kaç haftalık arkadaşın ne zaman acılma oldu
o hediye gelen hamile pijamasını 90 derecede falan yıkayıp çektirsen olur muki acaba :26: belki güleceksin ama bunu sabah okudum ,akşam üzeri pijama bakıyodum kendime sen aklıma geldin böyle yapsa çeker mi acaba diyotrum içimden :)))
takı malzemeleri satan yerlerden alırız heralde.nolcak ki taç sonuçta özel olması gerekmez sanırım.zaten öyle güzel taçlar var ki , benim öğrencilerin kafasında hep görüyorum , hatta elifin tacından süper lohusa tacı olur dedişm geçenler de :))
az topuklu rahat bi terlik cnm.evde varsa evden yoksa alırsın bi tane.ben geçenlerde pieere cardinin terliğini aldım.siyah deri çok rahat.şimdi evde giyiyorum :)) ama hastane için almıştım onu..
bilmiyorum ki canım yaa,inş d eğildir dr umu arsan acaba?
kıyamam sana ben.çok takma boşver.az kaldı zaten..
çok iyi fikir cnm.bende hiç duymamıştım böyle koruyucu bi iğne olduğunu.mesela bizim okul kızıl ve su çiçeği hastalığı geçirdi kışın.en azından riskli çalışma ortamlarındakileri uyarmalılar..ben maskeyle dolaşmıştım o dönem.
ohooooo çoktandır oluyoo..
bu süper bi haber işte
çok saçma benim bebişte 25+2 de 850 civarıydı.ne alakası var yaa..erken doğum riski diyebilmesi için,önce ultrasonda senin rahim ağzı uzunluğuna bakmalı sonra send e ağrılar ve kasılmalar var mı onları sormalı.kasık ağrısı ve baskılar olmalıymış.ne salak dr lar var yaa..benimkide beni deli eder hep ama rahim uzunluğuna falan bakıyo yani..
kizlar benim Türkiye'de dogum yapan ve bilgi alabilecegim yakin bir arkadasim ya da akrabam olmadi. Kendim de hicbir Türk doktoruna gidemedim. Belki bu yöntem Türkiye'de de vardir ama dedigim gibi Türkiye'de kimsenin hamilelik surecini yakindan takip edemedim, olup olmadigi hakkinda en ufak bir fikrim yok o yuzden yazmak istedim. Hani bebegin donmemesinden ve normal dogum yapamamaktan korkuyoruz ya bazen, dun ebem korkma eger dönmemisse biz onu döndururuz dedi. Nasil oldugunu sordum, ilac ile rahim gevsetiliyormus ve elle yavas yavas dönduruluyormus. Belki bu Turkiye'de de vardir ve bir zarari yoktur heralde, bu konuda endiselenmemize gerek yok... Hayirlisi olur insallah...
Canım burada hiç duymadım bu yöntemi. Genelde bebek dönmemiş sezeryanla almak lazım önerilerini daha çok duyuyoruz maalesef.
Kizlar arkadasima 3 cm acilman var dediler, bir ay oldu hala dogurmadi(kiz artik dogurmak istiyor cunku) hayirlisiyla gelir insallah bebegi(bugun gelecek hissediyorum diye aradi beni bakalim)... bebekler gelecegi zamani bilirler, hepimiz icin hayirlisi olsun...
Canım burada hiç duymadım bu yöntemi. Genelde bebek dönmemiş sezeryanla almak lazım önerilerini daha çok duyuyoruz maalesef.
Nişanı gelmiş mi acaba benim de 37 de nişan gelmişti gittim 2 cm açıklık var dedi 15 gün sonra doğurmuştum....
ewet türkiye de uğraşmazlar ama uğraşmasınlarda bence ya o çok kötü elle döndürmek zaten açılmaya bakmak için sürekli bakıp duruyorlar ben en çok ondan korkuyorum sezeryanda o dert yok allahtan ben erken gitmedim doğumhaneye gittikten 1 saat sonra doğurmuştum onda bile kaç kere muayene ettiler :-((
kizlar benim Türkiye'de dogum yapan ve bilgi alabilecegim yakin bir arkadasim ya da akrabam olmadi. Kendim de hicbir Türk doktoruna gidemedim. Belki bu yöntem Türkiye'de de vardir ama dedigim gibi Türkiye'de kimsenin hamilelik surecini yakindan takip edemedim, olup olmadigi hakkinda en ufak bir fikrim yok o yuzden yazmak istedim. Hani bebegin donmemesinden ve normal dogum yapamamaktan korkuyoruz ya bazen, dun ebem korkma eger dönmemisse biz onu döndururuz dedi. Nasil oldugunu sordum, ilac ile rahim gevsetiliyormus ve elle yavas yavas dönduruluyormus. Belki bu Turkiye'de de vardir ve bir zarari yoktur heralde, bu konuda endiselenmemize gerek yok... Hayirlisi olur insallah...
ben bunu hiç duymadım yok galiba
evet canım bebeğin iri olması ve suyun fazla olması erken doğumu tetikleyen şeylermişş eğer şekerimde yüksek çıkarsa diyete başlatacak yoksa alınan fazla karbonhidrat ve şeker bebeğin idrararını çoğaltıyormuş idrarını içinde yüzdüğü suya yapıyormuş buda suyumun dahada fazlalaşmasına sebep oluyormuş..dikkat etmeliyiz dedi işte bu yüzden...canım ne alakası var sadece bebek büyük diye mi dedi benim de 24+3te 783 gram geldi
çokta fark yok aslında suyunda fazla olması druma bunları söyletti demekki...ben 25 haftalıkken benımkınede 800 gr dedı gayet ıyı dedı??? senınkı neden ole dedı acaba bence takma cnm su seker yuklemesını yaptır bakalım ama sonucunu mutlaka bana sole olur mu ?
merak ettım sımdı ben seker cıktı da 3 gundur ölçuyorum dusuk cımazsa ınsulun baslatacakmıs
özelden de yaz kaçırırsam dıye ok ???
bu arada yırtık dedıgım catlak gıbı duruyo yanı dıkkatlı bakınca görülüyo göbek delıgının altında
amannnn saglıklık olsunlarda önemlı dııl yaa napım
Aaaa iyimiş bende aşağıdan sandım dıaaa nisan ne demek ki? hic duymamistim. Olabilir ...
bu arada karnin ustunden donduruyorlar, iceriden degil :) Bende sezeryandan cok korkuyorum, hep de korkmustum zaten... Cunku ameliyattan korkuyorumInsallah hic sorunsuz gelir bebeklerimiz...
kizlar bana mesaj geldi,
chicco'nun depo satisi bu aksam ve yarin oglene kadarmis.
siz ce ta oralara kadar kalkip gitmeme dege mi, iyi biseyler bulunur mu?
bi sansimi denesem mi.
sizden gitmeyi dusunen var mi?
ultrasonda anlanıyor ama bende anlıyordum zaten tam vajinama vuruyor bebek kızlar yaa varmı bunu yaşayann...bunu söyledim sskda dr bakarken gerçekten çok aşağıda başı burda dedi ve ultrason karnımda değilde taa kasıklarımdaydı...ama kendi dr uma gidince rahatladım tabiki bebek aşapıdada olur yukarıdada dedi...sadece bu erken doğum riski değildir dedikizlar rahimin asagida olmasini falan ultrasonla mi anliyorlar?
kizlar bana mesaj geldi,
bi sansimi denesem mi.
canım çok mu yüksekti canım inşallah normale döner hemen[/QUO
zeynepela canım genel olarak yüksek..sınırın üstünde...ama çok şükür bugünkü ölçümşerim iyi birazdan yine ölçücem yüksekse ozmaan dr.u arıycam...
selam kızlarrr su rüyalar bende de çok komik olmaya başladı mübarek 1.5 saatlik film çekilir yani her detayı atlamadan görüyorum rüyam da :)))))))
gelişimci insüline ragmen düşük çıkmıyorsa doz arttırmalısın demekki ama deneyerek sen karar verirsin ona dr 8 yap 10 yap falan diyecektir
bende dün öğlen hapımı içemeden yedim ve rahatsız oldum psikolojikmi acaba kafamı baskı altında hissettim bide böyle vücudum dermansız kaldı sanki eve gelir gelmez hemen içtim bol su içtim sonra uyudum uyanınca iyiydim aslında uyku diil de spor yapmak gerek ama halim yoktu gerçekten:))
bu arada 2 önce sol alta bacağıma gece 2 kez kramp girdi ama ben kastığım için oldu biliyorum hala yeri agrıyor
bide kızım epeydir fena kasılmamıştı şimdi bi kasıldı fenaydı bu resmen sıkıştım sanki daraldım gibi sonra konuştum bebişimle ovaladım karnımı da geçti
allahım su her kasılma erken doğum çağrıştırıyor ya çok korkuyorum valla(
bizden böyleee kaçtık görüşürüz :)))
Bence gitme pek gidip de güzel indirimler yakalayanı duymadım ama sen bilirsin gene cnm..
Canım sen çok uzak değilsin, bakayım şansımı deneyim diyebilirsin, yorgun değilsen. Ama daha öncekinde de yazmıştım. İnsanlar baya hazırlıklı gidiyorlar oraya, örneğin 2-3 kişi gidip farklı yerlere dağılıyorlar, gözlerine çarpan şeyleri çok bakmadan sepetlere atıyorlarmış, sonra kasaya gelince ayırıyorlarmış, bunu alalım bunu bırakalım diye.
Avrupa Yakası'nı izliyor muydun, Burhan bir mağaza açılışına gitmişti,kampanyalı ürünler vardı, o sahnedeki gibi bir hengamede geçiyormuş yani alışveriş. Ablamlar gitmişti ordan biliyorum.
Araba fln bakacaksanız özellikle sadece o alana hızlıca gidin, kapmak içinAma şöyle bir şey var depo satışındaki ürünlerin garantisi olmuyor. Dikkat
Bir de ıvır zıvır şeyler işte ucuzmuş, şort, tshirt 5 TL ye almıştık demişti. Biberon olabiliyormş ucuza bir de oyuncak türü şeyler; işte diş kaşıyıcı fln filan...
Ama çok da şart değil, kaçırılmaması gereken bir şey değil demişti, dipnot olarak onu da düşeym.
kizlar bana mesaj geldi,
bi sansimi denesem mi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?