ben bazen istiyorumki gözümü açıp kapatayım bütün günler geçmiş olsun bebeğim artık kollarımda olsun.gün geçtikçe korkuyorum annemde gidecek yakında nasıl idare edicem yemeği temizliği bilmiyorum .sırt ağrılarımda oluyor
Günaydınn fıstıklar..
Benim de sadece tokluk şekerim ölçülmüştü. O da 140 çıkmıştı.. Anlam veremnedim niye açlığı da ölçmediler diye..
Yaa ben de içerden bebiş ittirince seviniyodum rahim kasılmasımıymış o.. çok yoğun değil. Benim oğlan da sağa dayanıyo kafası poposu bilmem. Doktora yakında gitcek arkadaşlar bi sorar mı rica etsem..
Kızlar alınganlıkta üstüme yok benim de dokunsan ağlayacak moddayım.. Kendimi dinlememeye çalışıyorum. Bu aralar ruh halimiz böyle demek ki..
Kızlar günaydınnnn...
Uzun zamandır yazamadım. Geçmişi de okuyamıycam...:26:
Umarım herkes iyidir.
Ben tansiyon takibine devam ediyorum. Yüksek çıkıyor birazcık. Yarın doktor randevum var, protein testi yapılacak. Aynı zamanda şeker testi de..
Redmaskcım sen neyi sormamızı istiyorsun, anlayamadım?
o açlık tokluk şeker ölçümü daha da farklı yükleme yapmıyorlar sanırım onda
bana da haftya yapacaklar 50 lik yüksek çıkmıştı
sonra dan hatırladım da oğlişime kahvaltı yaparken ben bir adet ceviz yemiştim acaba o etkilemiş olabilir mi ??
cnm ebe bana bebek artık buyudu dönerken agrı yapabılır dedı ama ??*
ne bılım korktum bende
yaa korkmak için yer arıyorum ben galiba.. ne duysam acaba diyorum..
günaydın kızlar
bugun erkenden uıyandık bu aralar hepbole 7,30 8 de kalkıyoz babamızın utulu gömlegı yokmus onu gönderdık
bunaralar moralım bozukö hıc keyfım yok ne bılım herseyı takıyorum sızde olemısınız
mesela dun esım geldı bıssuru yemek var hıcbırını begenmedı bşde yemek yapmadınmı demez mi?yok ben yemıyorum dedı surat 5 karıs oturdu koltukta yatana kadar tek kelıme yok
oğlumu bıle sevmedı dün hiç hep telefonda sordu nasılsınız dıye ;???
ayy cok sınır oluyorum ben herseye aglıyorum yaaa o kadar kırılgan oldumkı normalde ben basederım herseyle ama oglum ıcımdeyken kendımı güçsüz hıssedıyorum ne bılım
sizde bole bazen eslerınız düşüncez sinir bozucu olarak hissediyomusunuz ??
ama bazeen gercekten anlayışsızlık yapıyolar yaa
offf galıba bugun melankolık takılıcam anlasıldı
saat 9 olsun doktorumu arıcam ıns bugunde dunku gıbı sag tarafta toplanıp canımı yakmaz oglum
nedır bu erkelerden cektıgımız
ben ders calsııcam fınaller var ara ara gırmeye calsıırız oglumla
öpüyoz sizleri
kızlar benim doktorum şeker yüklemesine tok gel demişti..
günaydın kızlar
moralim bozuk benim de..canım çok sıkkın
seni çok iyi anlıyorum azracım...
zaten kırılgan bir tiptim iyice kırılgan oldum herşeye kafam atabiliyo ve üzerine ağlıyorum
ne olcak benim bu halim ya
kızlar çok sıcak dimi yoksa benimi ateş basıyo offff daralıyorum resmen:84:
Doktora git istersen icin rahatlar ama hareketlerin gunu gunune tutmuyor...bebeklerinizim haraketlerini arada az hissetiğiniz oluomu kızlar. atıo ama öle cok deil.. bundan 2 gun önce dışardan görüoduk ayagını resmen.. acaba bişey oldu halsizmi ??ayrıca 28 hafatlık hamileyim.. doktora gitsemmiki ???
Slm kızlar,
Uzun zamandır forumu iyi takip edemedim pazar akşam fıorumda gezinirken kimdi hatırlamıyorum ama bebeğin bir tarafta toplandığından karnının sertleştiğinden bahseden biri vardı. Bende de yaklaşık üç haftadır vardı bu durum ama ben bebek hareketleri sanıyordum ağrım sızım yoktu çünkü..
İnternette biraz araştırma yapınca bebeğin toplanmasının karnın sertleşmesinin rahim kasılması olduğunu okudum. Pek ihtimal vermedim ama 1 saat boyunca saydım 10 kere oldu. Doktoru aradım. Doktor 6 dakika da bir kasılmanız var gelin hemen dedi. Hemen gittik. Önce ultrasona aldı herşey normal dedi. Sonra doğumhaneye nts ye gönderdi. Sağımda solumda doğum sancısı çeken hastalar hemşireler açılma var mı kontrolü yapıyor, yani ortam oldukça kasıcı idi. Nts ye bağlandım, hemşireler gelip bakıp bana bayağı sancınız var sizin diyolar ben ise benim bir yerim ağrımıyor diyorum. neyse hemşire grafiği gösterdi 3 dakikada bir kasılmam onların deyimiyle sancım vardı. hemşire şu çığlık atan kadının 100 senin 80 şiddetinde sancın var dedi. Hemen yatış verdiler serum takıldı, 20 dakika ara ile ilaç içirildi tekrar nts ye bağlandım sancılar durmuştu. bir ilaç verdi doktor üç saatte bir alacaksın dedi. Bu arada son nts den çıkınca fenalaştım hep düşük tansiyonu olan ben ilk defa 15 -9 tansiyonu gördüm. Önce 14-4 çıktı 5 dakika sonra 15-9. Bugün başka bir hastaneye gittik ilaca devam et ama üç saatte bir alma uykunu bölme dedi.Günde 3 alacakmışım ve 30. haftaya kadar kullanmamı istedi.
Kısacası arkadaşlar benzer bir durumu olan varsa aranızda dikkate alın, sayın saatte 4 ten fazla ise doktorunuzu mutlaka arayın. Yani ne sancım vardı ne bişey, sadece forumda okuduğum bir durumdan yaptığım araştırma sonucu hastaneye gittim ve erken doğum teşhisi konuldu. Şükür ki önlem alındı. Dualarınızı da eksik etmeyin. Allah herbirimize bebeklerimizi sağlıklı şekilde vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin.
ben daha öncesinde epilasyona gidiodum ama şimdi mecburen temiz olması açısından ve artık genital bölgemi göremediğimden ben de 2 oldu ağdaya gidiorumm :)) bu tırsma meselesi bende de vardı dün eşimle doğuma hazırlık kursumuz vardı orada sordum korkmaya sebep olacak hiç bi durum yokmuş gayet rahat olabilirmişiz zaten şu an için en uygun yöntem buymuş :))
Kızlaaarrr sizce bu stickerlar nasıl?
Eki Görüntüle 196283 nevresim takımımız da bu; Eki Görüntüle 196284
merhaba arkadaslar,
nasilsiniz gorusmeyeli,
gecmisi okumaya calistim biraz; bebek hareketlerini asagida hisseden arkadaslar;
ben de hep asagida hissediyordum, doktora sordum; bebegin yeri gayet normal dedi, yalniz ters durdugu icin ayaklari asagida , o yuzden asagida hissediyorsun dedi, hatta vajene vurur gibi bile olur dedi, aynen oyle oluyor ded,m ben de, yok korkma bebek asagida degil dedi.
aklinizda olsun.
kizlar ben grip oldum; bugun ise gidemedim, evde yatiyorum..
:-(
ihlamur kaynatip ictim; tahrana corbasi yaptim ictim..
doktorumu aradim; c vitamini, pastil ve okyanus suyu onerdi, hemen antibiyotik almayalim dedi,
aksam esim getirecek ilaclarimi.
simdi kizimla yatalim biraz;
sonra gorusuruzzz
kızlar selam nasılsınız:)
biraz önce minimoy dan kargom geldi çok sevindirik oldum:) gecen hafta pike takımları ındırıme girmişti ya, bende hemen kızıma bir beyaz bırde pembe pike takımı almıştım. tanesi 17 tl:))))
şimdi açtım kargoyu birde kalıteli çıktı kı şansıma. bu kadar ucuz fiyata beklemiyordum açıkcası bu kalıteyı.
bir kalın battaniye
bir uyku takımı
iki pike takımı
bir çıtçıtlı kadife battaniye
birde penye battaniye miz oldu , penye battaniye daha almam çünkü pike takımının pikelerinide battaniye olarak dısarıda falan kullanabilirim. zaten burnumun dibinde bebe mağzası var cok lazım olsa ordan alırım hemen.
bunlar yeterli dimi hanımlar şimdilik?
ya ben daha önce hastanede yattım...ozaman hiç kanamam olmadı diğer arkadaşalrın oluyordu..ayrıca sezaryan gibi ameliyatta oldum yine pek kanamam olmadı..ben hep pijama giydim ozaman..bende pijamayı sabahlık takımı ile giyerim ama gecelik giymem giyemem yani....
günaydın hanımlarrraranızda kendini hep yorgun halsiz hissedenler varmı artık yemek bile yapmak gelmiyor içimden hep uyumak istiyorum rüyalarım karmancorman oldu kalktıgımda bile hala rüyada gibi sersem oluyorum oysa ders calısmam gerek oglumuzun adınıda berat koyduk artık seslenmeye bile başladık dün gecelik için bende bu takımı aldım TUBA GECELK SABAHLIK TAKIM Pijama Dnyas birde kırmızı kurdale bundan sonra zor çıkarım dışarıya yürümek zor oluyor artık 9 kilo aldım ama sanki 20 kilo almış gibi bedenim agır geliyor herkese iyi sohbetler
Günaydınn tatlı annecikler..
Yaa sağolun dün bebiş hareketsiz diye yazmıştım moral verdiniz.. Akşam servise binince başladı pıtpıtlar.. Akşam da varlığını hatırlattı bana çok şükür.. Eskisine göre baya durgun her an da aynı olmaz di mi ama..
Azracım çook sevindim insilün çıkmamasına dikkat et canım yine de ne kaldı şurda.. Ben de valla tatlı türü şeyleri sayarak yiyorum patates,pilav makarna unuttum bana katkısı 15 günde yarım kilo... Allahtan mayhoş , ekşi şeyleri daha çok seviyorum erik gibi mesela.. Abarttım onu da gerçi bişey olmaz inşallah.. Canım gmaille bikaç gün girdim bişey yoktu .. Girerim ara ara. Alışamadım ya unutuyorum..
Yaa alışverişe başladım ama ağırdan gidiyorum, daha çok kopyacılık yapıyorum.. Wenicin seti çok güzelmiş. Mesela bende mothercareden aldığım 2 tane alt*üst takım vardı bu yarım kollu daha önce hiç dikkatimi çekmemişti. Bunları da ekliycem listeye.. Buarada senin fotosunu çektiğin ürünler hem çok güzel hem çokk ucuz.. Söyle ankaraya da getirsinler
Günayydınn herkese,
Kızlar 50' lik şeker yükleme sonucum 100 çıktı yani herşey yolunda. Ama 2 gündür ayak bileklerim fil bileği gibi dün akşam soğuk havlular sararak zar zor indirdim ama bu sabah ellerim de biraz şiş hatta yüzümde de şişlik var. yarına kadar geçmezse dr. a gideceğim. Ya benim en başından beri ödemim vardı ama 2 gündür acaip coştu. Preeklampsiden çok korkuyorum((
Dün annemle gidip mothercare den 3 adet tulum aldım 0- 3 ay için artık giysi başka almayacağım. İhtiyaç halinde zaten gidilip alınır.
Canım ben de öyle okuduğum için yenidoğan uzun kollu body falan aldım ama en son gittiğim Ayşe Öner in seminerinde tüm bilgilerim alt üst oldu. Bebekler üşümez o sizin kuruntunuz dedi. :/ Ondan sonra kafam karıştı.
Evet canım babam ve tüm sülalesi Diabetik olduğu için hamilelikte çıkmasından endişe ediyordum ama Allah tan değerim normal çıktı. 1. saat 100 mg/ dL
Canım bildiğim kadarıyla 1 yaşa kadar yorgan kullanılmıyormuş. Ben yinede aldımamaPenaloppe' un mikrofiber yorganını aldım. Pamuk yorgan ağır olmaz mı ya??
Canım bence küçük bedenlere artık saldırmayalaım. Ben de artık kendimi frenliyorum. O kadar çok şeyimiz oldu ki aslında herhalde bebişler giyemeden büyüyecekler. Bu arada senin liste süper olmuş. Ben dün enson 3 adt tulum aldım ( yoktu) Artık başka birşey almayacağım.
Canım arkadaşlarda yazmış ama bende bildiğim kadarıyla maxi- cosi oluyor.
Canım için nasul rahat edecekse öyle yap ama dediğim gibi balı yemiyorsan ceviz o da olmadı semiz tu iyi birer omega 3 kaynağı ama hiç birini tüketemiyorsan bu balık yağını al bence.
Canım Allah kolaylık versin sana ...
Çok güzelmiş kıyafetin. Güle güle kullan.
Geçen hafta boyunca benimde öyleydi dr. a gidince söyledim aşağıda hissetmende bir sıkıntı yok ama bebek aşağıda değil dedi. Bi dr. una danış istersen.
Canım yerleri daraldıkça harketleri azalacakmış. İlerleyen haftalarda daha da az hissedecekmişisiz diye okudum bir yerde.
ee, zaten üst katta olmak en güzeli değil mibebek de zaten tempoyu tutturarak kıpırdamaya başlar artık
gerçi, yarın bu aga nigi olayı askıya alınacak gibi. kayınvalidem sabahtan gelecekmiş, görümcemde akşam gelecek. üstelik kayınvalidem pazartesiye kadar kızın evinde değil bizde kalmaya düşünüyorben artık ona mum veririrm ya ben neden bu kadar bahtısızım ya:):)
herkese merhabalar
27. haftamıza girdik bugün. göğüs uçlarımda aşırı yanma var acıyo çok kötüacaba krem kullanmak için erkenmi fikri olan varmı
arkadaşlar hastanede gecelikmi giymek gerekiyor mutlaka ..arkadaşım öle dedi..ama ben hiç gecelik giyemem..pijama ile rahat ediyorum...lohusa pijama takımı almayı düşünüyorum..arkadaşım kafamı karıştırdı..hem ben gecelikle pişik olurumtavsiyelerinizi bekliyorum...bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..
kızlar dedim mi demedim mi bilemedim..
kaşıntı için karaciğer testi yaptırdım..
bu kaşıntı normal olamaz diye
çok şükür sonuç temiz çıktı..
ayak bileklerim yara oldu kaşımaktan ne sürdüysem bana mısın demiyo:85:
kaşıntı şiddetli ise karaciğerden şüpheleniyorlarmış..
baktırmadık yerimiz kalmadı
hayırlısıyla bi doğursak vakitli vakitli
merhaba kızlar ben de 1 haftadır hastanede yatıyorum idrar yolu enfeksyonundan mahvoldum kızım nasıl acaba dr ler iyi dedi ama çok korkuyorum yaaaa((((((
merhaba kızlar ben de 1 haftadır hastanede yatıyorum idrar yolu enfeksyonundan mahvoldum kızım nasıl acaba dr ler iyi dedi ama çok korkuyorum yaaaa((((((
ben bazen istiyorumki gözümü açıp kapatayım bütün günler geçmiş olsun bebeğim artık kollarımda olsun.gün geçtikçe korkuyorum annemde gidecek yakında nasıl idare edicem yemeği temizliği bilmiyorum .sırt ağrılarımda oluyor
mrb kızlarr...
şeker yklemesi ve bebişimin kontrolnden geldim
bi taraftan çok mutluyum bi taraftan çok mutsuz...
şeker testinde açlık 105 tokluk 207 çıktı deli oldum resmen yıkıldım...
çook yüksek...
napacam bilmiyorum
dr a da gittiğimde söyledim şu 1 hafta içinde çok şekerli besinler tükettim mantı pizza iskender pilav reçeller ballar falan diye bunlar şekeri yüksetmeye 1 haftalık yedikkerim tetiklermi dedim oda tabikide dedi
bikaç gün perhiz yap ve 100lük yükleme yapalım dedi..
çok morelim bozuldu perhiz yapmasına yaparımda dikkat ederim yediklerimede ya düşmezse diye çok canım sıkıldı...
makarna pilav hamurişi tatlıyı çok az tüket dedi...
daha başka neler yememen gerek sizler önce yaptırdığınız için tecrübelisiniz...
meyve falandamı yasak şimdi yaa...
bu arada bebeğimde beni çok mutlu etti kilosu 860gr olmuş güzel gelişmiş dedi dr 15 gün öncesine göre...
ama gel gelelim el hep yüzünde hiç göstermedi...bi tane karemiz var sadece artık ondada az belli yüzü
bi ara iki eliyle kapattı oda yetmedi ayağını getirdi neden göstermez bu kız yüzünü anlamıyorum...
aaa bide kontrol esnasında bi esnediki o kadar güzeldiki maşallah bebeğimi dedim...dr herşey normal güzel ilerliyo şekere dikkat edersen sorun olmaz dedi
benden hbrler böyle...
orta şekerli..
pardon şeker yok hayatımda yemek yok yani
mrb kızlarr...
çook yüksek...
napacam bilmiyorum
dr a da gittiğimde söyledim şu 1 hafta içinde çok şekerli besinler tükettim mantı pizza iskender pilav reçeller ballar falan diye bunlar şekeri yüksetmeye 1 haftalık yedikkerim tetiklermi dedim oda tabikide dedi
çok morelim bozuldu perhiz yapmasına yaparımda dikkat ederim yediklerimede ya düşmezse diye çok canım sıkıldı...
bu arada bebeğimde beni çok mutlu etti kilosu 860gr olmuş güzel gelişmiş dedi dr 15 gün öncesine göre...
ama gel gelelim el hep yüzünde hiç göstermedi...bi tane karemiz var sadece artık ondada az belli yüzü
bi ara iki eliyle kapattı oda yetmedi ayağını getirdi neden göstermez bu kız yüzünü anlamıyorum...
aaa bide kontrol esnasında bi esnediki o kadar güzeldiki maşallah bebeğimi dedim...dr herşey normal güzel ilerliyo şekere dikkat edersen sorun olmaz dedi
benden hbrler böyle...
orta şekerli..
evet fıstık yaa çok yüksek çıktıCanım baya yüksek çıkmış ama diyetine şimdi çok dikkat et cnm, bende diyetteyim ay sonu bakılacak bende ben hamur işlerini %95 çıkardım şekerli şeyler tüketmemeye çalışıyorum patates havuç pilav (beyaz) makarna onları hemen hemen hiç yemiyorum hftya açlık tokluk şekerime bakılacak
Meyve de abartılı yememen gerek çünkü onda da şeker var meyve suyu filan yememeye dikkat ediyorum ben dr.a dememiştim ama bende gitmeden önce çook hamur işi tatlı yemiştim d.günleri filan vardı
maşallah canım kızına kilosu çok güzel. bizimkide geçen gittiğimde yüzünü iki eliyle kapatmıştı niye göstermiyo bunlar bize kendilerini. çok üzülüyorum o sırada kaç hafta bekliyorum yüzünü görebilmek için o hiç oralı değil göstermiyo
canım şekerin baya yüksek çıkmış ama yediklerinde şekerini yükseltmiştir. ğerhizden sonra düşer inşallah çok sıkma canını
bebek için converce ve timberland ayakkabılar çok uygun.desitin yalnış hatırlamıyorsam 5 dolar demişti.bir de avent in biberonları buranın 5 te 1 i fiyatına.daha çok çeşit var
Merhaba Arkadaslar
Ayyy sorma, benim bir suredir ozellikle ayagimin altinda mangal komuru var hep.... Geceleri de cok yanmis vaziyette kalkiyor, ayaklarimi yikayip su icip yatiyorum.:13:
Harika!, Cok sevimliler, gule gule kullanin. Stickerler nereden?
Gozunuzaydin, seker yukleme testin iyi cikmis. Sislikler icin aksamlari doktorum ayaklarinin altina yastik koyup uzun dedi, bir de soguk suyla cok yikiyorum, rahatlatıyor
mrb kızlarr...
çook yüksek...
napacam bilmiyorum
benden hbrler böyle...
orta şekerli..
Merhaba Arkadaslar
Alinganlikta yuksek hormonlarimiza gelen yeni bir duygu sanirim, cok takilmamak lazim..:13:
Test sonuclarin umarim normal degerler arsinda cikar canim.
Etkileyecegini hic zannetmiyorum, umarim ikincin normale doner.
Arada bende de degisik agrilar oluyor, herseye korkarsak ne yapacagiz, iyice paranoya durumlari...
Aynen, ama hersekilde bir sonraki randevuya doktorlarimiza sormakta fayda var, her ne kadar benim doktorum cok rahat, herseye olabilir diyor...
Hic melankolik takilma canim, kendine sevdigin bir ugras bul, arada onunla ugras, kendini daha iyi hissedersin.
Benimkide tok gel dedi, muhtemelen sana da 50'lik yukleme yapilacaktir.
Hemen bu aglama hallerini uzerimizden atiyoruz ve alisverise gidiyoruz, en iyi ilaclardan biri...
Ayyy sorma, benim bir suredir ozellikle ayagimin altinda mangal komuru var hep.... Geceleri de cok yanmis vaziyette kalkiyor, ayaklarimi yikayip su icip yatiyorum.:13:
Doktora git istersen icin rahatlar ama hareketlerin gunu gunune tutmuyor...
Oncelikle cok gecmis olsun, bizeleir de uyardigin icin cok tesekkurler. Bende de bazen oyle tas gibi karin oluyordu, bundan sonra dikkat edecegim.:13:
Evet gobislerden artik gormek cokkkk zor!
Harika!, Cok sevimliler, gule gule kullanin. Stickerler nereden?
Cok gecmis olsun, umarim biraz daha toparlamisindir.
Gule gule kullanin, tecrubeli anneler penye battaniyelerden 5-6 adet onermislerdi, ben de cok aldim. Dogum kursunda da gevcek kundak yapmayi cok onerdikleri icin penye battaniyeleri cok kullanacagim diye dusunuyorum.
Ben de gecelik giymeyi cok sevmiyorum ama tecrubeli sezeryan anneler cok rahat olacagini soyluyor o yuzden bir kac tane onden dugmeli citcitli alacagim.
Ben de cok cabuk yoruldugumu hissediyorum, bacaklarim cok cabuk yorluyor tabii kilolardan...Cicileriniz hayirli olsun.
Bebis kipirdamis, cok sukur. Alisveris ve dogum cantasini artik ciddi ciddi hazrilamakta fayda var.:13:
Gozunuzaydin, seker yukleme testin iyi cikmis. Sislikler icin aksamlari doktorum ayaklarinin altina yastik koyup uzun dedi, bir de soguk suyla cok yikiyorum, rahatlatiyor.
Neyse, artik kayinvalide gidene kadar bir caresine bakarsiniz ondan sonra da daha rahat olursunuz, yapacak bir sey yok. Ama keske daha dusunceli olsalardi.
Bence bir doktoruna gostersen iyi olur.
Hem gecelik hem pijama ikisinden de goturmeyi planliyorum, geceligin tecrubeliler daha rahat oldugunu yazmislar.
Bende de 3-4 hafta once filan kasinti olmustu uyuz gibi kasiniyordum. Doktor kanda bazi testler yaptirdi bir sey cikmadi ama bana gebelikte guvenle kullanilan bir antihistamin yazdim, onu bir kac kez kullandiktan sonra kasinti kesildi.
Cokkk gecmis olsun, acil sifalar dilerim.
mrb kızlarr...
çook yüksek...
napacam bilmiyorum
benden hbrler böyle...
orta şekerli..
mrb kızlarr...
çook yüksek...
napacam bilmiyorum
benden hbrler böyle...
orta şekerli..
cnm patates pilav makarna beyaz ekmek havuc şeker olan hersey 10 gudnur dilime bıle surmuyorum
bence bunlar bıze içiriyolar sekerı sonra seker cıktı dıyolar yaaa
bunları cok az yemen lazım mesela ben sudan baska ıcecek ıcmıyorum
dıkkat edersen bısey olmaz ben 1 hafta taktım hıcbısey olmadı bısey cıkmaz ıns
bu
ya ailede de yok benim hiç şeker hastası o yzden şoka uğradımÖyle valla takıyoruz kafaya şekeri çok bende dört gözle testi bekliyorum
ama benim bir yanım rahat çünkü ilk hamileliğim de de öyle olmuştu
sonra da herhangi bir sıkıntı olmamıştı bende.
mecbur cnm bebişim için tabi katlanacam...Canım geçmiş olsun. Doktor iyi olduğunu söylemiş ya neden endişelenip kendini de bebeğide huzursuz ediyorsun :))
Canım saol. Stickerları daha almadım ama e- bebekte satılıyor. Hatta internette başka sitelerde de satılıyor ( funtosee yazarsan çıkar)
Evet canım neyseki normal değerlerde çıktı. Benim babam ve tüm sülalesi Diyabetik olduğu içinve ben de bazı belirtiler gördüğüm için çok korkuyordum.
Canım ya ne denediysem olmadı. Tamamen havalarla ilgili olduğuna karar verdim. Bu gün hava biraz serin ve şişlikler baya indi. Sıcakta anında şişiyor. Yoksa akşam gidince soğuk su ile yıkanıyorum sonra eşim bacaklarıma masaj yapıypr yastık koyup altına bacaklarıma soğuk havlu sarıp öyle oturuyorum. Dün geçen yaz doğum yapan bir arkadaşımı aradım. Senin ne zaman şişliklerin başlamıştı dedim. Hep vardı başından beri, seninkiler geç bile kaldı dedi. Bende yüzüm inince pek üstelemiyorum. Ama baya bir ödemim var gibi. Cuma akşam 67 kg dım dün akşam 69.6 çıktım.
Canım dikkate edersen yediğine içtiğine birşey olmaz bozma moralini. Eee! ne yapalım bebişlerimiz için düzgün besleneceğiz. Bak ben ilk günden beri hiç bir sıkıntım olmamasına rağmen diyet yapıyorum tatlı toplasan en başından beri 2 defa o da sütlü tatlı olarak yemişimdir. Pilav nakarnaya gelince de bence tüketmesen daha iyi ama. Bulgur pilavı ve kepekli makarna yediğin sürece ve miktarlarını abartmadıktan sonra bir sorun olmaz.
Beyaz un içeren besinlerden, tatlı, tadı tatlı ürünlerden, kolalı içecekler, hazır meyve suları, taze sıkılmış meyve sularından uzak durursan, patates, bezelye, mısır, havuç, pirinç, kestane , şeker içeren besinleri tüketmezsen daha iyi olur.
mecbur bende sürmeyeceğim.cnm patates pilav makarna beyaz ekmek havuc şeker olan hersey 10 gudnur dilime bıle surmuyorum
bence bunlar bıze içiriyolar sekerı sonra seker cıktı dıyolar yaaa
bunları cok az yemen lazım mesela ben sudan baska ıcecek ıcmıyorum
dıkkat edersen bısey olmaz ben 1 hafta taktım hıcbısey olmadı bısey cıkmaz ıns
bu
canım inşallah yediklerin etkilemiştir...inşallah şekryoktur.........meyve az şekrliolanları tercih et ve 2 porsiyon ye.fazlakaçırma yani......pazar günü canım kavun istedi ama eşim almadıhaklı olarak ama alsak küçük dilim yerdim....
peki ne yapmak lazım ben bezelye,havuç yedim diye sağlıklı bi iş yaptım sanıyodum..siz ne yemek pişiriyosunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?