bende geçen hafta gitmiştim kemik yapısı kız dedi hayırlısını versn rabbimhayırlısı olsun canım biiz 12. haftadayız %de 90 erkek dedi bakalım ne çıkacak:)
Süt içemeyen arkadaşlar, netten bulduğum kalsiyum tablosunu ekliyorum. baklagillerde bademde oldukça fazla kalsiyum var. özellikle susam inanılmaz sütten 10 kat fazla:) herşeyi susamlı yapıyoruz bundan sonra
KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99
TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217
ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25
SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79
MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41
DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90
ben GNC mağazalarında satılan Dr.Hauschka organik ürünlerini kullanıyorum eski ürünlerim gibi değil ama organik olması rahat kullanmamı sağlıyor :)) netten de aradığında bulursun:)Kızlar benim ikili testim de bu hafta sonu yazdıklarınızı okudukça merak ve heyecan sardı.Umarım hepimizin sorunsuz olur. Ben size bişey danışmak istiyorum. Dün nemlendirici krem almak istedim, doktor nemlendirici kullan dedi ama bir marka önermedi. Ama içeriklerine bakınca kafam karıştı, sülfür, üre...vs.
Bana önerebileceğiniz gebelikte de kullanılabilen bir marka var mı?
Bir de saç boyası konusunda benim doktor 3 ayın sonunda organik boyatabilirsin demişti. Sizinkiler de izin veriyor mu? boyatanınız var mı? Dibe değmesin gibi bir kural var mı ve önerilen bir marka var mı? Kuaförlerin organik demesine pek güvenilmez gibi..
çevremde tecrübe eden arkideşlere göre lierac çok iyiymiş...ben de onu kullanacağım...fiyatı diğerlerine göre biraz yüksek ama olsun sağlık ve güzellik için değer
evet cnm ben kullandım daha önce şimdi yine lierac kullanıyorum
çevremde tecrübe eden arkideşlere göre lierac çok iyiymiş...ben de onu kullanacağım...fiyatı diğerlerine göre biraz yüksek ama olsun sağlık ve güzellik için değer
canım bu kullandıklarınız ne acaba?
kizlar ben catlaklar icin "galenic elancyl specifik vergetures" kremini aldim.
3.aydan 9. aya kadar kullanildiginda catlaklari %90 onluyormus.
henuz dun elime gecti; strawberryden aldim
bu aksam kullanmaya basladim
alip memnun olan bi arkadasimin tavsiyesi ile aldim
fiyati 60 tl civari,
cilekten 51'e aldim; bir de 25 tllik ruj hediye geldi ;-)))
kizlar bir de gunes kremi kullanmamiz lazim, cilt lekeleri olmasin diye;
ben "clinique super city sun block spf40" i yine cilekten sparis verdim,
fiyati 42 tl
fondoten altina uygulanabildigi icin bu urunu tercih ettim
o da gelince kullanmaya baslicam insallah
bende saç boyamıyorum oje sürmüyorum (istememe ragmen)
organik ürünlerle hafif makyaj yapıyorum allık pudra rimel
katkılı gıdalardan tüketmiyorum hazır çorba paket ayranıda içemiyorum zaten midem almıyor
6-7 ay dayanabiliriz sanırım :)
hayırlı olsun canım güle güle kullan
şu güneş kremi bende eskiden kalma la roche posay var ama organik değil sanırım ne kullanmak gerekki :??
ben çok kızıyorum ya hamilelikte saç boyatana,sigara içene anelik özveri ister biraz süsü bırakıp doğal olsk ne olur? ben oje bile sürmüyorum artık.bebeğim gesinde sonra bir değişiklik yaparaım saçımda falan..sadece kiloma dikkat etmeye çalışıcam..abur cuburdan uzak durmalıyım bebeğm için
canım bu kullandıklarınız ne acaba?
canım ama eğer seninde benim gibi önlerinde gri saçların çoksa ve çalışıyorsan ve iş yeride görünüme önem veriyorsa o zaman boyamak zorunda kalıyorsun. Yani anlayacağın çoğu anne adayları güzel olmak için değil mecbur kaldıkları için saç boyatıyorlar ...
arkadaşlar hepinize tekrar teşekkür ederim güzel dilekleriniz içinç...hepiniz dualarımdasınız inş hepimizde sıkıntısız bir şekilde atlatırız bu dönemi..Allah ım kimseye evlat acısı yaşatmasın...
kızlar bugun bebeğimin cinsiyetini öğrendim %90 olasılıkla erkek dedi... 12. haftadayız.... acaba bu kadar erken bilebilirlermi inananyım mı buna cok heyecanlıyım... başka öğrenebilen var mı ...........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?