Arkadaşlar üçlü test sonucum 1/151 çıktı, ayrıntılı ultrasondan sonra gerek duyulursa ki kuvvetle muhtemel görünüyor amniyosentez olucakmışım. Sadece cumartesi yapılıyormuş. İkili testim gayet iyiydi 1/5434 dü. Kendimi çok kötü hissediyorum işyerinde sonucu öğrendim kaç saattir ağlıyorum. Herkes moral vermeye çalışıyor ama ben cumartesiye kadar nasıl durucam, ne yapıcam bilmiyorum. Dualarınıza ihtiyacım var. Dualarınızda bana da kızıma da yer verin lütfen.
Arkadaşlar üçlü test sonucum 1/151 çıktı, ayrıntılı ultrasondan sonra gerek duyulursa ki kuvvetle muhtemel görünüyor amniyosentez olucakmışım. Sadece cumartesi yapılıyormuş. İkili testim gayet iyiydi 1/5434 dü. Kendimi çok kötü hissediyorum işyerinde sonucu öğrendim kaç saattir ağlıyorum. Herkes moral vermeye çalışıyor ama ben cumartesiye kadar nasıl durucam, ne yapıcam bilmiyorum. Dualarınıza ihtiyacım var. Dualarınızda bana da kızıma da yer verin lütfen.
Tr de surekli kontrol ve sanki hastalikmis gibi davraniliyor, bir bakima akisina birakmalari hosuma gidiyor ama diger taraftan bebegim sagligindan endise de etsen, psikolojinden de bozulsa bebegibkontrol etmemeleri cok caresiz hissettiriyor. Ozel klinikler var, 500 tl civari bir sey odenirse ultrasona girebiliyoruz, sadece bebegi gormek icin. Bunun yerine tr ye giderim, az daha fazla oderim ama ailemi debgorurumbdiyorum, karar veremedim henuz.
seni gayet iyi anliyorum bende 2 ay oldu ultrasona girmeyeli cok merak ediyorum bebegim nasil diye 25inde randevum var zaman gecmek bilmiyo sanki
ayrica ben 2li test yaptirdim burda gerci ona 11-14 testi diyolar o haftalar arasinda yapildigi icin ama nerdeyse 500 tel para ödedik onu yaptirmak icin ondan sonra baska bi testten bahsetmedi bana doktor simdi ayrintili ultrasona giricem gittigimde bunlarin hepsini sorucam cok merak ediyorum cünkü
Cevabin icin cok tesekkur ederim. Bu testin sonucunda gerekirse bebege mudahale edilebiliyor mu? Yoksa sadece ihtimali bilmek icin mi yaptiriliyor?
valla bende tam olarak bilmiyorum ki benim sonucum iyiydi doktor baska bisey de demedi kötü olanlara 3lü 4lü yapiyolar galiba en kesin sonuc amniyosentezde cikiyo herhalde ama neye göre gelisiyo bunlar bi bilgim yok benimde
valla bende tam olarak bilmiyorum ki benim sonucum iyiydi doktor baska bisey de demedi kötü olanlara 3lü 4lü yapiyolar galiba en kesin sonuc amniyosentezde cikiyo herhalde ama neye göre gelisiyo bunlar bi bilgim yok benimde
Venus, icini ferah tut canim, cunku bebegin zirhli gibi korunuyor. Bir arkadasim 8.ayinda banyoda telefona yetisecegim diye ayagi kaydi ve dustu, ayak bileginde catlaklar olustu ve bir ay alcida kaldi, bebegi gayet iyiydi, doktoru ona bebegin gayet iyi korundugunu soylemisti o yuzden o hep aklimdadir. Hamilelikte Parol, Minoset gibi agrikesicileri doktorlar oneriyor, bir adet alsaydin? Bebisin iyi olduguna inaniyorum.:13:
ay iyi olmuş canım kalbini dinlediğin, raporda al dinlen iyice
bebişin iyi olmasına çok sevindim. sende en kısa zamanda düzelirsin inşallah.demekki o kalp atışı gibi şeyler bebeğin hareketleri.bende kendi kalp atışım zannediyodum onları.
CANİM DUSMUSSUN, COK COK GECMİS OLSUN. BEBEGİN İYİYMİS NEYSEKİ SEVİNDİM BUNA.
SEN DE dinlenir toparlanirsin kisa surede umarim.
canim kasigimda agri kramp bende de oluyor. arada bir agri giriyor, 5-10 sn sonra geciyor.
dun ben de sordum burda hatta arkadaslara.
venus43, geçmiş olsun canım allah korumuş seni ve bebeğini.
Evet kızlar ya uyandığımda bende çoook acıkmış oluyorum,hatta bazen erken uyanıyorum biraz daha yatayım diyorum ama açlıktan uyuyamıyorum
:
günaydın kızlar
venüscümm çok geçmiş olsunn. inşallah perşembe günkü ultrason kontrolunda herşey tertemiz çıkar. rahat bi nefes alırsın
My_Little_Sun_Shine ayy ne güzell .. özlemişsindir tabii bebişini annesi....
buarada kızlar ben 16. haftamda kontrole gittiğimde doktor hareketleri hissetmezsen korkma.daha 150 gr çok küçük hareketlerini hissetmek için dedi.. 400gr civarında olunca anneler hissetmeye başlar genelde dedi. tabi herkesin vücut yapısına, derisinin inceliğine,hassasiyetine göre değişiyodur.
venus43, geçmiş olsun canım, herşey yolundadır, doktordan sonra senin de için rahatlar.
günaydın arkadaşlar.düşen arkadaşım çok geçmiş olsun dediğin gibi raporla biraz dinlenirsin belki. hamilelik insanın psikolojisini çok etkiliyor gerçekten. olmadık şeylerden nemalanıyoruz. 9 aydan sonrada lohusalık bekliyor bizi hayırlısı diyorum
bence bebişinde ne düşmeden nede tahlil sonucundan kaynaklı bir problem çıkmayacak içime doğuyor valla efsung demişti dersin bak:))
:=)
,Selam güzel anneler,gününz güzel geçiyordur umarım.
Venüscüm çok geşmiş olsun. Raporunu al bol bol dinlen, test sonuçlarında da bir sorun çıkmayacak, kendini buna inandır canım.
Sodadan bahsedilmiş, benim doktorumda günde 1 ad sade içebilirsin demişti. Meyveli önerilmiyor, bilginize.
merhaba arkadaşlar yazdıklarınızı okudum sizde olmasanız bu kaygıyla zor başederdim..hepinize tek mesaj yazdığım için kusuruma bakmayın..sandalyede çok kalamıycam sırtımdan dolayı..hepinize teşekkür ederim inş dediğiniz gibi olur.bende derim kızlar demişti , efsung demişti diycem inş..
ve buraya kadar okudum herşey güzel hoştu ignenaza gelince elim ayağım bıraktı( üzülme diyemiyorum bi tanem ben bunu geçen haftadan beri yaşıyorum..çok zor dayanması...inş bu topikte son olur bu ve bizimd e sonuçlarımız güzel gelir inş......
benim dr randevum yarın akşam 17:30 da ayrıntılı ultrason akabinde amniosentez olur sanırım.ama o nasıl ve ne zaman olur bilmiyorum..bid e öyle çok ağrım var ki artı bide amnio olucam inş bi sorun çıkmaz....
Bebeğe müdahale, tedavi gibi bir şey söz konusu değil. Sadece riski belirliyorlar. Amniyosentez ile kesin sonuca varıyorlar, sonrasında istersen eğer aldırıyorsun.
bence süslü bir kızın olacakSanki oğlun olacakmış gibi geliyor bana göre.
Bende hala cinsiyetini öğrenmedim, ankette bende varım, beni de tahmin edin bakalım :)))
ay ne güzel canım, bende hissediyorum sankimerhaba kizlar bi gün girmedim nete ama neler neler yazilmis oku oku bitiremedim valla :)
hastanelerden bahsetmissiniz, bebek kiyafetlerinden,cinsiyetlerden vs vs...
hastane,bebek kiyafetleri,hamile kiyafetleri konularina katilamicam cünkü almanyada olunca hepsi farkli oluyo sadece hamile ve bebek kiyafetleri icin bi yer önerebilirim H&M forum istanbulda var sanirim cok güzel seyler oluyo imkani olanlar bi gidip bakabilirler
senerd arkadasim sende benim gibi yutrdisindasin sanirim burda hersey biraz farkli oldugu icin formda arkadaslar testlerden ultrasondan falan bahsedince insanin akli karisiyo dogal olarak eger sende almanyadaysan paylasabiliriz burdan hamileligimiz süresince yasadiklarimizi
veeee Gözdecim esinle iletisim kurabilmis olmana cok sevindim ne olursa olsun bebegini sahiplenip onunla ilgilenmesi cok büyük bi gelisme canim insallah hersey gönlünce olur
son olarak bende bebegimin hareketlerini iyice hissetmeye basladim böyle pit pit atiyo sürekli geceleri yattigimda daha da bi cosuyo hatta bazen tamamen döndügünü bile hissediyorum böyle garip bi duygu bi de 25inde gidip cinsiyetini ögrenebilsem ne güzel olur :)))
ay bende heyecanlandım bakalım, hemen getir güzel haberleriniOffff! Çok sıkıcı bekle bekle zaman geçmiyor. 18:00 da dr. muayenem var saat 17:30 olsa da çıksam :Bakalım cinsiyetini gösterecek mi bizim ki ? Gerçi ondan da korkuyorum ya yanlış görürse dr. Adrenalin hat safhada bekliyorum.
benden de geç öğrenecek birini buldum sonunda 28 martta bakalım randövümrandevum 2 nisanda,
o da gosterirse tabi)
ayyy hadi bakalım güzel haberlerle gel inşallahhhh
eyeszay,buldun güzel havayı gittin gezmelereeee haaa...hem de kadıköylere gelmiş bak...benim oraya cık cık cık...
bu arada rock music mi....bayılırım ben de
bebişlere klasik müzik dinleticekmişiz...ne acı yaa...ben dayanamıyorum ki...kulaklıka direk ona dinletsem olmas mı ihihihih
gösterecek canımaynen canimm, ben de senin gibi oldum.
gecen cmr gostermedi. bakalim 2 nisan da gosterecek mi
heyecan dorukta)))))))))
Bir ben hissedemedim zaten
canim eyszay'a bakip da moralini bozma;
o ekstrem bi ornek aramizda.
cok cok zayif. nerdeyse karnina ellese bebegine dokunacak ..
22. haftaya kadar uzayabilir hissetmen bu normal
kizlaaaaarrrr
bir anket yapiyorum
sizce benim bebegimin cinsiyeti ne olacak ?? icinize ne doguyorrr
:79: :80: :81:
merhaba kizlar bi gün girmedim nete ama neler neler yazilmis oku oku bitiremedim valla :)
hastanelerden bahsetmissiniz, bebek kiyafetlerinden,cinsiyetlerden vs vs...
hastane,bebek kiyafetleri,hamile kiyafetleri konularina katilamicam cünkü almanyada olunca hepsi farkli oluyo sadece hamile ve bebek kiyafetleri icin bi yer önerebilirim H&M forum istanbulda var sanirim cok güzel seyler oluyo imkani olanlar bi gidip bakabilirler
senerd arkadasim sende benim gibi yutrdisindasin sanirim burda hersey biraz farkli oldugu icin formda arkadaslar testlerden ultrasondan falan bahsedince insanin akli karisiyo dogal olarak eger sende almanyadaysan paylasabiliriz burdan hamileligimiz süresince yasadiklarimizi
veeee Gözdecim esinle iletisim kurabilmis olmana cok sevindim ne olursa olsun bebegini sahiplenip onunla ilgilenmesi cok büyük bi gelisme canim insallah hersey gönlünce olur
son olarak bende bebegimin hareketlerini iyice hissetmeye basladim böyle pit pit atiyo sürekli geceleri yattigimda daha da bi cosuyo hatta bazen tamamen döndügünü bile hissediyorum böyle garip bi duygu bi de 25inde gidip cinsiyetini ögrenebilsem ne güzel olur :)))
ayyy hadi bakalım güzel haberlerle gel inşallahhhh
eyeszay,buldun güzel havayı gittin gezmelereeee haaa...hem de kadıköylere gelmiş bak...benim oraya cık cık cık...
bu arada rock music mi....bayılırım ben de
bebişlere klasik müzik dinleticekmişiz...ne acı yaa...ben dayanamıyorum ki...kulaklıka direk ona dinletsem olmas mı ihihihih
Cevabin icin cok tesekkur ederim. Bu testin sonucunda gerekirse bebege mudahale edilebiliyor mu? Yoksa sadece ihtimali bilmek icin mi yaptiriliyor?
canım benim 19+4 olmuşsun hissetmen lazım belkide gazla falan karıştırıosundur. kilon nasıl?
evet canım bende mesela 20. haftada beklioıdum. erken olunca panik atak bile oldum ilk hareketi hissettiğimde hehe.
bence kız doğuyo içime canım ama kendi bebeğim içinde erkek doğuodu hehe benim hislerime ne kadar güvenilir bilinmez:)
işallah olur canım benim:)) yani daha bişey belli deil ama şimdilik iyi ilgilensin yeter.
kıs yok gelemedim. bacaklarım dün sabahtan akşama yürümekten et kesiği oldu arkadaşım bize geldi. dün ben abarttım galiba yaa. yanımdaki normal insanlar bile pestilleri çıkmış döndüler. hala bacaklarım ağrıo yani.
evet rock music canım:)) ben dinletiorum slow olanlarını:)) klasik music çok sıkıcı.
canım endişelenme. bu testler sadece riske bakıyor. diğerini yaptırdığında göreceksin hiçbirşey çıkmayacak.
eğer risk yüksekse ve amniyosentez sonucuda doğrularsa karar anne babaya bırakılıyor. dilerlerse hamilelikle sonlandırabiliyorlar.
Hamileligimden once hep kizim olsun istedim. Ama hamile kaldigimi ilk ogrendimde erkek dedigimi hatirliyorum. Cevremdeki herkes kiz belirtileri gosterdigimi soyluyor. Insallah cok saglikli bir bebek ve sevgi dolu bir cocuk olur ama erkek olmasini istiyorum icten ice. Bazen kendimi suclu hissediyorum tercihim olmamasi gerekli, hayirli evlat dilemeliyim biliyorum. 28 martta belki ogrenebiliriz.
Offff! Çok sıkıcı bekle bekle zaman geçmiyor. 18:00 da dr. muayenem var saat 17:30 olsa da çıksam :Bakalım cinsiyetini gösterecek mi bizim ki ? Gerçi ondan da korkuyorum ya yanlış görürse dr. Adrenalin hat safhada bekliyorum.
güzel dileklerde bulunan bütün arkadaşlara teşekkur ediyorum. ancak dediğim gibi daha olan biten hiçbişey yok arkadaşlar. ben sadece artık bebekle ilgilenecek diye seviniyorum. biz bidaha biraraya gelirmiyiz bilemem.
bebeğimin hareketlerini ilk 17. haftada hissettim. daha öncede hissediyordum muhtemelen ama gazdır falan diye geçiştiriyordum. şu anda 19. haftadayım ve artık pıt pıtlar gayet sağlam hareketler şeklini aldı:)) her hareket ettiğinde günde birsürü kez hissediyorum. hatta dışarıdanda görülüyor:)) derim ince ve zayıf olmamın bunda etkisi varmış.
Kızlar, bebeğin hareketlerini en erken kaçıncı haftada hissettiniz.Ben 16+5 im, ama bebek her gittiğimde 1 hafta da önden gidiyor muhtemelen 17+5 gibidir şu an. Sizce ben ne zaman hissederim. Bi kere pıt pıt diye göbeğimin altında bişeyler hissettim ama sonra olmadı.
Ben 17+4 üm bugün ama nerdeyse hergün hissediyorum hareketlerini :))
yaa inanamıyorummmm. öle ilginç bişey olduki kızlar. bebiş bugün durmadan kıpraşıyordu. kamerayı aldım dedim sağlam bişey kaydediyim babası sorarsa yollarım. sora aklıma geldi. artık dayanabiliyorum diye babasının bi şarkısını açtım. dedim daha çok hareket eder kıpraşır bende kaydederim. ama durdu hareketleri. uyudu rahatladı bişey. dedim heralde uyudu nede olsa bu haftalarda çok az duyuyor. kapadım müziği aman allahımmmmmm bir anda vurmaya başladı. ama nasıl. dedim benmi yanlış algılıyorum acaba. yine açtım müziği gene aynı. şimdi bağımlı bişekilde beyefendiyi dinliyoruz:))) susunca tekmeliyor. bende sordum olabilirmi diye. olabilirmiş. duyma olayı başladığı ama her hamilelikte aynı gelişmediği için olabilirmiş. sanırım bi yaşıma daha girdim:))) hala inanamıyorum yani. acaba abartıyormuyum diorum ama yanımda olsanız anlarsınız cidden. belki genel olarak müziğe karşı tepkisi. hani babası ile ilgili değil bilmiyorum çok ilginç.
Eyeszay ve my little sunshine ; gaz icin olan rezene ve kekik tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler... Denicem mutlaka... Cok sikinti cektim bgn bilemezsiniz hala da devam edio... Piiiffff...
Peppermint cnm benim icime de senin kizin olcakmis gibi dogdu ama hayirlisi olur insallah :))
öğretmen arkideşler şu yaz tatiline gelen izin olayı hakkında hala tam bi bilgi öğrenemedim ben...sizde de yok mu bir gelişme???
bu arada şu torba yasa ile doğum iznindeki son durumu hala bilmeyen varsa ,az önce nette dolanırken gördüm...buyrunuzzz...
2011 Yılı Torba Yasayla Değişen Doğum İzni Ve Süt İzni Süreleri;
•Kadın işçiler doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta toplamda 16 hafta çalıştırılamazlar. Bu sürelerde doğum iznine ayrılabilirler…
•Kadınlar eğer erken doğum yaparlarsa kullanmadıkları izinleri doğum sonrasına aktarabilirler.•Kadın memurlara; doktor raporuyla, hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve hamileliğin yirmidördüncü haftasından sonra ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası verielemez.
•Çoğul gebelik durumlarında ise doğum öncesi 8 haftalık süre 10 haftaya çıkarılır. Yani çoğul gebeliklerde gebelik izni doğumdan öncesi için 8+2 doğumdan sonrası için 8 hafta olacak şekilde 18 hafta olarak kullanılabilir. Ancak gebelikte anne adayının sağlık durumu iyiyse anne adayı doğuma 3 hafta kalaya kadar doktor izniyle işinde çalışabilir.
•Doğum yapan memura verilen doğum sonrası annelik izniniz bittikten sonra, eşi doğum yapan memura bebeğin doğum tarihinden itibaren geçerli olabilecek 24 aya kadar ücretsiz izin verilebilir.
• Kadın işçilere doğum süresince iş hakkı saklı kalır.
•Yasada kadın işçilere doğum süresince ücret ödenip ödenmeyeceğine dair net bir açıklık yoktur ama şu anda ücret ödememe yönündeki karar esastır. Tabi bu durum iş sözleşmesinde belirtilmişse iş sözleşmesinde belirtilen kural geçerlidir.
•Bazı şartları taşıyan anne adaylarına SGK tarafından geçici iş göremezlik ödeneği ödenir.
•Kanun da ayrıca doğum izninin izin bakımından çalışılmış gibi sayılacağı belirtilmiştir. Fakat şöyle bir istisnai durum vardır; annenin isteği halinde alınan 6 aylık ek ücretsiz izin süresinin yıllık ücretsiz izne hak kazanma bakımından , hizmet süresine dahil edilmez.
•İşçilerin hamile olması işçiye veya işverene sözleşme feshi hakkı tanımaz.. Ancak işçiye tanınan sürenin aşılması durumunda fesih hakkı doğar…
•Anneye tanınan süt izni: Doğum yapmış kadınların bebeklerini emzirebilmelerin için zamana ve bebeğinde annenin sevgisine ve sütüne ihtiyacı vardır. Emzirme izni ilk 6 ay için günde 3 saat, ikinci 6 ay için günde 1,5 saattir. Memurun süt iznini kullanacağı saat aralığının yanı sıra günde kaç kez kullanacağını tercih hakkı olacak Bu sürenin hangi saatlerde kaç aralığa bölüneceği annenin belirleme hakkı vardır.
•Babaya doğumda 10 günlük doğum izni verilebilir.
Lütfen olumlu düşün..O kadar etkiliyor kii..Çevremde bu şekilde olmasından dolayı üzülen ve sonra sevinç çığlığı atan çok kişi var.. İyi düşün lütfen, dualarımız seninle..
Aynı benim duygularım..hep "kız" derdim ama hamıle kaldıgımdan beri "oğlum" dıyorum kendı kendıme kaldıgımda..dun ogrendık %1250 kız dedi doktor:) hayırlısıyla sağlıklı olsunlar da..beni haberdar et 28 mart ta merak ederim:18:
sabır sabır ya sabırrsaat 20:54 acaba cınsıyetını gosterdı mı? merak merak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?