ya ben erken doğumdan korkuyorum yaaa belirtilerimi benzetiyorum ama benim kuruntum da olabilir
su turnusol kagıdı nasıl kullanılıy birileir yazmıştı dün
kızlar bugün dr a gittik oğlumla.bebişim 1000 gr. olmuşşşşmaşallah maşallah nazar değmesin oğluma.çok şekrdi bugün resmen aşık oldum ona
dr a parmaklarımın çok a ğrıdığını söyledim.kalsiyumu almayı unutma dedi bide bana eleviti tekrar verdi.62 olmuşum 8 kilo aldım yani.ama şu 15 günde 2 kilo birden aldım 2 2 gidersem ayvayı yedim yani :))bu arda 1 ay sonra gel d edi.çok geç değilmi yaa..nasıl daynacam ben.
az önce hastaneden geldim kızlar astım teşhisi koydular ciğerlerim çok şişmiş oksijen verdiler bide serum taktılar şimdi biraz daha rahatladım ama hafif çarpıntım var sanki oda normalmiş bende durumlar böyle bide tüp verdi doktor çok sıkışınca onu kullanıcam
Çok geçmiş olsun canım...
valla, rüyan baya komikmiş:) hele koca çocuk doğurmaya başardın ya, helal olsun sanaKızlar benim rüyalarım gitgide ilginçleşmeye başladı hatta bu sabaha karşı kabus gibiydi. Güya doğum yapacağım hstaneye gidiyorum açıklığımın artması için beni yürütüyorlar falan sonra bir bakıyorum suyum geliyor sonra doğum başlıyor. Ama beni sedyeye yatırdıkları anda ben Ayşe Öner in öğrettiği nefes tekniklerini uyguluyorum :))))))))) sonra doğum yapıyorum resmen çocuğun çıkışını görüyorum birde ne göreyim 5 yaşında bir çocuk büyüklüğünde konuşan, saçlı başlı bizim bırakın aileyi sülalede kimseye benzemeyen bir çocuk annneeeee diye kucağıma atlıyor. :26:Çok korktum. Öyle bir sıçradım ki yataktan, sonrada kendime çok güldüm.
canım, bebek kıyafetlerinde %50 indirim var. ben işte 2 gün önce gittiğimde gördümkızlar bu kipa indirimi neyde anlayamadım ben kaçırdım ya :26:
canım, bizim Rusyada da bebeği çeviriyorlar. benim kuzen 2 yıl önce doğum yapmıştı, onun bebeğide ters görünüyordu. hemşire kas gevşeti ilaç yaparak karnının üstüne değişik şekillerde basarak bebeği döndürmüştü. ancak bu döndürme işlemi açılma tam olmadan yapılıyormuş. eğer tam açılma olduysa ve bebek çıkmaya başlıyorsa ya poposından doğuruyorlar yada istek üzeri sezeryana başlıyorlar. bide doktor değil ebe yaparmıs. ama, ne yazık ki, Türkiyede nedense bunu yapmıyorlar, doktorlar direk sezeryana alıyorlar. sezeryan doktorların işine geliyor. hem fazladan para alınıyormuş, hem hiç uğraşmadan gündüz saatinde yarım saatte tüm doğumu halledip çıkıyorlar.kizlar benim Türkiye'de dogum yapan ve bilgi alabilecegim yakin bir arkadasim ya da akrabam olmadi. Kendim de hicbir Türk doktoruna gidemedim. Belki bu yöntem Türkiye'de de vardir ama dedigim gibi Türkiye'de kimsenin hamilelik surecini yakindan takip edemedim, olup olmadigi hakkinda en ufak bir fikrim yok o yuzden yazmak istedim. Hani bebegin donmemesinden ve normal dogum yapamamaktan korkuyoruz ya bazen, dun ebem korkma eger dönmemisse biz onu döndururuz dedi. Nasil oldugunu sordum, ilac ile rahim gevsetiliyormus ve elle yavas yavas dönduruluyormus. Belki bu Turkiye'de de vardir ve bir zarari yoktur heralde, bu konuda endiselenmemize gerek yok... Hayirlisi olur insallah...
canım, çok geçmiş olsun. dikkat et kendine. bide astım olanlara hep sabahları deniz kenarına çıkmaya tavsiye ediyorlar. ciğerlere iyi geliyormuş. olmazsa sende hafta sonu sabahtan bir yürüyüş yap. hem bebeğede yararlı olacak.daha öncede bronşit vardı biz yazları kendi salçamızı kendimiz yaparız egede geçtiğimiz yaz o salça kokusu bana alerji yaptı ve ciğerlerim reaksiyon gösterdi o zamandan beri dikkat ederdim kendime bu kış mecbur kalmadıkça dışarı bile çıkmadım ama şimdi okula başlayınca bide polenler falan malum bahar benim ciğerler yine isyan etti atlatırım inşallah hemen dün geceyi çok zor geçirdim bu gece inşallah daha rahat olurum şimdi daha iyiyim oksijen verildikten sonra bebişe bi zararı olmasında ben çekerim sorun değil bu arada hepinize teşekkürler canlarım benim
bu arada esteda benim bebişin maşallahı var bu aralar yeni bişi keşfettim ona hadi kızım hoppidi hoppidi diye şarkı söylüyorum oda hemen tekmelemeye başlıyo
amanda aman 1 kg hee ne kadar güzel maşallah onaa
bende tam 26 haftanın bitiminde gidicem senin gibi ama benim bebiş o kadar olmaz tahminimce keşke olsa....
1 ay mıı ya ben 15te bir gidiyorum yinede dayaanmıyorum...
kilo konusuna gelince hiç karıştırma
maşallah bebişinesen doktora bakma bana hep 1 ay sonra diyo ben 2 hafta zor dayanıyorum bişileri bahane edip gidiyorum sende öyle yap
valla, rüyan baya komikmiş:) hele koca çocuk doğurmaya başardın ya, helal olsun sanaama bak rüyanda bile nefes tekniklerini unutmamışsın bende geçenlerde kaplumbağaların akvaryumunu yıkıyordum, özel yaptırdığımız için baya büyük, yıkayana kadar ölmüştüm. bunun etkisiyle rüyamda bebeğimin akvaryumun içinde kaplumbağalarla oynadığını görüyorum. kızım akvaryumu oyun parkı yaptı kendine:)
canım, bebek kıyafetlerinde %50 indirim var. ben işte 2 gün önce gittiğimde gördüm
canım, bizim Rusyada da bebeği çeviriyorlar. benim kuzen 2 yıl önce doğum yapmıştı, onun bebeğide ters görünüyordu. hemşire kas gevşeti ilaç yaparak karnının üstüne değişik şekillerde basarak bebeği döndürmüştü. ancak bu döndürme işlemi açılma tam olmadan yapılıyormuş. eğer tam açılma olduysa ve bebek çıkmaya başlıyorsa ya poposından doğuruyorlar yada istek üzeri sezeryana başlıyorlar. bide doktor değil ebe yaparmıs. ama, ne yazık ki, Türkiyede nedense bunu yapmıyorlar, doktorlar direk sezeryana alıyorlar. sezeryan doktorların işine geliyor. hem fazladan para alınıyormuş, hem hiç uğraşmadan gündüz saatinde yarım saatte tüm doğumu halledip çıkıyorlar.
canım, çok geçmiş olsun. dikkat et kendine. bide astım olanlara hep sabahları deniz kenarına çıkmaya tavsiye ediyorlar. ciğerlere iyi geliyormuş. olmazsa sende hafta sonu sabahtan bir yürüyüş yap. hem bebeğede yararlı olacak.
bide benimkide baya kıpır kıpır bu aralar. geçenlerde klasik müzik dinlemeye çalıştım fakat hiç bir tık çıkmadı. sonra şebnem ferahın bir şarkısını koydum bizimki bir dönmeler bir hareketler. bende kameraya direk çektim. bayada belli oluyor. sonra eşim gelincede onada gösteririm:)
valla, rüyan baya komikmiş:) hele koca çocuk doğurmaya başardın ya, helal olsun sanaama bak rüyanda bile nefes tekniklerini unutmamışsın bende geçenlerde kaplumbağaların akvaryumunu yıkıyordum, özel yaptırdığımız için baya büyük, yıkayana kadar ölmüştüm. bunun etkisiyle rüyamda bebeğimin akvaryumun içinde kaplumbağalarla oynadığını görüyorum. kızım akvaryumu oyun parkı yaptı kendine:)
canım, bebek kıyafetlerinde %50 indirim var. ben işte 2 gün önce gittiğimde gördüm
canım, bizim Rusyada da bebeği çeviriyorlar. benim kuzen 2 yıl önce doğum yapmıştı, onun bebeğide ters görünüyordu. hemşire kas gevşeti ilaç yaparak karnının üstüne değişik şekillerde basarak bebeği döndürmüştü. ancak bu döndürme işlemi açılma tam olmadan yapılıyormuş. eğer tam açılma olduysa ve bebek çıkmaya başlıyorsa ya poposından doğuruyorlar yada istek üzeri sezeryana başlıyorlar. bide doktor değil ebe yaparmıs. ama, ne yazık ki, Türkiyede nedense bunu yapmıyorlar, doktorlar direk sezeryana alıyorlar. sezeryan doktorların işine geliyor. hem fazladan para alınıyormuş, hem hiç uğraşmadan gündüz saatinde yarım saatte tüm doğumu halledip çıkıyorlar.
canım, çok geçmiş olsun. dikkat et kendine. bide astım olanlara hep sabahları deniz kenarına çıkmaya tavsiye ediyorlar. ciğerlere iyi geliyormuş. olmazsa sende hafta sonu sabahtan bir yürüyüş yap. hem bebeğede yararlı olacak.
bide benimkide baya kıpır kıpır bu aralar. geçenlerde klasik müzik dinlemeye çalıştım fakat hiç bir tık çıkmadı. sonra şebnem ferahın bir şarkısını koydum bizimki bir dönmeler bir hareketler. bende kameraya direk çektim. bayada belli oluyor. sonra eşim gelincede onada gösteririm:)
olur cnm olur sen hiç merak e tme.büyüyverir o birden.bulgur yiyosun dimi,kısır şeklindede olabilir.ben bulguru hiç sevmezdim ksır dışında.sonra malatyaya tayinim çıktı insanlar o kadar çok bulgur yiyorki çok şaırdım.okulda çocuklar bulgur çıkmassa üzülüyorlardı o kadar yani.sonra dr dediki bulgur çok önemli saf bir madde pirinç gibi değil yani.içinde çocukları büyüten çok önemli besinle r var demişti.şimdi hep yapıyorum eşimd e çok s eviyor.bulgur yanınada yoğurtlu semizotlu salata harika oluyor valla.bide hep sola yat ki bol miktarda oksijen ve kan akımı olsun bebişe.seninki kaç gramdı en son ve haftalıktı bi yazsana bana.bi d e kız bebekmiydi s enin.kızsa hani miyon çıtıpıtı olacaktır kızlar öyle olur genelde.bizim babamız accık iri :)maşallah bunlarda öenmli cnm.bence kiloya hiç takılma.doğsun o nasıl tontiş oluyor bi kaç yada görürsün :))
sağol cnm :)) ayy bi sıkıntım olmasıbnda bir ayda gideyim valla.ya da luzumsuz bahane bulayım :)) ben bu testler ve pimpirikler yüüznden o kadar çok gittimki ev ultrason resimleriyle doldu..umarım hiç zararı olmamıştır kuzuma..
canım, ne güzel. maşalllah, şimdiden koca erkek olmuş. inş. dünyaya mutlu şekilde gelirkende görürüz. bende işte dayanımıyorum daha nisanın sonunda görmüştüm, doktorda hazir başında gelirsen diyince çok üzüldüm. baya uzun süre göremiyecem kızımı. ama ben yinede mayısın sonlara doğru eşimle gitcem. suçu eşime atarım, şu ana kadar hiç göremedi falan diye. bana ne bana nekızlar bugün dr a gittik oğlumla.bebişim 1000 gr. olmuşşşşmaşallah maşallah nazar değmesin oğluma.çok şekrdi bugün resmen aşık oldum ona
dr a parmaklarımın çok a ğrıdığını söyledim.kalsiyumu almayı unutma dedi bide bana eleviti tekrar verdi.62 olmuşum 8 kilo aldım yani.ama şu 15 günde 2 kilo birden aldım 2 2 gidersem ayvayı yedim yani :))bu arda 1 ay sonra gel d edi.çok geç değilmi yaa..nasıl daynacam ben.
olur cnm olur sen hiç merak e tme.büyüyverir o birden.bulgur yiyosun dimi,kısır şeklindede olabilir.ben bulguru hiç sevmezdim ksır dışında.sonra malatyaya tayinim çıktı insanlar o kadar çok bulgur yiyorki çok şaırdım.okulda çocuklar bulgur çıkmassa üzülüyorlardı o kadar yani.sonra dr dediki bulgur çok önemli saf bir madde pirinç gibi değil yani.içinde çocukları büyüten çok önemli besinle r var demişti.şimdi hep yapıyorum eşimd e çok s eviyor.bulgur yanınada yoğurtlu semizotlu salata harika oluyor valla.bide hep sola yat ki bol miktarda oksijen ve kan akımı olsun bebişe.seninki kaç gramdı en son ve haftalıktı bi yazsana bana.bi d e kız bebekmiydi s enin.kızsa hani miyon çıtıpıtı olacaktır kızlar öyle olur genelde.bizim babamız accık iri :)maşallah bunlarda öenmli cnm.bence kiloya hiç takılma.doğsun o nasıl tontiş oluyor bi kaç yada görürsün :))
sağol cnm :)) ayy bi sıkıntım olmasıbnda bir ayda gideyim valla.ya da luzumsuz bahane bulayım :)) ben bu testler ve pimpirikler yüüznden o kadar çok gittimki ev ultrason resimleriyle doldu..umarım hiç zararı olmamıştır kuzuma..
evet cnm sen bulgur pilavı ye dedikten sonra yaptım yiyorum inş bende senin gibi faydasını görürüm...dediğin menü öğlen yemeğimdi bulgur pilavı ve yoğurtlu semizotu...
sola yatmayada özen gözsteriyorum inş herşey yolundadır hafat içi gidicem bende kontrole
evet benimki kız...
ben en son 3 mayısa gitmiştim dr a o zaman 23+5teydim ve dr um bebişimin göbüşünün 1 hafta geride olduğunu söyledi fakat bi sorun olmadığını söyledi o zaman gr mı 565 ti cnm...yani 1 hafta gerideydi anlıyacağın...10 günde güzel beslendim inş çoğalmıştı bebişimin kilosu...
bulgura ve sola yatmaya devam
ya kızlar ben sola yatınca benim kızım hiç rahat etmiyo sürekli tekmeliyo döndükten sonra ancak duruyo yani öyle böyle tekme değil canımı acıtana kadar tekmeliyoe napmam gerek o zaman benim:44:
ayy cnm yatınca olan tekmeleri hiç karıştırmaya kızlar ben sola yatınca benim kızım hiç rahat etmiyo sürekli tekmeliyo döndükten sonra ancak duruyo yani öyle böyle tekme değil canımı acıtana kadar tekmeliyoe napmam gerek o zaman benim:44:
ya normal bence senin kii..24 de 565 çok normal.bence hiç takılma buna.üstelik o minik bir prenses , napıcan obez kızı :)) narin olsun şöyle..
sen bence içgüdüsel davran.en iyi sen bilirsin onun iyilik halini.nasıl rahat ediyorsa öyle yap bence..
bu arada geçmiş olsun sana.bende denizin nemden dolayı astımlıları rahatsız ettiğini biliyordum ama bilkeshanında bir bildiği var heralde.bi araştırmak lazım..:82:
ya normal bence senin kii..24 de 565 çok normal.bence hiç takılma buna.üstelik o minik bir prenses , napıcan obez kızı :)) narin olsun şöyle..
sen bence içgüdüsel davran.en iyi sen bilirsin onun iyilik halini.nasıl rahat ediyorsa öyle yap bence..
bu arada geçmiş olsun sana.bende denizin nemden dolayı astımlıları rahatsız ettiğini biliyordum ama bilkeshanında bir bildiği var heralde.bi araştırmak lazım..:82:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?