ewt tedavi süreci devam edio
1.sağ yumurtalığımda hiç yumurta yok galiba çalışmıo
2.soldada 3-4 tane var dedi dr bunlar gayet iyi dedi bizim işimizi görür dedi.
3. salı günü yumurtalarım tolanacak
allah hakkımızda hayırlısını versin
hamile arkadaşlar gözümüz aydın zemuszemus allah bize de nasip etsin :CüvCüv:
arkadaşlar değerimi aldım 116 ve170 ve 292 değerlerim
Selam bende de aynı sonuçlar çıktı. Daha doğrusu ben o kadar moralim bozuk ve umutsuz gittim. Doktor tedavinin iptal edilebileceğini söylemişti. bu gün ultrasona gittim. Sağda yumurta gelişimi yok sol tarafta 3 tane ilacın dozu değiştirildi. menegon iğnesini 3 toz 3 su kullanıyordum bu günden itibaren 4 toz 2 su olarak kullanacağım Pazartesi tekrar ultrasona gidecem benimki de o zaman belli olacak. 3 Yumurtayla tüp bebek tedavisi yapılabiliyor mu. Cevap verirseniz sevinirim.Hala çok umutsuzum ama bu gelişmeleri okudukça umudum artıyor.
merhaba arkadaşlar ,siteyi yeni kaşfettim.hemen kaydoldum.bnde tüp bebek tedavisindeyim.hamişlere hayırlı ve sağlıklı hamilelik diliyorum.bu yolda emek verenlerinde allah emeklerini boşa çıkartmasın inşallah.
QUOTE=ydm;11436576]kızlar bir şey sormam lazım, ben şu an reglim. doktor benim 21. gün bir ilaç kullanmaya başlayacağımı söyledi--uzun protokol uygulanarak tüp bebek deneyeceğiz-- yalnız reglinin 2. günü gel bir bakalım dedi(benim yumurtlama sorunum yok) bize bu ay korunun mu diyecek ne diyecek? benim durumumu yaşayan varsa lütfen yardımcı olun.
kızlar mrb hamileleri tebrik ederim darısı başımıza kızlar ilk tüpbebek denemem olca bana yardımcı olurmusunuz henüz doktorumla görüşmedim kızlar adet olmadan 1 hafta önce gitsem bütün tahlilleri yapıp adetin 2 ci günü tüpbebek tedavisinemi başlanıyo bende daha önce gittim sorun cıkmadı eşimde varikosel ameliyatı oldu 1 sene önce eşimin sperm sayısı 17 milyon hareket iyi morfeliji iyi ya doktorla doğal yollanlada olur dio ben bebeğime biran önce kavuşmak istiom yoruldum 2 sene beklemekten bana yardımcı olurmusunuz adetim şubatın 23 de bide uzun protokol ne anlamadım onu lütfen yardım kafam karışık kızlar sorunu yazdım sizce bende kısa protokolmu kısa protokolmı uygulanır ayy ya ben adet günü başlamak istiom
ydm arkadaşım sanırım sen henüz herhangi bir tedaviye başlamadın. Bugün yarın doktora gideceksin doktorun yumurtalıklarına bakacak ve 21. gününde başlayacağın ilacını yazacak. Uzun protokol adetin 21. günü başlanan ve tedavinin sonuna kadar kullanılan lucrin adlı bir iğne ile yapılır. Bu iğneyi kullandıktan bir hafta sonra regl olursun. Bu iğne bir sonraki adet döneminde yumurtalıklarının normal düzeninde çalışmasına yani ayda bir yumurtayı öncü çıkarıp onu geliştirmesi prensibine engel olur. Bu sayede lucrin kullandıktan sonra göreceğin reglin arkasından gelişecek yumurtaların sayısı artırılır. o reglin 3. günü başlanacak yumurta geliştirici iğneler görevlerini yerine getirebilir.
Bu periyodunda yani bugünlerde sana doğum kontrol hapı verilebilir de verilmeyebilir de. Ben mesela polikistik overli olduğum için yumurtalıklarım yeni kistler yapmasın diye doğum kontrol hapı kullanmıştım. Bazı durumlarda doğum kontrol hapları pek çok jinekolojik tedavide rahmi ve yumurtalıkları hazırlamak için kullanılıyor. Doktorun senin durumuna göre buna gerek görebilir veya görmeyebilir. Ancak korunmaktan kastın kullanacağın iğnenin olası bir gebeliğe zarar vermesini engellemekse onu bilemeyeceğim. Ama eğer zarar verecek olsaydı mutlaka herkes lucrin'den önce korunurdu.
bizde nedensiz infertilite var. bize geçen ay kısa protokol uygulanmış -ben de kısa olduğunu buradan öğrendim. şöyle- kısa olanda adetinden sonra çok yumurta varsa onları toplayıp işlmelerden sonra yerleştiriyorlar. yalnız biz geçen sefer başarılı olamadık bu nedenle bu ay uzun protokol uygulanacak. anladığım kadarıyla bu ay adetimten önce işlemler başlayacak.
neyse seninle ilgili tavsiyem şu; beklemeden doktoruna git.çünkü uzun protokol uygulanacaksa eğer, gitmen gereken vakti kaçırıp bir ay daha beklemek zorunda kalabilirsin. ayrıca bazı testleri adetliyken yaptırman gerekebilir bazılarını değilken. bence zaman harcamadan doktoruna git canım. Allah kucaklarımızı doldurur inşzemuszemus
bana tedavin iptal edilebilir falan demedi 3-4 tane yumurta var dedi gayet iii dedi ama sağda hiç yokama olsun salıklı yumurtalarım olsunda
az olsun öz olsun zemuszemus zemuszemus
iğnelerin de dozunu değiştirmedi 2 günde bir devam gidiyoruz ama yumurtalar gelişmeseydi sanırım iptal olurdu de düşünüyorum.
benm 3-4 ten fazla dedi ama diğerleri küçük onlra umut bağlamıyorum dedi bakalım hayırlısı salı belli olur yazarım size :çok üzgünüm: :çok üzgünüm:
...........kızlar mrb hamileleri tebrik ederim darısı başımıza kızlar ilk tüpbebek denemem olca bana yardımcı olurmusunuz henüz doktorumla görüşmedim kızlar adet olmadan 1 hafta önce gitsem bütün tahlilleri yapıp adetin 2 ci günü tüpbebek tedavisinemi başlanıyo bende daha önce gittim sorun cıkmadı eşimde varikosel ameliyatı oldu 1 sene önce eşimin sperm sayısı 17 milyon hareket iyi morfeliji iyi ya doktorla doğal yollanlada olur dio ben bebeğime biran önce kavuşmak istiom yoruldum 2 sene beklemekten bana yardımcı olurmusunuz adetim şubatın 23 de bide uzun protokol ne anlamadım onu lütfen yardım kafam karışık kızlar sorunu yazdım sizce bende kısa protokolmu kısa protokolmı uygulanır ayy ya ben adet günü başlamak istiom
günaydın hanımlar ben memorial hastanesinde tedavi görüyorum şubak 5 yumurtalarım toplandı 5 tane yumurtam alınmış bu ilk tüp bebek deneyimimiz fazla bilgim yok 5 yumurtadan 2 si döllenmiş ve merak ettiğim transfer yapılcak olduğu zaman tekrar uyutuyolarmı nelere dikkat edicem sağolsun hastanede bilgilendirme yapıyolar ama hastaneden çıkana kadar unutuyorum ilaçların etkisi tabi teşekkürler allah hepimizin yardımcısı olsun
saol canım benim allah razı olsun bakalım yaşayıp görücez rabbim bizi boş çıkarmaz kızlar sizlerede çok dua ediyorum hep dualarımda varsınız
ALLAH RAZI olsun canimsinizzzzzderyam76 Allah bizlerede bu mutlulugu yasatır inşallah cnm... inşallah seninde güzel haberlerini bekliyoruz .. dualarımız seninle...
ydm : cevabın için çok teşekkür ederim. yalnız şunu tam anlayamadım, 21. günden önceki yani adetinin 13.14 günlerinde yani döllenme ihtimali olan günlerde eşinle birlikte oldun mu yoksa doktorun hayır bu ay olmayın mı dedi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?