2010 yılında tup bebek yaptıracaklar buraya

kizlar birsey sormak istiyorum sizlere martta 23 hasta oldum bugun 20 nisan hala hasta olmadim normalde dun olmam gerekiyordu olmadim ama gecen ay hamileydim ve kaybettim 23 reglim geldi neden olmadim sevimin mi yokso sa bir sorunmu varki hasta olmuyorum ki

canım çogu insanın tüp bebekten sonra hamile kaldıgını duymuştum hatta gözümle bile gördüm inşallah rabbim aratmaz da biran önce verir.biraz daha geçsinde bi test yap bakalım...hayırlısı allahtan..

hasta olsaydim donmusa basliyacaktim insallah gerek kalmaz kendiliginden olur baska birsey yoktur dini ondan korkuyorum

Arkadaşlar merhabalar ;
Bende dün normal yollardan bebek sahibi olamayacağımızı öğrendim.Benim kadın doğum doktorum özel bir hastanenin başhekimi...
Dün kendisi ıstanbul tüp bebek merkezinden arkadaşı olan Aret beyi tavsiye etti.Bende randevumu aldım perşembe günü akşam üzerine...
Benim yaşım 26 herhangi bir sağlık problemim yok.10 aydır bebek sahibi olmak için deniyoruz Eşimin spermiogram sonucu çok düşük olduğu için tüp bebek tedavisiye etti doktorum. Aşılamanın benim açımdan zaman kaybı ve moral bozukluğu olacağınında altını çizdi.
Şimdi size birkaç tane sorum olacak .
ılk görüşmede herhangi bir muayene yapılıyor mu ?
Tüp bebek tedavisine başlamak için ön aşama var mı ? işte şu ilaçları kullan 2 ay 3 ay sonra gel gibi...
Bu sene için erken rez. tatil ayarlamıştık haziran ayına.Mayıs başı gibi başlasam tedaviye tatil bir sorun olur mu ? Yoksa tatil sonumu başlasam...
Kafam o kadar karışık ki...Perşembe günüde gelmek bilmiyor.
Ayrıca aklımda birde acıbadem tüp bebek merkezi var. Onlarla telefonda konuştum fiyatı falan herşeyi aldım.Sizinde görüşlerinizi almak istiyorum bu konuda...
Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum :)

İnşallah muradına kavuşursun arkadaşım. Ben ilk transferimi kendi doğum günümde ikincisini de 3. evlilik yıldönümümde yaptırmıştım. İkinci transferim tuttu. Şimdi 6+6 haftalık hamileyim:)) Darısı inşallah başına:))))

Hayırlısı olsun canım, bence işin de müsaitse güzel güzel tatilini yap ondan sonra tedavine başla, hem moral açısından daha iyi olur hem de tüp bebek tedavisinde bir çok detay var. İlaç alman gerekecek, iğnelerin olacak, o iğnelerin az da olsa şişlikleri morlukları olacak, bir süreden sonra cinsel ilişkiye giremeyeceksin, herşey yiyip içemeyeceksin. Transferden sonra birkaç gün yatman gerekecek, pozitif sonuçtan sonra doktoruna yakın olmak isteyeceksin, kendini yormaman gerekecek falan filan. O koşullar altında tatil çok güzel geçmeyebilir.

Diğer taraftan da tüp bebek tedavisi sırasında 2 günde bir hastanene gideceksin, yumurta toplama günü hiç işe gidemeyeceksin. Transfer günü ve sonrasındaki 2-3 gün istirahat etmen gerekecek. Dolayısıyla bol bol izin rapor vs. kullanacaksın. Bunları da göz önünde bulundurarak tatili ve tedavini sıralamakta fayda var.

Haymatlos cevabın içinçok teşekkür ederim .
Tatile gitsem mi gitmesem mi kararsız kaldım. Tatil iznimi bu işlem için kullanmak mantıklı ama eşimde tatili çok istiyor.Acaba kaç kere izin kullanmam gerekecek bu işlem için.
Benim işim ve evim ıstanbul tüp bebek merkezine çok yakın.Ama işte Özel sektör olduğu için zırt pırt izin almam zor olabilir .Perşembe günü bu konuyu doktorla konuşmak mantıklı olacak.
Of umarım herşey gönlümüzce olur :)

inşallah canım;

ben ilk tedavimde -ki o aralar işlerimiz çok yoğundu- 1 gün yumurta toplamada 2 gün de transfer ve ertesi günü olarak izin aldım. iki günde bir yapılan yumurta takiplerinde de hastaneye kaçıverdim. İdare ettiler biraz. Ama ilk denemem tutmamıştı. Transferden sonra az yattığım için tutmadı diye kendimi çok suçladım. 2 ay sonra dondurulmuş embriyoyla tekrar denediğimde 1 hafta rapor alıp yattım. Şimdi 6+6 haftalık hamileyim. Umarım dediğin gibi herşey gönlümüzce olur.

haymatlos çok sevindim :) ne güzel bir duygu yaa tebrikler :))sen nerede tedavi oldun acaba ??

Çok teşekkür ederim canım. Ben Taksim'de Alman Hastanesi'nde tedavi oldum. Pahalı olmasının dışında çok memnun kaldım. İlk denememizde ilaçlar ve tahliller hariç 2350 Eur verdik. İkincisi yani dondurulmuş tedavisinde yine ilaçlar ve tahliller hariç 1500 TL verdik. SGK geçmiyor ve özellikle tahliller oldukça pahalı ama laboratuarı doktorları herşeyi çok kaliteli ve çok başarılıydı. Hala 5 tane dondurulmuş embriyomuz bizi bekliyor orada:)) İleride başka denemelerim olursa onları da orada yaptırmayı düşünüyorum.

Ya değer ama :)) belli bir süre sonra insanın gözü para pul görmüyor :))
Ben 1. tutmazsa 2. denemede yine aynı parayı veriyoruz sanıyordum. Bu dondurma işlemi çok güzelmiş :))
Of bende şu perşembe günü gitsemde herşeyi öğrensem.
İstanbul Tüp Bebek merkezine tavsiye üzerine gidiyorum.Kendi kadın hastalıkları doktorum yakınımız o Aret beyi tavsiye etti.
2. seçenek acıbadem
3. seçenek alman hastanesi olur o zaman :)) Bu tür pozitif sonuçlar okuyunca inanılmaz mutlu oluyorum.Ve biranda bütün hastanelere gitmek istiyorum :))

merhaba canım bende senin durumdaydım 2 yıllık evliyim bugun 2.yıldönümüz..bizdede eşimin sperm sayısı düşüktü bütün doktorlar tüp bebek dedı başka türlü olmaz dedi..mart ayında tedavi gördüm transferim yapıldı.ilk doktorum ıkı embrıyo yerleştırecez dıyodu şansımıza yeni yasaya denk geldık tek embriyo yerleştirdiler ve ne yazıkkı negatif sonuç...bu sonuçu alınca son derece pişman oldum çok acelecı oldugumu anladım.hem maddi hemde manevi acıdan bayagı zorluk çekiyoruz..şuan eşimin sperm kalıtesını arttırmak için keçi boynuzu kaynatıp içiriyorum ıntrenetten araştırdım etkılı oluyomuş...bence sizde acele etmeyın çünkü olacaksa günü geldiğinde olur mutlaka..eger tedavıye başlayacaksanızda tatılınızı güzel yapın enerjı dolu başlayın inş. rabbım hayırlısıyla güzel sonuçlandırır tedavini...

slm kızlar nasılsınız bakalım bır kaÇ gÜndÜr yoktum ama geldım Çok ŞÜkÜr
arakdaŞlar yenıden tedavıye baŞlıyyorum uzun protokol

slm kızlar nasılsınız bakalım bİr kaÇ gÜndÜr yoktum ama geldİm Çok ŞÜkÜr
arakdaŞlar yenİden tedavİye baŞlıyyorum uzun protokol

hoşgeldın yetercim senın adına sevındım canım..hakkında hayırlısı olur inş.tedavini nerde görüyon?bu kaçıncı denemen?inş.bu sefer mutlulugu yakalarsın:Saruboceq::Saruboceq:

hoşgeldın yetercim senın adına sevındım canım..hakkında hayırlısı olur inş.tedavini nerde görüyon?bu kaçıncı denemen?inş.bu sefer mutlulugu yakalarsın:saruboceq::saruboceq:

sağol canım inşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
inşşşşşşşşşşşşşşş
canım adana başkente yaptırıyorum
bu 4. Denemm olcak

Maalesef sonuç negatif.Çok sinirliyim.Sinirden ağlayamadım bile.Hepinizin bilgisi olsun diye yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.Ben Bahçeci Polikliniğine gittim,malum adetin 2.günü.Doktorum olarak Mustafa Bahçeci'yi istediğim halde , ona randevular dolu olduğundan Süleyman Beye randevu aldım.ılk görüşme hariç , Süleyman Beyin yüzünü görmem nasip olmadı,Koşuyolu Tüp bebek merkezindeymiş kendileri , haftada birgün cuma günü Teşivikiye'deki Poliklinikte oluyormuş, benimse 3 günde bir iğne ,muayene ve kan tahlillerim olduğundan denk düşemedi.Yani baştan tercih ettiğim doktorumla devam ettrmediler,Ali Bey girdi,muayeneerime.Bana 12 yumurtam olduğunu,çok güzel büyüdüklerini % 50 şansım olduğunu söyledi.Muayenelerde fazla ilgi göremedim ,hep kendi pozitif yaklaşımlarımla muayenelerle ilgili bilgi almak istedin.Düşünsenize işten izin alıyorsunuz,birsürü ilaç,günde 2 iğne ,maddi-manevi eziyet , ona kalsa muayene edip,direkt gönderecek,neden durumunuz şu diye bilgi verilmiyor ki,ben Atakaöy'de işyerim ,her 3 günde bir Teşvikiye'ye gidiyorum,adamın ağzından cımbızla laf alıyorum.Birara Ali Beyi bırakıp-bırakmama konusunda tereddüt yaşadım,şimdi diyorum keşke bıraksaydım.Yumurta toplamaya kadar yine de ilgi hele verilen umut iyiydi.% 50 şans vermişlerdi.Yumurtalarımı toplamaya doktorum gelmedi,Koşuyolu Umut Tüp Bebek Merkezinde.Acayip moralim bozuldu,doktoru arandı,hani siz gelecektiniz ben bu doktoru değil sizi isterdim yanımda dediğimde ,ben transfere gelecektim, söylemeyi unutmuş olabilirim dedi,tabi 4.000. TL transfer parası alındı,4.000 TL de ilaçlar,iğneler,tahliller.Bu ilgisizliğiniz ve yanımda olmamanız beni moral olarak negatif etkiledi dedim,özü diledi.aynı akşam sereterine arattı,12 yumurtam toplanmıştı,11 inin işleme alındığını ,7 sinin döllendiğini söyledi,çok umutluyum dedi.ertesi gün arayıp,transfer gününü ayarlayacağım,ya çarşamba , ya perşemde,ya c.tesi olacak dedi.bu arada yumurta toplamam 5 Nisanda yapıldı.bu arada embriyoloğum da aradı,ve herşeyin iyi gitiğini söyledi.ertesi gün kabızlık şikayettiyle toplamadan bir gün sonra aradığımda,4 saat sonra Ali Bey lütfedip döndüler.O umutlu Ali Bey gitmiş % 50 ihtimal var,senden çok umutluyum diyen Ali beyin yerinde yeller esiyor sanki.dedi ki embriyoların büyümüyor,bunlardan verim alamayacağım galiba , bunları dondurup,yeniden sıfırdan sana ilaç tedavisine başlayacağım dedi.dedim ki olması gereken büyüme hızı ne idi,benimkiler ne kadar büyüdü , ve hiçbiri mi büyümedi,cevap veremedi,kıvırdı adeta.madem büyümüyorlar ,niye donduruyorsunuz,dediğimde de cevap veremedi,gelin isterseniz burada görüşelim dedi,farklı bişey söyleyecekseniz eleyim dedim ,yoo dedi,o zaman gerek yok dedim.Salak olmadığımdan 15 dakika sonra embriyoloğumu aradım,ama doktorun söylediklerini kendisine iletmedim önce onu dinledim.dedi ki ben de sizi arayacaktım.7 embriyonuz döllendi,herşey yolunda gidiyor,çarşamba ,en geç perşemde transferiniz olacak gibi görünüyor,embriyolar bölünmeye devam ediyor dedi,ama çarşamba günü dönüm noktası,c.tesi gününe kadar şansınız var dedi.ben de doktorum bana ama böyle dedi dedim.dedi k çarşambadan önce birşey söylemek hata olur,neden öyle konuştuğunu anlayamadım,sizinkilerin bölünmesinde hiçbir sorun görünmüyor,bekleyin lütfen herzamanki pozitifliğinizi bozmayın dedi,peki dedim ,doktoruma dönmedim.çarşamba da herşeyin yolunda olduğunu embriyoloğumdan öğrendim ,bu arada doktorumla hiç konuşmadım,parayı aldıktan sonra olumlu tek laf etmedi,bana da moral vermedi çünkü,perşembe aradı,ay dedi müjde , embriyolarınıza ne yaptınız bilmiyorum ama , biri mükemmel ,diğeri de mükemmele yakın bölündü bugün transferi yaacağım dedi.ben bunu zaten biliyordum ,çünkü embriyoloğumla sıkı dialoğum var, baştan beri umutlu ,sizse çok erken moralimi bozdunuz dedim,şaşırdı,embriyoloğunuz kim dedi,bilmiyorum dedim,isim verir miyim hiç.transfere 2 de gelin koşuyolu tüp bebek merkezine en geç 3 te alırız dedi.eşimle 1'de gittik 3 e kadar 6 kere tuvalete sıkıştım , tuvaletimi mecburen yaptım ,kaçkere doktor arandı,lütfetti 4'te gelebildi ,aldılar,dedim yine saatinizde gelmediniz.tamişlem başlayacak ayaklarımı uzatmışım,bir embriyolog geldi,dedi ki embriyolarınız 2.kalite,yani orta kalite,şansınız da % 20 .doktor dedim hani ikisi de mükemmeldi,şansım da % 50 idi,bu ne şimdi,moraliniz bozma,herşey yolunda dedi,ama hep güvenimi sarstı , ne sözünü tuttu,ne saatinde geldi,ne ilgilendi,bu hep böyle oldu,ve hep tutarsz konuşmalar yaptı.neyse transfer oldu,12 gün geçti,kan testimi yaptırdım,sonuç aynen şu: 0,100 .acıbadem astanesinde yaptırdım ,doktoruma bildireceğim,bugün saat 12.30 da aldım ,hemşireleri aradım ,mail attım , 6-7 kere aradım doktor kapı duvar.işin ilginç yanı şu idi böyle ısrarla doktoru aramamın.10 ay önce adet gecikmem oldu,ağustos 2009 da acıbademde kan testi yaptırdım,değer yine 0,100 çıkmıştı,doktorum negatif demişti.ben 60 iğne yedim , o kadar ilaç,hormon,2 embriyo transfer edildi,beta hcg oranı nasıl aynı olabilirdi?
neyse sinirden çıldırdım , 3 saattir doktorum bana dönmüyor,ben mustafa bahçeciden randevu alıp,yarın gelip görüşmek istiyorum ,bu kadar ilgisiz bir doktor olamaz,aradığım tek cevap pozitif mi negatif mi , bir de sorum olacaktı hepsi o kadar, bu kadar umutla heyecanla 3 saat bir hasta nasıl aranmaz dedim.3 sat dönmeyen doktor 4-5 değişik hemşireyle beni arattı,ben kendisiyle artık görüşmek istemiyorum ,çünkü güvenim sarsıldı ,bu kadar mı ilgisizlik olur,3 saatte 6 kez aradım ,hemşireler hemen dönecek diyor ,dönmüyor,ben burada bu kadar sıkıntı kalp ağrısı yaşamak zorunda mıyım dedim. Mustafa Bahçeci ile yarın gelip görüşeceğim, eğer Ali Beyden göremediğim ilgiyi alabileceğime inanırsam,sizinle devam ederim ,yoksa başka tüp bebek merkezinde devam edeceğim ,çünkü tutarsız konuşmalardan ve ilgisizlikten güvenim kalmadı Ali beye dedim,ilk aramamda başta Mustafa beyi istemiştim,3 ay sonraya randevu veriyorlardı,nedense yarın 5 e randevu alabildim.yarın doktorumun tüm tutarsızlıklarını anlacağım kendisine , son bir görüşeceğim , yoksa bu işten tamamen vazgeçeceğim , ya da başka çareler arayacağım.ben buraların umut taciri olduklarını , en az 2-3 kez transfer ve ilaç,tahlil parası almadan , bilerek yapılmadığına inanmaya başladım bile.sezgilerimde de hiç yanılmam.bankacı 3 arkadaşımın da nedense ikincide tuttu,birincide tutan yok.ayrıca dünyanın Türkiye'den başka hiçbir ülkesinde tüp bebek tedavisini insanlar cepten vermiyorlar,yaş ve kaç kere sınırına bakılmaksızın devlet karşılıyor.bir de bu yetmezmiş gibi binbir zorlukla girdiğimiz ve sonucunun belirsiz olduğu bu yolda embriyo transfer adedini 35 yaşa kadar 1 e ,35 ten sonra 2 yeindirdiler.Yok böyle birşey ,hem devlet olarak karşılama ,hem de cebimizden verdiğimiz paralarla yaptığımız tranferin adedine sen karar ver,dünyanın hiçbir ülkesinde yok böyle bir uygulama.Arkadaşlar kısaca sakın BAHÇECı KLıNıĞınde tüp bebek tadavisi görmeyin,hiç tavsiye etmiyorum.

canım yaşadıklarına çok üzüldüm . Allah yardımcın olsun

ayrıca birşey daha eklemek istiyorum arkadaşlar.2 embriyomdan kalan 5 embriyomu da dondurmadılar,o kadar ısrarla dondurulmasını istediğim halde.halbuki transfe parasına dondurmanın da dahil olduğunu, ve ücretsiz dondurulacağını söylemişlerdi.c.tesi günü ararım dediler bütün gün bekledim,aranmadım.p.tesi kendim aradım ,yeterince bölünmediler,dondurmadık dendi,asla güvenmiyorum ve inanmıyorum bu hastaneye.yani bahçeçi ve umut tüp bebek merkezine.amaç daha fazla transfer parası almak ve bizlerin üzerinden rant elde etmek.sakın üzülmeyin tutmayınca,ben bunun tamamen ticari olduğuna inandım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…