2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

teşekkürler canım umarım yetişebilirim. ilçede yaşamanın dezavantajları işte il merkezine bu hafta içerisinde gitmem gerekecek.

Günaydın kızlar dünden beri gelişmleri takip etmeye çalışıyorum ama malum iş yerinde araya hep başka bir iş giriyo yazamıyorum...
Düşen arkadaşım çok geçmiş olsun ağrıların tez zamanda geçsin inşallah... atakentli arkadaşım (benim annemde o civarda oturuyor bende orada büyüdüm) hayatında güzel gelişmeler olmuş inşallah ilerleyen zamanlarda daha güzel günlerin olur... kontrole ve testlere giden arkadaşlarda inşallah güzel haberlerle dönerler... herkese güzel günler....

Ben aslında şu sakatat meselesini merak ediyorum. Yazında sakatat yanına önerilmiyor diye yazmışsın neden acaba? Bu aralar da canım ciğer istiyordu, alıp yapayım diyordum

Valla ben hareketlerini 1 haftadır çok net hissediyorum,hatta kendini hiç unutturmuyor desem yeridir kıpır kıpır :)

hehe aynen bende. sabah uyandırıyor dimi. bide aç kalıncada daha çok kıpraştığını hissetmeye başladım. aynı tatlı yemiş gibi:) acıktım anne ben mi diyor acaba:))

çok saol canım. işallah.

Ben aslında şu sakatat meselesini merak ediyorum. Yazında sakatat yanına önerilmiyor diye yazmışsın neden acaba? Bu aralar da canım ciğer istiyordu, alıp yapayım diyordum

ya sakatat türü besinler parazit içerme riskine sahip bu da şuan yazıp sizi endişelendirmek istemeyeceğim bir çok rahatsızlığa neden olabiliyor ancak, sık olmamak kaydıyla çok çok çok iyi pişmiş olarak ve miktarını az tutarak tüketebilirsiniz. Ama dediğim gibi ne kadar az o kadar iyi. :))

Anladım, o zaman eğer canım gerçekten çok isterse az bir miktarda kendim pişirip yiyeceğim...

Teşekkürler cevabın için.

kızlar meyveli soda konusunda ne düşünüyosunuz ben yazın çok içerim. doktoruna soran var mı ben unutmuşum sormayı zararlı mıdır sizce haftada 2-3 gün içmek...

kızlar meyveli soda konusunda ne düşünüyosunuz ben yazın çok içerim. doktoruna soran var mı ben unutmuşum sormayı zararlı mıdır sizce haftada 2-3 gün içmek...

Meyveli soda da fazladan şeker var; karbonhidrat, kalori değeri daha yüksek. sade içebiliyorsan onu içmek daha iyi. Benim doktorum tansiyon problemin yoksa her zaman soda içebilirsin demişti. Hem içinde doğal mineraller de var. Tansiyon problemin yoksa haftada 2-3 kez içebilirsin rahatlıkla.

sağol canım ööle yapyım içim yanıyoo çünküü sade sodanın içine limon sıkayım bari...

yaa kızlar ben genel olarak hamileliğimde depresif değilim aslında. yani bildiğiniz sebeplerden dolayı üzgün olduğum oluyordu çoğu zaman. ağladığım vs. ama genel olarak bakıldığında bebeğim olacağı için çokta mutluyum genel halim daha mutlu gibi. ancak benim hamileliğimde özellikle tr ye döndükten sonra çocukluğumdaki bir problemim tekrar ortaya çıktı. geceleri korkuyorum. babamla uyuyorum genelde. yada annem geldiğinde 3 ümüz yatıyoruz. hep dünyaya olacak şeylerden korkuyorum. işte göktaşı düşücek bütün dünya yokolucak gibi şeyler. yani bütün dünyayı kapsayan kaçacak hiçbişeyin kalmadığı şeyler. ve beli dönem aralıklarlada rüyamda bunu görüyorum. korku içinde kalkıyorum rüyanın etkiside uzun süre gitmiyor üzerimden. sanırım psikoloğa gitmeliyim bu durumla ilgili( böle şeyler yaşayan varmı hiç aranızda??

meyveli sodayı bende çok seviyorum ya şimdi bile hemen hemen her güniçiyorum aslında korkuyorum zararlıdır diye çok şişersem sade içmeye çalışıyorum da dayanamazsam meyveli de kaçırıyorum arada. şimdi sen de sorunca içime kurt düştü inşallah bebeğime zarar vermez içtiklerim (

GözdeCim bence bir psikoloğa git bence
sonuçta doğumdan sonrada lohusalık depresyonuna girebilirsin
anladığım kadarıyla çok hassas birisisin...

günaydın arkadaşlar.düşen arkadaşım çok geçmiş olsun dediğin gibi raporla biraz dinlenirsin belki. hamilelik insanın psikolojisini çok etkiliyor gerçekten. olmadık şeylerden nemalanıyoruz. 9 aydan sonrada lohusalık bekliyor bizi hayırlısı diyorum

bence bebişinde ne düşmeden nede tahlil sonucundan kaynaklı bir problem çıkmayacak içime doğuyor valla efsung demişti dersin bak:))
ay iyi olmuş canım kalbini dinlediğin, raporda al dinlen iyice

bende bende açlktan uyuyamıyorumhatta.kahvalımı yaptım ama yine açım.birşey yemesemde midem bulanıyor:84:

ben sabah kalkınca tuvaletim oluyor hemen wc ye gidiyorum sonra susamış oluyorum su yu demir hapıyla alıyorum sonra mayışıyorum tv karşısında bazen demir hapını uyku sırasında falan da içiyorum üstüne uyku demirden 30dk-1sa-1.5sa sonra ki genelde uyanmış atılmış oluyorum 1 bardak ılık süt üstüne sabah sporum üstüne kahvaltım genelde peynir zeyrin küçüklüğümden beri hep peynirlle kahvaltı yaparım arada yumurta da oluyor canım çok çekerse 1 kaşık bala vs. reçel falan yok (malum şeker durumları)
kahvaltıdan 1 saat sonra şeker ölçüyorum bu aralar ondan 1 saat sonra portakal badem sonra okula gidiyorum saat 1 gibi ögle yemegi 3.5 -4 gibi ara öğün peynir ekmek ceviz elma gibi bişeyler yada aralıklı hepsi eve gelince ki saat 6 da ara öğün çünkü aç oluyorum ama bazen yorgunluktan kanepede aç aç sızıyorum sonra akşam yemeği yemekten sonrada 1 elma falan günde de enaz 2 litre su içmeye çalışıyorum çünkü hamileliğin ilerleyen aylarında ödem olabilirmiş dikkat edelim kızlar :))

bende bu sıralarda bile yürüyüşümün değiştiğini hissediyorum sanki daha döne döne gibi :)))
gün ışıgına selam söyle :)) yada benim komik kız krdeşim gibi el salla :)))ultrasonda görünce nedense istemsiz el salladı ya ama görmüyo diyorum olsun içimden geldi diyo :)))

cicim bunları senin beynin üretiyor biliyorsun dimi :)
acaba sen eşinin işinden dolayı gece uyanık gündüz uyuyan birimiydin yunanistanda belki orda da böyle duyguların olacaktı ama gece insanlarla hayata karken hissetmemiş olabilirsin bende küçükken çok korkardım ama artık akşamları pestil pozisyonunda uyuyorum valla bence sende gün içinde kestiriyorsan yapma ki akşam uyuyabilesin bide akşama da bi spor falan yürüyüş koy beden gevşesin ve sende uykuya hazırlan psikologa gitsen napıcakki sen bol bol konuşacaksın belki kendini gerçekten hasta hissedeceksin :=)

yaa aslına bakarsan hani uykumda bi problem yok. sadece 2 gündür bi uyuyamadım.genelde gece olunca bi kasvet basıyor. korku başlıyor. sonra uyuduğumdada bu bahsettiğim kabusları görüyorum. sora o bazen uyandırıyor beni. ondan sorada korku basıyor. sabahta kalksam etkisinden kurtulamıyorum. ben eşimden önce erken uyuyan birisiydim aslında. haftada bir çıkıyordum gece dışarı. yada 2. ama ondan sonra bu haftada 4 e çıktı. ve o sabah olunca uyumaya alıştığı için maalesef benim erken uyuma alışkanlığımla onun sabah uyuma alışkanlığı birleşti gece yarısı uyumaya başladık:)) 3 4 gibi. zaten çocukluğumdan beride böle bi problem yaşamamıştım. küçük çocuk gibi şimdi yeniden yaşamaya başladım(( ki aslında hamilelik depresyonuna vs hiç yatkın değilim diyorum çünkü gerçekten ağır şeyler yaşamama rağmen genel olarak mutluyum. ve karakter olarakta güçlü bi yapım var. anlamıyorum o yüzden bunun sebebi ne olabilir bunca zaman sora ortaya çıkmasının.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…