geçmiş olsun canım..belki benimde ömür boyu olur..insülün dozunu artırdılar..bu hafta yine ölçüm yapıcam..dr.a bildircem...
şu anda eşim görevde ben yalnız gidememki ama yarın ilk işim doktorumu aramak olacak haberdar ederim canım tabikide ağrı sızı yok bendede ama kasıkta bi sertleşme var ovunca yumuşuyo bende çocuk sanıyodum ne bilim benim kızda çok kıpırdak habire turluyo karnımda nerde olduğunu kestiremiyorumki her yeri geziyoo yüzden umursamamıştım ben yarın mutlaka ararım doktorru
strese de girme umarım bişey çıkmaz dediğim gibi olsa da ilacı var. kasılmanın sayısı önemliymiş.
Slm kızlar,
Uzun zamandır forumu iyi takip edemedim pazar akşam fıorumda gezinirken kimdi hatırlamıyorum ama bebeğin bir tarafta toplandığından karnının sertleştiğinden bahseden biri vardı. Bende de yaklaşık üç haftadır vardı bu durum ama ben bebek hareketleri sanıyordum ağrım sızım yoktu çünkü..
İnternette biraz araştırma yapınca bebeğin toplanmasının karnın sertleşmesinin rahim kasılması olduğunu okudum. Pek ihtimal vermedim ama 1 saat boyunca saydım 10 kere oldu. Doktoru aradım. Doktor 6 dakika da bir kasılmanız var gelin hemen dedi. Hemen gittik. Önce ultrasona aldı herşey normal dedi. Sonra doğumhaneye nts ye gönderdi. Sağımda solumda doğum sancısı çeken hastalar hemşireler açılma var mı kontrolü yapıyor, yani ortam oldukça kasıcı idi. Nts ye bağlandım, hemşireler gelip bakıp bana bayağı sancınız var sizin diyolar ben ise benim bir yerim ağrımıyor diyorum. neyse hemşire grafiği gösterdi 3 dakikada bir kasılmam onların deyimiyle sancım vardı. hemşire şu çığlık atan kadının 100 senin 80 şiddetinde sancın var dedi. Hemen yatış verdiler serum takıldı, 20 dakika ara ile ilaç içirildi tekrar nts ye bağlandım sancılar durmuştu. bir ilaç verdi doktor üç saatte bir alacaksın dedi. Bu arada son nts den çıkınca fenalaştım hep düşük tansiyonu olan ben ilk defa 15 -9 tansiyonu gördüm. Önce 14-4 çıktı 5 dakika sonra 15-9. Bugün başka bir hastaneye gittik ilaca devam et ama üç saatte bir alma uykunu bölme dedi.Günde 3 alacakmışım ve 30. haftaya kadar kullanmamı istedi.
Kısacası arkadaşlar benzer bir durumu olan varsa aranızda dikkate alın, sayın saatte 4 ten fazla ise doktorunuzu mutlaka arayın. Yani ne sancım vardı ne bişey, sadece forumda okuduğum bir durumdan yaptığım araştırma sonucu hastaneye gittim ve erken doğum teşhisi konuldu. Şükür ki önlem alındı. Dualarınızı da eksik etmeyin. Allah herbirimize bebeklerimizi sağlıklı şekilde vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin.
kızlar çok sıcak dimi yoksa benimi ateş basıyo offff daralıyorum resmen:84:
gelişimcii
cnm ya ben sana bişi danışmak istiyorum
benim yarın şeker testim vardıya
ben bu akşam kocişle dışarı gittim yemek yedik yemeğin yanındada bol bol bi sürü patates yedim
yememek istedim ama elim hep gitti yedim
üstüne birde afedersiniz kızlar dondurma yedim
full şeker türü şeyler tükettim
şimdi kendime kızıyorum
acba yarın yaptırınca testi şeker tavan yaparmı?
yada yarın yaptırmasamda bikaç gün daha
ne dersin.
sen bu konuda bilgilisin ya sana danışayım dedim...
canım 12den sonramı ne yememek gerekiyor...o değer bence önce yükseldise bile yarına kadar düşer bence yani...
Telaşlanma, sadece tedbirli olun diye yazdım zaten öyle bişey varsa da ilaç veriyorlar sadece geç kalmamak önemli.
Ben sana tam olarak tarif edeyim. Elini karnına koyduğunda rahminin sağ veya sol tarafı veya bütünü sert bir şekilde eline geliyorsa sen bu sertliği bebek sanki içerden ittiriyormuş derin geriliyormuş gibi hissediyorsan 15-30 saniye sonra yumuşuyorsa rahim kasılmasıymış.
ya cnm hani bu akşam şeker değerli besinler tükettim ya patates dondurma falan
yarınki şeker testimde sonucum çok yüksek çıkabilirmi?
yoksa normalmi çıkar
12den sonra su da içilmiyomu?
günaydın kızlar
bugun erkenden uıyandık bu aralar hepbole 7,30 8 de kalkıyoz babamızın utulu gömlegı yokmus onu gönderdık
bunaralar moralım bozukö hıc keyfım yok ne bılım herseyı takıyorum sızde olemısınız
mesela dun esım geldı bıssuru yemek var hıcbırını begenmedı bşde yemek yapmadınmı demez mi?yok ben yemıyorum dedı surat 5 karıs oturdu koltukta yatana kadar tek kelıme yok
oğlumu bıle sevmedı dün hiç hep telefonda sordu nasılsınız dıye ;???
ayy cok sınır oluyorum ben herseye aglıyorum yaaa o kadar kırılgan oldumkı normalde ben basederım herseyle ama oglum ıcımdeyken kendımı güçsüz hıssedıyorum ne bılım
sizde bole bazen eslerınız düşüncez sinir bozucu olarak hissediyomusunuz ??
ama bazeen gercekten anlayışsızlık yapıyolar yaa
offf galıba bugun melankolık takılıcam anlasıldı
saat 9 olsun doktorumu arıcam ıns bugunde dunku gıbı sag tarafta toplanıp canımı yakmaz oglum
nedır bu erkelerden cektıgımız
ben ders calsııcam fınaller var ara ara gırmeye calsıırız oglumla
öpüyoz sizleri
günaydın kızlar
bugun erkenden uıyandık bu aralar hepbole 7,30 8 de kalkıyoz babamızın utulu gömlegı yokmus onu gönderdık
bunaralar moralım bozukö hıc keyfım yok ne bılım herseyı takıyorum sızde olemısınız
mesela dun esım geldı bıssuru yemek var hıcbırını begenmedı bşde yemek yapmadınmı demez mi?yok ben yemıyorum dedı surat 5 karıs oturdu koltukta yatana kadar tek kelıme yok
oğlumu bıle sevmedı dün hiç hep telefonda sordu nasılsınız dıye ;???
ayy cok sınır oluyorum ben herseye aglıyorum yaaa o kadar kırılgan oldumkı normalde ben basederım herseyle ama oglum ıcımdeyken kendımı güçsüz hıssedıyorum ne bılım
sizde bole bazen eslerınız düşüncez sinir bozucu olarak hissediyomusunuz ??
ama bazeen gercekten anlayışsızlık yapıyolar yaa
offf galıba bugun melankolık takılıcam anlasıldı
saat 9 olsun doktorumu arıcam ıns bugunde dunku gıbı sag tarafta toplanıp canımı yakmaz oglum
nedır bu erkelerden cektıgımız
ben ders calsııcam fınaller var ara ara gırmeye calsıırız oglumla
öpüyoz sizleri
kızlar benim doktorum şeker yüklemesine tok gel demişti..
canım bi yanlış olmasın aç karına gitmen gerekir
ölçülen açlık şekeri zaten
Günaydınn fıstıklar..
Benim de sadece tokluk şekerim ölçülmüştü. O da 140 çıkmıştı.. Anlam veremnedim niye açlığı da ölçmediler diye..
Yaa ben de içerden bebiş ittirince seviniyodum rahim kasılmasımıymış o.. çok yoğun değil. Benim oğlan da sağa dayanıyo kafası poposu bilmem. Doktora yakında gitcek arkadaşlar bi sorar mı rica etsem..
Kızlar alınganlıkta üstüme yok benim de dokunsan ağlayacak moddayım.. Kendimi dinlememeye çalışıyorum. Bu aralar ruh halimiz böyle demek ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?