2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım seninle aynıyız bende 27+2 deyim doğum tarihin ne Sat a göre 13/08 - ayrıntılı ya göre 04/08 dra göre 10/08 bana göre 08/08 nasıl ama

EŞinin doğumgünü kutlu olsun cnm, inş.seneye 3 ünüz bir arada kutlarsınız
bizde çooook uzun zamandır kardeş kardeş yatıyoruz )

ya bi de ben hiç göğsüme sürmüyorum çatlak kremlerinden, sadece banyo sonrası bebe yağı sürüyorum, o da tüm vücuduma uyguluyorum zaten :))
Akşam detaylı bir inceleme yapayım bari çatlak oluşumu fln var mı? Olanlar nasıl bir görüntü pembe damar gibi mi??

inşallah seneye üç kişi kutlarsınız
korkma korkma sen magnezyumunu iç canım..bişi olmaz hayırlısıyla

ay, bu yöntem çok değişikmiş. bebeklerin anne karnından sonra dış dünyaya daha rahat alışabilsinler diye uyguluyormuş. böylece bebek şoke olmuyormuş. ancak, benim okuduğum kitaplardan şöylede bir şey yazılıyordu. bebklerin ilk doğduğunda üzerinde koruyucu bir tabağa oluyormuş. o zaten dış dünyaya adopte olamaya yardımcı oluyor o yüzden hastanelerde normalde bebği yıkamazlar sadece silerlermiş, bide kullaklarını burnunu temizlerler. zaten ebemde bebeğin banyosu ancak 2nci günde yapılırmış ondan öncesi tavisye edilmiyor. ama bebek garibanım çok korkmuş duruyor. yazık ya ufacık korumasız. millet bu yavrucakları nasıl oluyorda çöplere atıyorlar. madem bakamıyorsanız baren düzgün bir yerde bırakın yada birisine ver.

canım, eşinin doğum günü kultu olsun. gelecek sene inş. artık 3lü takım olarak kutlarsanız:)

Son düzenleme:
Arkadaslar Merhaba, Mutlu bir hafta olsun hepimize ve bebeklerimize...

Evet, bazilarinda ne yaparlarsa yapsinlar catliyormus, ben de olustu maalesef.

Isin kotusu bu catlaklar estetikle de duzelmiyormus, bir sure sonra gumusi bir renk aliyormus, bronzlassak bile yine onlar oyle parildiyormus.

Evet, tuyler icin dokunmayin diyorlar dogumdan sonra kendiliginden dokulecekmis.

Arkadaslardan biri de yazmis. Yenidoganlarin vucut isisi biraz dusuk olurmus anne karnindaki sicakligi ararlarmis, o yuzden dogum kursunda ozelliklle banyodan sonra hemen beresinin giydirilmesini oneriyorlar, ben dogdugunda giydirmek icin bir kac ayakli tulum aldim canim.:13:

Kramp zaman zaman bende de oluyor hem de uykudan uyandiriyor. Masaj ve germe hareketi iyi geliyor. Kramplar magnezyum-potasyum dengesizliginden oluyormus.

merhaba kızlar inş hepınız ıyısınızdir ben hafta sonu gıremedim keyifler yerındedır ıns hepinize ıyı haftalar bızde kocişle kardes kardes yatıyoruz artık

Herkes kardes olmus! Bizim zaten tup bebek oldugu icin baslangicta yasakti ve biz o yasaga halen uyuyoruz. Zaten acikcasi ben kendimi cok rahat hissedemiyorum, basindan beri her hafta yada iki haftada bir agrilarin boyutu degisti hep...

ya yazsam mi yazmasam mi cok dusundum ama belki bilirsiniz diye yazmaya karar verdim. Benimde iliskiden sonra karnim tas gibi oluyor, sonra geciyor ama. Bu normal mi yoksa zararli bir durum mu sizce?
Bir doktorunuzla konusun ve rahatsiz oluyorsan belki bir mola verme zamani gelmistir.

O karinda sertlik bende de oluyor ama porsiyonlari az tutmakta fayda var sanirim. Zaten bebege yer acilsin diye organlarimiz biraz yerlerinden uzaklasmis durumdalar, eger biraz yemegi kacirirsak fazla dolgunluk hissi veriyor sanirim.

Bu arada saat12:45 de kan alacaklar 50' lik glikoz yüklemesi yaptırdım. Bakalım sonuç ne çıkacak??!!!:18:

Basinda biraz endiselerin vardi sanirim ama umarim uygun degerlerle gelirsiniz.:13:

Gecmis olsun, cisi hic tutmamak lazim. Bas agrisi enseden geliyorsa tansiyon olabilir, aman dikkat.

Ben her turlu kiyafet aldim! Duruma gore hangisi uygunsa onu giydirmeyi planliyorum.

slm kızlar ben eylül annesiyim.. deneyimli olduğunuz için size bir cey sorucam..1 haftadır başım cok kötü ağrıyor kızlar yardım edin sizdede oldu mu??doktora gitsemmi :26: duramıyorum ağrıdan

Evet, doktorunla konus ve tansiyonunu da olctursen iyi olur, gecmis olsun.

Venus umarim iyisindir simdi. O sertlik ben de de oluyor ama kasilma mi degil mi henuz anlamis degilim acikcasi...:26:

Bikesha, esin geliyormus, gozunaydin!

.

Koyarsın resimlerini bakarız ben göremedim demekki, belki de kalmadı. Hangisine gittiniz canım siz??
yenileri gelir herhalde bakarım sonra..

pendorya'ya gittik cnm.
ama yenileri gelir bence de kesin; ben ara ara bakmayi dusunuyorum oraya.

damarlar benim vucudumda da cok belirginlesti, kan hacmi arttigindan tahminim.
catlak simdilik yok cok sukur, umarim olmaz da.
topiklerin birinde 8. ayda biranda catur cutur catladiklarini yazmislardi, ondan tirsiyorum ben de :18:

nice yillara canimm.....
esinle mutlu bir omur dilerim.

cnm sertlik disinda kasigina elini koydugunda elinin altinda rahim top gibi toplaniyor mu? benim boyle oluyordu , 1-2 dk sonra dagiliyordu o top gibi sey. ayrica sertlik ve gerilme oluyordu kasiklarimda.

Allah'a sukur dunden beri olmadi, dun cok dinlendim; iyi geldi..

sen de korkma cnm,
senin ki kasilma degil normal gerginliktir belki.

kızlar dedim mi demedim mi bilemedim..
kaşıntı için karaciğer testi yaptırdım..
bu kaşıntı normal olamaz diye
çok şükür sonuç temiz çıktı..
ayak bileklerim yara oldu kaşımaktan ne sürdüysem bana mısın demiyo:85:
kaşıntı şiddetli ise karaciğerden şüpheleniyorlarmış..
baktırmadık yerimiz kalmadı
hayırlısıyla bi doğursak vakitli vakitli

iyi cnm temiz cikmis bari testin..

allah allah niye acaba bu kasinti kii

amin amin hayirlisiyla bi doguralim su bebislerimizi yaa

geçmiş olsuun canım. kırmızılık, döküntü vs.. var mı.. bu durumda tsh değerlerine de baktırmak lazımmış diye duymuştum.

kizlar,
bu funnababynin yorganlari elyaf sanirim. ama pamuk yorgan daha saglikli olmaz mi?
napicaz, nerden bulucaz pamuk yorgani???

Amin canım:))
Canım kaşıntılar egzema olabilir mi? Gerçi cildiyeye gösterdiysen o anlardı.
Bende de var da, özellikle ayak bileklerimde çıkıyo, çok kaşınıyo, kışın olup yazın kaybolur bende.

testının ıyı cıkmasına sevındım canım bızım bır tanıdıgımız var yenı doğum yaptı hamıleyken tum vücudu kıpkırmızı alerjı olmustu bırsuru dr gıtmıslerdeı proflara falan oysa vücudu bebeği kabullenememış bılıyomusunuz

iyi cnm temiz cikmis bari testin..

allah allah niye acaba bu kasinti kii

amin amin hayirlisiyla bi doguralim su bebislerimizi yaa
şişmanlıyorum sanırım damarlar..artık başka isim bulamadım..en çok kiloyu sanırım topikte ben aldım18 kilo
geçmiş olsuun canım. kırmızılık, döküntü vs.. var mı.. bu durumda tsh değerlerine de baktırmak lazımmış diye duymuştum.
valla canım her bişeyime bakıldı tam idrar, tam kan, karaciğer onu da sorayım doktora yapılmış mı yapılmamış mı
kizlar,
bu funnababynin yorganlari elyaf sanirim. ama pamuk yorgan daha saglikli olmaz mi?
benim kendi bebeklik yorganımı saklamışım annecim, şimdi yıkadı pakladı pamuğu..yeniden yorgancıya verdi pembe saten işlemeli dikiliyor pamuk yorgancılarda vardır canım bi sor
canım benim ki artık kesin uyuzluktan..herşeye uyuz oluyorum ben
uykudan kaldırmasa iyi idare ediyorum ama..
şimdi yediklerimle test edicem kendimi bugün dondurma yemedim bakalım ne olcak

kizlar,

bebekler 2 yasına gelene kadar yorgan ortulmezkı bogulmayı onlemek ıcın Allah korusun..sımdıden yorgan derdıne dusmeyın
uyku setlerınden cıkan yorganlarıda kaldırın buyuyunce kullanır...

canım, ben galiba ne olduğunu biliyorum daha geçen hafta bir yerden okudum. yazıyı bulursam direk koyarım. ama şöyle bir şey yazıyordu. hamilelerin bazıların 22 haftadan itibaren kaşıntı başlıyormuş; çoğunun gerdanlık kısmı ve gögüs arası, bazılarında tüm vucutta oluyormuş. onun sebebi de bu dönemden itibaren çocuğun saçların oluşmasıdır. alerji olmayan kadınlarda da gebelik zamanında kaşıntı görülüyormuş. zaten millet direk alerjidir diye geçip duruyorlar. zaten 5-6 hafta sürüyormuş. şimdi yazıyı bulmaya çalışacam çünkü baya detaylı anlatıyordu.

hahahah rapunzel gibi kızım olacak o zaman benimmm
canım benim bilgilendirme için çok teşekkür ederim
makbule geçti valla ya..benim bu yaşıma kadar ne alerjim oldu ne bişeyim kedi köpekle oynadığım zaman sokakta pirelenir kaşınırdım..aynı hissi yaşıyorum çocukluğuma döndüm

kizlar,

canım ilk başlarda yorgana hiç gerek olmuyor ben kızıma uyku seti almıştım keşke almasaydım diyorum şimdi oğluma almayacağım ilk 2 yıl yorgana gerek kalmıyor ben torba şeklinde olan uyku tulumlarından kullandım içi elyafsız olanlardan evler zaten genellikle sıcak oluyor pijamanın üerine uyku tulumunu giydirdim hava çok soğuksa o zaman bir kat da battaniye örttüm özellikle gece terlememesi lazım sabaha kadar teri üzerinde kurursa hasta olurlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…