2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

cnm hiç kendini üzüp ne bebeğe nede kendine sıkıntı yapma,böyle sonuç çıkıpta amniyosentez yaptıran ve herşeyin normal olduğunu öğrenen çok kişi duyuyoruz...sen sadece dua et bizlerde yanındayız tabi inanki hiçbişey çıkmayacak...

Ben ikili ya da uclu test yaptirmadim,bu testlerde sadece oran mi belirleniyor yoksa aldirmak disinda bebegebmudahale edilebiliyor mu?

Moralini yuksek tutmaya calis, oran yuksek bile ciksa bebeginde sorun olmayabiliyormus. Insallah her sey yolundadir.

seni gayet iyi anliyorum bende 2 ay oldu ultrasona girmeyeli cok merak ediyorum bebegim nasil diye 25inde randevum var zaman gecmek bilmiyo sanki

ayrica ben 2li test yaptirdim burda gerci ona 11-14 testi diyolar o haftalar arasinda yapildigi icin ama nerdeyse 500 tel para ödedik onu yaptirmak icin ondan sonra baska bi testten bahsetmedi bana doktor simdi ayrintili ultrasona giricem gittigimde bunlarin hepsini sorucam cok merak ediyorum cünkü

canım hiç üzülme bak bebğinde strese girer. çok tanıdığım var riskli çıkıpta aminiyosenteste iyi sonuç alan.

Eyeszay ve my little sunshine ; gaz icin olan rezene ve kekik tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler... Denicem mutlaka... Cok sikinti cektim bgn bilemezsiniz hala da devam edio... Piiiffff...

Peppermint cnm benim icime de senin kizin olcakmis gibi dogdu ama hayirlisi olur insallah :))

Cevabin icin cok tesekkur ederim. Bu testin sonucunda gerekirse bebege mudahale edilebiliyor mu? Yoksa sadece ihtimali bilmek icin mi yaptiriliyor?

Cevabin icin cok tesekkur ederim. Bu testin sonucunda gerekirse bebege mudahale edilebiliyor mu? Yoksa sadece ihtimali bilmek icin mi yaptiriliyor?

valla bende tam olarak bilmiyorum ki benim sonucum iyiydi doktor baska bisey de demedi kötü olanlara 3lü 4lü yapiyolar galiba en kesin sonuc amniyosentezde cikiyo herhalde ama neye göre gelisiyo bunlar bi bilgim yok benimde

Canım hiç canını sıkma. İkili testin sonucu daha önemli diyorlar. Hem senin ikilin iyi çıkmış. Benim ablamda da 1/120 gibi bir değer çıkmıştı, ona da amniyosentez yaptılar, Allah'a şükür hiç bir sorun çıkmadı. Şimdi kızı 1 yaşında çok da sağlıklı. Sen içini ferah tut.

valla bende tam olarak bilmiyorum ki benim sonucum iyiydi doktor baska bisey de demedi kötü olanlara 3lü 4lü yapiyolar galiba en kesin sonuc amniyosentezde cikiyo herhalde ama neye göre gelisiyo bunlar bi bilgim yok benimde

Bebeğe müdahale, tedavi gibi bir şey söz konusu değil. Sadece riski belirliyorlar. Amniyosentez ile kesin sonuca varıyorlar, sonrasında istersen eğer aldırıyorsun.

Bebeğe müdahale, tedavi gibi bir şey söz konusu değil. Sadece riski belirliyorlar. Amniyosentez ile kesin sonuca varıyorlar.

Bebeğe müdahale, tedavi gibi bir şey söz konusu değil. Sadece riski belirliyorlar. Amniyosentez ile kesin sonuca varıyorlar, sonrasında istersen eğer aldırıyorsun.

Hmmmm anladim simdi cok tesekkur ederim. Bana kesin sonuc yok ihtimal belirleniyor ancak ihtimal yuksek de ciksa bebek normal olabiliyormus diye aciklamisti ebe. Ama risk yuksek ise bebege mudahale oluyor mu onu merak ediyordum.

Sanki oğlun olacakmış gibi geliyor bana göre.

Bende hala cinsiyetini öğrenmedim, ankette bende varım, beni de tahmin edin bakalım :)))
bence süslü bir kızın olacak
ay ne güzel canım, bende hissediyorum sanki
ay bende heyecanlandım bakalım, hemen getir güzel haberlerini
randevum 2 nisanda,
o da gosterirse tabi )
benden de geç öğrenecek birini buldum sonunda 28 martta bakalım randövüm

aynen canimm, ben de senin gibi oldum.
gecen cmr gostermedi. bakalim 2 nisan da gosterecek mi

heyecan dorukta )))))))))
gösterecek canım

canım sana ne desem boş, içine o sıkıntı girdiyse iyi haber alana kadar çıkmaz.dualarım senınle..ayrıntılı ultrasyona girince umarım amniyoya gerek kalmaz,sırf olasılık için yapılıyor biliyosun..herşeyin hayırlısı

Bir ben hissedemedim zaten

canım benim 19+4 olmuşsun hissetmen lazım belkide gazla falan karıştırıosundur. kilon nasıl?

canim eyszay'a bakip da moralini bozma;
o ekstrem bi ornek aramizda.

cok cok zayif. nerdeyse karnina ellese bebegine dokunacak ..
22. haftaya kadar uzayabilir hissetmen bu normal

evet canım bende mesela 20. haftada beklioıdum. erken olunca panik atak bile oldum ilk hareketi hissettiğimde hehe.

kizlaaaaarrrr

bir anket yapiyorum

sizce benim bebegimin cinsiyeti ne olacak ?? icinize ne doguyorrr

:79: :80: :81:

bence kız doğuyo içime canım ama kendi bebeğim içinde erkek doğuodu hehe benim hislerime ne kadar güvenilir bilinmez:)

işallah olur canım benim:)) yani daha bişey belli deil ama şimdilik iyi ilgilensin yeter.

kıs yok gelemedim. bacaklarım dün sabahtan akşama yürümekten et kesiği oldu arkadaşım bize geldi. dün ben abarttım galiba yaa. yanımdaki normal insanlar bile pestilleri çıkmış döndüler. hala bacaklarım ağrıo yani.

evet rock music canım:)) ben dinletiorum slow olanlarını:)) klasik music çok sıkıcı.

canım endişelenme. bu testler sadece riske bakıyor. diğerini yaptırdığında göreceksin hiçbirşey çıkmayacak.

eğer risk yüksekse ve amniyosentez sonucuda doğrularsa karar anne babaya bırakılıyor. dilerlerse hamilelikle sonlandırabiliyorlar.

lütfen moralini bozma canım...yaa bu doktorlara diyecek bişi bulamıyorum artık hem 1/5434 gibi güzel bir sonuç varken nerden çıkar bu 3lü test...sen ayrıntılı ultrasona girmemişmiydin 11-14(ikili testte)?
ense kalınlığı ,burun kemiği birsürü değere de bakılıyordu orda...
ben inanıyorum ki herşey yolunda çıkacak...lütfen çok üzülüp bebişini de üzme...dualarımız senle canım...bilgilendir bizi mutlaka

eyeszay,hehe benim arşivde de slow rock var...arada biz de takılalım kızımla o zaman...ben netten bi siteden bu bebişler için bisürü müzik indirdim ama dinlerken ben uyuyorum...geçen gün açttım dinliyorum evde...eşim de şekerleme modunda...açsana sesini biraz daha diyip derin bir uykuya daldı ihihihhihii

öğretmen arkideşler şu yaz tatiline gelen izin olayı hakkında hala tam bi bilgi öğrenemedim ben...sizde de yok mu bir gelişme???
bu arada şu torba yasa ile doğum iznindeki son durumu hala bilmeyen varsa ,az önce nette dolanırken gördüm...buyrunuzzz...

2011 Yılı Torba Yasayla Değişen Doğum İzni Ve Süt İzni Süreleri;
•Kadın işçiler doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta toplamda 16 hafta çalıştırılamazlar. Bu sürelerde doğum iznine ayrılabilirler…
•Kadınlar eğer erken doğum yaparlarsa kullanmadıkları izinleri doğum sonrasına aktarabilirler.•Kadın memurlara; doktor raporuyla, hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve hamileliğin yirmidördüncü haftasından sonra ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası verielemez.
•Çoğul gebelik durumlarında ise doğum öncesi 8 haftalık süre 10 haftaya çıkarılır. Yani çoğul gebeliklerde gebelik izni doğumdan öncesi için 8+2 doğumdan sonrası için 8 hafta olacak şekilde 18 hafta olarak kullanılabilir. Ancak gebelikte anne adayının sağlık durumu iyiyse anne adayı doğuma 3 hafta kalaya kadar doktor izniyle işinde çalışabilir.
•Doğum yapan memura verilen doğum sonrası annelik izniniz bittikten sonra, eşi doğum yapan memura bebeğin doğum tarihinden itibaren geçerli olabilecek 24 aya kadar ücretsiz izin verilebilir.
• Kadın işçilere doğum süresince iş hakkı saklı kalır.
•Yasada kadın işçilere doğum süresince ücret ödenip ödenmeyeceğine dair net bir açıklık yoktur ama şu anda ücret ödememe yönündeki karar esastır. Tabi bu durum iş sözleşmesinde belirtilmişse iş sözleşmesinde belirtilen kural geçerlidir.
•Bazı şartları taşıyan anne adaylarına SGK tarafından geçici iş göremezlik ödeneği ödenir.
•Kanun da ayrıca doğum izninin izin bakımından çalışılmış gibi sayılacağı belirtilmiştir. Fakat şöyle bir istisnai durum vardır; annenin isteği halinde alınan 6 aylık ek ücretsiz izin süresinin yıllık ücretsiz izne hak kazanma bakımından , hizmet süresine dahil edilmez.
•İşçilerin hamile olması işçiye veya işverene sözleşme feshi hakkı tanımaz.. Ancak işçiye tanınan sürenin aşılması durumunda fesih hakkı doğar…
•Anneye tanınan süt izni: Doğum yapmış kadınların bebeklerini emzirebilmelerin için zamana ve bebeğinde annenin sevgisine ve sütüne ihtiyacı vardır. Emzirme izni ilk 6 ay için günde 3 saat, ikinci 6 ay için günde 1,5 saattir. Memurun süt iznini kullanacağı saat aralığının yanı sıra günde kaç kez kullanacağını tercih hakkı olacak Bu sürenin hangi saatlerde kaç aralığa bölüneceği annenin belirleme hakkı vardır.
•Babaya doğumda 10 günlük doğum izni verilebilir.

buna da sükür canim :) bu arada rock müzik olayini bende denicem bakalim ben cok severim belki bebegim de sever :)

Lütfen olumlu düşün..O kadar etkiliyor kii..Çevremde bu şekilde olmasından dolayı üzülen ve sonra sevinç çığlığı atan çok kişi var.. İyi düşün lütfen, dualarımız seninle..

Aynı benim duygularım..hep "kız" derdim ama hamıle kaldıgımdan beri "oğlum" dıyorum kendı kendıme kaldıgımda..dun ogrendık %1250 kız dedi doktor:) hayırlısıyla sağlıklı olsunlar da..beni haberdar et 28 mart ta merak ederim:18:

sabır sabır ya sabırr saat 20:54 acaba cınsıyetını gosterdı mı? merak merak...

ince ve zayıf olmayan biri olarak 17. haftamdayım ve "tıkkk" yok ..

ben de senınle aynı donemdeyım..bebekler de aynı ama ben de merak edıyorum..kızlarrr, bebişlerinin varlıgını hissedenler yardımmm

Ben 17+4 üm bugün ama nerdeyse hergün hissediyorum hareketlerini :))

maşallah maşallah

bunu birinden daha duymustummm...ama o 38 haftalıktı..arkadasım bebekle konusmayınca daha sık tekmelıyormus, konusunca yavaslıyormus..sonra yıne susmus yıne tekmeler sertleşmiş ve hızlanmış "tamam kızım durr sohbet edecem" dıyınce tekmeler azalmış:) sizin maceranızda en az bunun kadar etkiledi benii

Birşey değil ama biran önce yapta iç rahatla. O kekik uyu hali verip rahatlatırda.

Canım öğrendik erkek bebek geliyor.

Canım çok saol gerçi ben doğum sonrası 1 ay daha uzatılır diye ümit ediyordum ama olsun emzirme süresi uzamış bu da güzel bir gelişme.

Cacım erkek bebek geliyor ama test sonuçlarım kafamı kucaladı :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…