ayyy çok güzel takım buuuu bayıldımm güle güle giysin meleğinMaxi cosi de oluyor ama o daha pahalı. Diğerleri olmuyor maalesef.
Eki Görüntüle 195616
bu mu??
çok güldüm
merhaba kızlar ben geldım dr dan ınsulıne gerek yok dedı dr
galıba hastlıktan yuksek cıktı sekerın dedı am yınede dıkkat et dedı
bana gunluk 2000 kalorılık bı lıste vermıstı onu artırabılırız dedı ama yıne tatlı yemek yok nasıl ıs anlamadım hem yıuksek deıl baya dusuk cıkmıs dıyı-o hem cıkolata yeme dıyo
neyse ben mutlu oldum yaaa artık kasmıcam en azından
gelişimci sen naptın cnm ne dedı dr
bu arada bende 3. trimestire gırdım yaaa artık hemen yoruluyom bende
neyse gorusuruz
ayyy çok güzel takım buuuu bayıldımm güle güle giysin meleğinMaxi cosi de oluyor ama o daha pahalı. Diğerleri olmuyor maalesef.
Eki Görüntüle 195616
bu mu??
çok güldüm
bana gunluk 2000 kalorılık bı lıste vermıstı onu artırabılırız dedı ama yıne tatlı yemek yok nasıl ıs anlamadım hem yıuksek deıl baya dusuk cıkmıs dıyı-o hem cıkolata yeme dıyo
neyse gorusuruz
kizlar yaa,
wenice de bi tk gordum icim gitti, almamak icin kendimi zor tutuyorum,
bedeni 50- yeni dogan sanirim
sabah my_little_sunshine yazmisti simdi de ben yazayim elimde olanlari, siz soyleyin daha alayim mi almayayim mi
1 ad.20li hast.cikis
1 ad.5li zibin tk
9 ad.0-3 ay kisa kol citcitli body
1 ad.uzun kol yenidogan citcitli body
5 ad. 3-6 ay uzun kol citcitli body
3 ad. 0-3 ay tulum (ince)
3 ad.0-3 ay tulum (yukardakilerin az daha kaini)
2 ad.0-3 ay ic dis zibinli tulum tk.
1 ad. 0-3 ay taytli alt ust tk
2 ad. 0-3 ay alt-ust pijama tk.
1 ad. 0-3 ay 3 lu tk.
1 ad.yenidogan kadife tk.
1 ad.yenidogan kadife taytli takim
2 ad.penye yelek
2 ad.orgu yelek
onluk, eldiven, corap vs.de var ayrica.
0-3 aylarin mothercare olanlarini belki 4-5 aylikken de giydirebilirim, kaliplari buyuk
unuttugum eksik ya da yanlis yazdigim da olmustur belki.
ne diyorsunuz ?
kızlar bişi sorcam yaa kafam karıştı, jokerde seçili pusetlerde indirim var ordan bebe confort almak istiyorum ama ana kucaklarında kampanya yok pahalı geldi biraz, acaba başka bir marka anakucağı alsam bebe confort üzerine monte edilebilir mi???:26:
cnm benimde takip çizelgem günlerimi doğru yazmama rağmen 1 gün önden gidiyor kaç kere düzelltip sil baştan yapsamda düzelmedi anlamadım...kızlar benım takıp cızelgesı var ya 2 gun onden gıdıyor ben dr dedıgı sekılde takıp edıyorum ben 27 hafta 2 gunlugum ama burada 2 gun fazla her hesaplayıcı farklı oldugu ıcınmı bende gırdım 3. tremıstere ama bazı sıtelerde 28. hafta olarak gosterıyo ama
ayy o gece krampları bendede var yaaBenimde bu ay demir hapim gunde 2'ye cikarildi.
Kramplar dayanilmaz oluyor gercekten,bol bol su ic dedi doktorum bana.
Bana gece uyurken giriyor ara sira,hisseder hissetmez ayaga kalkiyorum hemen geciyor.
cnm ben senin dediğin o balık yağı hapını sipariş üzerine getirttim eczaneyeKramplar için günde mutlaka 1 adet muz, 2 adette ceviz içi tüketin. Muz potasyumdan, ceviz ise magnezyumdan zengin.
bende bebe yağı ile lierac kullanıyorumkızlar, ben zaten öncedende demiştim. 3cü ayda bir ara badem yağı kullandım ama daha iki hafta içinde göbeğimin kıllanmaya başladığını fark ettim direk bıraktım. onun yerine lieracla bebek yağını kullanıyorum. göbeğimde şimdilik hiçbir şey yok, annemde de yoktu. umarım ilerde bende de olmaz. ama göğsüm çatladı oda sadece alt kısmı. biraz o sinirimi bozuyor. halbuki hep sürmeye çalışıyorum. tabi istemeden bazen kaçırdığımda oldu. ama bence yine çatlayacaktı. zaten baştan beri çatladı. ne yapalım, gitti mis gibi ğögüsler
siz annen geldiğinden beri ben hamileliğimin 1 ay öncesinden beri kardeşiz kız benim kocişe yazık ama napsın adam kızına bişi olcak diye katlanıyo eli mahkumselam kızlar, bizde annem geldiğinden beridir kardeş kardeş yatıyoruz.aslında haftada 1 beraber oluyorduk
bu arada ben sabah idrara sıkışık olduğumu hiç hissetmedim lavaboya oturduğumda o kadar çok yaptımki demek bundanmış dedimArkadaslar Merhaba, Mutlu bir hafta olsun hepimize ve bebeklerimize...
Evet, bazilarinda ne yaparlarsa yapsinlar catliyormus, ben de olustu maalesef.
Isin kotusu bu catlaklar estetikle de duzelmiyormus, bir sure sonra gumusi bir renk aliyormus, bronzlassak bile yine onlar oyle parildiyormus.
Evet, tuyler icin dokunmayin diyorlar dogumdan sonra kendiliginden dokulecekmis.
Arkadaslardan biri de yazmis. Yenidoganlarin vucut isisi biraz dusuk olurmus anne karnindaki sicakligi ararlarmis, o yuzden dogum kursunda ozelliklle banyodan sonra hemen beresinin giydirilmesini oneriyorlar, ben dogdugunda giydirmek icin bir kac ayakli tulum aldim canim.:13:
Kramp zaman zaman bende de oluyor hem de uykudan uyandiriyor. Masaj ve germe hareketi iyi geliyor. Kramplar magnezyum-potasyum dengesizliginden oluyormus.
Herkes kardes olmus!Bizim zaten tup bebek oldugu icin baslangicta yasakti ve biz o yasaga halen uyuyoruz. Zaten acikcasi ben kendimi cok rahat hissedemiyorum, basindan beri her hafta yada iki haftada bir agrilarin boyutu degisti hep...
Bir doktorunuzla konusun ve rahatsiz oluyorsan belki bir mola verme zamani gelmistir.
O karinda sertlik bende de oluyor ama porsiyonlari az tutmakta fayda var sanirim. Zaten bebege yer acilsin diye organlarimiz biraz yerlerinden uzaklasmis durumdalar, eger biraz yemegi kacirirsak fazla dolgunluk hissi veriyor sanirim.
Basinda biraz endiselerin vardi sanirim ama umarim uygun degerlerle gelirsiniz.:13:
Gecmis olsun, cisi hic tutmamak lazim. Bas agrisi enseden geliyorsa tansiyon olabilir, aman dikkat.
Ben her turlu kiyafet aldim! Duruma gore hangisi uygunsa onu giydirmeyi planliyorum.
Evet, doktorunla konus ve tansiyonunu da olctursen iyi olur, gecmis olsun.
Venus umarim iyisindir simdi. O sertlik ben de de oluyor ama kasilma mi degil mi henuz anlamis degilim acikcasi...:26:
cnm aynı dediğin gibi bende sendenim tüp bebiş olduğu için hamileliğin bir ay öncesinden beri kardeş kardeş yatıoz..
Bikesha, esin geliyormus, gozunaydin!
ayy benimde göğüslerim fena kaşınıyooo yaaacanım, ben galiba ne olduğunu biliyorum daha geçen hafta bir yerden okudum. yazıyı bulursam direk koyarım. ama şöyle bir şey yazıyordu. hamilelerin bazıların 22 haftadan itibaren kaşıntı başlıyormuş; çoğunun gerdanlık kısmı ve gögüs arası, bazılarında tüm vucutta oluyormuş. onun sebebi de bu dönemden itibaren çocuğun saçların oluşmasıdır. alerji olmayan kadınlarda da gebelik zamanında kaşıntı görülüyormuş. zaten millet direk alerjidir diye geçip duruyorlar. zaten 5-6 hafta sürüyormuş. şimdi yazıyı bulmaya çalışacam çünkü baya detaylı anlatıyordu.
kız ablan sana demedimi alma daha bencede cnm alma artık yaa yazık olursa üzülürsün giydiremedim diyekizlar yaa,
wenice de bi tk gordum icim gitti, almamak icin kendimi zor tutuyorum,
bedeni 50- yeni dogan sanirim
sabah my_little_sunshine yazmisti simdi de ben yazayim elimde olanlari, siz soyleyin daha alayim mi almayayim mi
1 ad.20li hast.cikis
1 ad.5li zibin tk
9 ad.0-3 ay kisa kol citcitli body
1 ad.uzun kol yenidogan citcitli body
5 ad. 3-6 ay uzun kol citcitli body
3 ad. 0-3 ay tulum (ince)
3 ad.0-3 ay tulum (yukardakilerin az daha kaini)
2 ad.0-3 ay ic dis zibinli tulum tk.
1 ad. 0-3 ay taytli alt ust tk
2 ad. 0-3 ay alt-ust pijama tk.
1 ad. 0-3 ay 3 lu tk.
1 ad.yenidogan kadife tk.
1 ad.yenidogan kadife taytli takim
2 ad.penye yelek
2 ad.orgu yelek
onluk, eldiven, corap vs.de var ayrica.
0-3 aylarin mothercare olanlarini belki 4-5 aylikken de giydirebilirim, kaliplari buyuk
unuttugum eksik ya da yanlis yazdigim da olmustur belki.
ne diyorsunuz ?
peppermint cnm ya sana danışayımaynen cnm, tarif ettigin gibi
benim doktorum da bu kasilmalar doguma hazirlik kasilmalari, rahim genisliyor, doguma hazirlaniyor dedi
ancak 28.haftada baslar dedi normalde,
ben de bikac haftadir var, yani 22de falan basladi
bir de gunde 4-5 kez olunca,
artarsa istirahat ettirmemiz gerekebilir seni dedi
bir de kizlar benm sizden farkli durumum var; detaylidaki doktor rahmimde bolme (septum) oldugunu ve erken dogum riskim oldugunu soylemisti, doktorum o nedenle de tedirgin; septum hikayesi olmasa hersey normal gorunuyor suan dedi.
siz bana bakip da fazla strese girmeyin
cnm bende bebe confort puseti beğenmiştim jokerde satıcı bayan herhangi bi anakucağını seçebilirsiniz demişti diye hatırlıyorumkızlar bişi sorcam yaa kafam karıştı, jokerde seçili pusetlerde indirim var ordan bebe confort almak istiyorum ama ana kucaklarında kampanya yok pahalı geldi biraz, acaba başka bir marka anakucağı alsam bebe confort üzerine monte edilebilir mi???:26:
1 ad.tulum,
1 ad.alt ust pijama
1 ad.kisa kol citcitli body
sapka
onluk
eldiven
35 tl
lila rengi cok tatli
hatta sonradan hatirladim hippy almisti galiba bu tk.dan, fotosunu eklemisti
ay, ne kadarda meraklıymışız biz. inanırmısın, bende bu topiği görünce hemencik netten araştırdımevet ege bölgesine ait. kızlar için 6ayda yapılıyormuş ama bana çok saçma geldi. bide komik bende ege bölgesindeyim umarım kayınvalidem tutturmaz.
canım, bu kasılmalar sırasında rahime doğru baskı hissetmiyorsan sorun yok. sadce bebek bir köşeye sıkışmış oluyor. ama çok sık ve rahimdede baskı varsa, 2 saatlığına uzan ama geçmiyorsa direk doktora haber ver. benim doktorum söyledi bunu.
canım, bende hep kısa kollu aldım. malum izmir havası çok sıcak, ta ekime kadar sıcakları yaşıyoruz. ama şunuda unutmamak lazım bazen akşamları dışarıya çıkarsanız, yada havalar belki soğuk olur o zaman kesin ihtiyacı olacak. bende ne olur ne olmaz uzun kollurdan da alacam bir kaç tane. ama çok abartmayacam nasılsa hediyede gelecek. hem gerekirse hemencik gidilip alınır. bu arada, bende hiç doktora sormadan bu ilaca başlasam mı. nasılsa hiçbir zararı yok, dimi? çünkü dün akşamda balık yaptım ama inanırmısın yarısını bile zor yedim
topik konusuda gerçektende ilginçti, bende ondan merak edip girmiştim
cuma günü bitecek galiba. ama indirime yetişemzsende git bak bence. çünkü ben ilk aldıklarımı indirim yokken almıştım o zaman bile uygun gelmişti bana. fiyatlar 20-25i geçmiyor bile.
bu arada, kızlar ben o günde söyledim, mothercaredeki 7li takımlar ve kipadaki 5li takımların 0-3 olanların arasında biraz beden farkı var. mothercaredekiler azıcık büyükler. onları sanki 2ayda ancak giymeye başlarız gibi. tabi koca bebişler doğurmasak. aman benimki 3500 geçmisinde, yoksa bebek içimde kalır. zaten doğuracak yerde de henüz karar veremedim. doktorumla konuşsam bu konuyu iyi olur galiba:)
açabildim sonundabence çok güzel üstü çıkıp oto koltuğuda oluyo heralde dimi
ben de girdim 3. döneme hayırlısı ile inşallah
biz kardeş kardeş yatalı çokkkk oldu
bişi olcak diye ödümüz kopuyo
bi de estetik gelmiyo ayolbu arada sanırsam ben de temmuz annesi olucam doktor ya temmuz sonu ya ağustos başı dedi..
ya bi de ben hiç göğsüme sürmüyorum çatlak kremlerinden, sadece banyo sonrası bebe yağı sürüyorum, o da tüm vücuduma uyguluyorum zaten :))
Akşam detaylı bir inceleme yapayım bari çatlak oluşumu fln var mı? Olanlar nasıl bir görüntü pembe damar gibi mi??
ay kızlar bizim minik bugün yine çok harekestsiz hafif kıpırtılar takmayayım diyorum ama tatlıya da tepki vermedi. mesai bitse de bi eve gidip sırtüstü yatsam.. kendime söz verdim hiç bişeyi takmıycam bi daha diye.. haftasonu çok strese girmiştim..
canım ben hafta sonu kafayı yiyecektim dünden beri tekrar düzeldi takma ara ara oluyor galiba. ben de senin gibi neler yedim nerelere yatmadım mahvettim kendimi ama boşuna üzüyoruz. küçük hareketler bile yeterli her anı aynı değilay kızlar bizim minik bugün yine çok harekestsiz hafif kıpırtılar takmayayım diyorum ama tatlıya da tepki vermedi. mesai bitse de bi eve gidip sırtüstü yatsam.. kendime söz verdim hiç bişeyi takmıycam bi daha diye.. haftasonu çok strese girmiştim..
aynen benim de bacak ağrım mahvetti beni sanki hamlamışım gibi kasılıyor bazen üstüne basamıyorum hatta sol kalçam dahi ağrıyor. umarım geçer magnezyum da alıyorum ama fayda etmedi pek.kızlar selam,
çok uzun zaman oldu 1o gündür takip edemiyorum sizi.en son 27+5 günlükken kontolümüz vardı.ben 1,5 ayda 4 kilo aldığım için doktor tatlı yeme dikkat et dedi!!ben de dikkat etmeye çalışıyorum!!kızım da 1250 gramdı şuan 28+3 üz büyümüştür biraz daha minik kuşum)bu arada oyun parkımızı parka uygun yatak ve uyku setimizi aldık babylife marka toplam 250 liraya mal oldu .ayak ve bacak ağrılarım dışında hiç sorun yok ama bacak ağrılarım çeki,lmiyor!!siz de kasılmalar var heralde doktorum bana:gün içerisinde bir çok defa kasılma olabilir ama bir saat içerisinde 3 ten fazla olursa doktora gitmek gerekir dedi bilginize...
Canım çok sevindim çok da kasma kendini o zaman herşeyden az az ye benim ilkinde 100 lük normal çıktı 2.900 doğdu ondan kasma bende dikkat ediyordum bende 28.de gidicem senin gibi olursa azar azar yerim, sen 100 lük mü yaptırdın cnm ??
Güzel haberGözün aydın canım...
Maxi cosi de oluyor ama o daha pahalı. Diğerleri olmuyor maalesef.
Eki Görüntüle 195616
bu mu??
çok güldüm
neyse gorusuruz
yenı dogum yapan bı arkadasımın bebegınde cok gaz sancısı var onun ıcın bısıler bakarken bı amerıkan sayfasında satısıını gordum cok ılgınc geldı paylasmak ıstedım..ozellıkle gaz sancıları tuttugunda kullanıyorlar mıs..asaagıdakı bılgılerde baska bı sayfadan alıntı..kızlar burda ne yapmaya calısıyolar
canım neden temmuz sonu dedi bir sebebi varmı? benim senden önde ama normal tarihi 7 ağustos..bizimki acele ederek erken gelmezse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?