2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Önemli olan sağlıklı olması. Allah' a şükür ki organ gelişimi ve sağlığı iyiymiş kuzunun

evet cnm sağlığından çok organlarının gelişimi önemli buda çok şükür yolundaysa zayıf bi bebek olarak doğar bu da o kadar önemli değil
zayıf bebekler daha hızlı gelişiyolarmış doğumdan sonra

sağlıkla gelsin inşallah

ne kadar ki bebek
başka bi dr usg sine mi girse anlamadım neden almamış
neyse ki organ gelişimi iyimiş
sağlıkla gelsin hastalığı olmasında doğduktan sonra da alır kilosunu

aaaa buğdayı nasıl yapıcaz gecedenmi ıslatacaz bakliyatlar gibi sonra haşlayacaz
soğuk ayran çorbası nasıl yapılıyo yaaa bilen varsa yazsada yapsak bi iki gün içeriz
dondurmaa ayyy canım çekti bak şimdi

buğday dediğiniz aşurelik buğday olan yarma de mi :97:

merhaba arkadaslar;

dunden beri moral bozuklugundan ne foruma girebildim ne de baska bisey..

kontrolumuz cok iyi gecmedi ne yazik ki.

bebegim son 2 haftadir da kilo almamis ne yazik ki..
doktor dopplerin tekrarini istei, yeniden kan akimina bakilacak; perinatolaga gitmemizi tavsiye etti.

ama organ gelisimi tamam, sagligi, kalp atislari, hareketleri gayet iyi dedi. (Allah'a bin sukur ) sadece kilosu az (henuz 1400 gr ) o da yapisal buyuk ihtimalle dedi.

en kotu ihtimal nedir diye sorduk; en koturus kan akiminda problem cikarsa hemen dogum yaptirtiriz; 1 hafta kadar kuvezde kalir sonra alir evinize goturur buyutursunuz dedi, sgalikli bir bebegimiz var neticede dedi.

eger kan akiminda sorun cikmazsa haftasini bekleriz dedi, yine kucuk dogar ama bukez kuveze girmez dedi..

yarin aksam saat 18.30'a rand. alabildik perinatologdan. bagdat cd. fetus , zeki bey'e gidicez; doktorumuzun tavsiyesi. recep has'a da zeki bey'e de gidebilirsiniz dedi;
durum acil old. icin daha erken rand. bulabildigimizden zeki bey'i tercih ettik..

Allah beterinden korusun, yavrum saglikli en azindan; kilo bisey degil; cok uzuldum dunden beri agladim ama moralimi yuksk tutmaya calisiyorum yine de.

my_little cnm msj'in icin cok cok sagol
hepinizi optum cokk

bu arada rehnuma dogumyapmis, o da benim durumumdaydi; bebeginin saglikli old.duymak beni cok rahatlatti
burdan cok tebrik ediyorum onu; Allah anali babali buyutsun; saglşkli uzun omur versin

canım gözün aydın kavusmussun bebeişine canım dualarımız senınle ama kılosu çok güzel masallah inş bıran önce kavusursun bebeğine allah analı babalı büyütsün

cnm dünden beri seni o kadar çok merak ettim ki....
Allaha şükürler olsun bebeğimizin gelişimi iyi cnm morelini yüksek tutmaya çalış...
geçen seferde doppler yapılmıştı ve bi sorun çıkmamıştı bence şimdide bi sorun çıkmayacak ve erken alınma gibi bi durum söz konusu olmayacak
bak gör prenses zamanında gelecek evet biraz narin olucak ama olsun cnm
sağlığı canı yerinde olsun kilosu hiç önemli değil....
yarın akşam kontrolünüzden hayırlı haberlerle gelmeni bekliyorum cnm
sen bilinçli bi anne olacaksın bebeğinin kötlüğün istermisin sen hiç sen elinden geleni yapıyosun cnm gerisi Allaha kalmış...
güçlü ol bebeğinde gçlü olsun cnm....

bizimde ağustos bebkelrimzi çok erken oldu hatta bi tanesi 1 temmzuda doğdu..inşallah bizde sağlıkla alırız kucağımıza..bende allah nasip ederse çarşamba doğuma gircem...

allah yardımcısı olsun..minik olsun ama sağlıklı olsun inşallah...

ben gecen çorba yapayım dedim soğuk..netten baktım..içine nohut ve şehriye koydum ...bu sfeer aynısını buğdaydan yapayım bari...nohut yada buğdayı önceden pişirin başka tencerede az yağda şehriyeyi kavurun sonra biraz su koyup haşlayın...yoğurdu biyerde sulandırıp çırpın içine haşlandığınız bakliyatları şehriyeyi koyun ..üstüne dereotu...nane yada maydonoz..üstüne sıvı yağda kavrulmuş nane ve kırmızı pulbiberde koyabilriisniz..yada hiç yağ yapmayın üstüne...ben beğendim fena olmadı....yoğurdun kıvamını kendinize göre ayarlayın...

canım önemli olan bebeğin sağlıklı olması
sağlığı yerinde olsun da kilosunu doğunca da alır
büyür kocaman bi kız olur bu günleri unutur gidersiniz canım

canım üzülme minik olsun sağlıklı olsun önemli değil..inşallah çaresiz değilsin bak küveze girer yada girmez ama kucağına alıp götürceksin inşallah

Canım hic canını sıkma beni duşun bizde kaç kere girdik dopplere bu haftaya kadar geldik çok şükür. İnsallah senin de kan akımların iyidir dua ediyorum...
Kilosu düşük olsa da önemli olan haftası ve organ gelişimi. Recep has bize organ gelişimi iyi kılo düşüklüğü yağ dokusundan o da önemli değil, dogunca daha hızlı alacak merak etmeyin demişti. Kilosunu hic kafana takma, stres de yapma sakın.

Kızlar buğday yeme ısı bende ise yaradı.
Siz de deneyin
Annem normal hasladi sadece yarma dedikleri buğdayı. Ben her gün yoğurdu sulandirip icine haşlanmış buğdayı koyarak yedim. Yağ fln koymadım hic. Bazen üstüne nane o kadar. Pratik gercekten hergüne bir tabak yedim.

geceden ıslatıp sabahı haşlayacaz öylemi

evde yarma yoktu ben şimdi tekrar yapıyorum bulgur koycam..bulguru haşladım haşlanmış nohutta vardı..birde arpa şehriye tamamdır..yine beslenir heralde..bende üstüne yağ koymıycam...

dikkatkızlar arkadaşımın bana verdiği fikri size söylim...sıvı arap sabunu var marketlerde..bulaşık sabunu gibi görülüyor..bebeğinizin biberonlarını onla yıkayın..tamamen doğal ve bitksel..ayrıca .çok ucuza..hatta arkadaşım bulaşık makinesinede koyuyor hatta ve hatta çamaşır makinesinide bende bugün eşime aldırıdm şimdi biberonları onla yıkadım...

merhaba kızlar.. topic hızla ilerlemiş valla zor okudum..
yeni doğu haberlleri var maşallahh allah analı babalı büyütsün kuzuları..
kontrolu güzel geçen arkadaşlar maşallahhh allah bozmasın devamı hayırlı doğumlara inşallah..
başta peppermint olmak üzere bebişleri minicik çıkan güzel anneler sakın moralinizi bozmayın önemli olan bebişlerin sağlıklı organ gelişimin tamamlamaları bol bol dinlenip bulgur yemek ,bol su içip, yatıp dinlenmek vs. elden geldiğince dikkat etmek.. yapılabilecekler bunlar .. inşallahh kapatır aradaki farkı minikler.. hepimiz için dua edeiyorum bol bol..

ben de iğne kullanıyorum ya onun derdindeyim ne zamn kesilecek kesilirse kan kışında sorun olur mu diye.. azracım seninki ne şekilde olucaktı. yazmıştın ama unuttum. eymeninde maşallahı varmış yerim ben onu .. bu arada ben doğumu güven hastanesinde yapıcam büyük ihtimal. sezeryanda 2 gece kalınıyomuş. hastane çantasını hazırlamamıştım daha çok şey koymak gerekecek.. sadece hastane 2500 civatrıymış kızlar. doktor ücret (dışardan gelicek)+ anestezi uzmanının ücreti... sürekli perinatologa gitmenin cilveleri işte.. neyse bebişlerimiz iyi olsun da halledilir herşey...

leylem Canım Allah analı babalı büyütmek nasip etsin bebeğini.
çok şükür gayet iyi

peppermint üzülme sakın senin meleğin sağlıklı doğacak bak dedi dersin
sadece kibar minik bir melek olacak o kadar

canım çok üzme kendini lütfen...bak bebişin sağlıklı...hayırlısıyla kucağına alacağın günü düşün,kendini üzme ki o da üzülmesin ama...sen yapılması gereken herşeyi yapıyorsun,gayet de bilinçli bir anne adayısın...yavrunu kucağına aldığın zaman bütün bunları unutacaksın hayırlısıylaaaaaaaaaaa

canım annem ıslatmadı direk haşladı valla. Islatsan da daha çabuk pişer herhalde.
Annem önce kaynattı, hafif yumuşayınca altını kapatıp, suyunu çekerek biraz şişmesini bekledi, sonra tekrar üstüne su ilave edip (çok değil ama) iyice pişirdi.
Sonra dolaba koyduk onu ben ne zaman yiyeceksem yoğurda karıştırıp bir tabak yedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…