canım sakin ol bak.sanırım sendeki aşırı korkuyu annen tetiklemiş.doğurcan sanıp fenalaşması falan..sakin ol tabiki henüz çok erken ama kısmet işte.en hayırlısı neyse o olsun.bol bol dua et,ilgini başka şeylere ver bence.azıcık korku olması normal ama hayatını kabusua çevirmemeli.doğum konusundan uzaklaş , artık biz ne plan yapsak boş z aten,herşey olacağına varıyor..
vermidon, o korku bende de var..ben sanırım genel anestezi olurum..epidralde herşeyi duymak bile bende heyecan yapar..görümcem panik atak olmştu epidralden sonra
sağolun kızlar yaa,bugün biraz daha yatışmış durumda duygularım,herhalde sezeryanı duyunca birden panik oldum...çok ağırlaşmış hissediyorum artık,buda ruhen sıkıntıya sokuyo beni,birde yatmak...biraz dışarda dolaşabilsen açılacam belki ama yata yata anca doğumu düşünüp kafamda kurup duruyorum işte...
bende şeekr olduğundan ve 2 hafta erken doğması gerektiği için ve büyük ihtimal vücut hazır olmayacağı işçin sezaryanla büyük ihtimal doğurcam canım..senin sebep neydi? benimki sağlık sorunu yani...
bende psikolojik çok etkilenirim..fiziksel dayanıklıyımdır ama psikolojim etkilendimi fiziklse dayanıklılık önemini kaybediyor..ben ayrıca dediğin gibi sesleri konuşmaları duyarsam belki o an tansiyonum yada şekerim inip çıkar..panik olurum...kendi kafamda büyütüyorum bazı şeyleri..o yüzden ben genel anestezi ile uyuyup uyanayımherşey olsun bitsin
canım benim sıpa ters dönmüşde ondan sezercik ihtimali çıktı bana..hayırlısı bakalım...bende genel anesteziden çok korkuyorum,uyumak uyanmak falan,geçen spinalli bi sezeryan hikayesi okudum,ondanda vazgeçtim,kadın öyle bi anlatmışki yazık başına gelmeyen kalmamış...nası çıkartacam yaw ben bu cücüğü ...
hayırlı cumalar kızlar nabersiniz? vermidon geçmiş olsun tatlım ne yazılmışsa yaşıcaz bundan kaçarı yok kendini cesaretlendir biraz dağ başında oturmuyoruz çok şükür her tarafımız hastane hiç bişey yapamazlarsa uyuturlar alırlar bebeği uyandığımızda bakmışız tontişler kucağımızda :)
ya canım ben uyumaktan işte korkuyorum ya,bide kan sulandırıcı kullanıyorumya,kanama falan durmazsa diye türlü şeyler geliyo aklıma,şeytanın vesveseleri aslında....
Canım doğum korkusu bende de başladı. Eşimde panikte...
Senin daha dikkatli olman lazım. Hayırlısıyla dayanabildiğin kadar dayan canım. Bebişin kaç kilo olmuş? Doğarsa küvözde kalması gerekecek mi?[/B]
canım benim 32. haftada 1900 dü,evet küvez riski devam ediyo..inşallah birkaç haftaya daha ihtiyacımız var...
doktor tam bişey sölemiyo küvez konusunda belli olmaz dedi ama bebeğime bişey olmasından korkuyorum işte her ne kadar doktorum ii desede bide en ufak sancıda tedirgin oluyorum acaba doğum sancısımı diye
canım ayakta gezinme yat bol bol,35 i bi geç inşallah...
Arkadaslar Merhaba,
Sali gunu kontrolumuzde doktorumuz bizi cok inceledi cok da fazla konusmadi ve her gun takip edelim dedi, ertesi gun kontrole gittigimizde sizi bugun yatiriyoruz, amniyon sivisi %45'e dusmus ve cekilen 3 nst'de de bebegin kordonunun 15dk.da 4-5 kez cok riskli gorulmesi nedeniyle dogumu bugun aksam uzeri yada sabaha yapacagiz dedi, ayni gun nst'ler yenilendi ve Carsamba gunu, 35 haftalikken saat 17:15'te Clarissa Ela dunyaya geldi. Ilk gun kuvezde kaldi ben hic goremedim, sadece fotolarini gordum, ertesi sabah ihlaya pihlaya esimle kuvezlerin bulundugu bolume gittik, orada cok agladim. Neyseki cok sukur dun yanimiza geldi ve tum gece O'nu izlemekten uyuyamadik! Simdi O dunyaya, biz de birbirimize alismaya calisiyoruz. Karnim halen hamile goruntusunde, cok az bir inme olmus, agrilarim hat safhada bugun de igne yapildi. Sut gelemedi diye uzuluyorduk ama bugun hemsireler pompa ile cektiler kolostrum geldi ve bebek doktoru da kuru kuru emzirmeye devam et dedi. Simdiden sol gogus ucu sanirim catladi ve cok agriyor ama emzirmek icin direnecegim. Clarissa Ela cokkk minik, 2300gr. dogdu ve 40cm.Parmaklari uzun uzun ve porselen bebek parmaklari gibi, kizim piyanist olacak diyorum!
Allah saglikla hepinizi bebeklerine kavustursun.
Operim hepinizi...
maşallah canım hayırlı olsun,ne tatlıdır şimdi o...sezeryan mı oldun,doğum hikayeni yaz vakit nbulunca...
arkadaşlar sorunlu bir gebelik dönemi ardından dün sabah saat 4:50 de 35 haftalık kızımı 2100 gr. 48 cm olarak kucağıma almış bulunmaktayım.geçmişi okuyamadım şu an dikişlerim çok acıyor.ayrıntıları sonra anlatırım.bebeğim erken doğdugu için su an minnacık.saatte bir emzirmeye çalışıorum.hala inanamıyorum.çok mutluyum :))
dün sabah ezanı vakti aklıma geldin inanırmısın,nickin aklıma takılmıştı ne demek acaba diye sesli olarak tekrar etmiştim birkaç kez,eşimde ne diyosun falan demişti,iyice psikopata bağladım sanmış zavallı,belkide malum oldu o ara...demek doğumdaydın o sıralarda,canım hayırlı sağlıklı olsun inşallah...küvaze girdimi canım cücüğün...
bence o korkunun olması gayet normal. zaten yumurta kapıya dayandı:) bebekler yavaş yavaş geliyorlar. ama seninkide baya heyecan yaşatıyor. son dakika dönülür mü ya:) benimkide hatırlarsan bir ara tersti ama doktorum tempolu yürüyüş bide sol tarafa yatış döndürür demişti, geröektende döndü ama söylediklerinden dolayı mı yoksa kızım kafasına göre takıldığı için bilemiyorum
he yaa sorma, bakalım bi son dakika dönüşü daha yapacakmı zilli...