kesinlikle katılıyorum. şimdi geçende bi arkadaş liste verdi. ben dedim bu listedekilerle beslensem aç kalırım. sabahtan akşama yiyorum ama gayet sağlıklı şeyler yemeye çalışıyorum. evet somalililer gibiyim ama allaha şükür bi sorunum yok. benim babam 37 doğumlu hala çalışıyor kızlar. görenler ne yaşına inanıyor ne enerjisinehaftasonu bile sabahtan akşama kadar durmuyor yerinde. spor olsun diye kilometrelerce yol yürüyor. ama oda aynı benim gibi. aşırı zayıf. her gittiği doktor kilo al dedi. ama yiyor yiyor alamıyor. bende öleyim napiyim. bu metobolizma ile alakalı bişey. bebeğimin kilosu haftasına göre fazla çıktı. ama ben kilo almadım. nasıl oluyor bilmiyorum ama oluyor işte. artık takmıyorum o yüzden valla.
Seda hoşgeldin canım..senle ikimizin son adet tarihi aynı.bende en son 19 kasım da adet olmuştum.doğum zamanlarımız aynı gibi görünüyor.inşallah sende öğrenirsin insiyetini.bizim bebişimiz kız:))
Bemnim de SAT 19 Kasım, bu hafta sonu 3 lü test için gittik ve bebeğimizn cinsiyetini öğrendik, bizim de kızımız olacakmış:) ben duyunca çok sevindim.Bu arada kalp atışlarını dinleten cihaz siparişi vermiştim kullandım, gayet net duyuluyor sitede merak eden arkadaşlar vardı bilgi vereyim istedim
bemnim de sat 19 kasım, bu hafta sonu 3 lü test için gittik ve bebeğimizn cinsiyetini öğrendik, bizim de kızımız olacakmış:) ben duyunca çok sevindim.bu arada kalp atışlarını dinleten cihaz siparişi vermiştim kullandım, gayet net duyuluyor sitede merak eden arkadaşlar vardı bilgi vereyim istedim
Bemnim de SAT 19 Kasım, bu hafta sonu 3 lü test için gittik ve bebeğimizn cinsiyetini öğrendik, bizim de kızımız olacakmış:) ben duyunca çok sevindim.Bu arada kalp atışlarını dinleten cihaz siparişi vermiştim kullandım, gayet net duyuluyor sitede merak eden arkadaşlar vardı bilgi vereyim istedim
tatlım doktorlar kalp atıslarını 6 aydan sonra dınletıyolar galıba zararlı mararlı dıe bısı dedıler arastır öle kullan ıstersen
E bize her gittiğimizde dinletiyor doktor ...
Çok haklısın ben daha yeni 1 haftadır günde 20 dk yürüyüş yapıyorum koşu bandında. Çok hareketsizleştim ben( başlangıca göre yaklaşık 3 kilo aldım.
Papatya, nane, zencefil özellikle tüketilmese iyi olacak ürünler. bunlar kasılma yapıp Allah göstermesin düşüklere neden olabiliyor.
Geçen gün beslenmeni yazmışsın aslında temel mantığa uygun ama yetersiz. Bulantılar hala devam etmiyorsa öğle yemeklerinde kahvaltı gibi şeylerle geciktirmektense bence 4 temel besin grubunu içeren bir yemek tüket. Öğünlerin zayıf geldi bana çok değil ama biraz daha arta bilir sanki.
yeni gelen arkideşler hoş gelmişler...cinsiyet öğrenen arkideşler tebrikler,testleri iyi çıkanlar geçmiş olsun:):):)
My_Little_Sun_Shine,verdiğin bilgiler için teşekkür ederimmmm:)Birşey değil :))
Rica ederim :))
Birşey değil :))
canım sen benim yazdığımı okuduğuna eminmisin. bir arkadaş liste vermişti ben nerdeyse onun 2 katını tüketiyorum. daha zaman kalmıyor başka öğün eklemeye:)) ilk defa duyuyorum valla bunu evimize gelenler erkek gibi yiyosun sen diyor. ama sorun şu ki ben hamile değilken bile sabah akşam mac donalds yesemde kilo alamıyordum. şimdi senin verdiğin bi hesaplama vardı onu tam anlamadım iki saattir nettende bakıp yapmaya çalışıyorum ama. 1/74 boyum. 49 kiloydum şimdi 50 800 oldum. 1 kilosuda gitmiş bugün. ben o listeye göre 12 kilo almalıyım sanırım değilmi?
biz şimdiye kadar bir kez dinledik o da ilk zamanlarda.
sen şanslılar sınıfındasın o zaman canım..hamile arkideşim ve ben dinledik bugün ...hiçbişi duyamadık...jelini de aldın mı sen? ne sürdün cihazı kullanmadan önce göbeğine?
evet spor yapmak iyi oluyor. daha dinç dinamik hissediyorsun kendini doğumada yardımcı.
Papatya, nane, zencefil özellikle tüketilmese iyi olacak ürünler. bunlar kasılma yapıp Allah göstermesin düşüklere neden olabiliyor.
Geçen gün beslenmeni yazmışsın aslında temel mantığa uygun ama yetersiz. Bulantılar hala devam etmiyorsa öğle yemeklerinde kahvaltı gibi şeylerle geciktirmektense bence 4 temel besin grubunu içeren bir yemek tüket. Öğünlerin zayıf geldi bana çok değil ama biraz daha arta bilir sanki.
yeni gelen arkideşler hoş gelmişler...cinsiyet öğrenen arkideşler tebrikler,testleri iyi çıkanlar geçmiş olsun:):):)
My_Little_Sun_Shine,verdiğin bilgiler için teşekkür ederimmmm:)
canım sen benim yazdığımı okuduğuna eminmisin. bir arkadaş liste vermişti ben nerdeyse onun 2 katını tüketiyorum. daha zaman kalmıyor başka öğün eklemeye:)) ilk defa duyuyorum valla bunu evimize gelenler erkek gibi yiyosun sen diyor. ama sorun şu ki ben hamile değilken bile sabah akşam mac donalds yesemde kilo alamıyordum. şimdi senin verdiğin bi hesaplama vardı onu tam anlamadım iki saattir nettende bakıp yapmaya çalışıyorum ama. 1/74 boyum. 49 kiloydum şimdi 50 800 oldum. 1 kilosuda gitmiş bugün. ben o listeye göre 12 kilo almalıyım sanırım değilmi?
cnm senin beden kitle endeksin:
1.74*1.74 = 3,48
49/3,48 = 14,08. canim sen epey zayiflar kategorisine giriyorsun. az kilolu hamilelerin kilo araligina bak cnm alman gereken kilo icin.
tatlım doktorlar kalp atıslarını 6 aydan sonra dınletıyolar galıba zararlı mararlı dıe bısı dedıler arastır öle kullan ıstersen
Canım şimdi okudum bu yazını ee senin zayıflık genetikmiş. O zaman yapacak hiç birşey yok. Madem bebeğin normal kilosunu alıyor sorun yok ama deminde yazdığım gibi yediklerinin kalitesini biraz arttır. Kızartmalardan falan biraz uzakdur. Sorun sadece kilo değil ilerleyen haftalarda şekerin falan çıkmasın bir de bebeğe bir faydası yok. Madem patatesi seviyorsun elma dilimi doğrayıp sevdiğin baharatlardan ekle çok sıvıyağ ekleyip fırında pişir kızartma gibi oluyor. Ama gibi oluyor))
bız sadece ultrasndan bakıyoruz attıgını canlı oldugunu ordan goruoruz bı kac arkadasta bundan sıkayetcıydı dotkora sorduk we bellı bı haftaya kadar dınletılmesı sakıncalı tarzında seyler duyduk nts ye kadar dınletmıyo cogu doktor
şişşt pişşt bakarmısınz...
kızlzar gittim geldim kontrole
gayet güzel bi mkontrol geçti bebiş hareketliydi ama çok değil
dr ölçtü 166 gr olmuş dedi ve bana sordu kilo alımımı bende 75 le başladım bulantı istifra 70e düştüm şimdi 72 73 gidip geliyorum bi türlü eski kiloma bile geri dönemedim dedim oda daha iyi ya daha ne istiyosun dedi...
4lü için kan verdim
kan sonuçlarınız çıksın gelirsiniz yine bakarız dedi
hareketlerini ne zaman hissedecem dedim ooo daha 1 ayın var 20 haftadan sonra dedi...
bekliyorum...
şişşt pişşt bakarmısınz...
kızlzar gittim geldim kontrole
gayet güzel bi mkontrol geçti bebiş hareketliydi ama çok değil
dr ölçtü 166 gr olmuş dedi ve bana sordu kilo alımımı bende 75 le başladım bulantı istifra 70e düştüm şimdi 72 73 gidip geliyorum bi türlü eski kiloma bile geri dönemedim dedim oda daha iyi ya daha ne istiyosun dedi...
4lü için kan verdim
kan sonuçlarınız çıksın gelirsiniz yine bakarız dedi
hareketlerini ne zaman hissedecem dedim ooo daha 1 ayın var 20 haftadan sonra dedi...
bekliyorum...
Ultrason jeli geldi cihazla birlikte onu kullandık, eşim hemen ilk seferde bebeğin yerini buldu at koşturuyor gibi..:) zararlı mıdır konusu bizim de aklımıza takıldı, zararlı diye bişey okumadık ama yine de 2 kez dinledik çok sık dinlemeyelim dedik.
Tebrik eden arkadaşlarıma da tek tek teşekkür ederim. Allah hepimize bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bu arada benim iki yakın arkadaşım da hamileymiş birini dün bizim evde benim fazladan duran testimle öğrendik.Annelik hissi çok güzel bir duygu, aynı zamanda da çok karmaşık, durduk yere hislenmelerim geçmedi benim, dün uykudan uyandım gözümden yaşlar aktı...bu psikoloji beni biraz yoruyor. Bu sabah da kalktığımda o kadar güçsüzdüm ki işe gitmedim. 4 aylık hamileliğimde bu 4. işe gidemeyişim oldu.Aslına bakarsanız bazen hiç gitmek istemiyorum.
Kızlar kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Ben bu hafta birden genişledim, karnım belirginleşti zaten 16. haftam bittiği halde bebek 17 yi tamamlamıştı. Haftasonu düğün vardı, ne giydiysem üstüme olmadı, eskiden bol olanlar bile kapanmadı, yeni aldıklarımı denedim biri oldu ama resimlerde de yanaklarım dolgun belim kalınlaşmış ne bileyim çirkinleşiyorum hissi bazen kötü hissettiriyor bana biliyorum bebeğimin sağlığı önemli, kilolar değil çok kilo da almadım aslında ama bilmiyorum sanki eşim beni beğenmeyecekmiş gibi geliyor. Bunu ona söylediğimde saçma buluyor ama ne bileyim işte...
Allah allah kafam takıldı şimdi, ben ilk kalp atışını gösterdiğinde duyamıyor muyuz demiştim, doppler ultrasonda anca demişti (sorduğumda alttan bakmıştı, 6.haftada)
Sonra 12. ve 17. haftadaki kontrollerde sesli olarak 5-10 sn dinletmişti. Zararlı olabileceğini hiç düşünmedim, hiç bir yerde de rastlamadım açıkçası böyle bir bilgiye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?