2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ayy canım .. bebişlerine kavuşanlar da en güzel dönem hamilelik tadını çıkar diyolar.. şööle olursa bööle olursa diyince yaa hamilelikte düşünülmez bööyle şeylerr diyolar... biz atamadık tedirginliğimizi üstümüzden ..

ben 15güne bir bayan almaya başladım,mis gibi oldu evim elimden geldiğince düzgün tutmaya çalışıyorum. iyice ağırlaşınca da haftada bir çağırmayı düşünüyorum. yemek konusunda öğlen yemekhane olduğu için akşamları rahttık, geçiştiriyoduk da şeker değerim yüksek çıkınca sebze yemekleri yapmaya başladım.. yerken çok zevk aldığımı söyleyemiycem ama yapması çok kolay..

Merhaba Arkadaslar

Alinganlikta yuksek hormonlarimiza gelen yeni bir duygu sanirim, cok takilmamak lazim..:13:

Test sonuclarin umarim normal degerler arsinda cikar canim.

Etkileyecegini hic zannetmiyorum, umarim ikincin normale doner.

cnm ebe bana bebek artık buyudu dönerken agrı yapabılır dedı ama ??*
ne bılım korktum bende

Arada bende de degisik agrilar oluyor, herseye korkarsak ne yapacagiz, iyice paranoya durumlari...

yaa korkmak için yer arıyorum ben galiba.. ne duysam acaba diyorum..

Aynen, ama hersekilde bir sonraki randevuya doktorlarimiza sormakta fayda var, her ne kadar benim doktorum cok rahat, herseye olabilir diyor...

Hic melankolik takilma canim, kendine sevdigin bir ugras bul, arada onunla ugras, kendini daha iyi hissedersin.

kızlar benim doktorum şeker yüklemesine tok gel demişti..

Benimkide tok gel dedi, muhtemelen sana da 50'lik yukleme yapilacaktir.

Hemen bu aglama hallerini uzerimizden atiyoruz ve alisverise gidiyoruz, en iyi ilaclardan biri...

kızlar çok sıcak dimi yoksa benimi ateş basıyo offff daralıyorum resmen:84:

Ayyy sorma, benim bir suredir ozellikle ayagimin altinda mangal komuru var hep.... Geceleri de cok yanmis vaziyette kalkiyor, ayaklarimi yikayip su icip yatiyorum.:13:

Doktora git istersen icin rahatlar ama hareketlerin gunu gunune tutmuyor...

Oncelikle cok gecmis olsun, bizeleir de uyardigin icin cok tesekkurler. Bende de bazen oyle tas gibi karin oluyordu, bundan sonra dikkat edecegim.:13:

Evet gobislerden artik gormek cokkkk zor!

Kızlaaarrr sizce bu stickerlar nasıl?

Eki Görüntüle 196283 nevresim takımımız da bu; Eki Görüntüle 196284

Harika!, Cok sevimliler, gule gule kullanin. Stickerler nereden?

Cok gecmis olsun, umarim biraz daha toparlamisindir.

Gule gule kullanin, tecrubeli anneler penye battaniyelerden 5-6 adet onermislerdi, ben de cok aldim. Dogum kursunda da gevcek kundak yapmayi cok onerdikleri icin penye battaniyeleri cok kullanacagim diye dusunuyorum.

Ben de gecelik giymeyi cok sevmiyorum ama tecrubeli sezeryan anneler cok rahat olacagini soyluyor o yuzden bir kac tane onden dugmeli citcitli alacagim.

Ben de cok cabuk yoruldugumu hissediyorum, bacaklarim cok cabuk yorluyor tabii kilolardan...Cicileriniz hayirli olsun.

Bebis kipirdamis, cok sukur. Alisveris ve dogum cantasini artik ciddi ciddi hazrilamakta fayda var.:13:

Gozunuzaydin, seker yukleme testin iyi cikmis. Sislikler icin aksamlari doktorum ayaklarinin altina yastik koyup uzun dedi, bir de soguk suyla cok yikiyorum, rahatlatiyor.

Neyse, artik kayinvalide gidene kadar bir caresine bakarsiniz ondan sonra da daha rahat olursunuz, yapacak bir sey yok. Ama keske daha dusunceli olsalardi.

herkese merhabalar
27. haftamıza girdik bugün. göğüs uçlarımda aşırı yanma var acıyo çok kötü acaba krem kullanmak için erkenmi fikri olan varmı

Bence bir doktoruna gostersen iyi olur.

Hem gecelik hem pijama ikisinden de goturmeyi planliyorum, geceligin tecrubeliler daha rahat oldugunu yazmislar.

Bende de 3-4 hafta once filan kasinti olmustu uyuz gibi kasiniyordum. Doktor kanda bazi testler yaptirdi bir sey cikmadi ama bana gebelikte guvenle kullanilan bir antihistamin yazdim, onu bir kac kez kullandiktan sonra kasinti kesildi.

merhaba kızlar ben de 1 haftadır hastanede yatıyorum idrar yolu enfeksyonundan mahvoldum kızım nasıl acaba dr ler iyi dedi ama çok korkuyorum yaaaa((((((

Cokkk gecmis olsun, acil sifalar dilerim.

Sit agrilari icin cok ayakta kalmamaya calis. Dogum kursunda sirt agrisi icin eller ve ayaklar yerde, sirti disariya cikarip gergin tutularak yapilan hareketlerin yararli olacagi soylendi.

mrb kızlarr...
şeker yklemesi ve bebişimin kontrolnden geldim
bi taraftan çok mutluyum bi taraftan çok mutsuz...
şeker testinde açlık 105 tokluk 207 çıktı deli oldum resmen yıkıldım...
çook yüksek...
napacam bilmiyorum
dr a da gittiğimde söyledim şu 1 hafta içinde çok şekerli besinler tükettim mantı pizza iskender pilav reçeller ballar falan diye bunlar şekeri yüksetmeye 1 haftalık yedikkerim tetiklermi dedim oda tabikide dedi
bikaç gün perhiz yap ve 100lük yükleme yapalım dedi..
çok morelim bozuldu perhiz yapmasına yaparımda dikkat ederim yediklerimede ya düşmezse diye çok canım sıkıldı...
makarna pilav hamurişi tatlıyı çok az tüket dedi...
daha başka neler yememen gerek sizler önce yaptırdığınız için tecrübelisiniz...
meyve falandamı yasak şimdi yaa...
bu arada bebeğimde beni çok mutlu etti kilosu 860gr olmuş güzel gelişmiş dedi dr 15 gün öncesine göre...
ama gel gelelim el hep yüzünde hiç göstermedi...bi tane karemiz var sadece artık ondada az belli yüzü
bi ara iki eliyle kapattı oda yetmedi ayağını getirdi neden göstermez bu kız yüzünü anlamıyorum...
aaa bide kontrol esnasında bi esnediki o kadar güzeldiki maşallah bebeğimi dedim...dr herşey normal güzel ilerliyo şekere dikkat edersen sorun olmaz dedi
benden hbrler böyle...
orta şekerli..
pardon şeker yok hayatımda yemek yok yani

.Merhaba kızlar geçmişi okuyamadım fazla vaktim yok sadece paramini.com.tr ye bakın çok indirimli geldi bana 4 adet prima +3 adet ıslak mendil 79 tl ayrıca chicconun ürünleride çok uygunn...
kaşıntı gözüme çarptı bende kızımda olmuştu 7yıl geçti hala yara izlerim belli drum gebelik kaşıntısı gayet normal demişti korkulacak bişey değil..gebelik hormonlarının salgıladığı bir maddeden oluyor demişti ozmanlarr...

Canım baya yüksek çıkmış ama diyetine şimdi çok dikkat et cnm, bende diyetteyim ay sonu bakılacak bende ben hamur işlerini %95 çıkardım şekerli şeyler tüketmemeye çalışıyorum patates havuç pilav (beyaz) makarna onları hemen hemen hiç yemiyorum hftya açlık tokluk şekerime bakılacak
Meyve de abartılı yememen gerek çünkü onda da şeker var meyve suyu filan yememeye dikkat ediyorum ben dr.a dememiştim ama bende gitmeden önce çook hamur işi tatlı yemiştim d.günleri filan vardı

maşallah canım kızına kilosu çok güzel. bizimkide geçen gittiğimde yüzünü iki eliyle kapatmıştı niye göstermiyo bunlar bize kendilerini. çok üzülüyorum o sırada kaç hafta bekliyorum yüzünü görebilmek için o hiç oralı değil göstermiyo
canım şekerin baya yüksek çıkmış ama yediklerinde şekerini yükseltmiştir. ğerhizden sonra düşer inşallah çok sıkma canını

evet fıstık yaa çok yüksek çıktı
bakalım ben en az 1 hafta perhiz yapayım öyle ölçtüreyim dedim dr bikaç gün dedi ama 1 hafta beklerim artık.
dr bana az tket dedi ama tüketirmiyim hiç aman Allah korusun...sadece meyve tüketirim oda az bi şekilde...
dr işte öyle dedi son yediklerinde tetiklemiş olabilir perhiz yap bakalım 100lük yükleme yaparız doğru sonuç ortaya çıkar dedi..

hiç sorma yaa hevesle gidiyoruz bi yüzlerini saklıyolar...
inş perhiz sonrası rahatlarım yoksa çok kafam takılı...

Öyle valla takıyoruz kafaya şekeri çok bende dört gözle testi bekliyorum
ama benim bir yanım rahat çünkü ilk hamileliğim de de öyle olmuştu
sonra da herhangi bir sıkıntı olmamıştı bende.

merhaba kızlar ben de 1 haftadır hastanede yatıyorum idrar yolu enfeksyonundan mahvoldum kızım nasıl acaba dr ler iyi dedi ama çok korkuyorum yaaaa((((((

Canım geçmiş olsun. Doktor iyi olduğunu söylemiş ya neden endişelenip kendini de bebeğide huzursuz ediyorsun :))

Canım saol. Stickerları daha almadım ama e- bebekte satılıyor. Hatta internette başka sitelerde de satılıyor ( funtosee yazarsan çıkar)

Evet canım neyseki normal değerlerde çıktı. Benim babam ve tüm sülalesi Diyabetik olduğu içinve ben de bazı belirtiler gördüğüm için çok korkuyordum.

Canım ya ne denediysem olmadı. Tamamen havalarla ilgili olduğuna karar verdim. Bu gün hava biraz serin ve şişlikler baya indi. Sıcakta anında şişiyor. Yoksa akşam gidince soğuk su ile yıkanıyorum sonra eşim bacaklarıma masaj yapıypr yastık koyup altına bacaklarıma soğuk havlu sarıp öyle oturuyorum. Dün geçen yaz doğum yapan bir arkadaşımı aradım. Senin ne zaman şişliklerin başlamıştı dedim. Hep vardı başından beri, seninkiler geç bile kaldı dedi. Bende yüzüm inince pek üstelemiyorum. Ama baya bir ödemim var gibi. Cuma akşam 67 kg dım dün akşam 69.6 çıktım.

Canım dikkate edersen yediğine içtiğine birşey olmaz bozma moralini. Eee! ne yapalım bebişlerimiz için düzgün besleneceğiz. Bak ben ilk günden beri hiç bir sıkıntım olmamasına rağmen diyet yapıyorum tatlı toplasan en başından beri 2 defa o da sütlü tatlı olarak yemişimdir. Pilav nakarnaya gelince de bence tüketmesen daha iyi ama. Bulgur pilavı ve kepekli makarna yediğin sürece ve miktarlarını abartmadıktan sonra bir sorun olmaz.
Beyaz un içeren besinlerden, tatlı, tadı tatlı ürünlerden, kolalı içecekler, hazır meyve suları, taze sıkılmış meyve sularından uzak durursan, patates, bezelye, mısır, havuç, pirinç, kestane , şeker içeren besinleri tüketmezsen daha iyi olur.

canım bacaklarım birbirinesürtüyor ve hemen kızarıp yara oluyor.hele sıcakta hiç gecelik giyemem ama belki pijama+ gecelik+ sabahlık olanlar var ondan alırım. neolur ne olmnaz..

cnm patates pilav makarna beyaz ekmek havuc şeker olan hersey 10 gudnur dilime bıle surmuyorum
bence bunlar bıze içiriyolar sekerı sonra seker cıktı dıyolar yaaa
bunları cok az yemen lazım mesela ben sudan baska ıcecek ıcmıyorum
dıkkat edersen bısey olmaz ben 1 hafta taktım hıcbısey olmadı bısey cıkmaz ıns
bu

canım inşallah yediklerin etkilemiştir...inşallah şekryoktur.........meyve az şekrliolanları tercih et ve 2 porsiyon ye.fazlakaçırma yani......pazar günü canım kavun istedi ama eşim almadıhaklı olarak ama alsak küçük dilim yerdim....

peki ne yapmak lazım ben bezelye,havuç yedim diye sağlıklı bi iş yaptım sanıyodum..siz ne yemek pişiriyosunuz..

Öyle valla takıyoruz kafaya şekeri çok bende dört gözle testi bekliyorum
ama benim bir yanım rahat çünkü ilk hamileliğim de de öyle olmuştu
sonra da herhangi bir sıkıntı olmamıştı bende.
ya ailede de yok benim hiç şeker hastası o yzden şoka uğradım
kafaya taktım ama inş perhizle bunu aşacağım Allahın izni iel..
senin ilk hamileliğinde çıktı sonra nasıl düştü perhizlemi?
mecbur cnm bebişim için tabi katlanacam...
ne pilav ne makarna hayatımda yok artık sildim direk..
bezelyede demek tüketmemek gerekiyo kaç gndür cnm istiyodu bi türlü yapamadım ama yasaksa yemem mecbur..dediklerini dikkate alıcam cnm
dakka bir ben başladım perhize peynirli salata yaptım yiyorum akşamada bol salata ile balık buğula
sağlıklı beslenmek gerekiyo bebiş için
bu arada dr bana dedi sen hani çok kiloda almadın neden çıktı acaba diye
bende dedim 9.5 aldım yok dedi 75le başalmışın 70e düşmüşün şimdi 79buçuksun uçuk bi kilo değil dedi
yüzüm güldüren tek şey bu oldu..
mecbur bende sürmeyeceğim.
1 hafta taktım bişi olmadı derken düştümü sonra şekerin?

az şekerli meyveleri tketicem cnm sğl bilgin için...inş son yediklerimden çıkmıştıda 1 hafta perhizle kurtulutum...

peki ne yapmak lazım ben bezelye,havuç yedim diye sağlıklı bi iş yaptım sanıyodum..siz ne yemek pişiriyosunuz..

evt canım maaesef bezelye pataes havuç mısır şekeri yükseltiyor.ama tanesiz olan bezelyenin okadar zarı olmadığını duymuştum............canım bende maalesef yapacak bişey bulamıyorum...kabak haşlıyorum..karnabahar haşlıyordum ama oda şimdi pekyok...ıspanak..patlıcan..tavuk balık et türü yemekler işte...içecek olarakta sade soda içiyorum içine biraz limon sıkıyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…