2010 yılında tup bebek yaptıracaklar buraya

Merhaba arkadaşlar dün transferim oldu 2 tane blastokisttransferi oldu umarım bebişlerim bana tutunur.
Transfer akşamı kasıklarıma ağrılar girmeye başladı, sizde de böyle ağrılar oldu mu?

Merhaba arkadaşlar dün transferim oldu 2 tane blastokisttransferi oldu umarım bebişlerim bana tutunur.
Transfer akşamı kasıklarıma ağrılar girmeye başladı, sizde de böyle ağrılar oldu mu?

endıse edılecek bır durum yok, benımde transferden sonra sureklı kasıklarımda agrı oluyordu kramp tarzında sımdı 14. gunum ve test sonucum pozıtıf cıktı ustelık kasıklarımdakı agrılarda devam edıyor. Insallah senın ıcınde hersey ıyı gıder ve pozıtıf haberı alırsın.

cok iyi yumurtalarin sana az dozda igne verirler canim sansini artiriyor yumurtalarinin iyi olmasi.bana dr femibion ilaci verdi vitamin 12 hafta icicem birde hormonumun biri yüksek onu duzenlemek icin aliyorum

canım, duygu benimde hormonda herhangi problemim yok ama dr um kilo vermen gerekiyo böyle hamiş kalma dedi.1.62 boy 70 kg nasıl çok mu?:Saruboceq: kilolu birde ben regl olmaya yakın şişiyorum her bayan gibi su topluyorum.regliden sonra göbek ve kilodan eser kalmıyor.ama tüp bebek dolayısıyla reglim 2 aydır aksama yapıyor.onun içinde fartural kullanıyorum gelmesi için bakalım bu akşam son ilacımı içicem.ben bu hafta ignelere başlarım inşallalh....

buyuk bir problemim yok aslinda ama tetbir aliyoruz ne olur olmazdiye bende1.70 boyundayim ve 61 kiloyum bana göre fazla 6 kilom var ben takintiliyim bu konuda fazla herkez iyisin diyor ama birde bana sor. ama seninkide hamileligini etkileyecek kadar dil aslinda ama cok az var 5 veya 6 kilo kusura bakma ama dost dedigin dogruyu soyler ama öyle fazla degil .ignelerde kilo aldiriyor bana normalde 58 kiloydun cok kilo aldim ignelerden malesef

Son düzenleme:
arkadaşlar yeni tüp bebek genelgesiye ilgi bazı değişikler var bu konudan haberiz varmıü

[Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliyor hemde hemde hamile kalma sansı tamamen azalıyor.
Bize göre 40 yaş öncesi her defasında en az 2 embiryo mutlaka koyulmalı.
40 yaş sonrasıda 3 embiryo ya kadar müsaade edilmeli.

/COLOR]

yeteeeeer kullanıcısından alıntı
ARKADAŞLAR BAZI KANALRIN ıZLEYıCı TEMSıLCıLıKLERıNıN MAıL ADRESLERı VE TEL NO
BELKı YATDIMCI OLANLAR OLUR NE DERSıNıZ

TEMSıLCı e-mail ADRESı
ATV OSKAY ALPTÜRK 0212 354 41 00 izleyicitemsilcisi@atv.com.tr
CNN TÜRK YALIM ERALP 0212 413 57 47 yalime@cnnturk.com.tr
CNBC-e /NTV TAYFUN ERTAN 0212 335 40 35 tayfun.ertan@ntv.com.tr
CıNE 5 BAHADIR GÖKÇEN 0212 448 50 00 izleyicitemsilcisi@cine5.com.tr
EGE TV ERKAN KOCABAŞ 0232 444 03 43 izleyicitemsilcisi@egetv.com.tr
FLASH TV YALÇIN ÇAKIR 0212 256 82 82 izleyicitemsilcisi@flashtv.com.tr
HABERTÜRK ALı ÇAĞATAY 0212 313 63 00 izleyicitemsilcisi@haberturk.com
KANAL D ÖZLEM LEVANTE 0212 413 51 11 izleyicitemsilcisi@kanald.com.tr
KANAL 7 ıLKER YILMAZ 0212 612 90 90 izleyicitemsilcisi@kanal7.com
KANAL 1 Koray BERKıN 0212 313 60 00 izleyicitemsilcisi@kanal1.com.tr
KANALTÜRK Mehmet KAYSERıLı 0212 355 85 00 izleyicitemsilcisi@kanalturk.com.tr
KRAL TV NAMIK KASAPBAŞOĞLU 0212 335 00 00 izleyicitemsilcisi@kraltv.com.tr
KANAL A ZEYNEP ZELAN 0312 317 65 65 izleyicitemsilcisi@kanala.com.tr
KON TV HÜSEYıN KÖK 0332 350 40 00 izleyicitemsilcisi@kontv.com.tr
MTV Efsun GÜL 0212 368 19 00 izleyicitemsilcisi@mtv.com.tr
NUMBER ONE TV CEM AKGÜN 0216 425 36 40 izleyicitemsilcisi@numberone.com.tr
POWERTÜRK DURSUN GÜLERYÜZ 0216 554 04 00 izleyicitemsilcisi@powerturk.com
SHOW TV MUSTAFA AKSOY 0212 355 01 01 izleyicitemsilcisi@showtv.com.tr
STAR TV FERYAL PERE 0212 413 50 00 izleyicitemsilcisi@startv.com.tr
SAMANYOLU TV ABDULLAH BAĞ 0216 524 95 24 izleyicitemsilcisi@samanyolu.tv
SKY TÜRK BORA AKÇıL 0212 449 07 00 izleyicitemsilcisi@skyturk.tv
TRT Zafer ERKMAN 0312 490 43 00 izleyicitemsilcisi@trt.net.tr
FOX ADEM ERDOĞAN 0212 454 56 00 izleyicitemsilcisi@fox.com.tr
Tempo Tatlıses TV Zehra Hayat KAM 0212 283 07 67 zehra@tatlises.com.tr
TV8 SERKAN DUYGU 0212 288 51 52 izleyicitemsilcisi@tv8.com.tr
Yaban TV TOLGA ERATAK 0212 324 47 91 izleyicitemsilcisi@yabantv.com
TV 24 Ali DEGERMENCı 0212 496 20 00 izleyicitemsilcisi@yirmidort.tv

Size yeni çıkacak tüp bebek genelgesi ile ilgili yazıyorum.

Bildiğiniz gibi yeni tüp bebek genelgesi çıktıktan sonra eğer 35 yaşından gençseniz tüp bebek tedaviniz de kaç yumurta elde edilmiş ve döllenmiş olursa olsun bir tek embiryonuz rahiminize yerleştirilecek.

Dernek olarak 35 yaşından once yumurta rezervinin durumuna ve erken menapoz riski taşıyan hastaların 35 yaş sonrası gibi 2 yada 3 embiryo yerleştirilmesini istedik.

Biz Çocuk ıStiyorum Dayanışma Derneği Ekibi olarak gerekli müracaatları yaptık. Ama bir dernek olarak tek müracaat yapmanın hiç bir anlamı yok. Tek ses ve tek vucut olduğumuzu göstermeliyiz.Mutlaka olaydan etkilenecek olan çiftlerin bu konuda görüşlerini yazmaları gerekiyor.Yoksa bu genelge bu şekilde çıkacak..

Haftaya Çarşamba günü Ankaraya gideceğiz. Bu konu ile ilgili görüşebileceğimiz herkesle Bakan dahil görüşmeye ve sıkıntımızı anlatmaya çalışacağız.

Eğer sizden onlara hiç mail gelmez ise benim tek başına orada olmamın hiç bir anlamı olmayacaktır.

Bütün üyelerimiz mail atmalı yada fax çekmeli ki biz değil , Ankarada bu konu ile yetkili kişiler kendileri açıp bizi görüşmeye çağırsınlar. Gazete ve televizyon sık sık haber yapsın. Biz yalnız değiliz, hep birlikteyiz ve çok mubarek bir şey için : aile olmak ,anne ve baba olmak için mücadele ediyoruz. Herkes bizimle birlikte olmalı ,destek vermeli, bilmeden de olsa kimse önümüze aşamayacağımız engeller koymamalı .

2005 yılından tüp bebek tedavilerini devletin desteklemesi için nasıl yoğun bir mail atağı yapıldı gene aynısı olmalı

Hepinizden desteklerinizi esirgememenizi rica ediyorum.Sağlık Bakanlığında tanıdıklarınız varsa şahsen açın ve bu konuyu konuşun.Bu maili atabildiğiniz herkese atın onlarda yollasınlar.Lütfen tanıdıklarınıza mail zinciri yapınız .Çok önemlidir.

Şimdiden vereceğiniz destekler için teşekkür ediyorum.

Bununla ilgili sitede forum sayfamızda bölüm açılmıştır. Linki. Tüp bebek tedavileri yeni genelge

Sevgilerimle

Sibel Tuzcu

Çocuk ıstiyorum

Dayanışma Derneği (ÇıDER)
Başkanı

Örnek yazılar yazdık ; Siz kendiniz de yazabilirsiniz.Önemli olan herkesin ufak da olsa bir şey yazıp konunun önemini anlatmasıdır.

Başbakanımıza cumhurbaşkanına sağlık bakanımıza ak partiye,ak parti kadın kollarına Mecis Sağlık komisyonuna ve gazetelere ayrı ayrı lütfen yollayınız.Mail bilgileri örnek yazıların altında verilmiştir.

Sayın ................

Yeni çıkacak tüp bebek tedavileri genelgesinde tüp bebek tedavilerinde 35 yaş altı ilk tedavide tek embiryo, tedavi negatife olduğunda ikinci tedavide iki embiryo koyulacağı,35 yaş üstü olanlarda 2 embiryo verileceği şeklinde Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Sn.ırfan Şencanın bir açıklaması olmuştur. Bu uygulama hamile kalma,anne ve baba olma imkanımızı tamamen yok etmektedir.

Tüp bebek tedavisi masraflarının önemli bir bölümünü zaten çiftler karşılamaktadır. Bir çok kişi tüp bebek raporu alamadan kendi parası ile tedavi görmekte ve ilaçlarını almaktadır. Bütün tedavilerimiz bile devlet tarafından karşılansa gene de bu uygulama kadın açısından büyük zorluklar taşımaktadır Tüp bebek tedavileri yapılırken kadın çok yüklü miktarlarda hormon yüklenmektedir. Maddi ve manevi olarak çok yıpranmaktadır..Tek embiryo koyulması merkezlerin başarı şansını çok düşürecek ve zaten büyük zorluklarla bu yüksek meblağları toplamış olan kişiler belki de bir daha hiç bir zaman tedavi olmak imkanını yakalayamayacaktır. Tedavi eğer negatife olursa kadına tekrar tekrar aynı hormonlar yüklenerek denemeler yapılacaktır.

Çocuk ıstiyorum Dayanışma Derneği (Çider) ve Çocukıstiyorum.com internet sitesi üyeleri olarak Tüp bebek Genelgesinde bu bölümün tekrar gözden geçirilmesini ve yaş ve yumurta rezervine gore 2- yada en fazla 3 embiryonun verilmesi şeklinde degiştirilmesini rica ediyoruz.

Saygılarımızla

Gazetelere örnek yazı

Sayın Basın temsilcisi

Yeni çıkacak tüp bebek tedavileri genelgesinde tüp bebek tedavilerinde 35 yaş altı ilk tedavide tek embiryo, tedavi negatife olduğunda ikinci tedavide iki embiryo koyulacağı,35 yaş üstü olanlarda 2 embiryo verileceği şeklinde Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Sn.ırfan Şencanın bir açıklaması olmuştur. Bu uygulama hamile kalma, anne ve baba olma imkanımızı tamamen yok etmektedir.

Tüp bebek tedavisi masraflarının önemli bir bölümünü zaten çiftler karşılamaktadır. Bir çok kişi tüp bebek raporu alamadan kendi parası ile tedavi görmekte ve ilaçlarını almaktadır. Bütün tedavilerimiz bile devlet tarafından karşılansa gene de bu uygulama kadın açısından büyük zorluklar taşımaktadır Tüp bebek tedavileri yapılırken kadın çok yüklü miktarlarda hormon yüklenmektedir. Maddi ve manevi olarak çok yıpranmaktadır..Tek embiryo koyulması merkezlerin başarı şansını çok düşürecek ve zaten zorlukla bu yüksek meblağları toplamış olan kişiler bir daha hiç bir zaman tedavi olmak imkanını yakalayamayacaktır. Tedavi eğer negatife olursa kadına tekrar tekrar aynı hormonlar yüklenerek denemeler yapılacaktır.

.

Çocuk ıstiyorum Dayanışma Derneği (Çider) ve Çocukıstiyorum.com internet sitesi üyeleri olarak Tüp bebek Genelgesinde bu bölümün tekrar gözden geçirilmesini ve yaş ve yumurta rezervine gore 2- yada en fazla 3 embiryonun verilmesi şeklinde degiştirilmesine destek için sizden ricamız bu konunun üzerinde önemle durmanızı ,haber yapmanızı ve düzeltilmesine destek olmanızı rica ediyoruz.

Saygılarımızla

Mail adresleri..

bimer@basbakanlik.gov.tr Sayın Recep Tayyip Erdoğan,(Başbakan) adına
BıMER DOĞRUDAN BAŞBAKANLIK Sayın Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan) adına

recep.akdag@tbmm.gov.tr Sayın Recep Akdağ ( Sağlık Bakanı) adına

cevdet.erdol@tbmm.gov.tr Sayın Cevdet Erdöl ( TBMM Sağlık,Ail eve Sosyal ışler Komisyon Başkanlığına
cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr Sayın Abdullah Gül (Cumhurbaşkanı) adına
fsahin@fatmasahin.net ; fsahin@akparti.org.tr ( Sayın Fatma Şahin (Gaziantep Milletvekili, Ak parti Kadın Kolları Başkanı,tüp bebek tedavisinin devlet tarafından karşılanması için Meclise yasa teklifi verip bizi desteklemişti.)

AKıM ak parti dilekçe başvuru formu (mutlaka cevaplandırılacağı bildirilmektedir.)

Gazeteler ve sağlık muhabirleri: ( sizin ayrıca tanıdıklarınız var ise onlara da lütfen yollayınız)

turkan.yılmazer@aksam.com.tr
mersan@hurriyet.com.tr
aarman@hurriyet.com.tr
aaydogan@milliyet.com.tr
agorgun@milliyet.com.tr
yasemin.altan@posta.com.tr
mmutlu@gazetevatan.com

arkadaŞlar yukarıda Örnekler ve maıl adreslerı var lÜtfen maıl attın
bu hepımızın derdı sorunu destek belkıyoruz

HAMISLER

1 witch26................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
2 aycanisa................. : O BIR HAMISSSSSSS
3 ozlem483................. O BIR HAMISSSSSSS
4 LaTarte................. : O BIR HAMISSSSSSS
5 nevin_................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
6 musenur ........ O BIR HAMISSSSSSS
7 elvanzeynep ........ O BIR HAMISSSSSSS
8 yaprak1........... O BIR HAMISSSSSSS
9 hulya_1985................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
10 elvanzeynep................. O BIR HAMISSSSSSS
11 hilall85..........TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
12 humus................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
13 kaerin................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
14 maviy................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
15 humus................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
16 kaerin................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
17 maviy................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
18 demet_yaren................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
19 esraakkaya7................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
20 simenefe................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
21 sibel12................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
22 aymilewya................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
23 aymilewya................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
24 banucann................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
25 dora_35 ........ O BIR HAMISSSSSSS
26 nurtopu................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORO BIR HAMISSSSSSS[/COLOR][/COLOR]
27 pperfinya................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
28 eda2307................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
29 hannemehtap................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
30 eminenisa................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
31 bafo................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
32 ayred83................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
33 utkumm................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
34esrasebahattin................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
35 buhar................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
36 landuse................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS
32 bebis_asuman ................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYORvegunler bitti CüvCüv: O BIR HAMISSSSSSS

TEDAVISI BASLAYANLAR

2 pgt06................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
5 tunamisis................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
8 nesem21................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
9 petek73................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
10 elmas kahraman................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
11 camasad................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
12 htulek................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
13 laubali................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
14 55 duygu................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
15 pearl35................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
16haymatlos................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
17 asuman73................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
18 haziran15................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
20 aykara2................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
21 hayat70................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
22 bebekhasreti................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
23 turtem................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
25 eklektik................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
26 krishazel................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
27 aleyna222................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
28 ailhan................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
29 kaymaklim ................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
30 tuba_cüneyt ................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
31 mergul ................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
34 olefin................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
35 ses_82................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
36 nevea................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR
37yojimbo................TEDAVISI BASLADI GUN SAYIYOR

TADAVI ICIN BEKLEYENLER

deryam76
azra2
lansor17
sevgidolu
aykara2
keykey
nazli26
yasemenyusuf
yasemin1983
gullucan
eylul08
yasminm
zuhale
~silam~
ulfetsaccioglu
sudesena
aysenur0134
merseray
guk86
ezine77
cin135
gulguzeli1769
tu_runcu
ilyada79
esri
sakura79
melcan81
nuranC
kuskonmaz
plum12
böcüküm
kardelen086
arzum86
sudenaz
alinyazimkaderimsin
nurten74
haziran15
bademir
tok
egeala
ydm
b.u.l.u.t
selected79
gelbebek26
hasnada
zulakat
gulay2
gukem
seyyal
necla81
SVS
umutl
leyl
gulguzeli1769
ulfetsaccioglu
befair
esranaz
simge_wxyz
yasese
nazlicaner
prety
pearlheart
secilhan
N83
eskantiz
gullucan
serap666
asi_prenses
deniko
yesilaras
sbilbo
umutveben
lale73
nazlicaner
mirage77
berkal
meltem1981
beyhan3515
pelin003
dilserserin
senay1973
hasnada
maybenow
aybuka
suens
htcyldz
gülgüzeli1769
berfin81
tubayok
espoir_fr
NURRSEN
35deniz
h_l_c
miss_capraz
ftsedp
yasmin_07
gundogmadan
xBettyx
filiz33
meryem42
ceynur
moon_sunn
aaysea
sel76
handan77
arkamahalle
yesilaras
cemrehayal

canlarim listemizi elimden geldigince guncelliyorum eksik varsa soyleyin degistireyim hepinizi seviyorum hamis arkadaslari tebrik ediyorum tedavide olanlarin hayirli sonuclar almasini diliyorum benim gibi bekleyenlerede RABBIMDEN mucize istiyorumki kendiliginden hamile kalalim hayirlisiylaaaaa

Son düzenleme:
meraba sanırım tedavi bekleyenler listesine benide ekleyebiliriz. temmuzda başlıcam hayırlısıyla:)

bende tedavi görüyorum benide eklermisin listeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…