2010 yılında tup bebek yaptıracaklar buraya

:Saruboceq:
canım bilgilendirmeye çalışayım seni benim 6.denemem olacak umarım yardımcı olabilirim. İğneler bir kere insülin iğnesi olduğu için kendin çok rahat yapıyorsun eee sonuçta o iğneleri hergün yaşamının sonuna kadar yapmak zorunda olan insanları düşününce geçici olarak yapmak çok da etkilemiyor tabiki... zaten yapılışı ile ilgili bilgileri hemşireler veriyor. regl döneminin 3. gün iğnelere başlanıyor yaklaşık folikül büyüklüğü 19-22 mm olana kadar kontrollü büyütüp sonra yaklaşık adet döneminin 12. yada 13. günü gibi toplama işlemi yapılıyor aynı gün eşindende sperm örneği alınıyor ve laboratuarda dölleme işlemi yapılıyor bu arada seni eve çıkarıyorlar ve dinleniyorsun. ertesi gün arayıp oluşan embriyolar ile ilgili bilgi veriyorlar. transfer işlemi olana kadar bilgilendirme devam ediyor ve genellikle 2.gün transferi yapılabiliyor. bazen 5.günde yapılabiliyor buna dr kara veriyor tabiki. transferden sonra en az iki gün istirahat ve dinlenme ile geçiyor daha sonra yine ağır olmamak kaydıyla günlük yaşantına dönebiliyorsun. yalnız özellikle kabız olmamaya , uzanma hareketleri yapıp karın kaslarını fazla germemeye özen gösterip dinlenecek ve kendini rahatlatacaksın. daha sonra 12.gün kanda beta-hcg ile sonuç belli olacak. kimi arkadaşlar günü gelmeden idrar tahlilide yapıyorlar ama ben buna karşıyım çünkü idrar tahlili yanıltabilir ve gereksiz strese girebilirsin. Bu dinlenme safhasında beslenmene dikkat etmen de gerekiyor tabiki. umarım faydalı olabilmişimdir şimdiden hayırlısı olsun başarılar...:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Selam
bende aşılama topiğinden buraya transfer oldum. Yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum. Sizlerin sorunu neydide tüp bebek yaptırıyorsunuz. Ben 3 kez aşılama oldum fakat hepsi negatif sonuçlandı. Ne eşimde ne de bende sorun yok. Ama olmuyor işte. Bende bu ay tüp bebeğe geçmeye karar vardim. Kafamda şöyle bir soru işareti. Benim hiç biz sorunum olmamasına rağmen 3 aşılamadada hamile kalamadım o zaman tüp bebeklede hamile kalamam gibi geliyor. Bilgilendiriseniz sevinirm.

canım bi arkadaş daha sormuş bende sorucam aynı şeyi yumurta toplama işlemi nasıl bir işlem ağrılı mı? muayene olduğumuz gibi bi masada mı yapılıyor ? işlem öncesi idrar tutmak gerekiyormuş fazlaca öyle mi? anestezi istiyorum ben sende öyle mi yaptın ?

yumurta takibi sırasında hergün kan tahlilide yapıldı mı?

ay çok teşekkür ederim cevapların için altın bulmuş gibi oldum allah razı olsun a.s.

canım iki-üç günde bir çağırıyorlar hem kan hem vajinal muayeneye. yumurta toplama işleminde idrar kesen boş oluyor ve anestezi altında aç karnına yapıyorlar işlemi transferde ise idrar kesen dolu oluyor ama sonra onlar boşaltıyorlar merak etme sıkılacak ve acı hissedecek hiç bir şey yok. eğer bu acılara katlanamıyorsak yarın öbürgün doğumu nasıl kaldırırız dimi?

hayırlısı ile bi başlayıp sonunu getirsem başka bişey istemiyorum canım valla, ilk denemem olacak benim herşey korkutuyor şuan inşallah sıkıntısız sorunsuz geçer herşey

canım çok teşekkür ederim verdiğin cevaplar için

rabbim hepimize tez zamanda sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Transfer sonrası ile ilgili bildiğiniz herşeyi unutun. Benim hikayemi bir hatırlayalım mı?

Bir oğlum var. O da tüp bebekti. Bir arkadaş sorduğu için yazayım: Ben de PKO, bir tüp tıkalı, rahim ters, rahim ağzı nerdeyse yapışık; eşimde sperm yok denecek kadar az ve hiç hareket yok. Sonuçta gebe kalamadım işte. 1 aşılamanın ardından ilk tüp bebek denememizdi. Herşey çok güzel ilerledi. Muhteşem bir doktorum vardı. Ne iğneler canımı yaktı ne de herhengi bir aşaması ile ilgili kötü bir anım var. Hamile kaldım, zor bir doğumdu ama çoooook güzel bir bebeğim oldu. Ama oğlumun NF hastası olduğunu öğrendik, yıkıcıydı ama çok şükür ki toparladık. Çok şükür ki şuanda hastalığın seyri çok iyi. Ve inşallah Allah hayat boyunca bu hastalık yüzünden hiçbir acı yaşatmayacak ona. Artık 3 yaşında. Babasının herşeyiyle kopyası bir çocuk. "Abi" olma yaşı geldi diye eşim ve ailemden hatta arkadaşlarımdan yoğun baskılar geldi. Hele eşim ne kadar çok istedi bir kez daha bu mucizeyi yaşamayı. Güç bela ikna oldum. Ama ben yine kendi çabamla hamile kalamadım. Geçen ay (Yani Nisan) tüp bebek merkezine gittik, hemen başladık tedaviye. Tek şartım vardı: Bir tane Blastokist embrio transfer edilecek. Bu kez iğneler çok acıttı, yumurta toplamanın ardından ağrılar, kanama vs. 12 yumurta toplandı, 10nu döllendi, 5 tanesi blastokist evresine kadar ulaştı. Transferden sonra bir öğrendim ki bana tek değil 2 embrio transfer etmişler. 32 yaşındayım, üstelik 2 embrio artık yasal değil ama kılıfına uydurulmuş işte. Duyunca o klinik başıma yıkıldı sandım. Konuşulanları duymadım, kimseyi dinlemedim, ağladım, ağladım... Beni okuyan arkadaşlar sanırım buraya kadar ki kısmı biliyor. Şimdi bundan sonrası. Transfer sonrası nelere dikkat etmek lazım bir bakalım.
Eşim arabayı evin önünde durdurdu ve ben yol boyu ağlamaktan şişmiş gözlerimi kimseler görmesin, kimse beni lafa tutmasın, soru sorması diye eve doğru koşmaya başladım. 5 katı son sürat koşarak çıkıp oturma odasındaki kotuğa GÜÜÜMMM diye attım kendimi. Sonra da ağlamaya müsait evin her noktasına. Asla teselli olmadım. Allahım aklımı almıştı sanki. İnsan kalkıp yerinde zıplar mı? "İkinci çocuk falan istemiyorum, tutmasın bunlar, ben tek istiyordum, ikiz olacağına hiç olmasın" diye sinir krizleri geçirir mi? Ben geçirdim işte. O aldığımız yüksek doz ilaçların bizi depresyona çok yaklaştırdığını hiç aklınızdan çıkarmayın. Ve "ben asla bunları yaşamam" demeyin. Büyük konuşmamak lazımmış. Bırakın 2 gün tuvalet dışında yataktan kalkmamayı falan ben 2 gün yatak yüzü görmedim. Sıkıntıdan oturamadım bile. Kendimi dışarılara attım. Neyse sonra sakin günler geldi ama ben ne yiyebildim ne içebildim. Ne ananası, ne kabak çekirdeğinden bahsediyoruz. Son 9 günde 2,5 kilo verdim. Nasıl olsa raporlu olduğum için işe gitmedim ama evden içeride pek girmedim. Plates ve yüzmeye devam ettim, alışveriş merkezlerini turladım ve bahçede oğlumla hergün top oynadım. Sonunda test günü gelip çattı bu sabah.
Kan verip geldik ve bir saat sonra aradılar. Sonuç pozitif. B-HCG değeri 177. Hiç şaşırmadım bile. Çünkü ben biliyorum ki ne yaparsak yapalım, bu iş bizim dikkatli bir şekilde kıpırdamadan yatmamızla filan ilgili değil. Tamamen yaşımız ve embrio kalitemizle alakalı. Ve Allah o çocuğun dünyaya nasibini yollamışsa siz onu birşekilde doğurursunuz. İster mumya gibi yatın, ister benim gibi kanat takın.
Artık forum sitesinin bu bölümünün aktif bir kullanıcısı olmayacağım. Hepinize bol şanslar diliyorum arkadaşlar. Hakkınızı helal edin. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Dualarım sizinle. Hoşçakalın.

olinca arkadaşım hayırlı olsun kazasız belasız 9 ayın geçer inşallah:))yalnız bu hoplama zıpla şans olabilir yinede tıp ilk 3 gün istirahat sıvı ağırlıklı beslenme 12 gün boyunca ve yorulmamk diyor artı 12 gün ilişki yasak yani sonucu öğrenene kadar ..bence tüp yaptırmış sonuç bekleyen yada yaptıracaklar doktoru ne dersin yapsın ama tutar ama tutmaz herkesin bünyesi bir değil yumurta kaliten iyimişki hoplayıp zıplamışsın birşey olmamış embriyoya:))))

10 mayısta sonuç bekleyen vardı duygumuydu birde kanaması olup sonuç günü bekleyen vardı ne oldu haydi hamişlerrrrrrrrrrrrrrr

seasteel-anastasy

inş pozitif sonuç alırsınız kızlar
inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

slm kızlar bende 1 tüp bebek yaptırdık ama olmadı. 26 nisanda tek embriyo yerleştirildi. ama sonuç ne yazık ki negatif. dr.um en az 2 ay aradan sonra 2. yapılacak dedi.dondurulmuş embriyolarım var. onlar yerleşecek. ama şimdi yeni kanunlara göre tek embriyo kondu. acaba 2 tüp bebekte demi tek embriyo konacak. birde tedavi nasıl olacak aynı ilkinde olduğu gibi bunları tam bilmiyorum. biraz bahsederseniz sevinirim.

gÜnaydın arkadalŞar hayılı cumalar
rabbım dularınızı kabul etsın ellerımızı boŞ Çevırmesın
ınŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…