sence ne yapmalıyım? hamile olduğumu sanmıyorum adet gecikmesi de tedaviyi geciktiriyor
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım allah izin verirse dr um bana da tüp bebege başlıyacagız dedi kısacası anlatayım arkadaşlar ben ilaç tedavisi çok gördüm olmayınca 2 kere aşılama yapıldı şimdide tüp bebek diyo dr um ama çok korkuyorum tüp bebekle ilgili hiç bir bilgim yok nasıl yapılıyo ne kadar ilaç kullanılıyo kısacası hiç birşey bilmiyorum bir iki kişinin yazısını okudum yumurta toplama olyı varmış ve çok agrı oluyomuş bunlarda beni korkutuyo beni bilgilendirirseniz sevinirim rabbim herkese herşeyin hayırlısını nasip etsin iyi akşamlar
hoşgeldin. tüp bebek te 2 yol var 1. si uzun protokol yani adet öncesi iğnelerle yumurtalar uyarılıyor. adetten sonraki iğlerler geliştiriliyor. gelişen yumurtaları dr.unun söylediği zamanda çatlatma iğnesi yapılıyorsun çatlıyor sonra dr. unun dediği zamanda anestezi ile uyutularak yumurtaların toplanıyor toplanan yumurtalar eşinin spermleriyle döllenmesi sağlanıyor. döllenen yumurtalar yani embriyolar 3-5 gün sonra yine dr.unun dediği zamanda sana transfer ediliyor. transfer aşılama gibi birşey. anestezi gerektirmiyor. 2. si kısa protokol adet öncesi iğne vurulmadan. adetten sonra başlanılan tedavi.
iyi akşamlar.
slm canım ilk olarak hayırlı olsun korkama herşey yolunda gider inşallah kısa protokol ve uzun protokol diye 2 ye ayrılıyor.igne ile yumurtalar büyüme yapıyor.daha sonra çatlatma ignesi veriliyor.ertesi güne yumurtalar toplanıyor.en canlı spermlerle bunlar yani kaliteli yumoşlar dölleniyor.ve rahimin en güzel en rahat konforlu yerine bırakılıyor.,sonra ne oluyor bil bakalım......:CüvCüv:
çok çok sagol canım benim rahatsızlıgım pko ve yumurta tembelligi inşallah hakkımızda hayırlısı olur igneleri biliyom herhalde aşılama tedavisiyle aynı ilaçlar kullanılıyo yabancı degilim ignelere rabbim herkesin gönlüne göre versin iyi akşamlar:Saruboceq:
merhaba öncelikle tedavin hayırlı olsun, bendede pko vardı ama benim tüp bebek eşimin azosperm olmasından dolayı yapıldı ben altı ay süre içerisinde 13 kilo verdim benim degerlerim ve yumurtlamam baya düzeldi bir sorun yoktu. eşim mikrotese oldu eger pkolu olupta kilolu iisen zayıflamakta cok fayda var cnm.bu arada tüp bebek dendikten sonra hiç kendinizi strese koymayın ben bunu defalarca eşime dedim ama anlamadı busebepten dolayıda bugün doktordan fırça yedi.eşim bana ve kendine cok stres yasattı vede buyüzden tutmadı.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Bu arada umutl sen ne durumdasın cnm. nezaman baslıyorsun ignelere
arkadaşlar merkez adı burdan yazılabiliyormu?
Hamile kalan arkadaşlar hangi merkezde ve hangi dr. Olduğunu da yazabilirmi?
Bize yol göstermiş olursunuz.
şimdiden teşekkürler. Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin.
yeteeeeeeeeer canım ya benim 2 aydır tüp bebek takıntısı yüzünden regl olmak bilmiyorum.geliyorda ben fartural kullanınca geliyor.gögüslerim de agrı var.kasıkta olcakmışım gibi agrıda var ara ara ama neden gelmedi anlamıyorum.ve şuan sinir küpü olmuş durumdayım eşimde bir taraftan hadi, olmadın mı diye beni zorluyo.bütün testleri yaptık hazırda regl olmak için bekliyorum.ne yapayım sence.daha önce başına gledimi canım ya yardım edersen çok sevinirim...
canım gemiş olsun
ben adet düzensizliğiyaşamdım
yani fazla bir şey söleyemem
ama bence dr konuş o sana ilaç fana önere bilir
birde canım tüp bebk için stres yapıyor olabilirsin
stres adette gecikme yapıyor
inşşş başka sorun yoktur
vveeeeee
iinşşşşşşşşşş
tüp bebkte her şey yolunda gider
tek gider çift dönersin
iinnnnnnnnşşşşşşşşşşşşş
slm baynler bende transfer oldumm dinleniyomm dua edin çok çok bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?