4 kilo nki ben 1.5 ay içinde 7 kilo aldımnasıl kendimi frenleyeceğim bilmiyorum:18: herşeyi canım çekiyor:84: banada doktorum 1 saatte 4 kere kasılma olursa tehlikelidir dedi
herkese merhabalar
27. haftamıza girdik bugün. göğüs uçlarımda aşırı yanma var acıyo çok kötüacaba krem kullanmak için erkenmi fikri olan varmı
arkadaşlar hastanede gecelikmi giymek gerekiyor mutlaka ..arkadaşım öle dedi..ama ben hiç gecelik giyemem..pijama ile rahat ediyorum...lohusa pijama takımı almayı düşünüyorum..arkadaşım kafamı karıştırdı..hem ben gecelikle pişik olurumtavsiyelerinizi bekliyorum...bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..
Kızlaaarrr sizce bu stickerlar nasıl?
Eki Görüntüle 196283 nevresim takımımız da bu; Eki Görüntüle 196284
Valla ben çok araştırıyorum isim ama bir türlü son kararımı veremedim;Baran,Aras,Deha,Taha,Tunahan ve Yağız beğendiğim isimler. Eşim çoktan karar verdi bebeğimizin adı Tunahan ama ben karar veremedim :)
Kızlar bebekler için özel yapılmış bir cd buldum, bebeklerine dinleten anneler oldukça memnun. burda link verebilir miyim emin olamadım, isteyene özelden mesaj atarım indirme linkini.
şu cd'leri içeriyor:
On Müzik Bebekler İçin Klasik Müzik - e-bebek.com
D&R - Müzik | Raimond Lap | Lovely Sleepy Baby-Uyuyan Harika Bebek | 16.49 TL | Masal/Çocuk Müzikleri
benim eşimde bi ara tuna dedi ama bende kararsızım çok tuna kaba geldi bana birazkız olsa çok isim var ama erkek olunca zoor....
Günayydınn herkese,
Kızlar 50' lik şeker yükleme sonucum 100 çıktı yani herşey yolunda. Ama 2 gündür ayak bileklerim fil bileği gibi dün akşam soğuk havlular sararak zar zor indirdim ama bu sabah ellerim de biraz şiş hatta yüzümde de şişlik var. yarına kadar geçmezse dr. a gideceğim. Ya benim en başından beri ödemim vardı ama 2 gündür acaip coştu. Preeklampsiden çok korkuyorum((
Canım yerleri daraldıkça harketleri azalacakmış. İlerleyen haftalarda daha da az hissedecekmişisiz diye okudum bir yerde.
yaw benimki de sağ tarafa endeksli yaşıyor...patır pıtır ordan alıyorum darbeleri...az önce yemekte coştu gene...baya eğlendik eşimle eheuehe:)ya kızlar dün aksamdan berı bebek sag tarafta toplanıyo otekı tarafta bıssuru yer var golum otarafa gıt dıyorum yok sag tarafta mı rahat edıyo anlamıyorum ama canımı yakıyo bazen yaaa(
yok canım zaten ben kıyafet olayına girmiyorum. bir kaç parça bişey aldım okadar kıyafet.
daha cok şu medikal şeyleri(tırnak makası v.s) tamamlamaya çalıştım. oda şükür bitti,
haftaya görümcem geliyor almanyadan. anlattığına gore benım hiç kıyafet almama gerek yokmus o almış bisürü şey. o yuzden kendimi zorda olsa tutuyorum ama dun büyük görümcem bir takım getirdi. ay cok şeker. ama anca bir yasında falan giyer. olsun dusunmesi yeter:)
kızlar halsizlikten bahsetmişsiniz. bendede basladı halsızlık. hamileliğimin ilk zamanlarındakı gibi aynı. ne yatak toplayasım var nede yemek yapasım. zaten nettede yazıyor. son 3 ayda ılk 3 ay gibi halsizlik olurmus.
moral olsun diye dün gittim saçlarıma bir kaç balyaj attırdım.
artık ağdayada başlamam lazım. makine ile alıyordum ama malum artık hareket edemiyoruz cok fazla.
siz genital bölge için ne yapıyorsunuz kızlar. ay bıraz ozel bir sor oldu ama herşeyı konustuk bunuda konusalım dimi:)
hiçte sevmem oyle kuafore falan gidip aldırmayı ama ne yapalım mecburuz sanırım he?
ayy o ağda olayı başbelası yaa...hiç sevmediğim ve dayanamadığım halde kuaföre gidiyorum..hatta gitme zamanım geldi...göbuş büyüdükçe tırsıom yaw nedense...nedendir acep???
yazdım canım özelinecanım bana yazar mısın rica etsem
Slm kızlar,
Uzun zamandır forumu iyi takip edemedim pazar akşam fıorumda gezinirken kimdi hatırlamıyorum ama bebeğin bir tarafta toplandığından karnının sertleştiğinden bahseden biri vardı. Bende de yaklaşık üç haftadır vardı bu durum ama ben bebek hareketleri sanıyordum ağrım sızım yoktu çünkü..
İnternette biraz araştırma yapınca bebeğin toplanmasının karnın sertleşmesinin rahim kasılması olduğunu okudum. Pek ihtimal vermedim ama 1 saat boyunca saydım 10 kere oldu. Doktoru aradım. Doktor 6 dakika da bir kasılmanız var gelin hemen dedi. Hemen gittik. Önce ultrasona aldı herşey normal dedi. Sonra doğumhaneye nts ye gönderdi. Sağımda solumda doğum sancısı çeken hastalar hemşireler açılma var mı kontrolü yapıyor, yani ortam oldukça kasıcı idi. Nts ye bağlandım, hemşireler gelip bakıp bana bayağı sancınız var sizin diyolar ben ise benim bir yerim ağrımıyor diyorum. neyse hemşire grafiği gösterdi 3 dakikada bir kasılmam onların deyimiyle sancım vardı. hemşire şu çığlık atan kadının 100 senin 80 şiddetinde sancın var dedi. Hemen yatış verdiler serum takıldı, 20 dakika ara ile ilaç içirildi tekrar nts ye bağlandım sancılar durmuştu. bir ilaç verdi doktor üç saatte bir alacaksın dedi. Bu arada son nts den çıkınca fenalaştım hep düşük tansiyonu olan ben ilk defa 15 -9 tansiyonu gördüm. Önce 14-4 çıktı 5 dakika sonra 15-9. Bugün başka bir hastaneye gittik ilaca devam et ama üç saatte bir alma uykunu bölme dedi.Günde 3 alacakmışım ve 30. haftaya kadar kullanmamı istedi.
Kısacası arkadaşlar benzer bir durumu olan varsa aranızda dikkate alın, sayın saatte 4 ten fazla ise doktorunuzu mutlaka arayın. Yani ne sancım vardı ne bişey, sadece forumda okuduğum bir durumdan yaptığım araştırma sonucu hastaneye gittim ve erken doğum teşhisi konuldu. Şükür ki önlem alındı. Dualarınızı da eksik etmeyin. Allah herbirimize bebeklerimizi sağlıklı şekilde vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin.
Slm kızlar,
Uzun zamandır forumu iyi takip edemedim pazar akşam fıorumda gezinirken kimdi hatırlamıyorum ama bebeğin bir tarafta toplandığından karnının sertleştiğinden bahseden biri vardı. Bende de yaklaşık üç haftadır vardı bu durum ama ben bebek hareketleri sanıyordum ağrım sızım yoktu çünkü..
İnternette biraz araştırma yapınca bebeğin toplanmasının karnın sertleşmesinin rahim kasılması olduğunu okudum. Pek ihtimal vermedim ama 1 saat boyunca saydım 10 kere oldu. Doktoru aradım. Doktor 6 dakika da bir kasılmanız var gelin hemen dedi. Hemen gittik. Önce ultrasona aldı herşey normal dedi. Sonra doğumhaneye nts ye gönderdi. Sağımda solumda doğum sancısı çeken hastalar hemşireler açılma var mı kontrolü yapıyor, yani ortam oldukça kasıcı idi. Nts ye bağlandım, hemşireler gelip bakıp bana bayağı sancınız var sizin diyolar ben ise benim bir yerim ağrımıyor diyorum. neyse hemşire grafiği gösterdi 3 dakikada bir kasılmam onların deyimiyle sancım vardı. hemşire şu çığlık atan kadının 100 senin 80 şiddetinde sancın var dedi. Hemen yatış verdiler serum takıldı, 20 dakika ara ile ilaç içirildi tekrar nts ye bağlandım sancılar durmuştu. bir ilaç verdi doktor üç saatte bir alacaksın dedi. Bu arada son nts den çıkınca fenalaştım hep düşük tansiyonu olan ben ilk defa 15 -9 tansiyonu gördüm. Önce 14-4 çıktı 5 dakika sonra 15-9. Bugün başka bir hastaneye gittik ilaca devam et ama üç saatte bir alma uykunu bölme dedi.Günde 3 alacakmışım ve 30. haftaya kadar kullanmamı istedi.
Kısacası arkadaşlar benzer bir durumu olan varsa aranızda dikkate alın, sayın saatte 4 ten fazla ise doktorunuzu mutlaka arayın. Yani ne sancım vardı ne bişey, sadece forumda okuduğum bir durumdan yaptığım araştırma sonucu hastaneye gittim ve erken doğum teşhisi konuldu. Şükür ki önlem alındı. Dualarınızı da eksik etmeyin. Allah herbirimize bebeklerimizi sağlıklı şekilde vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin.
merhaba arkadaslar,
nasilsiniz gorusmeyeli,
gecmisi okumaya calistim biraz; bebek hareketlerini asagida hisseden arkadaslar;
ben de hep asagida hissediyordum, doktora sordum; bebegin yeri gayet normal dedi, yalniz ters durdugu icin ayaklari asagida , o yuzden asagida hissediyorsun dedi, hatta vajene vurur gibi bile olur dedi, aynen oyle oluyor ded,m ben de, yok korkma bebek asagida degil dedi.
aklinizda olsun.
kizlar ben grip oldum; bugun ise gidemedim, evde yatiyorum..
:-(
ihlamur kaynatip ictim; tahrana corbasi yaptim ictim..
doktorumu aradim; c vitamini, pastil ve okyanus suyu onerdi, hemen antibiyotik almayalim dedi,
aksam esim getirecek ilaclarimi.
simdi kizimla yatalim biraz;
sonra gorusuruzzz
Slm kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?