Slm kızlar,
Uzun zamandır forumu iyi takip edemedim pazar akşam fıorumda gezinirken kimdi hatırlamıyorum ama bebeğin bir tarafta toplandığından karnının sertleştiğinden bahseden biri vardı. Bende de yaklaşık üç haftadır vardı bu durum ama ben bebek hareketleri sanıyordum ağrım sızım yoktu çünkü..
İnternette biraz araştırma yapınca bebeğin toplanmasının karnın sertleşmesinin rahim kasılması olduğunu okudum. Pek ihtimal vermedim ama 1 saat boyunca saydım 10 kere oldu. Doktoru aradım. Doktor 6 dakika da bir kasılmanız var gelin hemen dedi. Hemen gittik. Önce ultrasona aldı herşey normal dedi. Sonra doğumhaneye nts ye gönderdi. Sağımda solumda doğum sancısı çeken hastalar hemşireler açılma var mı kontrolü yapıyor, yani ortam oldukça kasıcı idi. Nts ye bağlandım, hemşireler gelip bakıp bana bayağı sancınız var sizin diyolar ben ise benim bir yerim ağrımıyor diyorum. neyse hemşire grafiği gösterdi 3 dakikada bir kasılmam onların deyimiyle sancım vardı. hemşire şu çığlık atan kadının 100 senin 80 şiddetinde sancın var dedi. Hemen yatış verdiler serum takıldı, 20 dakika ara ile ilaç içirildi tekrar nts ye bağlandım sancılar durmuştu. bir ilaç verdi doktor üç saatte bir alacaksın dedi. Bu arada son nts den çıkınca fenalaştım hep düşük tansiyonu olan ben ilk defa 15 -9 tansiyonu gördüm. Önce 14-4 çıktı 5 dakika sonra 15-9. Bugün başka bir hastaneye gittik ilaca devam et ama üç saatte bir alma uykunu bölme dedi.Günde 3 alacakmışım ve 30. haftaya kadar kullanmamı istedi.
Kısacası arkadaşlar benzer bir durumu olan varsa aranızda dikkate alın, sayın saatte 4 ten fazla ise doktorunuzu mutlaka arayın. Yani ne sancım vardı ne bişey, sadece forumda okuduğum bir durumdan yaptığım araştırma sonucu hastaneye gittim ve erken doğum teşhisi konuldu. Şükür ki önlem alındı. Dualarınızı da eksik etmeyin. Allah herbirimize bebeklerimizi sağlıklı şekilde vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin.
canlar...bugün daha da şişim yaa..hele ki sağ ayağım mahvoldu...1 no büyük ayakkabı almıştım polaristen...o bile canımı acıttı bugün...terlikli sandaletli günler istiyorum...okulda şu yaz kıyafeti uygulaması başlasa diye bekliyorum...eve geldim ayağımı buzla rahatlatmaya çalıştım...masaj kremiyle de ovacağım az sonra ama işim zor benim anlaşılan...doktora danışacağım ama malum yani,Allahtan tansiyonum yüksek değil..aklıma kötü kötü şeyler geliyor offfffffffffff...
canım yaz kıyafet uygulaması başladı 15 mayıs itibariyle haberin olsun geçen cuma günü yazı gelmişti bize, haberin olsun yani sandeletlerini giyebilirsin tabi hava müsaitse
hiç mi kimsenin basına gelmedi ??
canımmm çok güzelll
çok yakışacak
cok tatlı yaaben beğendim int.den mi alıyorsun??
Gayet güzel canım, sen sadece nevresim takımı mı almıştın uyku seti mi? Ne kadardı bi de hatırlarsan??
bence de çok güzel)
cnm bence birbirine çok uyumlu olur bana kalırsa al derim...
stikerların içinde mavili hayvanlarda var tavanlarınızlada uyum sağlar
ve stikerdaki hayvanlarla nevresim takımındaki hayvanlar aynı bence sper...
benim eşimde bi ara tuna dedi ama bende kararsızım çok tuna kaba geldi bana birazkız olsa çok isim var ama erkek olunca zoor....
canlar...bugün daha da şişim yaa..hele ki sağ ayağım mahvoldu...1 no büyük ayakkabı almıştım polaristen...o bile canımı acıttı bugün...terlikli sandaletli günler istiyorum...okulda şu yaz kıyafeti uygulaması başlasa diye bekliyorum...eve geldim ayağımı buzla rahatlatmaya çalıştım...masaj kremiyle de ovacağım az sonra ama işim zor benim anlaşılan...doktora danışacağım ama malum yani,Allahtan tansiyonum yüksek değil..aklıma kötü kötü şeyler geliyor offfffffffffff...
canım çok sevindim sonucuna:) şişme durumu bende de mevcut..canımı sıkıyor
yaw benimki de sağ tarafa endeksli yaşıyor...patır pıtır ordan alıyorum darbeleri...az önce yemekte coştu gene...baya eğlendik eşimle eheuehe:)
ayy o ağda olayı başbelası yaa...hiç sevmediğim ve dayanamadığım halde kuaföre gidiyorum..hatta gitme zamanım geldi...göbuş büyüdükçe tırsıom yaw nedense...nedendir acep???
off ben oturamıyorum kızlar...ayak fena...ben TV karşısında uzanma moduna geçeyim....görüşürüz hadi öpücüklerrrrrrrrrr
Slm kızlar,
Uzun zamandır forumu iyi takip edemedim pazar akşam fıorumda gezinirken kimdi hatırlamıyorum ama bebeğin bir tarafta toplandığından karnının sertleştiğinden bahseden biri vardı. Bende de yaklaşık üç haftadır vardı bu durum ama ben bebek hareketleri sanıyordum ağrım sızım yoktu çünkü..
İnternette biraz araştırma yapınca bebeğin toplanmasının karnın sertleşmesinin rahim kasılması olduğunu okudum. Pek ihtimal vermedim ama 1 saat boyunca saydım 10 kere oldu. Doktoru aradım. Doktor 6 dakika da bir kasılmanız var gelin hemen dedi. Hemen gittik. Önce ultrasona aldı herşey normal dedi. Sonra doğumhaneye nts ye gönderdi. Sağımda solumda doğum sancısı çeken hastalar hemşireler açılma var mı kontrolü yapıyor, yani ortam oldukça kasıcı idi. Nts ye bağlandım, hemşireler gelip bakıp bana bayağı sancınız var sizin diyolar ben ise benim bir yerim ağrımıyor diyorum. neyse hemşire grafiği gösterdi 3 dakikada bir kasılmam onların deyimiyle sancım vardı. hemşire şu çığlık atan kadının 100 senin 80 şiddetinde sancın var dedi. Hemen yatış verdiler serum takıldı, 20 dakika ara ile ilaç içirildi tekrar nts ye bağlandım sancılar durmuştu. bir ilaç verdi doktor üç saatte bir alacaksın dedi. Bu arada son nts den çıkınca fenalaştım hep düşük tansiyonu olan ben ilk defa 15 -9 tansiyonu gördüm. Önce 14-4 çıktı 5 dakika sonra 15-9. Bugün başka bir hastaneye gittik ilaca devam et ama üç saatte bir alma uykunu bölme dedi.Günde 3 alacakmışım ve 30. haftaya kadar kullanmamı istedi.
Kısacası arkadaşlar benzer bir durumu olan varsa aranızda dikkate alın, sayın saatte 4 ten fazla ise doktorunuzu mutlaka arayın. Yani ne sancım vardı ne bişey, sadece forumda okuduğum bir durumdan yaptığım araştırma sonucu hastaneye gittim ve erken doğum teşhisi konuldu. Şükür ki önlem alındı. Dualarınızı da eksik etmeyin. Allah herbirimize bebeklerimizi sağlıklı şekilde vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin.
bebeklerinizim haraketlerini arada az hissetiğiniz oluomu kızlar. atıo ama öle cok deil.. bundan 2 gun önce dışardan görüoduk ayagını resmen.. acaba bişey oldu halsizmi ??ayrıca 28 hafatlık hamileyim.. doktora gitsemmiki ???
canım bana yazar mısın rica etsem
sdhkn
cnm banada atsana ozelden
yaa cnm ben bahsettım bugun su bebegın sag tarafta toplanmasından
cok agrı yaptı bana saat 3 e kadar devam ettı artık sızlanmaya basladım o kadar agrım oldu yanı cok korktum ama hareket edıyodu halen de edıyo
saglık ocagına gıttım ebe kalp atısına baktı gayet ıyı dedı elıyle muayene ettı cocuk donmeye calısıyo dedı korkma ama ıstersen yınede bı ultr. baktı dedı
ama sımdı senın dedıklerın korkuttu benı yarın hemen doktorumu arıcam
bende de olabılırmı sancı ???
ya tıstım sımdı offffffff:18:
Telaşlanma, sadece tedbirli olun diye yazdım zaten öyle bişey varsa da ilaç veriyorlar sadece geç kalmamak önemli.
Ben sana tam olarak tarif edeyim. Elini karnına koyduğunda rahminin sağ veya sol tarafı veya bütünü sert bir şekilde eline geliyorsa sen bu sertliği bebek sanki içerden ittiriyormuş derin geriliyormuş gibi hissediyorsan 15-30 saniye sonra yumuşuyorsa rahim kasılmasıymış.
aslında sezaryan olacaksa gecelik daha rahat olur diyorlar.benim arkadaşım doğum yaptı ilk gün kanama olduğu için bir şey giydirmemişler bacak arasına ped koymuşlar sonra pijama giyebilmiş ben ikisini de aldım zaten kirlenir diyorlar bir kaç takım pijama daha alabilirim..
gelişimci nasılsın canım sağlık durumun nasıl bebişimiz iyimi
şekerim genel olarak yüksek...bebiş iyi diye düşünüyorum cuma muayeneye gidicez..siz nasılsınız?
benimki tam tarif ettiğin gibi :18::18: kontrolümde 3 hafta sonra napsamki ben bugün ebeye sordum olur o normal dedi demekki sayısı var fazla olunca gitmek gerek
bende fısfıs kullanıyorum günde 2 kere artık ömür boyu kullanacakmışım özellikle bu aylarda bebişe geçmez inşallah bugün aşı yaptılar kolum ağrıyo biraz diğer türlü iyiyiz kuzum ya insülin işe yaramadımı canım
yani ben doktoru aramadan önce 1 saat boyunca saydım saatte 10 e olunca aradım. Sabah da şeker yüklemesine gidecektim doktor hemn gel dedi, gittiğimde de 3 dakikada bir çıktı ama ben en ufak bir ağrı sancı hissetmemiştim. Doktorunu arayamaz mısın? Ya da bir devlet hastanesinin aciline veya kadın doğum servisi olan özel hastaneye gidebilirsin. Beline bir cihaz bağlayıp 20 dakika bekletiyolar kasılma varsa orada çıkıyo. Mesela o kemer bağlı iken karnım sertleştikçe hemşireye söyledim o da burda görünüyo dedi. 20 dakika da 6 kere oldu benim. Kesinlikle telaşlanma sakin ol ama imkanın varsa doktoruna veya bir doktora ulaş derim. Belki senin ki sancı değildir. Ben sadece benim tarifimin birebir bu duruma işaret ettiğini doktorlar söylediği için tedbirli olmanı tavsiye ederim.Durumdan beni de haberdar edersen sevinirim.Umarım hiçbişey çıkmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?