2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kaç haftalık arkadaşın ne zaman acılma oldu

38 haftalik olmasi lazim, ona daha 6. ayda acilman baslamis dediler aslinda ama 34. haftada cok sancilandi(asagi yukari yaziyorum haftalari bir kac gun oynayabilir, belki 35in basidir yani), acile gittik 3cm acilman var ama dayanabildigin kadar dayan, en azindan 37. haftayi görelim dediler.

25+4'de benim yavrucuumda 850gr'dı. hersey gayet iyi demisti hic iri bir bebek demedi bize..

Canım burada hiç duymadım bu yöntemi. Genelde bebek dönmemiş sezeryanla almak lazım önerilerini daha çok duyuyoruz maalesef.

My_little_sun_shine ruyan cok guzelmis he he :) Hayir olsun diyorum :) ilk aylarda bende cok kabus göruyordum, Allah korusun en cok da bebegin dustugunu kanlar icinde oldugumu simdi daha rahatim sanirim, kendimi Allah'a havale ediyorum, herkes icin hayirlisi ne ise olsun diyorum. Insallah bebegimi kucagima almak nasip olur, saglikli normal bir bebek olur Dun bebegimle konusurken ona gelecekle ilgili seyler anlattigimi farkettim, mesela dogunca ona nasil sarilacagimi falan... Giderek daha fazla baglaniyorum ona... Hayirlisi olur insallah...

Bu arada bir kac gundur arkadasimda kaliyoruz(mecburen) ve evleri cok sicak, aksamlari cam acik uyuyuyorum cunku asiri bunaliyorum, dayanamiyorum. Kriz gecirecek gibi oluyorum Malesef dun aksam hava cok soguktu ve ev sicak oldugu icin yine cami acarak uyuduk. Hastalanacagim sanirim Ufff ne olur dua edin grip falan olmayayim,atesim de yukselmesin, pazartesi de gemi yolculuguna cikiyoruz, umarim iptal olmaz ya da gittigimiz yerde hastalanmam Dua edin ne olur

Canım burada hiç duymadım bu yöntemi. Genelde bebek dönmemiş sezeryanla almak lazım önerilerini daha çok duyuyoruz maalesef.

Bende hep öyle duydugum icin yazdim, aslinda sezeryan en son care olmali, normal doguma baslanip en son anda tamam sezeryana dönuyoruz demek bile mumkunmus ama tr'de hep bir bahane bulunuyor ve sezeryan deniliyor

Nişanı gelmiş mi acaba benim de 37 de nişan gelmişti gittim 2 cm açıklık var dedi 15 gün sonra doğurmuştum....

ewet türkiye de uğraşmazlar ama uğraşmasınlarda bence ya o çok kötü elle döndürmek zaten açılmaya bakmak için sürekli bakıp duruyorlar ben en çok ondan korkuyorum sezeryanda o dert yok allahtan ben erken gitmedim doğumhaneye gittikten 1 saat sonra doğurmuştum onda bile kaç kere muayene ettiler :-((

aaa nisan ne demek ki? hic duymamistim. Olabilir ...

bu arada karnin ustunden donduruyorlar, iceriden degil :) Bende sezeryandan cok korkuyorum, hep de korkmustum zaten... Cunku ameliyattan korkuyorum Insallah hic sorunsuz gelir bebeklerimiz...

Son düzenleme:

ben bunu hiç duymadım yok galiba

Ben de hiç duymadım.

kizlar bana mesaj geldi,

chicco'nun depo satisi bu aksam ve yarin oglene kadarmis.

siz ce ta oralara kadar kalkip gitmeme dege mi, iyi biseyler bulunur mu?
bi sansimi denesem mi.

sizden gitmeyi dusunen var mi?

canım ne alakası var sadece bebek büyük diye mi dedi benim de 24+3te 783 gram geldi
evet canım bebeğin iri olması ve suyun fazla olması erken doğumu tetikleyen şeylermişş eğer şekerimde yüksek çıkarsa diyete başlatacak yoksa alınan fazla karbonhidrat ve şeker bebeğin idrararını çoğaltıyormuş idrarını içinde yüzdüğü suya yapıyormuş buda suyumun dahada fazlalaşmasına sebep oluyormuş..dikkat etmeliyiz dedi işte bu yüzden...

çokta fark yok aslında suyunda fazla olması druma bunları söyletti demekki...
Birde ben o gün ilk şeker yüklemem için ssk kadın doğum hastanesine gittim ordada dr bakalım bir bebeğede dedi ve çok aşağıdaaa rahmin kısalmışş dedi yatırabiliriz dedi dedi hemen nst çektir dedi ben orda nst çektirdim ağlayarak gittim dr uma oda neye dayanarak bunları söylemişş .nst cihazında sancılarım olduğu ortaya çıkmıştı bu ayda nstnin hiç bir anlamı yok dedi drumda...
sadece bunlar sebep olabilir diye anlattı şuanda korkulacak bişey yok dedi sadece olabilecekleri anlattı Ama o gün baya ağladımmm ve korktummm...

aaa nisan ne demek ki? hic duymamistim. Olabilir ...

bu arada karnin ustunden donduruyorlar, iceriden degil :) Bende sezeryandan cok korkuyorum, hep de korkmustum zaten... Cunku ameliyattan korkuyorum Insallah hic sorunsuz gelir bebeklerimiz...
Aaaa iyimiş bende aşağıdan sandım dı
nişan rahmin ağzındaki tıpa gibi birşeymiş doğuma yaklaşınca o açılınca doğum başlıyormuş böyle oldukça kıvamlı akıntı o geldikten sonra 1-2 hft içinde doğum gerçekleşiyor cnm

kizlar bana mesaj geldi,

bi sansimi denesem mi.

Bence gitme pek gidip de güzel indirimler yakalayanı duymadım ama sen bilirsin gene cnm..

kizlar rahimin asagida olmasini falan ultrasonla mi anliyorlar?
ultrasonda anlanıyor ama bende anlıyordum zaten tam vajinama vuruyor bebek kızlar yaa varmı bunu yaşayann...bunu söyledim sskda dr bakarken gerçekten çok aşağıda başı burda dedi ve ultrason karnımda değilde taa kasıklarımdaydı...ama kendi dr uma gidince rahatladım tabiki bebek aşapıdada olur yukarıdada dedi...sadece bu erken doğum riski değildir dedi

Son düzenleme:
kizlar bana mesaj geldi,

bi sansimi denesem mi.

Canım sen çok uzak değilsin, bakayım şansımı deneyim diyebilirsin, yorgun değilsen. Ama daha öncekinde de yazmıştım. İnsanlar baya hazırlıklı gidiyorlar oraya, örneğin 2-3 kişi gidip farklı yerlere dağılıyorlar, gözlerine çarpan şeyleri çok bakmadan sepetlere atıyorlarmış, sonra kasaya gelince ayırıyorlarmış, bunu alalım bunu bırakalım diye.
Avrupa Yakası'nı izliyor muydun, Burhan bir mağaza açılışına gitmişti,kampanyalı ürünler vardı, o sahnedeki gibi bir hengamede geçiyormuş yani alışveriş. Ablamlar gitmişti ordan biliyorum.
Araba fln bakacaksanız özellikle sadece o alana hızlıca gidin, kapmak için Ama şöyle bir şey var depo satışındaki ürünlerin garantisi olmuyor. Dikkat
Bir de ıvır zıvır şeyler işte ucuzmuş, şort, tshirt 5 TL ye almıştık demişti. Biberon olabiliyormş ucuza bir de oyuncak türü şeyler; işte diş kaşıyıcı fln filan...
Ama çok da şart değil, kaçırılmaması gereken bir şey değil demişti, dipnot olarak onu da düşeym.

evet bende öle düşünüyorum ..birazdan ölçeceğim yüksek çıkarsa dr.a söylim değerlerii..kaç ünite artırcaksa artırsın..az geliyo gibi bu....gecen bende öle oldum eşim ovaladı ve geçti....

Bence gitme pek gidip de güzel indirimler yakalayanı duymadım ama sen bilirsin gene cnm..

yaa nette bazi yorumlar var; 600 tllik arabayi 300 e aldik, 120 tl ye mama sandalyesi; 110 tl lik ayakkabi 15 tl vss. kimisinde de kotu yorumlar var;
sans sanirim biraz da.

biz bi sansimizi deneyelim bakalim; ise yarar bisiler bulursam alirim; yoksa eli bos bir sekilde donerim napalimmm

jade cnm cok gecmis olsun,
rahim agzinda aciklik yoksa korkma cnm, bisey olmaz Allah'in izniyle

beni de detaylida doktor korkutmustu erken dogum riskin var diye;
sonra kendi doktorum rahatlatti,

ama hala icimde bi suphe , korku yok degil :-((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…