2010 Şubat anneleri zayıflıyor..

sen yedin ben seni geçtim dimi
bu hafta bakalım ben ne edcem.vallah perşembeden beri ymiyom.tutuyom kendimi.ahh yemeklerr ah çikolatalarr

poff hatırlatma
nazar değdi bana her hafta tıkır tıkır gidiyo geçen hafta öyle oldu

sorma valla ahh yemekler çikolatalar aman uzak olsunlar
ne kaldı şurda 2 mayısa ki nasıl gidicek bu kilolar

öğlen çok saçma olldu domates çorbası içtim sonra salata yedim
ara öğünde sabahki 1 hurma yedim
birazdanda portakal suyu içicem akşamada az yicem hafta sonunu iyi geçirmeliyimmm

poff hatırlatma
nazar değdi bana her hafta tıkır tıkır gidiyo geçen hafta öyle oldu

sorma valla ahh yemekler çikolatalar aman uzak olsunlar
ne kaldı şurda 2 mayısa ki nasıl gidicek bu kilolar
hee kız valla bende verebilecekmiyim o kiloyu bilmem.ama yapcaz işte bişeyler.
hee uzak olsundimi..sonra gelsinlerr

öğlen çok saçma olldu domates çorbası içtim sonra salata yedim
ara öğünde sabahki 1 hurma yedim
birazdanda portakal suyu içicem akşamada az yicem hafta sonunu iyi geçirmeliyimmm

yok kız ne saçma olcak.
çorba salata 1 hurma iyidir iyi.
ben bu hafta sonunu nasıl edcem bilmiyorum.bende elimden geldiginde dikkat edecegim.i

valla bilmiyorum detox falan mı yapsak ne yapsak kıs kaldı 5 hafta benim pek umudum yok anca kaynana gdicekte yemicem pofff

valla bilmiyorum detox falan mı yapsak ne yapsak kıs kaldı 5 hafta benim pek umudum yok anca kaynana gdicekte yemicem pofff

fato bacım kaç kilosun sen.tickerında 78 yazmışsın.inanmam resimlerde o kadar yoksun.nerende saklıyosun o kiloları sen.boyun kaç bakim yavrum senin.ncity de görüştüğümüzde bile o kadar kilon yoktu yanlış yazmış olmayasın

haftasonu günümüz var.dışardan lahmacun söylüyoruz.ev sahibide bi çeşit salata ve tatlı yapıyor.
1 tane lahmacun söyliycem mecbur.salata da tavuklu kereviz salatası yapacakmış.tatlısından haberim yok.yesen bi derttt yemesen bi dert.haftasonları hep kaçıyo bişeyler ne etcem ben yaaa:18:

ayşegüllll bende bayılıyorum o araba tekerine.5 dk bi paket bitiyo.bıraksalar 3 paket yerim.mısır patlaklıya çok seviyorum kendisini

bu hafta burayıda çok ihmal ettim.arada kaçamaklarla diyete devam ama ialçın kıymetini anladım valla onun sayesinde sabahları işe gelene kadar gayet toktum şimdi sabah miğdemin gurultusu ile uyanıyorum.bende gece dolaba dalarım diyede elma ve armut kaynattım gecede kalkıp bazen suyunu bazende içinin deninden yiyorum açıkıyorum ama napıyıım.

benim öğle yemeğim iki kepçe yayla çorbası 10 tane lahana sarma lahana biraz çok oldu ama çarşıda işim var bir buçuk saat kadar yürüycem ona güvenerek yedim

o ne kız öyle 10 tane lahana heyy maşallah.sen çarşı içini uzatta uzat bence.

aklıma geldi dün akşam tartıldım 65.700 çıktım kafaya taktım ya sabah 7 de de tartıldım 62.700 çıktım.pazar akşamını merakla bekliyorum.

sonunda anladım araba tekerini ama size afiyet olsun ben almayım çünkü bende ayşegülgillerdenim alırsam eve benide ancak bi paket paklar

yedim 10 lahanayı bide çarşıya gitmedim yarına erteledim ama lahana sarmaları küçük canım bizim orda küçük muska şeklinde sarılır ondan işte yani 10 yaprak sarması kadar anca çok az yemişim dimi

kız bacım edebilsem ahh.yapamıyorum ben öyle diyet aclıtna ölürüm valla.benim eller ayaklar tirriyo öyle diyetlerde..ama böylede az gidiyo be.

bi tane lahmacun bide ayren iyidir.tatlıdanda bi tane ye tamamdır kız.

ayşegüllll bende bayılıyorum o araba tekerine.5 dk bi paket bitiyo.bıraksalar 3 paket yerim.mısır patlaklıya çok seviyorum kendisini
amaan ben sevmedin patlamı mısır bile ondan daha güzel.valla..ama oldummuda kötü mötü demiyom yiyom

burcu bacım bak ben daha öncede yazdım.sen şu kalan hapını kullan .bak vucudunda alışkmıyken bitir kız.sen ben gibisin bogazın durmuyo:)

sonunda anladım araba tekerini ama size afiyet olsun ben almayım çünkü bende ayşegülgillerdenim alırsam eve benide ancak bi paket paklar

heee bende öyleyim.töbe almıyorum eve artık diyet püsküütlerden:) alma bacım alma..

valla canım bende ne kadar inanmak istemesemde tartı öyle söylüyo boyum 1.74 boydan kurtarıyorum heralde sizle buluşuğumda 74tüüm bu kıs girdi 4 kilo aldım işte şimdi eski halime dönmek istiyorum bu yazki buluşmada incecik olayım demi ama
ohh ohh maş. şu günler falan açıyo hepten iştahı ya pofff aman dikkat et canım az az bak tadına
kimseler yok..
havuçla yogurdumu yedim..
form çay içiyorum.
afiyet olsun az değil mi kızz
ohh maş. ye kıs can boğazdan gellir heheh dermişim sen bana bakma ben bu ara yiyorumda yiyorum valla

akşam yemeğim

bi kepçe zılbıt(kaldırak)

1kaşıkta kavurma pofff

ya bu hafta deli dana gibi oldum hep etlerden gidiyoruz hadi hayırlısı hee

akşam yemeğim

bi kepçe zılbıt(kaldırak)

1kaşıkta kavurma pofff

ya bu hafta deli dana gibi oldum hep etlerden gidiyoruz hadi hayırlısı hee

neymiş bu zılbıt fatocum ye ye doymadın dünde yedin biliyom internetten baktım valla merak ettim dün ama bişiy anlamadım sanırım ıspanak gibi bişiy kavruluyo resimden öyle görünüyodu görsellerden arattım çok açtım dün gece canım yemek resimleri çekti

canım ben bu zamana kadar hiç yememiştim yumurta yemediğim için bugün 3. yiyişim bu hafta yedim yani onuda annem sağolsun aslında evde çok pişirir eşim baylır et bu derdi hep bi tadına bak diye bu ara diyetteyiz ya malum sebzelere bitkilere sardık bi çatal alıyım dedim alış o alış 3kere yaptırdım tavsiye ederim mutlaka aşada faydaları var her yörede adı farklı demek biz zılbıt kaldırak diye biliyorum hodanda deniyomuş
HODAN HAKKINDA BİLGİLER ;
Hodan bitkisi saponin, yapışkan bitki sıvısı, tanen, esanslar ve çeşitli mineraller içerir.
Körpe yaprakları salata, peynir ve diğer bazı yiyeceklere katılır.
Bazı yerlerde sebze olarak yenir. Balarılarının beslenmesine çok yararlı olur.

Tıbbi Etkileri ve Kullanımı;
Yabani hodan tıbbi yönden, kültürü yapılanlara oranla daha fazla etkilidir.
Bitkinin çok çeşitlilik gösteren tıbbi etkilerini ve bundan yararlanma yöntemlerini şöylece sıralayabiliriz:
• Soğuk algınlığı ve gribe karşı etkilidir.
• Terletici ve ateş düşürücüdür.
• Solunum yollan hastalıklarına iyi gelir. Öksürüğü keser. Balgam söktürür. Akciğer zarı yangılarını (satlıcan) azaltır.
• İdrar söktürücüdür. Kanı temizler.
• Bebek emziren annelerde süt gelişini artırır.
• Adrenalin bezeleri için iyi bir güçlendirici toniktir. Özellikle kortizon ve steroidle yapılan tedavilerden sonra hodan alınması bünyeye iyi gelir.
• Uzun yıllardan beri geleneksel kullanımıyla, cesareti artırır. Sinirsel gerginlikleri en aza indirger. Streslere karşı bünyede direnç sağlar.
Bütün böyle durumlar için hodanın çiçek açtığı zamanlarda kuru bir günde yaprak ve çiçekleri toplanır.
Yırtık ve bozuk yaprakları seçilerek atılır.
Kalanları yaprak-çiçek karışımı yapılarak gölgede kurutulur.
Karışımdan 2 tatlı kaşığı alınıp, üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp 10-15 dakika demlendirilerek infüzyon hazırlanır. Bu infüzyondan günde üç kez birer bardak içilir.
• Hodan yara ve yanıklara iyi gelir. Bunun için yapraklarıyla yara lapası yapılır ve dıştan uygulanır.
• Kuru ve duyarlı ciltlere iyi gelir. Cildi yumuşatır. Bunun için yukarıda tarifi verilen infüzyon dıştan uygulanır.
• Mineral yönünden zengin olan hodan, tuzsuz diyetlerde salata ve yemeklere katılan körpe yapraklarıyla, bedenin tuz eksiğini tamamlar.

kız bu ara ögün havuçla yogurt.ana ögün yermiyim ben.zafiyet geçiririm ben bunu yesem ana ögün olarak.

okudum ama bende nasıl yapılıyormuş ona anlamadım.bu sebze dimi..gene anlamadım ben:44:

salah çok kaçtı yaa.
2 dilime kmek
kaşar peyniri epeyce yerim 3 kibrit kutusu kadar oldu zanlumca
bi yumurta tereyağıyla omlet
az salatalık ve çay anca yarım bardak içtim.

ara bi galeta bi meyve

öglen bi tabak sebze yemegi
1 dilim ekmek
salata

şimdilik bu kadar yine ara olarak bi gaelat bi meyve yerim
akşamada balık var salakayla hüplettikmi tmamdır..
bu aralar tutuyomya kendimi alıştım valla perşelbeden beri kaçamak etmedim

canım bende hiç yapmadım annem yapıyo hep
ama ıspanak tarzı biey zahmetli yıkamsı haşlanması ayıklanması onu biliyrum ama tadı paha biçilemez

bende bu sabah kahvaltım aynı
domates salatalık peynir
1dilim ekmek
yeşil çay
arada 1 avuçtan birazdan fazladır belki beyaz leblebi

ay bu leblebiler pek iyi geldi bana tuvalet sorunum kaltı ortadan

benim kendimi tutmam anca iki gün sürdü.saltanat yıkıldı bi saat önce bi paket biskrem yedim..amaann yapıyom işte.ne yapayım.evdekiler yiyce dayanamıyorm işte.akşama balık vardı artık onlar yiycek balık ben kendiminkini yarına saklayacagım.akşama 2 kepçe çorba bi ekmek salata yeter.balık fazla gelir şimdi..bi kurtulsaydık şu kilo sorunundan..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…