canım bende gece kalktıgımda fark ettım ama benım sadece sol ayagım sısmıstı hafıf sonra gectı ama hamılelıkte olabılıyomus tuzu fazla yemekten galıba bende bıraz tuzu fazla yıyorum kesıcem bırde ben dun cok gezmıstım belkı ondan da olabılır
kizlar bildigim kadariyla, ayaklarda ogleden sonra olusan sislik normal; bende de fazlasiyla oluyor.
ama elde ve yuzde sisme varsa bi tansiyonunuzu olcturun yu kselmisse de doktorunuzu arayin derim ben.
preeklamsi ihtimaline karsi (allah korusun) -- tedbirli olmak iyidir.
ben de ayaklarimin sisini ilk farkedince korktum, tans. olcturdum 9-5 cikti rahatladim.
tuza biraz dikkat ettim, sislikler azaldi,
ama yine de tum gun isyerinde oldugumdan ogleden sonralari sisiyor
valla, bende bu hafta olduğu gibi kremi ihmal ettim ama şimdilik çatlaklar gelişmedi. da, bu akşam yine başlayımbende doğum fotocusu istiorum ama normal doğumda nasıl oluo acaba gelebilirlermi ki?? ya o gün başkasının sezeryan anlaşması olursa nasıl ayarlıcaklarr?? sen nasıl doğum yapmayı düşünüosun?? bunları görüştünüzmü ne diolar ?? çünkü duyduğuma göre normal doğumlara pek gitmiolarmış benim de kafam karıştı dolayısıyla... :97:
benim özellikler son 1 haftadır karnım çabuk büyümeye başladı... bende son 2 gündür krem işini ihmal ediorum üşeniorum dolayısıyla kaşıntım arttı .... bak ii hatırlattın artık üşenmiim gidiim şimdi süriimm :))
ay, canım, çok çok geçmiş olsun. inş. herşey yolunda, bebeğede zarar olmaz. sağlam çiçek gibi kuzun doğsun inş:):)merhaba arkadaşlar SU ÇİÇEKLİ BEN:)
bugün daha iyi hissediyorm, cildiyenin yazdığı losyon çok iyi geldi, hem ağrıyı azalttı hemde yaralar köreliyor.
fakat kadın doğumcu doktoruma gıcık oldum,
"ultrasonda bebeğe baktı, kalbi atıyor, sağlıklı görünüyor, çiçeği dökmüşsünüz zaten bu saatten sonra yapacak bişeyimiz yok.
eğer çiçek geçiren biriyle karşılaştığınızda gelip söyleseydiniz koruyucu immouglobin yapardık.
hamileyken su çiçeği geçirmenin riski var, ama bebek için illaki ölümle sonuçlanacak diye birşey diyemeyiz, bu sadece bir risk, 1 ay sonra kontrole gelebilirsiniz"
fırsat bulabilirsem gittiğim hastane yönetimiyle konuşucam
gebelik için ilk kontrole gittiğimizde 2 sayfa elimize tutuşturuyorlar işte birinci trimester tarama, 2.trimester tarama testi , 2'li 3'lü test, amniosentez vs rutin bilgiler yazıyor.
bulaşıcı hastalık risklerine karşı ne gibi önlemler alınabilir veya bulaşıcı hastalığı olan biriyle karşılaşınca neler yapılabilir bunları da yazılı olarak bildirmeleri sağlıklı olmazmı
şimdi ben her iki tarama testini de yaptırdım (detaylı ultrasonlar)
asıl şimdi gerekli değilmi detaylı ultrason?
Bebeğimi kucağıma laıncaya kadar korkularım geçmeyecek galiba
Allah hepimizin yarımcısı olsun...
gozun aydın canım gecmıs olsun
ne güzel haberkızlarr temmuz annelerine şööle bi bakıyodum da çınar bebek 1300gr olmuş. ciğerlerine takılan son tüpte çıkmış, kendi kendine nefes alabiliyomuş. bu ay sonunda eve çıkabilecekmiş allahın izniyle...
kızlar merhaba? nasılsınız hepiniz? umarım hepiniz çok iyisinizidir:) karpuzlarımızı büyütmeye devam mı:)
valla, 1 haftadır pek girme fırsatım olmadı. bir okulda sempozyum oldu, bir ara aydına gittim, bide mevsim temizliği için temizlik şirketi geldi, perdeler falan derken baya yorulmuşum. dün olduğu gibi kendimi yatağa atayım derken bu sefer misafir geldi. yani şu an ölüden hiçbir farkım yok:) ama 4 gün sonra eşim askerden geleceği için içim de bebişim de kıpır kıpır. sonunda birlikte olacaz:)
Nasıl yırtık yani??? Nerdeeee:44::44:
güzel anneler slmlar
ya kızlar bende bugün rahimde sanki kızım ayaklarını her an ordan cıkaracakmıs gibi hissediorum.daha öncede oluodu ama bugun daha da siddetli.sanki kızım cıktı cıkacak ...
Bazen de acayio bi baskı oluo o oynadıkca orada.
Sizlerde bu kadar asagıda hissediomusnuz?
Yazacaktım Peppermit yazmış, bence de tuzu azalt bol su iç gece ödem olmuşturkızlar merhaba:.. bişey sorcam sizinde ayaklarınızda ve ellerinizde şişme oluyo mu. ben bu sabah uyandıgımda ellerim ve ayaklarımı tombul tombul buldum normale dönmesi öğleyi buldu.
kızlarr temmuz annelerine şööle bi bakıyodum da çınar bebek 1300gr olmuş. ciğerlerine takılan son tüpte çıkmış, kendi kendine nefes alabiliyomuş. bu ay sonunda eve çıkabilecekmiş allahın izniyle...
benim okudum bir yerde o şişmeler çoğu zaman kan dolaşımımız normalden daha zor olduğu için ayakalarımıza giden kan rahat bir şekilde yukarıya çıkamıyor ondan ayklarımız şişiyor. bazılarında varis oluşumu bile oluyor. bunun için uzanıp ayaklarınız altına yastık gibi bir şey koyup kan dolaşımını sağlayacaksınız. yada iş yerinde oturmak zorundaysanız bile oturduğunuz yerde ayaklarınızı kastırıp bırakma eğzersizi yapın, böylece şişme olmazmış. ama yüz ölçümlerde şişmeler varsa çoğu tansiyodan olabilirmiş. ancak su veya fazladan tuz kullanmadan da olabilrmiş. suyun uyumadan önce çok içilmemesi gerekiyor yoksa yüzde şişme yaparmış. ama gün içinde bol bol için:)kızlar merhaba:.. bişey sorcam sizinde ayaklarınızda ve ellerinizde şişme oluyo mu. ben bu sabah uyandıgımda ellerim ve ayaklarımı tombul tombul buldum normale dönmesi öğleyi buldu.
sagol, canım. bende unuttular mı acaba beni düşünüyrdum:) valla, ne yalan söyleyim, bende sizi baya özlemişim. insan böyle konuşmaya, duygularını payalaşmaya ihtiyaç duyar. hem sizle sohbet çok güzel oluyor:)bikesha hoşgeldinn ösledik seni..
sağol cnm
ne güzel haber
aaa ne güzel çok az kalmış, gözün aydın diyelim şimdiden...
sagolun, kızlar. inşallah yaşatmaz der ancak eşim iş yüzünden ne yazık ki sık sık yurt dışına çıkıyor, bu sefer bende karpuz taşıdığım için onunlada gidemem ama olsun bir gelsin, sıkı sıkı sarılırım ben ona:) umarım sizde, hepiniz, sevdiğiniz insanların yanında olursunuz.bıkeska canım cok sevındım hadı az kalmış canım allah bırdaha ayrılık yaşatmasın canım allah kavuştursun canım
kızlar, ne istiyorsunuz, bebişlerimiz büyüdükçe hareket etmeye yer kalmıyor onlarda her yerlerimize vuruyorlarayyy aynı benim durumum,, gerçi ben tekmeden mi tam olarak anlamıyorum ama sanki çıktı çıkacak gibi geliyo..
Yazacaktım Peppermit yazmış, bence de tuzu azalt bol su iç gece ödem olmuştur
oh ne güzel bir haber
Benim de sabah daha iyi ama akşama davul gibi oluyor bacaklarım erken başladı şişmeler tuzuda baya azalttım ayrana dahi tuz koymuyorum hele perşembe cuma günleri hepten beter oluyor :-((
benim okudum bir yerde o şişmeler çoğu zaman kan dolaşımımız normalden daha zor olduğu için ayakalarımıza giden kan rahat bir şekilde yukarıya çıkamıyor ondan ayklarımız şişiyor. bazılarında varis oluşumu bile oluyor. bunun için uzanıp ayaklarınız altına yastık gibi bir şey koyup kan dolaşımını sağlayacaksınız. yada iş yerinde oturmak zorundaysanız bile oturduğunuz yerde ayaklarınızı kastırıp bırakma eğzersizi yapın, böylece şişme olmazmış. ama yüz ölçümlerde şişmeler varsa çoğu tansiyodan olabilirmiş. ancak su veya fazladan tuz kullanmadan da olabilrmiş. suyun uyumadan önce çok içilmemesi gerekiyor yoksa yüzde şişme yaparmış. ama gün içinde bol bol için:)
bu arada, gelişimci, canım sen geçenlerde şu çizgi kahramanlı zıbınları sevdin ya. ben dün yine balçova kipaya gittim ve inanırmısın bebek ürüblerin çoğunda %50 indirim var. benim aldığım o kahramnlı olanlar 12 liraya indi. ben oradki tüm çizgi kahramanlıları aldım, bir tek mini mouse olanı almadım çok pijamımsı dururyordu. bilseydim o zaman acele etmezdimama oslun baren bu sefer baya ucuza almış oldum. bu arada orada o tulumlu battaniyede vardı, çokda güzeldi fakat sadece mavisini gördüm, pembesi kalmadı fırsatın varsa izmire gel bu indirimi kaçırma
benim okudum bir yerde o şişmeler çoğu zaman kan dolaşımımız normalden daha zor olduğu için ayakalarımıza giden kan rahat bir şekilde yukarıya çıkamıyor ondan ayklarımız şişiyor. bazılarında varis oluşumu bile oluyor. bunun için uzanıp ayaklarınız altına yastık gibi bir şey koyup kan dolaşımını sağlayacaksınız. yada iş yerinde oturmak zorundaysanız bile oturduğunuz yerde ayaklarınızı kastırıp bırakma eğzersizi yapın, böylece şişme olmazmış. ama yüz ölçümlerde şişmeler varsa çoğu tansiyodan olabilirmiş. ancak su veya fazladan tuz kullanmadan da olabilrmiş. suyun uyumadan önce çok içilmemesi gerekiyor yoksa yüzde şişme yaparmış. ama gün içinde bol bol için:)
bu arada, gelişimci, canım sen geçenlerde şu çizgi kahramanlı zıbınları sevdin ya. ben dün yine balçova kipaya gittim ve inanırmısın bebek ürüblerin çoğunda %50 indirim var. benim aldığım o kahramnlı olanlar 12 liraya indi. ben oradki tüm çizgi kahramanlıları aldım, bir tek mini mouse olanı almadım çok pijamımsı dururyordu. bilseydim o zaman acele etmezdimama oslun baren bu sefer baya ucuza almış oldum. bu arada orada o tulumlu battaniyede vardı, çokda güzeldi fakat sadece mavisini gördüm, pembesi kalmadı fırsatın varsa izmire gel bu indirimi kaçırma
hoşgeldın canım tekrar allah kavuştursun zor olmustur dımı senın ıcın olsun en azından annenlerı gordun hasret gıderdın gule gule giysın bebişin
kids_go'da gelmis.
naber cnm , nasilsin?
iyim canım, sen nasılsın? bencede git çünkü baya baya indirim var, bide çeşit çeşit. hem o bizim mothercareden aldığımız 7li zıbınların benzeri 5litakımlarda var. ben aldım çok güzel ve yumuşacık. hem boyun kısmıda rahat açılıyor, yani bebeğin kafası sıkışmaz:)aynen benim de pers. cuma artiyor. tum haftanin yorgunlugu herhalde... :-(
bikesha hosgeldin; naber?
ben de cmr. gidicem kipaya, ins. tum urunler bitmeden yetisirim.
kids_go'da gelmis.
naber cnm , nasilsin?
canım benim hastanemin anlaşmalı olduğu doğum fotoğrafçısı var...ben de nette araştırırken bulmuştum onu tesadüf bu ya...hastaneye muayeneye gittiğimde kendisiyle karşılaştım..3-4 değişik paketi var...sitesini vereyim bak istersen...ama ordaki fiyatları başka hastaneler için....ben medipole gidiyorum orayla anlaşmalı indirimli yapıyor...Dogum fotocusunu nekadara buldunuz cnm??? Bende uygun fiyata arastirioyrum daa
yaa ben de bikaç gün üşendim..göğsüm fena kaşındı....bugün yok bakalım..ama çok fena yaa...haşır huşur uyuz gibicumartesi günü benden de kültür alacak doktor,
idrarda iltihap yüzünden
bu arada kızlar ben şiddetle kaşınıyorum sizde de oluyor mu ?
hem göbişim hem bacaklarım
vallaha ben de hep kırmızı bilirdim ve görürdüm...ama nette pembe,krem,mavi taçlar da gördüm:)gunaydin fistiklarrrrr
nasilsiniz?
kaynatmissiniz yine,
ucundan okudum biraz yazdiklarinizi.
benim de gobegimde boydan boya bir cizgi olustu; simdilik cok ince ve acik renk ama.
esime de gosterdim o da farketti.. dogum cizgisi diy mi bu
lohusashoptaki geceliklere ben de bayiliyorum ama online almaya cesaret edemeyebilirim; taaa bakirkoylere de gidemem. neyse aklimda bikac yer var, oralari bi gezeyim de; olmazsa online alirim artik.
kizlar lohusa taci illa kirmizi olurmus, oyle mi???
ben pembe gecelik+pembe tac alirim diyordum, ama arkadasim kirmizi takilir dedi:44:
su seker yuklemesinden iyice tirsmaya basladim; benim ne zaman yapilacak belli degil daha; bu cmr. doktor artik ister sanirim.
optum hepinizi koocamann
redmask sorun degil cnm; fotolari sonra da eklersinn
vallaha bizim hastanenin foto ekibi çok kalabalık...aynı anda biçok yerde çekime gidiyorlarmış...sezeryansa zaten önceden randevulaşıyorsunuz ama normalse size 24 saat açık bir cep tel veriyorlar ve muhtemelen sizden önce hastanede oluyorlarmış:)bende doğum fotocusu istiorum ama normal doğumda nasıl oluo acaba gelebilirlermi ki?? ya o gün başkasının sezeryan anlaşması olursa nasıl ayarlıcaklarr?? sen nasıl doğum yapmayı düşünüosun?? bunları görüştünüzmü ne diolar ?? çünkü duyduğuma göre normal doğumlara pek gitmiolarmış benim de kafam karıştı dolayısıyla... :97:
benim özellikler son 1 haftadır karnım çabuk büyümeye başladı... bende son 2 gündür krem işini ihmal ediorum üşeniorum dolayısıyla kaşıntım arttı .... bak ii hatırlattın artık üşenmiim gidiim şimdi süriimm :))
cnm ben ırt 4540 olanı almıştım ama 99 tl nerdeeeeeee :)) neyse ürün çok güzell hafızalı, içinden yedek başlıkları çıkıo 20 tane, çok güzel saklama kabı... biz onu daha kullanışlı daha avantajlı bulmuştuk o zmn o yüzden onu almıştık...
ya, keşke önceden bilseydim. ordaki tüm F&Fleri aldım bile, nayse ben yine beğeniyim belki başka ürünler gelince kullanırım. bu arada, söylediğin iyi oldu, sagol.Canım İstanbul'daki kipalarda da var indirim, (yani sanırım tüm kipalarda var)hatta facebook'tan sayfayı beğenirseniz 10 TL indirim çeki veriyor, sadece çıktısını alacaksınız, bir de 50 Tl'lik alışveriş yapmanız gerekiyormuş.
Facebook'a Hoş Geldin - Giriş Yap, Kaydol veya Daha Fazla Bilgi Al
Canım İstanbul'daki kipalarda da var indirim, (yani sanırım tüm kipalarda var)hatta facebook'tan sayfayı beğenirseniz 10 TL indirim çeki veriyor, sadece çıktısını alacaksınız, bir de 50 Tl'lik alışveriş yapmanız gerekiyormuş.
Facebook'a Hoş Geldin - Giriş Yap, Kaydol veya Daha Fazla Bilgi Al
hosbulduk canim sagol valla zor oldu tabi ama annem gelicek zaten kismetse 3 ay sonra ama yine de insan bi tuhaf oluyo
iyiyim canim sen nasilsin?? uzun zamandir takip edemiyorum valla cok sey kacirdigima eminim :)
bu arada göbisimi de koyuyorum simdi kizlar :)
iyim canım, sen nasılsın? bencede git çünkü baya baya indirim var, bide çeşit çeşit. hem o bizim mothercareden aldığımız 7li zıbınların benzeri 5litakımlarda var. ben aldım çok güzel ve yumuşacık. hem boyun kısmıda rahat açılıyor, yani bebeğin kafası sıkışmaz:)
ya, keşke önceden bilseydim. ordaki tüm F&Fleri aldım bile, nayse ben yine beğeniyim belki başka ürünler gelince kullanırım. bu arada, söylediğin iyi oldu, sagol.
bide kızlar, kipanın kendi kartı var. adresinize sonra indririm kuponları gönderiyorlar. yani alış veriş sırasında kartı isteyin. bide, istanbulda da mı kipa var artık?! şaşırdım:)
bana kipa çok yakın geliyor, olmazsa sizi burdaki indirimlerden bilgilendiririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?