre yapmıştım.havuç koymamıştım Serap ben.daha mı güzel olur acama :26:

hadi hayırlısı.iyi olacak onun içinde hep sıkışmışlardıda rahatlarlar biraz.

hıım ben de netten bakıyodum nasılmış diye :) tamam aldım canım tarifi sağol..yarına yapayım o zman,kinizde güzel diyorsanız

güzel güzel yap valla.yağı orantılı dök ama vıcık vıcık olmasın.

ben de merak ediyodum ne zamandır zeynebi..iyi ya çok sevindim, inşallah olur görüştüğü işlerden biri..çok iyi olacak onun için de ipek için de.

Çilekli İrmik Tatlısı

Kullanılan Malzemeler:
1 litre sut
12 yemek kasigi seker
12 yemek kasigi irmik(piyale irmik)
1 paket vanilya
50 gr margarin
1 limon kabugu rendesi
200 gr cilek
5 kasik seker
Hazırlık
Tarifin Hazırlanışı
Sutu ,sekeri irmigi limon kabugu rendesini tencereye koyup karistirarak pisirin.
Ocaktan indirdikten sonra vanilya ve margarini ilave edip mikserle 10 dakika cirpin..
Cilek,sekeri rondoya koyup pure haline getirin.
Pismis irmik tatlisini ikiye bolup bir kismina sostan koyup karistirin. (cilek puresinin bir kismini ayri bir kaba ayirin tatlinin uzerine sos olarak dokmek icin )
Kek kalibini islatip bir beyaz bir kirmizi olacak sekilde karisimdan dokun.
Buzdolabinda yaklasik 5-6 saat durduktan sonra servis tabagina yavasca ters cevirin .(bir gece bekletilip servis yapilirsa daha guzel oluyor).
Uzerine ayirdiginiz cilekli sostan dokup yesil nane yapraklariyla susleyip servise sunabilirsiniz.. (İsterseniz kremsanti ve daha degisik suslemeler yapabirsiniz).

ben bunu yapıcam bi de,çok güzel oluyo,paylaşayım dedim

SELAM kızlar nasılsınız offf iştahımı kabarttınız nesıf mamalar konuşulmuş oh negüzel vallahi buara Çınarla uğraşmaktan ne kendıme bakabılıyorum ne bogazıma nede bırsey... sımdı yıne doktorla konusdum yarın su çıcegı asısı olacakdı 2-3 gun bekleyelım çocuk kendısını toparlasın bır an once yaparız dedı .

bu arada 2. çocuk ısteyenler mı var bacılar ?

ben çok aradım yanıma yandaş ama herkes kaçıyor anacım..özlemden(zeynep6672) bekliyoruz bakalım bi atak..
siz düşünüyor musunuz?

ayşegülcüm çalışman senin içinde iyi olur.defneye haksızlık ettiğini neden düşünüyorsunki çoğu arkadaşımız bebekleri 3 aylıkken başladı işe san yaşına soktun kızını öyle düşünme bence.ama eşinle oturup enine boyuna bi anlaşman lazım.senin kurs konusunda ve şu adana işi hakkında.

stres yapma canım kendine ya.bu sıkıntılı günlerde bitecek inşallah.
sende duyma bazı şeyleri söylesin dursunlar gül geç onların istediği seni sinir etmekmi sende inatlarına sinir olma.

günaydın hayırlı cumalar herkese

günaydın selmacım sanada hayırlı cumalar.

bak bak küçük şirineye nelerde yapıyomuş öyle.
ama bu sıralar hepsi bi tuhaf çocukların huy değiştiriyorlar sürekli.
senin işin daha zor 3 tane allah kolaylık versin selmacım.

selam özlemcim artık msn de göremiyorum seni.
çınar nasıl oldu ishali durdumu.tabii iyice kendine gelince olsun aşısını.
bizde p.tesi göz druna götürücez yağızı, öğleden sonrada su çiçeği aşısını yaptıralım diyoruz bakalım.

bu arada hülyacım kabak salatasını ben şöyle yapıyorum:

1 orta boy soğanı küp küp doğrayıp az yağda kavuruyorum.
rendelemiş olduğum 1 kg kabağı sıkıp soğanların olduğu tencere koyuyorum suyunu çekene kadar kavuruyorum.kavurma işlemi bitince soğumaya bırakıyorum.
2 tane but etini haşlayıp ufak ufak parçalıyorum.
soğumuş kabağın içine tavuk etlerini ve iri kıyılmış cevizleri ekliyorum.
1 diş sarmısak eklenmiş yoğurdu mayanozla harmanlayıp karışıma ekliyorum birazda tuz katıyorum.
hazırladığım salatayı servis tabağına alıp üzerine kırmızı pul biber ve maydanozla süslüyorum.
kimse kabak olduğunu anlamıyor ve her yiyen bayılıyor.tavsiye ederim canım.

BEN BEN BEN.

Ama Allah biliyor ya bakamam uğraşamam dan değil sadece 1 taneye daha iyi şartlar sunarım diye 1 tanede kalsın istiyorum.hayat zor insanlar git gide zivanadan çıkıyor korkumdan en çokta.Ama ekonomik şartlarımı düzeltirim ani evimi alırım arabamı alırım çalışmaya benim ve eşimin halen güçü var ise son beşik bi 12-13 yıl sonra neden olmasın diyede düşünmüyor değilim.yaşları çok fark olacak ben yaşlanacağım biliyorum ama şartları sağlamak daha önemli diye düşünüyorum.

Hülya şimdi bu irmikli tatlıyı çok iyi anladım tarifi de bastım ama kalıba koyarken altına birşey sermiyecekmiyim jelatin falan hani kalıptan çıkmazsa diye.sadece ısıtım bi pembe bi beyazmı koyacağım.Birde kek kalıbına dökebiliyormuyum.bak batom bi kalıbım vardı komşum aldı 2 yıl öncede kalıbımıda taşınırken aldı götürdü onda bu tatlı eminim çok hoş olurdu.sen bana cevap ver haa suat a diycem çilek getirsin.Dudu ma yapayımda yesin.

ayyy buda güzelmiş.tavuk bu tür soğuk salatalarda hoş duruyor cevizde ilginç oluyor ama yakışıyor dur ben bunuda bastırayım.

burcucum ceviz ağıza biraz diri gelince daha hoş oluyor tadı.

bide kereviz salatası var onada bayılıyorum ben.aynı malzemelere kabak yerine kerevizi rendeleyip katıyosun.ama bunda soğan yok.
gazını alsın diyosan rendelediğin kerevizleri tencerede biraz çevir al hemen, soğuyunca tavuk ceviz yoğurt mayanoz tamamdırrr.
kalabalık misafir sofralarının vazgeçilmezleri bunlar bence.

canım ben borcama yaptım,sadece ıslatınca kolayca çıkıyo,başka bişeye gerek yok..borcamın kenarlarındam ne olur ne olmaz diye çevirmeden önce bıçakla geçmiştim ama :) normal kalıba olmaz gibi geldi bana ama..önce borcama yap,aklına yatarsa daha sonra kalıba yaparsın
duru severse,irmik çok faydalı zaten..

sağol pınarcım,değişik bi tarif..tavuklu daha önce yemiştik bu oturmada aynı olmasın şimdi :) ayy kerevizli cevizli bi salata yapmıştık,herkes çok seviyor ama bana kötü kokmuştu kereviz..ya ilk yediğim için ya da hamilelikten sanırım..

ya eskiden bi kısır vardı bi patates salatası :) ne değişik çeşit çeşit salatalar çıktı..insan şaşıp kalıyor valla..ben yani :)

KEREVİZİ BEN sevmem ama suat bi yerde yedim çok güzeldi der duru bak ona bi nediyebilir.bu aralar kocamı ihmal ediyorum zaten yapayım 3-5 değişik birşeyde sevinsiz kociş.

bugün benim dangalaklığım üstümde .ben ıslatı birkere ısıt okudum.kalıp diyincede aklıma hemen kek kalımı geldi bende tavuk göğsünü falan rulo yapınca hep bırcam kullanıyorum dedim ya mallığım üstümde . pardon şekerim tekrar tekrar yazdırdım sana.

dimi ya patates salatası yada kısır / tepsi böreği / kek birde yanına peynirli yada patatesli poğaca yaptınmı buna ooo çok çeşit hazırlamış çok yoruldu derdik derlerdi yani ben o kadar eski değilim de .

şimdilerde gençlik sapıttı sürekli icat çıkartıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…