Allah allah kafam takıldı şimdi, ben ilk kalp atışını gösterdiğinde duyamıyor muyuz demiştim, doppler ultrasonda anca demişti (sorduğumda alttan bakmıştı, 6.haftada)
Sonra 12. ve 17. haftadaki kontrollerde sesli olarak 5-10 sn dinletmişti. Zararlı olabileceğini hiç düşünmedim, hiç bir yerde de rastlamadım açıkçası böyle bir bilgiye
masallah canim bebisine.
kiz mi erkek miydi seninki, unuttum
Canım vücüt tam hamileliğin belli belirsiz olduğu aşamada o yüzden ne kendimizi tam hamile ne de eski formumuzda göremiyoruz. Buda az da olsa insana mutsuzluk veriyor. Bunu bende yaşadım. Eski kıyafetler olmuyor, hamile kıyafetlerini ise henüz dolduramıyoruz. Bunu bir geçiş dönemi olarak gör ve doğumdan sonra nasıl olsa eski halimize döneceğiz - Umarım :))) Eşlerin öyle beğenmeme lüksüde yok ayrıca her hamile kadının başına gelen değişimler bunlar kendini sevmeye devam....
canım google da bak sen gene dopplerde kalp atışı dinletilmesi bebeğe zararlımıdır diye. ben çok heyecanlıydım çünkü bebeğin kalp atışını duyucam diye doktor dinletmedi. sonra bende eve gelince netten araştırdım öle yazıyor gerçekten. ama bi iki kereden hiçbişey olmaz bence. sadece hani çok abartma genede.
bize kalp atislarini hic dinletmedi doktor.
sordugumda doppler ile dinleniyor , onun da ilk aylarda bazi zararlari olabiliyor dedi.
ekranda pir pir goruluyor zaten ben de o yuzden dinlemek icin israr etmedim hic
bize kalp atislarini hic dinletmedi doktor.
sordugumda doppler ile dinleniyor , onun da ilk aylarda bazi zararlari olabiliyor dedi.
ekranda pir pir goruluyor zaten ben de o yuzden dinlemek icin israr etmedim hic
Bakayım biraz...
Ama doktor dinletirken ayrı bir cihaz kullanmadı ki. Ek bir işlemde yapmadı. Normalde baktığı ultrasonun bir ara sesini açıp, kapadı yani o kadar. O zaman bu durumda ultrasona girmek sakıncalı gibi bir durum söz konusu.
canım doppler de dinleniyor kalp atışı diye biliyorum ben.
Ben gene anlamadım 1.65*1.65 = 2,7225 65 / 2,7225 = 23,88 eee anlamadım
canım doppler de dinleniyor kalp atışı diye biliyorum ben.
Bana da ilk muayene de öyle demişti die hatırlıyorum, sonraki kontrolde ultrasonda bakarken sesini açıp kapadı, ben de doppler ultrason cihazının özelliği herhalde diye düşündüm. İlk baktığında alttan bakmıştı çünkü....
Canım normal ultrason cihazından da dinleniyor sanırım. 7-8. haftalarda bize her zaman bakılan cihazla dinletti doktor. Sanırım zararlı birşey ki bikaç saniye dinletip kapatıyor. Bir daha da dinlemedik.
Bana 7-8. haftalarda dinletmedi hiç zaten. 12. haftada dinletti ilk, o da dediğin gibi en fazla 3-4sn. Sonra 17. haftada da aynı şekilde. Zaten beni 1aydan daha kısa sürede çağırmıyor kontrole. Şimdiye kadar 2 kere baktık ultrasonda...
Yeni seyler olursanhaberdar et hafta sonu hava iyidi cmts kiz kardesimle fink attim pazarda esimle maalesef eve gelince enerjim azalmis oluyor ondan istirahate feciyorum sn nasilsin senin kiz. Napiyor annesi gibi kipirdaknerelerdesin yahu sen?? başladınmı hareketleri hissetmeye??? ben yeni kitap aldım ona dadandım şimdide:))
Ahhh canim allah kolaylik versin kadin falan tutsqna sana zor olur simdigünaydınnn
ne güzel bir haftasonuydu yaaa bol bol gezdik kızımla ve oğluşumla:)))
bugün işbaşı kalkıp evi toparlıyım kahvaltı yapayım sonra okulaaa pöf yaaa çok zor geliyor bu güzel havada okula gitmek...
bu arada mutfağımında dolapları yapılmaya gitmişti onları taktılar hafta sonu ayyy mutfak berbat halde yaaaa kim topluycak şimdi bütün dolaplar aşağıdaa ona da ayrıca pöf demek istiyorum:)))
canim bi haftasonu girmiyorum pztt gunleri acigi kapatmak icin extra efor ferekiyorGünaydın kızlar,neredeyse on gündür giremiyordum,kardeşim hastaydı onunla ilgilenmek zorunda kaldım ve tam 100 sayfa geride kalmışım ancak şöyle bir göz atabildim
Cuma senden uzun bir yazi dizisi bekliyorum kqlem ve not defteri goturmeyi unutmagünaydın kızlar
perşembe seminer var kızlar kozyatağı kültür merkezinde. yaklaşık on kez söledim görmeyenler olmuştur sora sölemedin diye kızmayın:))
kimler yaptırdı yada yaptırmaya karar verdi bu tetanoz aşısını şimdi??
günaydın canlar:)
haftasonu peşine şu pzt.günümün boş olması mükemmel yaa...şu saate kadar yatakta döndüm durdum..kızımla keyif yaptım...herkese mutlu bir hafta diliyorum
canım SGKlı hastalara 235 lira medipolde...perinatoloji uzmanı Hakan bey yapıyor...
efsung,özlettin kendini yaww...aradı gözlerim seni vallaha...neyse sen ve kızın iyi olun da gerisi no problemmmm....
eyeszay ,bu hafta içi sağlık ocağına bi uğrayıp ben de konuşacağım şu aşı olayını...cts gittiğim doktor yaptır dedi ,kadın doumcu akideşim de yaptır dedi...bi kendi doktorum kaldı...o da yaptır derse yaptıracağım....
biz acıktık bişiler yemeğe gidiyoruz...uğrarıs bi ara
aşıyı keşke demek istemediğim için doktorum da yaptır dediği için yaptırdım, zararı da yokmuş nasılsa..
4.aydan sonra olan oldu bana da
valla bende sevindim ne diyeyim, topikte kilo alan yok gibi, anormal olduğumu düşünmeye başlamıştım :))))
aaa hemen bakalım, orda benim de göbişim var, en kocaman olanı benimki :))
bu arada, bende aşa yukarı günde 1 paket sigara içerken öğrendiğim andan itibaren bırakmıştım, canım da hiçç istemiyodu, takiii şu 10 güne kadar, sürekli aklıma geliyo, aklıma geldikçe bişeler yiyorum kilolarıma bahane olarak sigarayıda ekledim anlayacağınız :)) benim bi suçum yokkkk kiiii((
GOBEK DELIGI HIZASNA GELIYO YA BIDE BIZ EGILIYOZ TERS DURS OTURUYOZ ONDAN RAHAT EDEMIYO WURUYO TEKMEYI
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?