2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

herkese merhabalar
27. haftamıza girdik bugün. göğüs uçlarımda aşırı yanma var acıyo çok kötü acaba krem kullanmak için erkenmi fikri olan varmı

selam canım,
benim eltim 2 hafta önce doğum yaptı ve bana mutlaka şimdiden başla diye ısrar ediyor çok yara olmuş onun.ben de karnımı yağlarken uçlara da sürüyorum şimdilik kreme temmuzda başlıycam aldım aslında ama daha erken krem için ama nemlendirmekte yarar var derim.

aslında sezaryan olacaksa gecelik daha rahat olur diyorlar.benim arkadaşım doğum yaptı ilk gün kanama olduğu için bir şey giydirmemişler bacak arasına ped koymuşlar sonra pijama giyebilmiş ben ikisini de aldım zaten kirlenir diyorlar bir kaç takım pijama daha alabilirim..

Valla ben çok araştırıyorum isim ama bir türlü son kararımı veremedim;Baran,Aras,Deha,Taha,Tunahan ve Yağız beğendiğim isimler. Eşim çoktan karar verdi bebeğimizin adı Tunahan ama ben karar veremedim :)

benim eşimde bi ara tuna dedi ama bende kararsızım çok tuna kaba geldi bana birazkız olsa çok isim var ama erkek olunca zoor....

canım bana yazar mısın rica etsem

benim eşimde bi ara tuna dedi ama bende kararsızım çok tuna kaba geldi bana birazkız olsa çok isim var ama erkek olunca zoor....

benim eşimin adı Tuna .. çok objektif olamıycam çok hoş isim gibi geliyo bana
şaka bi yana.. hoş ama unisex olduğundan zorluk yaşanıyo..işte tuna hanım diye fax mail gelince sinir oluyooo

kızlarr bu arada bugün bizim mahallede yeni bi bebk mağazı keşfettim. hastane çıkışlarını inceledim.. bebeto marka hoş geldi ama karar veremedim. elim boş çıkmayayım diye alt-üst ve yelek takımı aldım 50 beden eve geldim pişman oldum ççook minik.. yani bana mı ööle geldi bilmiyorum ama ilk 5-10 gün giyer giymez. 15 tlye aldığım için değiştirmiycem bulunsun bi tane belki lazım olur..

Son düzenleme:
canlar...bugün daha da şişim yaa..hele ki sağ ayağım mahvoldu...1 no büyük ayakkabı almıştım polaristen...o bile canımı acıttı bugün...terlikli sandaletli günler istiyorum...okulda şu yaz kıyafeti uygulaması başlasa diye bekliyorum...eve geldim ayağımı buzla rahatlatmaya çalıştım...masaj kremiyle de ovacağım az sonra ama işim zor benim anlaşılan...doktora danışacağım ama malum yani,Allahtan tansiyonum yüksek değil..aklıma kötü kötü şeyler geliyor offfffffffffff...

canım çok sevindim sonucuna:) şişme durumu bende de mevcut..canımı sıkıyor

ya kızlar dün aksamdan berı bebek sag tarafta toplanıyo otekı tarafta bıssuru yer var golum otarafa gıt dıyorum yok sag tarafta mı rahat edıyo anlamıyorum ama canımı yakıyo bazen yaaa (
yaw benimki de sağ tarafa endeksli yaşıyor...patır pıtır ordan alıyorum darbeleri...az önce yemekte coştu gene...baya eğlendik eşimle eheuehe:)

ayy o ağda olayı başbelası yaa...hiç sevmediğim ve dayanamadığım halde kuaföre gidiyorum..hatta gitme zamanım geldi...göbuş büyüdükçe tırsıom yaw nedense...nedendir acep???

off ben oturamıyorum kızlar...ayak fena...ben TV karşısında uzanma moduna geçeyim....görüşürüz hadi öpücüklerrrrrrrrrr

Slm kızlar,
Uzun zamandır forumu iyi takip edemedim pazar akşam fıorumda gezinirken kimdi hatırlamıyorum ama bebeğin bir tarafta toplandığından karnının sertleştiğinden bahseden biri vardı. Bende de yaklaşık üç haftadır vardı bu durum ama ben bebek hareketleri sanıyordum ağrım sızım yoktu çünkü..
İnternette biraz araştırma yapınca bebeğin toplanmasının karnın sertleşmesinin rahim kasılması olduğunu okudum. Pek ihtimal vermedim ama 1 saat boyunca saydım 10 kere oldu. Doktoru aradım. Doktor 6 dakika da bir kasılmanız var gelin hemen dedi. Hemen gittik. Önce ultrasona aldı herşey normal dedi. Sonra doğumhaneye nts ye gönderdi. Sağımda solumda doğum sancısı çeken hastalar hemşireler açılma var mı kontrolü yapıyor, yani ortam oldukça kasıcı idi. Nts ye bağlandım, hemşireler gelip bakıp bana bayağı sancınız var sizin diyolar ben ise benim bir yerim ağrımıyor diyorum. neyse hemşire grafiği gösterdi 3 dakikada bir kasılmam onların deyimiyle sancım vardı. hemşire şu çığlık atan kadının 100 senin 80 şiddetinde sancın var dedi. Hemen yatış verdiler serum takıldı, 20 dakika ara ile ilaç içirildi tekrar nts ye bağlandım sancılar durmuştu. bir ilaç verdi doktor üç saatte bir alacaksın dedi. Bu arada son nts den çıkınca fenalaştım hep düşük tansiyonu olan ben ilk defa 15 -9 tansiyonu gördüm. Önce 14-4 çıktı 5 dakika sonra 15-9. Bugün başka bir hastaneye gittik ilaca devam et ama üç saatte bir alma uykunu bölme dedi.Günde 3 alacakmışım ve 30. haftaya kadar kullanmamı istedi.

Kısacası arkadaşlar benzer bir durumu olan varsa aranızda dikkate alın, sayın saatte 4 ten fazla ise doktorunuzu mutlaka arayın. Yani ne sancım vardı ne bişey, sadece forumda okuduğum bir durumdan yaptığım araştırma sonucu hastaneye gittim ve erken doğum teşhisi konuldu. Şükür ki önlem alındı. Dualarınızı da eksik etmeyin. Allah herbirimize bebeklerimizi sağlıklı şekilde vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin.

ayy o ağda olayı başbelası yaa...hiç sevmediğim ve dayanamadığım halde kuaföre gidiyorum..hatta gitme zamanım geldi...göbuş büyüdükçe tırsıom yaw nedense...nedendir acep???

ben daha öncesinde epilasyona gidiodum ama şimdi mecburen temiz olması açısından ve artık genital bölgemi göremediğimden ben de 2 oldu ağdaya gidiorumm :)) bu tırsma meselesi bende de vardı dün eşimle doğuma hazırlık kursumuz vardı orada sordum korkmaya sebep olacak hiç bi durum yokmuş gayet rahat olabilirmişiz zaten şu an için en uygun yöntem buymuş :))

canım bana yazar mısın rica etsem
yazdım canım özeline

Aaa geçmiş olsun canım nasıl stres olmuşsundur tahmin edebiliyorum, tansiyonun da ondan çıkmış. Ya şu kasılma dediğiniz, karnınız bir tarafta sertleşiyor, bunun yanında ağrı, sızı, yanma gibi şeyler var mı yani biraz daha ayrıntılı tarif edebileceğiniz bir belirti var mı??

ayy canım geçmiş olsun dikkat et kendine bolbol dinlen o kasılmalar bendede var ama dinlenince geçti şimdi o kadar sık olmuyo ama yinede bi doktora gideyim en iyisi bilgiler için çok sağol

canım çok geçmiş olsun ben daha atlatamadım bile burnum çeşme gibi hırıltıda devam ediyo o yüzden iyi bak kendine ilaçta kullanma ben 2 tane içtim antibiyotik sonra içmedim olabildiğince dinlen çok geçmiş olsun tatlım

bebeklerinizim haraketlerini arada az hissetiğiniz oluomu kızlar. atıo ama öle cok deil.. bundan 2 gun önce dışardan görüoduk ayagını resmen.. acaba bişey oldu halsizmi ??ayrıca 28 hafatlık hamileyim.. doktora gitsemmiki ???

bilgilendirme için sağol canım...ayrıca geçmiş olsun...ben de endişelendim bak...haftaya gideceğim doktora...Allahım sen bebişlerimizi koru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…