2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bize kalp atislarini hic dinletmedi doktor.
sordugumda doppler ile dinleniyor , onun da ilk aylarda bazi zararlari olabiliyor dedi.

ekranda pir pir goruluyor zaten ben de o yuzden dinlemek icin israr etmedim hic

cnm senin beden kitle endeksin:

1.74*1.74 = 3,48

49/3,48 = 14,08. canim sen epey zayiflar kategorisine giriyorsun. az kilolu hamilelerin kilo araligina bak cnm alman gereken kilo icin.[/QUOTE]

ok canım bakıyorum hemen.

hadi gözün aydın canım benim. valla hareketler için 20. haftayı beklemeye gerek yokmuş. ben gayet sağlam hissediyorum şimdi. sen genede kulak ver hareketlere:)[/QUOTE]
sğl cnm..bugün bende kulak vereyim bakim
sanırım dr um kuvvetli hissetmem için 20.hafta demiş olabilir...
masallah canim bebisine.
kiz mi erkek miydi seninki, unuttum

sğl cnm hepimizin bebişlerine maşallah
kız cnm benimki,...

Teşekkür ederim:) yazdığın mesajı okuyunca bile gözyaşlarımı tutamadım. Noluyo bana böyle anlamadım..

Bakayım biraz...
Ama doktor dinletirken ayrı bir cihaz kullanmadı ki. Ek bir işlemde yapmadı. Normalde baktığı ultrasonun bir ara sesini açıp, kapadı yani o kadar. O zaman bu durumda ultrasona girmek sakıncalı gibi bir durum söz konusu.

sordugumda doppler ile dinleniyor , onun da ilk aylarda bazi zararlari olabiliyor dedi.

aynen zaten ekranda görülüyor bende zararlı olduğunu örenince ısrar etmedim hiç.

canım doppler de dinleniyor kalp atışı diye biliyorum ben.

Bana da ilk muayene de öyle demişti die hatırlıyorum, sonraki kontrolde ultrasonda bakarken sesini açıp kapadı, ben de doppler ultrason cihazının özelliği herhalde diye düşündüm. İlk baktığında alttan bakmıştı çünkü....

Canım normal ultrason cihazından da dinleniyor sanırım. 7-8. haftalarda bize her zaman bakılan cihazla dinletti doktor. Sanırım zararlı birşey ki bikaç saniye dinletip kapatıyor. Bir daha da dinlemedik.

işte o doppler zararlı zaten. neyse sen bak bi googledan falan. ama bikaçkereden bişi olmaz.

Canım normal ultrason cihazından da dinleniyor sanırım. 7-8. haftalarda bize her zaman bakılan cihazla dinletti doktor. Sanırım zararlı birşey ki bikaç saniye dinletip kapatıyor. Bir daha da dinlemedik.

Bana 7-8. haftalarda dinletmedi hiç zaten. 12. haftada dinletti ilk, o da dediğin gibi en fazla 3-4sn. Sonra 17. haftada da aynı şekilde. Zaten beni 1aydan daha kısa sürede çağırmıyor kontrole. Şimdiye kadar 2 kere baktık ultrasonda...

Canım birkaç kereden bişey olacağını zannetmiyorum, için rahat olsun.

kızlar yanlışmı anladım doğrumu bilemedim tekrarlamak istiyorum..
dr a gittiğimizde ultrasonla karnımızdan bakarken kalp atışlarını duyurduğu 10 saniyelik ses mi ZARARLI?

kizlar bana da simdiye kadar doktor ultrasonda kalp atisleri dinletmedi hos en son doktora gittigimde 11 haftaliktim sordugumda bana doppler gibi biseyler dedi normalde dinlenmezmis bende pek anlamadim ve fazla üstelemedim 1 ay kadar sonra ebeye gittim almanyada bazi doktorlarda 1 ay doktor 1 ay ebe kontrol ediyo her zaman ultrasona sokmuyolar her neyse ebe angelsounds a benzer bi aletle karnimda bebegi aradi buldugunda kalp atislari duyuldu ama o da 10 sn falan zaten bebek dönünce kalp atislari da kayboluyo yani benimde bildigim erken dönemlerde kalp atislarini ultrasonla dinletmiyo doktorlar

ben de kendimi parçalıyordum ..neden herkes dinliyo biz dinleyemiyoruz diye...
benim doktorun makinasında doppler yoktu..o yüzden sadece gördük atışlarını ama 12.haftada 2li testte ayrıntılı ultrasıonda 5 sn gibi dinledik..bi de bu haftasonu gittiim doktorda bi 5-6 sn...
ama erken aylarda zararlı olduğunu ben de biliyorum...

Selam kizlar bugun cok guzel basladi hersey yolundaydi hatta okulda pi gununu kutladik vs taki eve geldim yemek yedim acayip basim agriyor tansiyonum 10-3 nabizda 88 evde de yalnizim
Gecmis mesajlari da okudum herkes icin hersey yolundanolsun istiyorum bugun tahlil sonuclarimi aldim idrar ve 1 aylik 3 aylik seker sonuclarimdaha onlaridq inceleyemedim netten

nerelerdesin yahu sen?? başladınmı hareketleri hissetmeye??? ben yeni kitap aldım ona dadandım şimdide:))
Yeni seyler olursanhaberdar et hafta sonu hava iyidi cmts kiz kardesimle fink attim pazarda esimle maalesef eve gelince enerjim azalmis oluyor ondan istirahate feciyorum sn nasilsin senin kiz. Napiyor annesi gibi kipirdak ))
Ahhh canim allah kolaylik versin kadin falan tutsqna sana zor olur simdi
Günaydın kızlar,neredeyse on gündür giremiyordum,kardeşim hastaydı onunla ilgilenmek zorunda kaldım ve tam 100 sayfa geride kalmışım ancak şöyle bir göz atabildim
canim bi haftasonu girmiyorum pztt gunleri acigi kapatmak icin extra efor ferekiyor ))
Cuma senden uzun bir yazi dizisi bekliyorum kqlem ve not defteri goturmeyi unutma ))

Saglikli seyler yeseydin bari ))) bak dr dan firca yedin )
Hafta sonu genelde giremiyorum cicim senle saatlwrimizde uymuyor sen sabahci ben oglesi senin pzt benim pers bos gunumb)) valla benim kizda harekata gecti arada ctiyoda eger oturuyosam daha cok hissediyorum ama simdi sirt ustuyum senin hatrina heralde gene hareke etti ))sende durumlar nasil ?

Ayyy daha once sigara icenleri duyunca rahatliyorum cunku kendimi suclu hissediyordum bende ogrenince hemen biraktim bi daha da baslamam insallah hiiic istemiyoeum

GOBEK DELIGI HIZASNA GELIYO YA BIDE BIZ EGILIYOZ TERS DURS OTURUYOZ ONDAN RAHAT EDEMIYO WURUYO TEKMEYI

Evet dmek o yuzden arada durtuyo benim ki ))

My_Little_Sun_Shine.
Canim yazdiklerin cok ise yryacak bence bende faydalanicam cok tesekkurlwr eline saglik)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…