2010 yılında tup bebek yaptıracaklar buraya

slm baynler bende transfer oldumm dinleniyomm dua edin çok çok bana

meraba arkadasim dualarim seninle benimde 4 gunum bugun kendine cok dikkat et kendine 2 veya 3 gun yataktan kamamaya özen göster derin sana dikkatli egil kalk kendini yorma is yapma canim ve hep iyi dusun sonunda bebislerimizizi kocagimiza alacagiz inaniyorum:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

arkadaşlar, ben tüp bebek denememi sonlandırdım. yaşım 39 sigorta karşılamıyor artık maddi durum yok, kaldırabilecek gücümde yok ve ilaclar bende yan etki yaptı vücudumda kaşıntı kızarma oluştu kendimi hamile hissedip sonuc negatif olmasıda beni cok üzdü yıkıldım. kendi başına gelirse başım üstüne ama umudumu kimseye caldırmayacagım artık. vardır rabbimin bir bildigi deyip kapatıyorum inşallah sizlerin umudu kırılmaz rabbim kucagınızı doldurur.
tüm destekleriniz verdiginiz umutlar için teşekkür ederim

arkadasim ogle seyler dusunme sakim birakalimdemeyin derin bizde kendimiz ödüyoruz 5 veya 6 tutucak euro ama gözum gormuyor insallah ilk denemem de olucak inaniyorum ama olmazsada neyim var neyin yok saatar yine denerin birgun anne oluncaya kadar sakin birakma birakma ucunu umudini kesme ne olur inaniyorun sende birgun anne olucaksin

CANIM RABBİM YADIMCIN OLSUN
AMA ŞUNU UNUTMA RABBİM SANA BİR EVLET NASİP EDECEKSE BİR ŞEKİLDE EDER SEN BİLE NASIL OLDUĞUNU ANLAMASIN
HİÇ UMADIĞIN YERDEN PARA GELİR OLANAK ÇIKAR BELKİDE KENDİLİĞİNDEN GELİR
,KEŞE ŞARTALAR BÖLE OLMASAYDI AMA NE YAZIKKİ DEVLET 39 YAŞINDAN SONRA DESTEK VERMİYOR (39 YAŞIN ALTINDA DESTEK VERİYORMU YOKSA ALIYORMU BELLİ DEĞİL AMA klava:klava:klava:klava:)

arkadaşlar yeni, genelge resmi gazetede yayınlanmış
artık şansımız dahada az
rabbim yardımcımız olsun

çok sağol canım .ben ve babası sürekli konuşuyoruz bizi bırakmayın tutun diye hissedermiş öle dediler.inşallah beni bırakmazlar tabi babalarınıda..:Saruboceq:

arkadaşlar yeni, genelge resmi gazetede yayınlanmış
artık şansımız dahada az
rabbim yardımcımız olsun

çok saçma bencedoktorumda uyardı ayaklann e mail falan çekin diye .işimiz zaten zor iyice zorlaştırıyolarr.uğraşacak çıkartacak başka bişi bulamadılar.önce devletin başka şeyleri çözümlemesi lazım.başbakan 3 çocuk diyo.tedavi olanlara böle yaparsa bi çoçuğa şükredicek.allahım bildiği gibi yapsınnkaydirigubbakcemile

ÜYTE uygulamaları ile ilgili yasaklar

MADDE 18 – (1) Bu Yönetmelik ile gösterilen vasıf ve şartlara aykırı olarak, izin belgesi alınmadan tabipler ve diğer şahıslar tarafından ÜYTE yöntemlerinden kontrollü overyan hiperstimülasyon (KOH) takipleri yapılması, invitro fertilizasyon (ıVF) ve mikro enjeksiyon (ICSI) uygulama için hasta hazırlamak üzere özel yerler açılması veya bulundukları yerlerin bir bölümünün bu uygulamaya tahsis edilmesi yasaktır. Bu tür faaliyet gösterilen yerlerin faaliyeti valilikçe derhal durdurularak ilgililer adli yönden işlem yapılmak üzere cumhuriyet savcılığına bildirilir.

(2) Merkez sahipliği veya üçüncü şahıslar tarafından; şube, irtibat bürosu ve benzeri isimler altında veya belirli merkez veya merkezlere hasta temini amacıyla bir yer açılması yasaktır. Bu tür faaliyet gösteren yerler valiliklerce derhal kapatılarak bu yerlerden hasta kabul eden merkezlerin 30 gün süre ile yeni başvuru kabulü durdurulur.

(3) Çalışma izni olmayan kişilerce merkezlerde hiçbir uygulama yapılamaz. Yapıldığının tespit edilmesi durumunda bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek- 10’ da belirtilen denetim formuna göre işlem yapılır.

(4) Kendilerine ÜYTE uygulanacak eşlerden alınan yumurta ve spermler ile bunlardan elde edilen embriyoların bu Yönetmelikle belirlenen esaslar dışında her ne maksatla olursa olsun bulundurulması, kullanılması, nakledilmesi ve satılması yasaktır. Bu yasağa uymadığı tespit edilen merkezlerin faaliyetleri ile merkez dışında aynı faaliyetlerde bulunan yerlerin faaliyeti valilikçe derhal durdurulur.

(5) ÜYTE uygulanacak eşlere sadece kendilerine ait üreme hücreleri uygulanır. Herhangi bir şekilde donör kullanılması, donör kullanılarak embriyo elde edilmesi, adaylardan alınan yumurta ve spermler ile elde edilen embriyoların başka adaylarda, aday olmayanlardan alınanlar da adaylarda kullanılması ve uygulanması yasaktır. Bu yasaklara aykırı olarak elde edilen gebeliklerin herhangi bir aşamada tespit edilmesi durumunda, merkez süresiz kapatılarak bu işlemi yapan kişilerin sertifikaları iptal edilir ve ilgili tüm çalışanların da süresiz olarak ÜYTE merkezlerinde çalışmalarına izin verilmez.

(6) Yurt içinde veya yurt dışındaki ÜYTE uygulaması yapan yerlere beşinci fıkradaki işlemler için Yönetmeliğe aykırı olarak hasta sevk etmek, yönlendirmek, teşvik etmek ve bu konularda aracılık etmek gibi eylemlere katılan merkezler ve/veya merkez personellerinin tespiti halinde ilkinde üç ay, tekrarında süresiz olarak merkezin faaliyetine valilikçe son verilir. Merkez personeli olmamakla birlikte bu hususlarda aracılık ettiği tespit edilen kişi ve kişilerin varsa sertifikaları Bakanlıkça iptal edilir.

(7) (4), (5) ve (6) ncı fıkralarda belirtilen hususlara aykırı uygulama yapıldığının herhangi bir aşamada tespit edilmesi halinde, bu uygulamayı yapan, hasta sevk eden veya aracılık eden kişiler ile gebe kalan kişi ve donör cumhuriyet savcılığına bildirilir.

(8) ıstenmeyen durum olan, anne ve çocuk sağlığını riske eden çoğul gebeliklerin önlenmesi esastır. Bu kapsamda;

a) ÜYTE yöntemlerinden biri olan klasik ovulasyon indiksiyonu ile 2 (iki) den fazla folikül gelişmemesi hedeflenmelidir. Çoğul gebeliklerin önlenmesi için üç veya daha fazla folikül gelişmesi halinde artifisyel inseminasyon işlemi yapılması yasaktır.

b) Merkezlerde ÜYTE uygulamasında birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Ancak, 35 yaşa kadar birinci ve ikinci uygulamada tek embriyo, üçüncü ve sonraki uygulamalarda iki embriyo, 35 yaş ve üzerinde tüm uygulamalarda en fazla iki embriyo transfer edilebilir.

Bu yasaklara aykırı hareket eden merkezlerin ilk tespitte 3 ay, ikinci tespitte 6 ay yeni başvuru kabulü durdurulur. Aykırılığın devam etmesi halinde merkezin ruhsatı/izin belgesi ve ÜYTE ünite sorumlusunun sertifikası iptal edilir.

(9) Cinsiyetle ilgili ciddi bir kalıtsal hastalıktan kaçma hali hariç, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz. Bu durumun tespiti halinde merkezin ruhsatı/izin belgesi ve merkez ÜYTE ünite sorumlusunun sertifikası iptal edilir.

(10) ÜYTE teknikleri kullanılarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakültesi hastaneleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyonu belgelemeden redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni başvuru kabulü durdurulur. Tekrarı halinde merkezin ruhsatı/izin belgesi iptal edilir.

çok sağol canım .ben ve babası sürekli konuşuyoruz bizi bırakmayın tutun diye hissedermiş öle dediler.inşallah beni bırakmazlar tabi babalarınıda..:saruboceq:

innşşşşşşşşş
canım
hayat boyu bırakamsınlar sizi
seni ve eşini anne baba yapsınlar
çok güzel bir aile olujn
iinnnşşşşşşşşşşş

evet iyce zorlştırıyorlar
bakalım

8 martta mil atacağız hep birlikte hepnizi bekliyoruz
sakın umutmatın arkadaşlar

canım sonuna kadar gidelim arkandayız.bu konuda çok ilgilisin allah razı olsun.allah gönlünn muradını versin

canım bu hepimizin sorunu
tüp bebkte başka şansımız yok
onun içinde elimizden geleni yapıyoruz

Mail bonbardımına tutmak lazım ilgili makamları...Duyduğum kadarıyla belli bir süre geçiş süresi tanıcaklarmış merkezlere.Bunu şak diye yarın uygulamaya koyamazlar sanırım.Bu da tepki için vakit kazandırır...

evet canım yarın büyük gün herkesden destek bekliyoruz

slm kızlar allah hepimize yarılı olanı nasip etsiz ama insallah hepimizin bebeyini kucagına alacagı günlerde olur ne güzel bir siteki aynı kaderi yaşayan tüm kadınlar burada iyi ve güzel anılar var azda olsa umut oldu bu yazıları okudukça herkez kendine iyi baksın be mutlaka allah bizede bir evlat verecek sakın umudumuzu yetirmayalim görüşmek üzere by

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…