doğumdan sonra genelde üşünüyormuş öyle dediler ama haklısın tabi.kısa kollu almak daha mantıklı olmazsa üzerine hırka giyeriz.çok güzelmiş ama biz yazın doğum yapcazya uzun kollu bunaltmazmı bence kısa kol düşün derim
doğumdan sonra genelde üşünüyormuş öyle dediler ama haklısın tabi.kısa kollu almak daha mantıklı olmazsa üzerine hırka giyeriz.
Anladım canım bence toplamda 3-4 tulum yeterli. Alt-üst takımında varmış zaten. Gündüz tulumlar çok kullanışlı olmayabiliyormuş, alt değişimi çok sık olduğundan. Anneler özellikle gece yatırırken memnunlar tulumlardan.
Arkadaslar Merhaba, Mutlu bir hafta olsun hepimize ve bebeklerimize...
Arkadaslardan biri de yazmis. Yenidoganlarin vucut isisi biraz dusuk olurmus anne karnindaki sicakligi ararlarmis, o yuzden dogum kursunda ozelliklle banyodan sonra hemen beresinin giydirilmesini oneriyorlar, ben dogdugunda giydirmek icin bir kac ayakli tulum aldim canim.:13:
Kramp zaman zaman bende de oluyor hem de uykudan uyandiriyor. Masaj ve germe hareketi iyi geliyor. Kramplar magnezyum-potasyum dengesizliginden oluyormus.
Basinda biraz endiselerin vardi sanirim ama umarim uygun degerlerle gelirsiniz.:13:
kizlar,
bu funnababynin yorganlari elyaf sanirim. ama pamuk yorgan daha saglikli olmaz mi?
napicaz, nerden bulucaz pamuk yorgani???
kizlar yaa,
wenice de bi tk gordum icim gitti, almamak icin kendimi zor tutuyorum,
bedeni 50- yeni dogan sanirim
sabah my_little_sunshine yazmisti simdi de ben yazayim elimde olanlari, siz soyleyin daha alayim mi almayayim mi
1 ad.20li hast.cikis
1 ad.5li zibin tk
9 ad.0-3 ay kisa kol citcitli body
1 ad.uzun kol yenidogan citcitli body
5 ad. 3-6 ay uzun kol citcitli body
3 ad. 0-3 ay tulum (ince)
3 ad.0-3 ay tulum (yukardakilerin az daha kaini)
2 ad.0-3 ay ic dis zibinli tulum tk.
1 ad. 0-3 ay taytli alt ust tk
2 ad. 0-3 ay alt-ust pijama tk.
1 ad. 0-3 ay 3 lu tk.
1 ad.yenidogan kadife tk.
1 ad.yenidogan kadife taytli takim
2 ad.penye yelek
2 ad.orgu yelek
onluk, eldiven, corap vs.de var ayrica.
0-3 aylarin mothercare olanlarini belki 4-5 aylikken de giydirebilirim, kaliplari buyuk
unuttugum eksik ya da yanlis yazdigim da olmustur belki.
ne diyorsunuz ?
kızlar bişi sorcam yaa kafam karıştı, jokerde seçili pusetlerde indirim var ordan bebe confort almak istiyorum ama ana kucaklarında kampanya yok pahalı geldi biraz, acaba başka bir marka anakucağı alsam bebe confort üzerine monte edilebilir mi???:26:
cnm ben senin dediğin o balık yağı hapını sipariş üzerine getirttim eczaneye
ama daha başlayamadım nedense
dr umada danışayım diyorum bi yandanda diyorum dr um bana balık haplarının kanıtlanmış bi etkisi yok dedi danışmayayım diyorum bu akşam başlayacam Allahın izni ile sğl cnm
nasılsınız güzel annişler ve lokum kuzucuklarıbiz bugün oğlumla staj dersimizi anlattık ve bitti çok şükür hayırlısıyla finaller de bitse süper olck ondan sonra yan gelip yatcz oğlumla tabi bi de kpss var :26: vallahi bitmio bitmio bitmio çok yoruldum artık :2: inşallah hayırlısıyla herşey hepimiz için yolunda gider biz oğluşumla çok iiz maşallah , inşallah siz de iyisinzidir öptük hepinizi çok çok
kizlar yaaa benim bebek asagida sanirim , tekme atiyor karnim azicik sarsiliyor ama vajinam aciyor resmen
Canım yerleri daraldıkça harketleri azalacakmış. İlerleyen haftalarda daha da az hissedecekmişisiz diye okudum bir yerde.Günaydınn tatlı annecikler..
Yaa sağolun dün bebiş hareketsiz diye yazmıştım moral verdiniz.. Akşam servise binince başladı pıtpıtlar.. Akşam da varlığını hatırlattı bana çok şükür.. Eskisine göre baya durgun her an da aynı olmaz di mi ama..
Yaa alışverişe başladım ama ağırdan gidiyorum, daha çok kopyacılık yapıyorum.. Wenicin seti çok güzelmiş. Mesela bende mothercareden aldığım 2 tane alt*üst takım vardı bu yarım kollu daha önce hiç dikkatimi çekmemişti. Bunları da ekliycem listeye.. Buarada senin fotosunu çektiğin ürünler hem çok güzel hem çokk ucuz.. Söyle ankaraya da getirsinler
burada erik yokkkk ve ben cok ozluyorumGünaydınn tatlı annecikler..
Yaa sağolun dün bebiş hareketsiz diye yazmıştım moral verdiniz.. Akşam servise binince başladı pıtpıtlar.. Akşam da varlığını hatırlattı bana çok şükür.. Eskisine göre baya durgun her an da aynı olmaz di mi ama..
Azracım çook sevindim insilün çıkmamasına dikkat et canım yine de ne kaldı şurda.. Ben de valla tatlı türü şeyleri sayarak yiyorum patates,pilav makarna unuttum bana katkısı 15 günde yarım kilo... Allahtan mayhoş , ekşi şeyleri daha çok seviyorum erik gibi mesela.. Abarttım onu da gerçi bişey olmaz inşallah.. Canım gmaille bikaç gün girdim bişey yoktu .. Girerim ara ara. Alışamadım ya unutuyorum..
Yaa alışverişe başladım ama ağırdan gidiyorum, daha çok kopyacılık yapıyorum.. Wenicin seti çok güzelmiş. Mesela bende mothercareden aldığım 2 tane alt*üst takım vardı bu yarım kollu daha önce hiç dikkatimi çekmemişti. Bunları da ekliycem listeye.. Buarada senin fotosunu çektiğin ürünler hem çok güzel hem çokk ucuz.. Söyle ankaraya da getirsinler
Günayydınn herkese,
Kızlar 50' lik şeker yükleme sonucum 100 çıktı yani herşey yolunda. Ama 2 gündür ayak bileklerim fil bileği gibi dün akşam soğuk havlular sararak zar zor indirdim ama bu sabah ellerim de biraz şiş hatta yüzümde de şişlik var. yarına kadar geçmezse dr. a gideceğim. Ya benim en başından beri ödemim vardı ama 2 gündür acaip coştu. Preeklampsiden çok korkuyorum((
Dün annemle gidip mothercare den 3 adet tulum aldım 0- 3 ay için artık giysi başka almayacağım. İhtiyaç halinde zaten gidilip alınır.
Canım ben de öyle okuduğum için yenidoğan uzun kollu body falan aldım ama en son gittiğim Ayşe Öner in seminerinde tüm bilgilerim alt üst oldu. Bebekler üşümez o sizin kuruntunuz dedi. :/ Ondan sonra kafam karıştı.
Evet canım babam ve tüm sülalesi Diabetik olduğu için hamilelikte çıkmasından endişe ediyordum ama Allah tan değerim normal çıktı. 1. saat 100 mg/ dL
Canım bildiğim kadarıyla 1 yaşa kadar yorgan kullanılmıyormuş. Ben yinede aldımamaPenaloppe' un mikrofiber yorganını aldım. Pamuk yorgan ağır olmaz mı ya??
Canım bence küçük bedenlere artık saldırmayalaım. Ben de artık kendimi frenliyorum. O kadar çok şeyimiz oldu ki aslında herhalde bebişler giyemeden büyüyecekler. Bu arada senin liste süper olmuş. Ben dün enson 3 adt tulum aldım ( yoktu) Artık başka birşey almayacağım.
Canım arkadaşlarda yazmış ama bende bildiğim kadarıyla maxi- cosi oluyor.
Canım için nasul rahat edecekse öyle yap ama dediğim gibi balı yemiyorsan ceviz o da olmadı semiz tu iyi birer omega 3 kaynağı ama hiç birini tüketemiyorsan bu balık yağını al bence.
Canım Allah kolaylık versin sana ...
Çok güzelmiş kıyafetin. Güle güle kullan.
Geçen hafta boyunca benimde öyleydi dr. a gidince söyledim aşağıda hissetmende bir sıkıntı yok ama bebek aşağıda değil dedi. Bi dr. una danış istersen.
Canım yerleri daraldıkça harketleri azalacakmış. İlerleyen haftalarda daha da az hissedecekmişisiz diye okudum bir yerde.
alt kat üst kat benzetmesine güldüm canım, cuk oturmuş:81:benimdi bu çıkışne olduki
Kizlar ben yurt disindayim,arastirmadigim krem kalmadi.Ilk aylardan beri hic ihmal etmeden devamli surdum ama 6.aya
benim arkadasima da burada girdigi ultrasonda bebek 2 hafta onden gidiyor dediler, ultrason ciktiisnda 2 hafta onceki tarih vardi ama dogum tarihini yine de degisyirmediler, bebegin buyuk olmasi gelustigi anlamina gelmez dediler, bizde bebek erken gekecek diye bekliyorduk hatta5-6 kez hastaneye doguma gittik:) ama hala bebek yok... ilk verilen tarihe 8 gun kaldi bu arada...
ayni bicimde tum degerleri ondeydi, doktorun dediyse bilemem tabii ama erken dogacak diye dusununce sonra gunler gecmek bilmiyor... her saat basi geldi mi bebek diyoruz neredeyse artik... hayirlisiyla zamaninda gelir insallah...
Canım ben bir yerde okumuştum; SAT'ta bir problem yoksa, geç-erken yumurtlama yoksa, "ultrasona göre önde/geride giden bebekler sadece iri/minyon bebek diye adlandırılır. Asıl gelişimleri (organ, duyu vs.) gerçekte oldukları hafta ile uyumludur. Sadece doğduklarında bu bebekleri iri ya da minyon bebek olarak adlandırırız" diyordu.
Canım senerd'nin dediği gibi önden gidiyor diye erken olacak diye birşey yok, tam haftası ile uyumlu bebeklerde 37-40. hafta arasında normal yolla doğabiliyor.
Bir de ultrasonda belirlenen kilo ve boy bilgisi ölçümlerle uyumlu olarak veriliyor. Yani dr baş ve karın çapını ölçüyor ya o ölçümlere göre tahmini bir boy ve kilo bilgisi veriyor.
burada erik yokkkk ve ben cok ozluyorum
evet canim preeklampsi de yuzde de sisme oluyormus, hatta sen de yazmistin galiba , umarim degildir...
benim dr a bebek asagida mi diye sormam icin 32. haftayi beklemem lazim he he:) bir dahaki uktrason o zaman... asagida mi diye hep konusuyoruz ama asagida olursa ne oluyor, erken dogum mu?
bu arada ben pamuk battaniye/yorgan almaya karar verdim(gerci cok pahali burada tr var mi bilmiyorum bakalim ne yapacagim), benim bebekligimde oyle yorganim vardi cok sevrrdim, hatta kendi bebegimde de kullanmak istedim annem eski diye izin vermedi halbuki benim gozumde yepyeni bir seydi yahu he he:) benim ya:) buyuyunce bile hastalandigimda
onu orterdim gogsume demek ki fazla kullanmisim :)
kizlar bizim gemi yolculugu bugun basliyor, heralda yazdiklarinizi okuyamam bir sure... ama internet buldukca telefondan girecegim. aklim sizde kaliyor sonra sormayin gitsin. okulda da surekli syafa acik oluyor, islerden ara olunca hemen girip goz atiyotum, bazen yazamiyorum ama en azindan sizden haberler almis oluyorum. okulda bilgisayari acik birakiyorum, bir seyler cslisiyor oluyor veee sizin sayfada acik oluyor tabii he he :) sabah firsat bukunca kaldigim yerden goz gezdiriyorum boylece...
canım 3 aylık şeker ortalamam normal çıkmış...ama değişen bişey yok yani
byu haftaki ölçümlerimde açlık iyi ama tokluk yüksek dedi...ve dozu artırdı..birde ben dedimki'' yüzüm ve gözüm şişmiş arkadaşlarım söyledi dedim protein açığı olbliri dedi idrar tahlili yaptı..protein açığı yokmuş sadece iltihapo varmış ilaç verdi..ayrıca tekrar idrer kültürü aldı...benen bu kadar ..senin adınada sevindim canım..gözün aydın...
ee, zaten üst katta olmak en güzeli değil mibebek de zaten tempoyu tutturarak kıpırdamaya başlar artık
gerçi, yarın bu aga nigi olayı askıya alınacak gibi. kayınvalidem sabahtan gelecekmiş, görümcemde akşam gelecek. üstelik kayınvalidem pazartesiye kadar kızın evinde değil bizde kalmaya düşünüyorben artık ona mum veririrm ya ben neden bu kadar bahtısızım ya:):)
Günaydınn tatlı annecikler..
Azracım çook sevindim insilün çıkmamasına dikkat et canım yine de ne kaldı şurda.. Ben de valla tatlı türü şeyleri sayarak yiyorum patates,pilav makarna unuttum bana katkısı 15 günde yarım kilo... Allahtan mayhoş , ekşi şeyleri daha çok seviyorum erik gibi mesela.. Abarttım onu da gerçi bişey olmaz inşallah.. Canım gmaille bikaç gün girdim bişey yoktu .. Girerim ara ara. Alışamadım ya unutuyorum..
Ne gemisi? Ne yolculuğuu? Ben kaçırmışım nereye gidiyorsunuz :) ( İyi yolculuklar...)
Canım bir ara benim bebekte aşağıdaydı dr. um eğer yukarı çıkmazsa normal doğum şansım olmayacağını söylemişti ama başka bir sıkıntı yaratıp yaratmayacağı ile ilgili birşey söylememişti.
ya kızlar dün aksamdan berı bebek sag tarafta toplanıyo otekı tarafta bıssuru yer var golum otarafa gıt dıyorum yok sag tarafta mı rahat edıyo anlamıyorum ama canımı yakıyo bazen yaaa(
kızlar bebişlerinize ne isim koycaksınız.tavsiye edebileceğiniz erkek bebek isimleri varmııııı??????????
ya kızlar dün aksamdan berı bebek sag tarafta toplanıyo otekı tarafta bıssuru yer var golum otarafa gıt dıyorum yok sag tarafta mı rahat edıyo anlamıyorum ama canımı yakıyo bazen yaaa(
günaydın hanımlarrraranızda kendini hep yorgun halsiz hissedenler varmı artık yemek bile yapmak gelmiyor içimden hep uyumak istiyorum rüyalarım karmancorman oldu kalktıgımda bile hala rüyada gibi sersem oluyorum oysa ders calısmam gerek oglumuzun adınıda berat koyduk artık seslenmeye bile başladık dün gecelik için bende bu takımı aldım TUBA GECELK SABAHLIK TAKIM Pijama Dnyas birde kırmızı kurdale bundan sonra zor çıkarım dışarıya yürümek zor oluyor artık 9 kilo aldım ama sanki 20 kilo almış gibi bedenim agır geliyor herkese iyi sohbetler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?