canım geçmiş olsun ya..allahtan evde halledeceğin bir kesikmiş..kanı durdurabilmşsin..nazar değmiştir canım
ya canım bir elin parmakları kadar bile vakit kalmamş..ne güzell kuzuna kavuşuyrsun..cicilerinide güle güle kullansın gülse hanım
gelisimci simdiden hayirli olsun az kalmis e hani oda fotolari eklemedin ben mi kacirdim
maalesef söylememiştim muayne esnasında söylerim diye düşündüm hep!onun derdi benim ilk gittiğimden beri normal doğum istiyorum demem!!taktı bana!!bence de hakkı yok böyle dsavranmaya çok soğudum çok...kilosunu falan unuttum yavrumun oturup doktora dertlendim(sinir şey
sağol canım..zaten kilosu bile öebnmli değil..sadece sağlıklı olsun...ama sağlığını etkilermi diye korkuyorum...2.5 hafta önce gittiğimde 2350ydi.10gün sonra gittim 550gr almış 2900 olmuştu...şimdi dr. 2 ölçüm yaptı birinde 2935 çıktı diğerinde 3.050 çıktı..çok az almış...yani en fazla 100 gr almış....neyse sağlıklı olsun tek isteğim bu doğduktan sonrada beslerim ben onu...
maşallah canım bebeğine, arkadaşının aldığı şeker de çok güzelmiş.bende onu beğenmiştim..almayı düşünüyorum bakalım..evet araziye çıkıyorum ama eskisi gibi hergün değil..işlerde biraz azaldı,haftada bir yada 2 kere gidiyorum..benım bebiş alıştı sanırım pikaplarda sarsılmaya,ona ninni gibi mi geliyor nedir
Sağlık sorunu olmasın yeterki.Canım 10 gün gerilik birşey değil. takma kafana.Kızlar selam,
doktordan geldik şimdi. Canım sıkıldı...
Bebişim 10 gün geride çıktı. 2000 gr olmuş. Normalde bugün 34+3 olması gerekirken 33+0 çıktı. Doktorum protein ağırlıklı beslen ve yat dinlen dedi. 10 gün sonra tekrar bakıcak...
Peppermint seninde öyleydi galiba canım. Nasıl şimdi? arayı kapatabildin mi?
tünaydın teyzoşlarrrrrrrrrrrrr...
biz geldik doktordan ...evde temizlik var bi yandan camlar felan siliniyor da...anca fırsat bulabildim sizlere bakmak için...,
sabah gider gitmes nst'ye bağlandık...herşey yolunda çok şükür...sancım falan çıkmadı...
doktorum bu hafta hiç kilo almadığımı ama bebişimin maşallah kocaman olduğunu söyledi...
3500 gr.olmuş tosunum..boyu da 49 cm...dedim çok acıtıyor canımı artık...bazen öylee kalıyorum...ahhh ve vaaaaaaaahlar içinde..bu ebatlara gayet normal olduğunu söyledi
maşallah tütüüttütüt kızımaaaaaaaa...haftaya cts.anestezi uzmanıyla görüşeceğim...ameliyat öncesi son tetkiklerimi yapacak...sonra da 1 ağustosu bekleyeceğiz teyzoşları...
işte böyleeeeeeeeeeeeee...şimdi kaçalım biz..uğrarız gene,herkese güzel bir haftasonu dilerizzzz...sevgiler
Kızlar herkese selam biz kontrolden donduk hala geriden geliyoruz tabi ama suyumuz ve Nst miz iyi. 38 buçukta Sezeryan olacağız kismetse.
Bir sonraki kontrol Perşembe gunü, bu sekilde bir sorun çıkmazsa 26-27 Temmuza tarih verecek doktor.
Zarpdeniz ve rehnuma canım gözünüz Aydın Allah anali babali büyütsün...
Only smile canım dinlenmene bak bizde gelişim geriliği var ama ilk sinyaller 5.ayda ortaya çıkıyor seninki yeni olan birsey ve 10 gün gercekten hic önemli değil, dinlenmene ve beslenmene dikkat et canım sen;?bir sonraki kontrolde toparlar.
Peppermint senden haber bekliyorum canım, güzel haberlerle don insallah...
offf öyle sakar oldum ki eğilmek istemiyorum ama herşeyi de elimden düşüyorum.mecburen eğiliyorum yerden almak için.
az önce de büyük kaza atlattım.canım çok sıkıldı kızlar
buzdolabını açmamla kapağındaki 1 lt lik cam su şişesinin yarısı ayağıma düştü paramparça oldu şişe ayağım da kesildi.bi an kalakaldım evde de yanlızım .biyandan kan akıyor.diğer taraftan heryer cam kırığı ve su içinde kaldı.hareket etsem bi türlü etmesem bi türü zorla kendimi banyoya attım.ayağım cam kırığı dolmuş.temizlemeye çalştım bi kesikten baya kan aktı onu durdurup bantladım.mutfak battı berbat halde offff.
kızlar evden çıkmadan dr. aradı..çarşamba günü yani 20 temmuzda sabah 8 de allahın izniyle doğum yapıcam..çok heycanladım..şurda ne kaldıki....sabah 7de gel dedi dr....ayyy kurbalık koyun gibi sabah sabahneyse herşey güzel olacak inşallah....annemde pazartesi yada salı gelcek...
bu arada forum istanbula gittim..dr. browns un biberonunu aldım şu gaz yapmayanı..bübcheninde şampuanını aldım..ıkeadanda cibinlik ve bebek askıları aldım...tabi cibinlik için duvar delmemiz gerekiyor ama nasıl yapıcaz bilmiyorum....
pepperminti ciddi ciddi meraktayım şuan numarası yokmu kimsede yaa
venüsle msjlaşıyolardı oda hiç girmedi bugün
kızlar evden çıkmadan dr. aradı..çarşamba günü yani 20 temmuzda sabah 8 de allahın izniyle doğum yapıcam..çok heycanladım..şurda ne kaldıki....sabah 7de gel dedi dr....ayyy kurbalık koyun gibi sabah sabahneyse herşey güzel olacak inşallah....annemde pazartesi yada salı gelcek...
bu arada forum istanbula gittim..dr. browns un biberonunu aldım şu gaz yapmayanı..bübcheninde şampuanını aldım..ıkeadanda cibinlik ve bebek askıları aldım...tabi cibinlik için duvar delmemiz gerekiyor ama nasıl yapıcaz bilmiyorum....
Bencede böyle davranmaya hakkı yok. Ama takma kafana daha fazla. Başka bir doktora git istersen canım ya...
Zannetmiyorum sağlığını etkileyeceğini canım. Sonuçta bebiş 3 kg ı bulmuş gayet yeterli. İnşallah sağlıkla kucağını alısın prenses gülse' yi...
31 tane kutu var 1 pasrada oyüzden ben bugün gidip başka bir model şeker daha aldım 50 adet.
Hehe yandın sen doğduktan sonrada muhtemelen sallanmak isteyecek :)
Sağlık sorunu olmasın yeterki.Canım 10 gün gerilik birşey değil. takma kafana.
Canım maşallah kızınaHadi bakalım az kaldı. Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin.. :))
Canım güzel haberlerle gelmişsin. Maşallah diyelim
Geçm,iş olsun canım umarım önemli bir kesik değildir.
Aman yarabbim .. 20 temmuz çok yakın yaw... Allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin.
Canım numarası bende var ama ben yazmıştır diye düşündüm. şimdi bu saatte mesaj da atmayayım. Yarın sabah arayayım ben onu. Ben de şimdi çok merak ettim Umalım da sorun olmasın.
allah kurtarsın cnm ne güzel çok az kalmış bebişini kucağına almanadarısı başımıza...
canımmmmm valla kendimişcesine heyecanlandım ::)))) allah kurtarsın inşallah hiç sorunun olmaz ne gülseden yana ne annelerden yana nede kendi sağlığınla ilgili :)
sezer olacak ama allah bir nefeste kurtarsın diyeyim
bu arada doğumdan sonrada beslenmene dikkat etmen gerek biliyosun dimi hatırlatayımda ben çarşamba giremezsin perşembe yada cuma olmadı cumartesi heberlerini bekliyoruz valla :))
hippycim maşallah kızınaee kilosu yerinde acıtır tabi canını :)))
only smile canım bol bol protein al. et-tavuk-yumurta-yoğurt-bakliyat bunlarda bol bol bulunuyo.özellikle hayvansal ürünlerin emilimi daha fazlaymış onlara ağırlık ver bu aralar
Canım suan tam 2 hafta geriden geliyo, bir ara 10 gündü sonra 2,5 hafta oldu bugün gittiğimde daha iyiydi fark 2 haftaydi. Arayi kapatmasi zormus canim 38e sorunsuz ulaşalım insallah yeter bize zayıf olacak kızımız kabullendik onu:))
Gecmis olsun canım.
Canım merak etme seninki geçici biseydir. Benim 29. Haftadan beri 2 hafta geriden geliyor. Bize gelişme geriliği teşhisi kondu coktan. Doppler ile kan akimlarina ve suyuma bakildi hep. Son iki haftadir da haftada iki kere NSTye guriyorum. Bir ara 10gune indi fark sonra en son kontrolde 2,5 nerdeyse 3 haftaya çıkmıştı ama bugün gittiğimde tam 2 hafta olmuş yine sevindik:)) valla canım bu is moralle çok alakalı bence bizzat kendimden biliyorum. Bebis suan 2500-2600 gr gibi canım. Son 1 haftada kızıma kılo aldırdıgini düşündüğümüz seyde BUĞDAY, yarma dedikleri yani, annem başka birinden duymuş. Hasladik bu hafta hergün soğuk yoğurda karıştırıp yedim, ayran ası seklinde tavsiye ederim.
ilk dogumumda hastanede yikandi oglum hemde sabah aksam zaten haziranda dogmustu havalar cok sicakti hastaneden cikarkende bize her gun yikayin dediler bizde oyle yaptik bi sorun olmadii. saclari falan tertemizdi pamuk gibi yumusak mis gibi kokuyodu. hem o sicakta gobegi dusene kadar yikamazsan kokmazmi bebek hemde rahatsiz olur..
canım bende genel anesteziden çok korkuyordum..ya uyuyup uyanamzsam diye..ama ben 2 yıl önce ameliyat oldum..hatta ameliyata girmemek için çok direndim..sonrada bi baktımki uyudum uyandım ve çok şükür ağrımda olmadı..inşallah buda öle gecer...ama spinalli doğumlartdan daha çok korkuyorum..konuşmalarından psikolojik etkilenip tansiyonum yada şekrim fırlar diye..biraz panik biriyim...
günaydın,
dün akşam kontrolumuz vardı.nst çekildi kızım o anda hiç ama hiç kıpırdamadı geçen sefer de öyle yapmıştı korkuyor bence o aletten)sonra doktor ultrasona aldı beni.doğurmaya niyetin yok bakıyorum dedi...suyu iyiymiş,kanala girmemiş henüz ama doğum pozisyonda,hiç sancım kasılmam yok zaten...kızım sadece 200 gr almış!!ben anlamıyorum var ya geçen kontrolde 3 haftada 1 kg almıştı bu sefer 2 haftada 200 gr almış!!!bence yine nazar değdi her önüme gelene söyledim daha ağzımı açmam tövbe (neyse çok uzun bakmadı zaten ultrasonda ben kilosunu öğrenince bir bozuldum zaten (
masaya geç alttan bakayım dedi ve ne olduysa orada oldu:daha önce demiştim benim bir vajinismus geçmişim var uzun süre eşimle ilişkiye girememiştim!!kadın bakmak isteğince hemen nasıl izin vereyim pat diye benim kocam yıllarca bekledi elin kadınına saniyede elletmem abes olurdu zaten
bana''beni çok şaşırttıınz,sizden hiç beklemezdim,kendinize bir sezaryancı doktor bulun....'''saydırdı resmen.ben izin vermedim bakmasına ki sadece iki parmağını birleştirip bakacaktı bu daha çatı muayenesi değildi!!neyse giyindim odaya geçtik.bana''normal doğum yapmak övünüecek bişey değil,karar vermelisiniz,ne istediğinzi bilmelisiniz,siz kendinizi tanımıyor musunuz,en başından beri normla doğum deyip duruyorsunuz,nasıl yapacakasınız...''dedi durdu.o kadar üzüldüm,o kadar o moralim bozuldu ki zor tuttum kendimi ağlamamak için..
eşim ve ben de doğum anı gelsin tekrar bakılır bir engel varsa sezaryana alınırım dedik.doktor da zamanını önceden bilemeyiz 10 gün sonra gelin karaar verelim dedi ama ben sezaryan da olsa günü gelince doğurmak istiyorum bebeğimi doktor da ''siz gece yarısı yemek yapıyor musunuz''diyor?off doktorumdan nefrret ediyorum şuan(25 temmuzda 38 bitmiş 39.haftada olcam napsam bilmiyorum kafam allak bullak...kendimden bu tepkiyi bekliyordum da doktorumdan beklemiyordum (beni en çok üzen onun tavrı oldu zaten (napayım kızlar?planlı sezaryan mı yapayım yoksa doğumu bekleyip hastanede hangi doktor varsa onla mı doğurayım ??
Çok moralim bozuldu gerçekten yaa...
Eşimle gittik et aldık, şimdi pişiriyor. Yoğurt filan aldık, hergün yiycem artık. Zaten yumurta filan tüketiyordum ama yetersiz demekki.Birde işyerinde çok yormuştum kendimi, gitmeden şunu da yapayım bunu da yapayım diye. Doktor dinlenmelisin dedi...
Karnımda çok büyümedi zaten, doktor karnından da belli dedi. Offf yaaa, inş şu 10 günde iyice dinlenicem...
arkadaşlar sorunlu bir gebelik dönemi ardından dün sabah saat 4:50 de 35 haftalık kızımı 2100 gr. 48 cm olarak kucağıma almış bulunmaktayım.geçmişi okuyamadım şu an dikişlerim çok acıyor.ayrıntıları sonra anlatırım.bebeğim erken doğdugu için su an minnacık.saatte bir emzirmeye çalışıorum.hala inanamıyorum.çok mutluyum :))
1 ayda tam 1 kg aldı, 3000 doğdu, dün 4000 di... ilk hafta hafif sarılığı oldu, deli gibi emzirerek geçirdik çok şükür. 1 ayda 4 cm boyu da uzadı. ve evet kocamı klonladımher gören aynı babası diyo. yüzündeki mimikler bile aynı bi görsen..
Arkadaslar Merhaba,
Sali gunu kontrolumuzde doktorumuz bizi cok inceledi cok da fazla konusmadi ve her gun takip edelim dedi, ertesi gun kontrole gittigimizde sizi bugun yatiriyoruz, amniyon sivisi %45'e dusmus ve cekilen 3 nst'de de bebegin kordonunun 15dk.da 4-5 kez cok riskli gorulmesi nedeniyle dogumu bugun aksam uzeri yada sabaha yapacagiz dedi, ayni gun nst'ler yenilendi ve Carsamba gunu, 35 haftalikken saat 17:15'te Clarissa Ela dunyaya geldi. Ilk gun kuvezde kaldi ben hic goremedim, sadece fotolarini gordum, ertesi sabah ihlaya pihlaya esimle kuvezlerin bulundugu bolume gittik, orada cok agladim. Neyseki cok sukur dun yanimiza geldi ve tum gece O'nu izlemekten uyuyamadik! Simdi O dunyaya, biz de birbirimize alismaya calisiyoruz. Karnim halen hamile goruntusunde, cok az bir inme olmus, agrilarim hat safhada bugun de igne yapildi. Sut gelemedi diye uzuluyorduk ama bugun hemsireler pompa ile cektiler kolostrum geldi ve bebek doktoru da kuru kuru emzirmeye devam et dedi. Simdiden sol gogus ucu sanirim catladi ve cok agriyor ama emzirmek icin direnecegim. Clarissa Ela cokkk minik, 2300gr. dogdu ve 40cm.Parmaklari uzun uzun ve porselen bebek parmaklari gibi, kizim piyanist olacak diyorum!
Allah saglikla hepinizi bebeklerine kavustursun.
Operim hepinizi...
My_Little_Sun_Shine evet canım çok az kaldı bende heycanlandım..nedense dr. arayıp zamanını bildirince kendimi çaresiz biri gibi hissettimneyse kucağıma alınca bütün sorunlar unutulur inşallah....22-25 arsıydı aslında ama tansiyon yüksek çıkınca 2-3 gün öne alındı tarih...
efsungcum.evet dikkat etmem gerek inşallah süt olsun diye şunu ye bunu ye demezler sürekli yoksa şekerim fırlar allah korusun....ben en kısa zmanda girmeye çalışırım canım...belki 2 gün hastanede kalırım...
gunaydın kızlar uzub zamandır gıremıyodum memelekete geldım 20 gun once ondan yazamıyodum dün sabah merdıvenlerden dustum hastaneye gıttım rahım acılmıs dedı aksama kadar bekledık sancı gelmeyınce sunı sancı verıldı 1 saat ıcınde dogdu kızımız ama daha kucagıma alamadım 34 haftalık dodu su an daha küvezde dua edın gecmısı okuyamadım yavrusu dogan herkesınkını allah analı babalı buyutsun bana dua edın bebegım sag salım gelsın evıne ha bu arada 2800 grm dogdu dr kılosu cok guzel dedı hepınızı opuyorum...
Oncelikle gozunaydin mi desem gecmis olsun mu bilemedim.Cok sukur ki ikinizde iyisiniz, insallah yakin zamanda kucagina alirsin melegini,Allah saglikli, hayirli,guzel bir omur versin insallah
Kilosudamasallah cok iyiymis
kızlar sürekli yatış halindeyim tek elle eciş bücüş yazmak zor oluyyo:) ama takipteyim. sıkıntı yaşayan arkadaşlara duacıyım mesela peppermint. Doğum yapan arkadaşlarımız adına da mutluyum tebrik ediyorum. Beşinci bebeğimiz de gelmiş, inşallah sağlıkla hepsi gelecek tek tek.
face grubuna ben üyeydim ama sonra yok oldu şimdi tekrar istek yolladım. Aslında birbirimizin iletişim bilgilerine sahip olsak iyi olabilirdi..belki doğumdan sonra bebeklerimiz biraz büyüyünce bir tanışma toplantısı yaparız hatta eşler de katılır. Düşünsenize bir sürü bebeli çift hoş bişey olur aslında.
benim durumuma gelince 34 haftayı şükür ki dün doldurdum 1 aydır memlekette yatıştayım. eşim 1 er gün olmak üzere iki kere gelebildi iş güç yüzünden.dün doğum günümdü.İstanbuldan orduya çiçek siparişi vermiş canım eşim. doktor bir hafta daha yatacaksın dedi haftaya cuma nts ye bağlanıcam ve ilaçları bırakıp beklemeye başlicam.yani 35 ten sonra her an herşey olabilir. yalnız 1 ayda 5 kilo almışım.umarım haftaya bira<z olsun kalkmama izin verir. sıcak, nem çok yorucu böyle yatmak. hiç çatlağım yoktu sol kalçam çatı kemiği yanı çatlamış yatmaktan.
Yalnız burada hastane ve doktordan çok memnunum İstanbulda doktorlar malesef biraz baştan savma iş yapıyor. ben kontrole gidiyorum o kadar sıra olmasına rağmen durumum nedeni ile bekletmiyor doktor. beklemem gerekiyorsa yatırıp bekletiyorlar. 3 gün hastanede kaldım ya hemşireler ebeler personel çok ilgili ve kibar, hastane tertemiz ayrıca çok uygun fiyatlı.yani memlekette kalmam iyi oldu gibi, umarım doğum da da herşey yolunda ve sorunsuz gider. Benim normal şartlarda normal doğum olcak epiduralli, öncesinde çatı muayenesi yapılmayacak, doğum anında sorun olusa sezeryan olacak. Benim doktor ultrason ile (karından) açılma olmadığını görüyor.
Şimdilik bu kadar.dualarınızda bana da yer verin.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
ne güzel canım korkmamışsın inşallah istediğin gibi doğurursun yavrunu. herşey yolunda çıkmış bizimde salı günü kontrolümüz var bende çok merak ediyorum bebişimi:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?