son 5 saattir biraz sesli, biraz sessiz çoğunlukla da bağıra bağıra ağlayıp duruyorum. Nedeni belki hepinize acayip gelecek... Ama olsun anlatırsam belki rahatlarım. Sabah 11 de transferim gerçekleşti. Bilenler biliyor, benim bir oğlum var. Sırf onun bi kardeşi olsun diye eşimin yoğun ısrarıyla yeniden tüp bebek yaptırmaya karar verdik. Hem eşime hem doktora tek şart koştum. "tek embrio transfer edilecek" dedim. Bu nedenle 5. Gün embriosuna gidildi. 10 tane embriom oluştu herşey yolunda falan. Sabah gereken saatte gittik. Transfer süresince acı yok, herkes mutlu. Kalktım, dinlendik. Tam çıkış sırasında eşime el yazısı ile yazması için kısa bir metin verip altını imzalamamızı istediler. Acayip şeyler yazıyor. Aynen şöyle : Bu güne dek 2 tüp bebek deneyip başarısız olduk. Kendi isteğimizle 2 embrio transferi istiyoruz. şaşıp kaldık tabi. Hemen koordinatörün yanına gittik. Baktı bize: "eeeee, zaten size 2 embrio transfer edilmedi mi?" "hayır canım, tabiki bir tane oldu. Ben bunu doktorumla belki 5 kez konuştum" dedim. Hemen doktorumu çağırmaya gittiler. Doktor içeri girdi, el ayak panik. "ya biz garantiye alalım dedik, böylesi daha iyi olacak, hem belki ikisi birden tutmaz, sakin olun" kesinlikle yalan söyledi biliyorum. Bu sadece benim isteğimi unuttuğu için yaşandı. Deliler gibi ağlamaya başladım. Eşim napıcağını şaşırdı, doktorumu dinlesin beni mi teselli etsin... Ben ikinci çocuğa bile güçbela razı olmuşken, şimdi bir ikiz tehdidi ile karşıkarşıyayım. Sadece eşime "nolur beni buradan götür" diye yalvardığımı hatırlıyorum. Aradada deliler gibi ağladım, sonrasında da. Arabadan inince 5 kat merdivenleri ağlayarak ve en fenası koşarak çıktım. Güya en az 2 gün düzenli dinlenecek gerekmedikçe yataktan kalmayacaktım. Nerde. Oturmak bile istemiyorum şuan. Zerre kadar hevesim kalmadı. Bu fevri hallerim yüzünden en son eşimlede az önce kavga ettik. öyle ya o üçüz bile olsa razı. Ben se mutsuzluktan ve ağlamaktan delirmek üzereyim. Başından beri sıkıntılı giden bir tedavi ve en son olarak ağlayarak bitirdiğim bir transfer günü.nolur benim için dua edin de sadece birisi tutunsun. Ya da dilim varmıyor ama hiçbiri...
kızlar bende tüp bebeğe start verdim ilk deneme
kızlar bende tüp bebeğe start verdim ilk deneme
ben geldim, Nur hanım çok tatlı bi doktormuş gerçekten çok samimi ve içten geldi bana rahat hissettim kendimi çok güzel açıkladı herşeyi ohh hiç korktuğum gibi olmadı :)
bir kaç tahlil istedi ama orada çok pahalı geldi bana 1000tlden fazla tutuyor, siz nerede yaptırdınız?
ben geldim, Nur hanım (Nur Dokuzeylül Memorial) çok tatlı bi doktormuş gerçekten çok samimi ve içten geldi bana rahat hissettim kendimi çok güzel açıkladı herşeyi ohh hiç korktuğum gibi olmadı :)
bir kaç tahlil istedi ama orada çok pahalı geldi bana 1000tlden fazla tutuyor, siz nerede yaptırdınız?
hangi hastanede tedavıye başladın canım ben medıcal parkta tedavi görmüştüm tahlıllerımı kendı polıkılıgımızde yaptırdım ılk tahlılımı hastanede yaptırmak zorundaydım 360 falan tutmustu.....
mrh.arkadaşım netten baktımda senın doktorla ılgılı çok olumlu konusuyorlar pozıtıf enerjısı yeter zaten:))inş.hayırlı haberlerini alırız..
memorial canım, 1170tl tuttu tahliller orada, ama spermiogram haricindeki tahlilleri başka yerde de yaptırabilirmişiz bizim sosyal güvencemiz yok hepsini ücretli yaptıracağız o nedenle fiyatları ne kadar uygun olursa okadar iyi bizim için.
benim için hormon ve serolojik test istedi eşim içinde HIV -HCV- HBS istedi
daha önce aynı hormon testini 425tl ye yaptırmıştım ama 3 sene geçti üzerinden şimdi aynı test burada 750tl
ay inşallah canım ben zaten korkağın tekiyim bu konuda :) zaten ilk teşhisi korkak demek oldu bana :)) ama çok tatlı bi kadın gerçekten
rabbim hepimize güç versin sabır versin hayırlısı ile bütün aşamaları aşmayı nasip etsin bebek müjdeleriyle sonlandırmayı nasip etsin
başka hastanelerde daha uyguna yaptırabılırsın..memorıalın fıyatı daha yüksektır dıger hastanelere göre..tüp bebek ücretı nekadar hastane ücreti....
canım zaten doktorunu sevmen önemli orda iş bitiyo...bende senın gıbı çok ama çok korkan bırıyım hele ıgneden hayatımda ılk kez damar yolum acıldı...10 yıl üstüne ılk kez ıgne oldumm:))yapamam edemem dedım ama rabbım bır kolaylıgını verıyor benkı yaptım bu aşamalardan geçtım herkes yapar dıyorum:)))rabbım herkese kolaylık versın....
canım 1900euro (4bin liraya geliyo) ayrıca 1000 ila 1500 tl de ilaçlar ve 1000tlde tahliller
toplamda 6.500tl'ye geliyor
daha önce başka bir hastaneye gittim ben orası toplamda 3.500tl idi ama hiç memnun kalmadım ben doktorlardan çok ilgisizlerdi hiç bilgi bile vermediler reglinin 2. günü gel teslere başlayalım ozaman eğitim vereceğiz falan dediler ama yumurta kapıya dayanmış eğitimi ne yapayım bana şimdi verin ki ne yaşayacağımı bileyim dimi , bide bana kızacaksınız şimdi ama ben bayan doktor istedim napim rahat edemiyorum zaten yorucu ve yıpratıcı şeyler birde bunun stresini yaşamak istemedim banada çok basit bir istek gibi geliyor ama orada biraz sorun oldu tamam dediler ama içime sinmedi falan
bende bayan doktorda tedavi gördüm..3.500 hastane ücreti ödedık...fazlada fark yokmuş arada benımde ılk denememdı ama dahada düşünmüyorum en azından 2 yıl falan bekleyecem...
ya bende şimdi öyle diyorum 29 yaşındayım enson çocukken iğne olmuştum :)) emla aldım iğne olmadan iğne olacağım yere sürücem diye doktor öldü gülmekten :))) valla rabbim yardım etsin nası aşıcam hiç bilmiyorum ama insan alışıyormuş zamanla teşekkür ederim tatlım güzel dileklerin için rabbim hepinize kolaylıklar versin..
senin tedavin bitti mi?
evet canım 1 ay oldu sonucum negatif çıktı..ama aklımdan atamıyorum.biz eşimle 2 embrıyo transfer olacagını düşünerekten gıttık ama sansıma tedavıye başlamamla yasa tek embrıyoya düştü(transferım yapıldı ertesı gün 2 embrıyoya çıktı şansızlıgıma verıyorum ((nasip değilmiş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?