HAVACIM DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CANIM EŞİNLE TATLI KIZINLA BİR ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR...opuyorumnanaktan
AMİN CANIM CÜMLEMİZE SABIRRRRRRRRRRRRmaşallah ecem hanıma canım ne kadar çabuk büyüyorlar doğdular doğacaklar derken birde bakmışız kocaman olmuşlar boshayallersmile
banada annem söyledi canım bir arkadaşının kızı ilk çocuğunuda şimdiki bebeğinide hep öyle yatırmış hatta hiç sırt üstü yatırmamış hiç bir sorun olmamış bizde arada uyanıkken rahatlasın sırtı dinlensin diye yatırıyoruz fazla değil ama hep sırt üstü de yatıramayız ki di mi ama alsanaalsanasmile
üzülme tatlım ya kendini suçlama bence hepimiz de az çok senin yaşadıklarının benzeri var kolay değil tabi anne olmak biz ilk günden çırpınırken babalar biraz daha geç kabulleniyorlar bazı şeyleri bizi anlamalarıda biraz zaman alacak haliyle bende seninle aynı duruma geliyorum zaman zaman ama benim sinirlerim daha ziyade kaynanamların yüzünden bozuluyor kociştende destek olmayınca uykusuzluk yorgunluk vs üstüne gelincede katmerleniyor ama geçecek hepsi sabır canım sabır olumunekankayizsmile
Allah sabır versin canım kolaylıklar diliyorum sanada
VALLA AA ÇOK SEVİNDİM KARIŞMIŞTIR CANIM VALLAa.s.Canım çok teşekkür ederim...İnan sen hatırlattın doğum günümü. Takvimim karışmış iyice benim...opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
meraba kızlar bizde bugün 2.ay kontrolümüze gittik .
herşey yolunda 1.100 gram kilo almış 5670 gram olmuşuz
boyumuz 3cm uzamış 56 cm olmuş
ama birtek sorunumuz fıtık varmış 1 yaşına kadar geçebilirmiş inşallah geçer kızlar dua edin
gaz olan bebekler sürekli emmek isterlermiş. benim oğlum sürekli emmek istiyorda.
havalar güzel iken bol bol dışarı çıkın hava alsın dedi
ZEYNEP ÇOK TEŞEKKÜREDERİM. SEMRA HANIMDAN ÇOK MEMNUN KALDIM İYİKİ TAVSİYE ETMİŞSİN.
İnşallah geçer canım. Çok geçmiş olsun. Bu arada maşallah bebişine.Allah nazardan korusun..
canım çok saol oglan pek bir sevdi bu pozisyonu, ben de sevdim, yuzustu cevirip iki sırt sıvazlıyorum uykuya dalıyor mışıl mışıl uyuyor, tabi 1 saat kadar sonra sırtustu ceviriyorum ne olur ne olmaz diyeEvet bi yatır da gör ne kadar farkediyo sonra bırakamazsın :)
Hele o yüzünde ki ifade :)
Doğum günün kutlu olsun Havva. Nice mutlu yıllara.
Kızlar bu hepatit b aşısı tam bir ay geçince mi yapılıyor? Bize bir ay 3 gün sonra gün vermişler normal mi? Şubatı 28 hesapladıkları halde?
yine sitede sorun var ya iki gündür hep hata veriyo
Havvacim dogum günün kutlu olsun canim
selam teyzeler,
kahvaltımızı ettik, 3 ufak bilgi paylaşmak için teyzelere bir selam diyelim dedik,
canım çok saol oglan pek bir sevdi bu pozisyonu, ben de sevdim, yuzustu cevirip iki sırt sıvazlıyorum uykuya dalıyor mışıl mışıl uyuyor, tabi 1 saat kadar sonra sırtustu ceviriyorum ne olur ne olmaz diyeama süper oldu,
1- önceki gun bir kitapta karşılaştığım bir cumleyi sizlere de aktarayım dedim, belki her şeye anlam vermeye çalışmayız boylece, bebeklerin hızlı buyume denilen 2-3 gunluk dönemlerinde tüm düzenleri alt ust etmelerine ve anlamlandırılamayan davranışları (yersiz aglamalar, huysuzluklar, bitmeyen emme istegi vb) tekrar etmelerine engel olamazsınız diyor. bu donemlerde tum salgılar hat safhada cok hızlı bir buyume gerçekleştigi icin (farketmişsinizdir sabahtan aksama yanaklar mı dolgunlastı vb diye kendinize sordugunuz olmustur) vucut duzeni gecici olarak bozuluyormus. yani noluyor bu cocuga hep boyle mi gidecek diye uzulmemek lazım bazen.
2- alp in yuzunde dokuntuler oldugundan bahsetmiştim, doktor stresten olabilir (ıkınma stresi vs) demişti, ancak sarılasıp kabuklanmaya baslayınca nobetci baska bir doktora gittik, once sampuanını degistirin dedi, bir de tatlı cikolata vs mi yiyorsunuz dedi, duzenli tukettiginiz bir seyin icindeki katkı maddesi veya tatlılarda fazlaca seker allerji yapabilirmiş, tatlıyı kestiknivea baby sampuandan sebamed e gectik, daha iyi gibi bir kac gune belli olur, aynı durumu yasayanlar da bu ihtimali gozden gecirsin
3- gittigimiz nobetci doktordan kaka yaparken ıkınmalar, gaz sancısı vb icin aldıgımız ilac tavsiyersi om-x adında dereotu ekstresi agırlıklı bir surup, bu surubun hikmeti mi yoksa tatlı-cikolata yı bırakmamdan mı bilmem, alp 2 gundur gaz masajı bile istemedi rahatca uyudu hatta hastaneden dondugumuz zamanki gibi emzirmek icin uyandırmak zorunda kaldım, her bebek farklı belki ise yaramayabilir ama birine faydası dokunursa diye şiddetle tavsiye ediyorum. babuline zinco ve laktazim kullanmıştık önceden bir de humana kimyonlu rezene cayı, ama bu baya fark ettirdi.
benimki ilgi istiyor,
herkese selamlar,
havva bugün doğum gününmüş nice mutlu yıllara
doğum günün kutlu olsun
nice yıllara havva. geçen gün yazdıklarını okumuştum ama fırsatım olmadı geri yazmaya. şimdi alıntı yapıcam ama bulamadım :) rezeneye bende başladım. yazdıklarını yemeye başladım. bir göğsümden çok daha az süt geliyor. bir sağışta 50 cc sağabiliyorum. bu arada benimki emmeden iyice soğudu .emmiyor hatta. sağıp vermeye çalışıyorum. sağarak sütüm çoğalırmı bilmiyorum. ne çıkarsa sürekli sağıyorum. çıkan sütümü içince çok mutlu oluyorum. umarım sağarak sütümü arttırabilirim. emmesede ben razıyım sağıp veririm. bu arada gdolu mamalar yasklandı türkiyede. ama uygulama başlamadı henüz. en azından raftakiler duruyor. içim hiç rahat değil. allah hepimizin sütünü bol eylesin.
Doğum günün kutlu olsun Havva. Nice mutlu yıllara.
Kızlar bu hepatit b aşısı tam bir ay geçince mi yapılıyor? Bize bir ay 3 gün sonra gün vermişler normal mi? Şubatı 28 hesapladıkları halde?
yine sitede sorun var ya iki gündür hep hata veriyo
Havvacim dogum günün kutlu olsun canim
canım saol bilgiler için arsında sivilceleri var kafaya takmaya başlamıştım ondanmı acaba ya tatlıdan yani bende tatlı yemezdim deli gibi tatlıya düştüm keseyim barı...selam teyzeler,
kahvaltımızı ettik, 3 ufak bilgi paylaşmak için teyzelere bir selam diyelim dedik,
canım çok saol oglan pek bir sevdi bu pozisyonu, ben de sevdim, yuzustu cevirip iki sırt sıvazlıyorum uykuya dalıyor mışıl mışıl uyuyor, tabi 1 saat kadar sonra sırtustu ceviriyorum ne olur ne olmaz diyeama süper oldu,
1- önceki gun bir kitapta karşılaştığım bir cumleyi sizlere de aktarayım dedim, belki her şeye anlam vermeye çalışmayız boylece, bebeklerin hızlı buyume denilen 2-3 gunluk dönemlerinde tüm düzenleri alt ust etmelerine ve anlamlandırılamayan davranışları (yersiz aglamalar, huysuzluklar, bitmeyen emme istegi vb) tekrar etmelerine engel olamazsınız diyor. bu donemlerde tum salgılar hat safhada cok hızlı bir buyume gerçekleştigi icin (farketmişsinizdir sabahtan aksama yanaklar mı dolgunlastı vb diye kendinize sordugunuz olmustur) vucut duzeni gecici olarak bozuluyormus. yani noluyor bu cocuga hep boyle mi gidecek diye uzulmemek lazım bazen.
2- alp in yuzunde dokuntuler oldugundan bahsetmiştim, doktor stresten olabilir (ıkınma stresi vs) demişti, ancak sarılasıp kabuklanmaya baslayınca nobetci baska bir doktora gittik, once sampuanını degistirin dedi, bir de tatlı cikolata vs mi yiyorsunuz dedi, duzenli tukettiginiz bir seyin icindeki katkı maddesi veya tatlılarda fazlaca seker allerji yapabilirmiş, tatlıyı kestiknivea baby sampuandan sebamed e gectik, daha iyi gibi bir kac gune belli olur, aynı durumu yasayanlar da bu ihtimali gozden gecirsin
3- gittigimiz nobetci doktordan kaka yaparken ıkınmalar, gaz sancısı vb icin aldıgımız ilac tavsiyersi om-x adında dereotu ekstresi agırlıklı bir surup, bu surubun hikmeti mi yoksa tatlı-cikolata yı bırakmamdan mı bilmem, alp 2 gundur gaz masajı bile istemedi rahatca uyudu hatta hastaneden dondugumuz zamanki gibi emzirmek icin uyandırmak zorunda kaldım, her bebek farklı belki ise yaramayabilir ama birine faydası dokunursa diye şiddetle tavsiye ediyorum. babuline zinco ve laktazim kullanmıştık önceden bir de humana kimyonlu rezene cayı, ama bu baya fark ettirdi.
benimki ilgi istiyor,
herkese selamlar,
herkese günaydınn
minik hanımı sabahın köründe yıkadım.pakladım ohh.misler gibi oldu.şimdi uyuyo....ilk uyandıgında banyo yaptırmayı seviyorum ben.sohra emiyo tekrar uykuya...
selam teyzeler,
benimki ilgi istiyor,
herkese selamlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?