2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım bende de 1:269 çıktı ama doktorum adjusted risk en önemlisi dedi...o değerim de yüksek olduğu için amniyosenteze gerek duymadı...ayrıntılı ultrasona da girdiysen sorun da yoksa endişelenme ...ben de 35 yaşındayım bana amniyosentez gerek yok dedi...herşeyin hayırlısı

peki aranızda 3lü test yaptırmış veya yaptıracak var mı?benim doktor 3lü yaptırmaya gerek yok dedi de...sizinkilerde durum ne acaba?

3lü yaptıran yoktur henüz çünkü en erken 16. haftada yapılıyor. benim diğer bebekte ikili testim 1:10000 çıkmıştı doktor gerek yok demişti 3lü ye

kızlar ya benim yemek konusunda sorunum var canım bişey istemiyor ama sağlıklı seyler olsun yiyeyim diyorum bi türlü yaptığım yemekleri keyifle yiyemiyorum baskası yaparsa dışardan olursa yiyorum buna bi care bulmam lazım yalnızım çünkü annem yanımda değil bi ara yanımda kaldı 15 gün hemen 2 kilo aldım 4 gündür hastalıktan yatıyorım ve 1 kilo kaybetmişim hiç bişeyin tadı yok dün kocam nutella yedirmek istedi onu bile aldım ve geri yemeden verdim nutella ya hayır dedim yani tadı yoktu çünkü
şimdi ben ne yapayım agzımın tadını düzeltmek için söyle le<zzetli sebze yemekleri falan:???

kızlar bugun bebeğimin cinsiyetini öğrendim %90 olasılıkla erkek dedi... 12. haftadayız.... acaba bu kadar erken bilebilirlermi inananyım mı buna cok heyecanlıyım... başka öğrenebilen var mı ...........

Bana da 13+1 haftalıkken erkek demişlerdi ama yine de emin değilim diyeyim belki yanlış görmüşümdür diye şakalaşmıştı doktorumuz. 14+4 ise kesin erkek dedi

çooook sağolunn kızllaarrr bakalım hayırlısı inşallah.. allah herkse gönlündekini versiin:)

cnm hep ayniyiz.
ben de yemek pisiremiyorum.
bazen annem, bazen ablam gonderiyor.
bazen kahvalti
bazen disardan
bazen corba, makarna falan pisiriyorum
benim sansim calistigim icin oglenleri sirkette yemek yiyebiliyorum

ama dr artik kilo alman lazim diyince, bu hafta kendimi zorlamaya basladim ve yemek konusunda;
ve cok da bisey olmadigini farkettim, yani esim kuruyemis getireyim dediginde "yaa hic cnm istemiyor " diyordum, gercekten de hiccc istemiyordum ama simdi getir bir deneyeyim diyorum ve bakiyorum ki yemisim

sen de yemeye calis cnm; artik 3 aya geldik, yememiz lazim

günaydınn kızlarr ayy çok sevindimm kimisinin oğlu kimisinin kızı oluyo banada p.tesi gel demişti gideceğim çok merak ediyorumm ama geçen gittiğimde kemik yapısı kıza benziyo demişti.:81:

hayırlısı olsun canım biiz 12. haftadayız %de 90 erkek dedi bakalım ne çıkacak:)

Kızlar benim ikili testim de bu hafta sonu yazdıklarınızı okudukça merak ve heyecan sardı.Umarım hepimizin sorunsuz olur. Ben size bişey danışmak istiyorum. Dün nemlendirici krem almak istedim, doktor nemlendirici kullan dedi ama bir marka önermedi. Ama içeriklerine bakınca kafam karıştı, sülfür, üre...vs.

Bana önerebileceğiniz gebelikte de kullanılabilen bir marka var mı?

Bir de saç boyası konusunda benim doktor 3 ayın sonunda organik boyatabilirsin demişti. Sizinkiler de izin veriyor mu? boyatanınız var mı? Dibe değmesin gibi bir kural var mı ve önerilen bir marka var mı? Kuaförlerin organik demesine pek güvenilmez gibi..

canım benim doktorum doğuma kadar saç boyasına izin vermiyor, organik falan diyolar ama ben güvenemem valla, bir de çatlaklar için lierac diye bi krem var geçen hamilelğimde almıştım ama hepsini kullanmak kısmet olmadı, ben onu kullanıyorum şimdi 60 liraya almıştım güvenilir bi krem

ne güzel cinsiyetlerini öğrenmişsiniz.bende dört gözle bekliyorum ama daha çok var...birde çatlaklar için bebeyağı kullanıyorum ama biraz kaşıntı yapıyor sizde de kaşıntı var mı

Süt içemeyen arkadaşlar, netten bulduğum kalsiyum tablosunu ekliyorum. baklagillerde bademde oldukça fazla kalsiyum var. özellikle susam inanılmaz sütten 10 kat fazla:) herşeyi susamlı yapıyoruz bundan sonra

KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99
TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217
ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25
SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79
MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41
DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

çevremde tecrübe eden arkideşlere göre lierac çok iyiymiş...ben de onu kullanacağım...fiyatı diğerlerine göre biraz yüksek ama olsun sağlık ve güzellik için değer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…