Slm kızlar,
Uzun zamandır forumu iyi takip edemedim pazar akşam fıorumda gezinirken kimdi hatırlamıyorum ama bebeğin bir tarafta toplandığından karnının sertleştiğinden bahseden biri vardı. Bende de yaklaşık üç haftadır vardı bu durum ama ben bebek hareketleri sanıyordum ağrım sızım yoktu çünkü..
İnternette biraz araştırma yapınca bebeğin toplanmasının karnın sertleşmesinin rahim kasılması olduğunu okudum. Pek ihtimal vermedim ama 1 saat boyunca saydım 10 kere oldu. Doktoru aradım. Doktor 6 dakika da bir kasılmanız var gelin hemen dedi. Hemen gittik. Önce ultrasona aldı herşey normal dedi. Sonra doğumhaneye nts ye gönderdi. Sağımda solumda doğum sancısı çeken hastalar hemşireler açılma var mı kontrolü yapıyor, yani ortam oldukça kasıcı idi. Nts ye bağlandım, hemşireler gelip bakıp bana bayağı sancınız var sizin diyolar ben ise benim bir yerim ağrımıyor diyorum. neyse hemşire grafiği gösterdi 3 dakikada bir kasılmam onların deyimiyle sancım vardı. hemşire şu çığlık atan kadının 100 senin 80 şiddetinde sancın var dedi. Hemen yatış verdiler serum takıldı, 20 dakika ara ile ilaç içirildi tekrar nts ye bağlandım sancılar durmuştu. bir ilaç verdi doktor üç saatte bir alacaksın dedi. Bu arada son nts den çıkınca fenalaştım hep düşük tansiyonu olan ben ilk defa 15 -9 tansiyonu gördüm. Önce 14-4 çıktı 5 dakika sonra 15-9. Bugün başka bir hastaneye gittik ilaca devam et ama üç saatte bir alma uykunu bölme dedi.Günde 3 alacakmışım ve 30. haftaya kadar kullanmamı istedi.
Kısacası arkadaşlar benzer bir durumu olan varsa aranızda dikkate alın, sayın saatte 4 ten fazla ise doktorunuzu mutlaka arayın. Yani ne sancım vardı ne bişey, sadece forumda okuduğum bir durumdan yaptığım araştırma sonucu hastaneye gittim ve erken doğum teşhisi konuldu. Şükür ki önlem alındı. Dualarınızı da eksik etmeyin. Allah herbirimize bebeklerimizi sağlıklı şekilde vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin.
kızlar günaydınnnn...
Uzun zamandır yazamadım. Geçmişi de okuyamıycam...:26:
Umarım herkes iyidir.
Ben tansiyon takibine devam ediyorum. Yüksek çıkıyor birazcık. Yarın doktor randevum var, protein testi yapılacak. Aynı zamanda şeker testi de..
Redmaskcım sen neyi sormamızı istiyorsun, anlayamadım?
canım bebeğin içerden ittirdiğini hissediyorum bazen bu erken doğum belirtisimiymiş. Yoksa bebek hareket ettiği için mi geriyomuş karnı yani ne zaman şüphelenmek gerekiyo .. Gerçi herkesin durumu farklıdır ama .. Hani igdenaz yazmış ya ağrım sızım da yoktu diye nerden anlıycaz...
canım bebeğin içerden ittirdiğini hissediyorum bazen bu erken doğum belirtisimiymiş. Yoksa bebek hareket ettiği için mi geriyomuş karnı yani ne zaman şüphelenmek gerekiyo .. Gerçi herkesin durumu farklıdır ama .. Hani igdenaz yazmış ya ağrım sızım da yoktu diye nerden anlıycaz...
cnm ebe bana bebek artık buyudu dönerken agrı yapabılır dedı ama ??*
ne bılım korktum bende
gelişimcii
cnm ya ben sana bişi danışmak istiyorum
benim yarın şeker testim vardıya
ben bu akşam kocişle dışarı gittim yemek yedik yemeğin yanındada bol bol bi sürü patates yedim
yememek istedim ama elim hep gitti yedim
üstüne birde afedersiniz kızlar dondurma yedim
full şeker türü şeyler tükettim
şimdi kendime kızıyorum
acba yarın yaptırınca testi şeker tavan yaparmı?
yada yarın yaptırmasamda bikaç gün daha
ne dersin.
sen bu konuda bilgilisin ya sana danışayım dedim...
Arkadaslar esim is icin iki haftaligna amerikaya gitti. .bebegimiz icin Türkiyede bulunmayan ya da orda daha ucuz seylerden almak istiyoruz. Bildiginiz ürünler var mi önerebilceginiz ya da cevreden duydugunuz ???? Yardimci olursanizzz cok sevinirimmmm
günaydın kızlar
bugun erkenden uıyandık bu aralar hepbole 7,30 8 de kalkıyoz babamızın utulu gömlegı yokmus onu gönderdık
bunaralar moralım bozukö hıc keyfım yok ne bılım herseyı takıyorum sızde olemısınız
mesela dun esım geldı bıssuru yemek var hıcbırını begenmedı bşde yemek yapmadınmı demez mi?yok ben yemıyorum dedı surat 5 karıs oturdu koltukta yatana kadar tek kelıme yok
oğlumu bıle sevmedı dün hiç hep telefonda sordu nasılsınız dıye ;???
ayy cok sınır oluyorum ben herseye aglıyorum yaaa o kadar kırılgan oldumkı normalde ben basederım herseyle ama oglum ıcımdeyken kendımı güçsüz hıssedıyorum ne bılım
sizde bole bazen eslerınız düşüncez sinir bozucu olarak hissediyomusunuz ??
ama bazeen gercekten anlayışsızlık yapıyolar yaa
offf galıba bugun melankolık takılıcam anlasıldı
saat 9 olsun doktorumu arıcam ıns bugunde dunku gıbı sag tarafta toplanıp canımı yakmaz oglum
nedır bu erkelerden cektıgımız
ben ders calsııcam fınaller var ara ara gırmeye calsıırız oglumla
öpüyoz sizleri
günaydın kızlar
moralim bozuk benim de..canım çok sıkkın
seni çok iyi anlıyorum azracım...
zaten kırılgan bir tiptim iyice kırılgan oldum herşeye kafam atabiliyo ve üzerine ağlıyorum
ne olcak benim bu halim ya
canım bi yanlış olmasın aç karına gitmen gerekir
ölçülen açlık şekeri zaten
Arkadaslar esim is icin iki haftaligna amerikaya gitti. .bebegimiz icin Türkiyede bulunmayan ya da orda daha ucuz seylerden almak istiyoruz. Bildiginiz ürünler var mi önerebilceginiz ya da cevreden duydugunuz ???? Yardimci olursanizzz cok sevinirimmmm
kızlar benim doktorum şeker yüklemesine tok gel demişti..
Canım 50'lik yüklemede açlık ölçülmediği için tok gelin diyorlar doktorlar. Ben de hafta sonu yaptırdım. Kahvaltımı yapıp gittim, 50ml glikoz içirip, 1 saat sonraki değerini ölçüyorlar. Benim 120 çıktı. Normalmiş :)))
anladım canım, neden açlığı ölçemey gerek duymadılar acaba:44: kaç çıkarsa peki tehlike arzediyor 50likte
kızlar 25 haftalığım 7.ayın içerisindeyim yani..düşündükçe heyecanlanıyorum .burda 28-29 haftalık olan arkadaşlar var onlarda 8.ayın içerisinde az kaldı az:18:
evet canım ben 28. haftayı doldurdum :) yaklaştıkça heyecan da artıyor
ben bazen istiyorumki gözümü açıp kapatayım bütün günler geçmiş olsun bebeğim artık kollarımda olsun.gün geçtikçe korkuyorum annemde gidecek yakında nasıl idare edicem yemeği temizliği bilmiyorum .sırt ağrılarımda oluyor
merhaba kızlar ben de 1 haftadır hastanede yatıyorum idrar yolu enfeksyonundan mahvoldum kızım nasıl acaba dr ler iyi dedi ama çok korkuyorum yaaaa((((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?