2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

içecekte ayran yasak değildir heralde
yanlışmı biliyom

selam,uzun süredir siteyi takip etmeme rağmen bugun ilk kez yazıyorum...26. haftasındayım hamileliğirmin ve bendede ne yazıkki yüksek seker çıktı,cuma günü dietisyenle randevum var ama sonuçları aldığımız günden beri düşük glisemin indekski diet yapıyorum ..yani patates,pirinç,ekmek,hamurişleri,şekerli meyveler(üzüm ,muz gibi) yemiyorum ...sabahları kahvaltıda sut, yumurta ,bol domates salatalık ve ceviz, fındık ,şekersiz çay öğlen ızgara et yada tavuk ve bol salata yada zeytinyağlı yemekler akşamda çorba ağırlıklı besleniyorum ,aralarda yarım yeşil elma bol salatalık yiyorum ...bol su tüketip,tuzu azalttım...çok ciddi fark yarattı,öncesinde vucudumda hissettiğim agırlık ,ağrılar gitti ,çikolata ve dondurmadan uzak durmanı tavsiye ederim...bol maydonoz ve dereotu ve her yemekten sonra limon dilimleriyle tatlandırdığım suyu içiyorum ,yediklerimdeki şeker oranını dengeliyor...hepinize stressiz ve mutlu geri sayımlar dilerim...

merhaba kızlar ben de 1 haftadır hastanede yatıyorum idrar yolu enfeksyonundan mahvoldum kızım nasıl acaba dr ler iyi dedi ama çok korkuyorum yaaaa((((((
canım çok geçmiş olsun idrar enfeksiyonu o kadar mı kötüydü aman dikkat et canım. bebeğin iyidir sen rahat ol bende de bakteri çıktı antibiyotik kullanıyorum

canım bebeğine maaşallah şeker konusuna gelince biraz dikkat et yediklerine düzelir bence. ailede yokken nasıl yüksek çıkmış bende şaşırdım. ben ekmek kadayıfımı da ekmeğimi de herşeyimi yiyorum ben de korkmuştum bir de o çıkarsa kalmadı başka sıkıntı demiştim ama arkadaşımın da yüksek çıkmıştı 100lükte normal çıktı biraz dikkat et yeterli bir de sen aç gittin değil mi önceki gün çok şeyler tükettiysen bir de hareket etmmek lazım yüklemede o da yüksek çıkarırmış. umarım hemen düşer canım

söylediklerini dikkate alıcam cnm çok sğl bilgi verdiğin için...

sğl cnm...bebiş iyi şkürki...
bende son 1 hafta çok şeyler tkettim şekerli besinler yani
bakalım şu 1 hafta dikkat edeyim bakalım 100lük ne durumda çıkacak inş düşerde rahatlarım.
psikolojik olarak çok kötü bişi yaaa

canım geçmiş olsun..
şeker olayında moral de çok önemli sakın unutma

ceylanbebe canım sana da geçmiş olsun ben de aynı dertten muzdaribim hastanede yatmadım ama ilaç tedavisi uyguladı doktor içip duruyorum bi sürü ilacı
Allah a emanet yavrular

peki ne yapmak lazım ben bezelye,havuç yedim diye sağlıklı bi iş yaptım sanıyodum..siz ne yemek pişiriyosunuz..

Canım metabolizmanda bir sıkıntı yoksa tüket tabi ama abartmadan. Bu besinler glisemik indeksi yüksek yani kan şekerini yükseltme eğiliminde olan besinler. Senin metabolizman diyabete yatkın ise bunlar tetikleyici unsur olur. Ne pişriyoruza gelince nişastası daha az olan besinler diye özetleyebilirim ( kurubaklagiller bu grupta değil) Kurubakliyat tüketebilirsiniz nişastası olmasına rağmen.

Çok canın istiyorsa az miktarda ye bezelyeden ama yanında bol yoğurt tüket. Yoğur/ süt/ ayran gibi protein kaynağı besinler kan şekerinin hızlı düşüş ve yükselişini engelleyerek dengede kalmasına yardımcı olur. Zaten 10 gün böyle dikkat etsen normale döner şeker değerin ama en önemlisi 6 öğün (2,5 saat ar ile beslenmek) aç kalmayacaksın! kural bu... Posalı besinler tercih edeceksin.
Örnek mönü

Sabah ( en geç 09:00' a kadar) Yarım yağlı süt ( ben keçi sütü tercih ediyorum)
Yarım yağlı az tuzlı beyaz peynir
Haftada 3 gün yağsız katı pişmiş yumurta
2 adet tüm ceviz içi ( ben bazen ra öğündeki meyvemin yanına alıyorum) veya bazen 5 adet zeytin
Yeşillik( özellikle maydanoz, dere otu tercih ediyorum ama size kalmış) - Domates- salatalık ( sade)
Tam buğday unu ekmek

Ara 1 ( kahvaltıdan 2 saat sonra gibi) meyva

Öğle (engeç saat14:00' a kadar)

Yağsız dana eti/ derisiz tavuk/ balık ( yağsız olarak pişirilmiş) veya Etsiz kurubaklagil yemeği
Bol yeşil salata ( 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilebilir. yağlı soslar, mayonezli soslar hariç)
Ayran/ Yoğurt/ Cacık
Tam buğday unu ekmek veya bulgur pilavı( özellikle kurubaklagil ile beraber protein kalitesini arttırır.)

Ara2 (15:00 - 16:30) Kepekli grisini + peynir + ıhlamur veya süt + meyve

Akşam ( 19:00 gibi) Zeytinyağlı sebze yemeği ( patates, mısır, havuç, bezelye, patates,pirinç içermeyen)
Yoğurt/ Ayran / Cacık
Bol yeşil salata
Tam buğday unu ekmek

Ara3 ( en geç saat 22:00' kadar) Meyve + süt

Meyvelerden; muz, dut, incir, kuru meyveler, taze sıkılmış meyve sular, kavun, karpuz, hurma glisemik indeksi yüksek olduğu için Günde max. 1 porsiyon tüketilmeli.

merhaba kızlar.bizde doktordan geliyoruz.oğluşum iyi çok şükür 920 gr olmuş.
ama şeker yüklemesi yüzünden benimde moralimde bozuldu.doktor 100 lük yükleme istedi.umarım onda normal çıkar.100 lük yaptıran oldumu? sanırım 3 saat filan sürüyormuş ooof ya off...

evet cnm 100lk daha uzun sürüyomuş
yandıkki ne yandık
ben 1 saatte fena acıktım ve başım döndü 100lkte ne yapacam bilmiyorum..
bu arada inş perhizle düşürrüz şekerleri..

Benim ilkinde 50 lik yüksek çıkmıştı o zaman da beyaz pilav çok yiyordum
biraz yediklerime dikkat ettim 100 lük sınırda çıktı başkada birşey vermedi drum
şimdi 50 lik 144 çıktı eşim ilkinde de böyleydi deyince 15 gün perhiz yapsın
sonra açlık ve tokluk bakalım demiş sanırım bana şeker yüklemesi yapılmayacak
sabah aç karnına kan vericem sonra kahvaltı edicem kahvaltıdan sonra tekrar
ölçülecek....

hmm anladım cnm....inş yksek çıkmaz sende rahatlarsın

evet cnm 100lk daha uzun sürüyomuş
yandıkki ne yandık
ben 1 saatte fena acıktım ve başım döndü 100lkte ne yapacam bilmiyorum..
bu arada inş perhizle düşürrüz şekerleri..

inş. canım ya.benim annemde şeker hastası zaten bendedee çıkacak diye korkuyordum.bu arada sana açlık tokluk ayrı ayrımı yapıldı anlayamadım?
ben aç karnına şekerli su içtim 1 saat sonra kan alınıp inceleme yapıldı.

gelişimci ve My_Little_Sun_Shine tavsiyeleriniz için çok sağolun fikir almış oldum daha dikkat edeyim..

ya topicte şekerden bunalan çok kişi varmış.. neyse bebişler iyi olsun da dikkat edelim...

kızlar öğlen kendime sütyen vs. aldım kendimle savaşmıştım almamak için ama bi yere kadar işte.. 95i de gördüm 100 de alır mıyım acaba? daha çok kilo alsam nolurdu acaba bnm halim. herkesin göbeği, bacağı kaşınıyo bnm göğüsler..

Canım maşallah oğluşuna

Umarım bu seferde gerek kalmadan atlatırsın :)))

Birşey değil canım.

aç karna kan aldılar o 105 çıktı
sonra şekerli suyu içirdiler aa bu arada lab.kız içine limon sıkalım dedi ben unutmuştum...2 bardakta içirdiler bana onu içtikten sonra 1 saat sonra tekrar kan aldılar o kadar...
tokluk derken şekerli suyu içtikten sonra yani

merhaba kızlar ben de 1 haftadır hastanede yatıyorum idrar yolu enfeksyonundan mahvoldum kızım nasıl acaba dr ler iyi dedi ama çok korkuyorum yaaaa((((((

cnm çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin...

Ayyy sorma, benim bir suredir ozellikle ayagimin altinda mangal komuru var hep.... Geceleri de cok yanmis vaziyette kalkiyor, ayaklarimi yikayip su icip yatiyorum.:13:

yaa bu ayak yanması bende de var feci şekilde özellikle gündüzleri ... çorap giyemiorum sürekli taşlara soğuk yerlere basma isteği... neyseki bizim evde pek halı yok yerlerde mermer böle şap şap ii gelioo souk soukk :)) ama bundan bi kaç hafta öncesine kadar halim haraptı çünkü bide yerden ısıtma var o zmnda uzanırken ayaklar havada sallıodum hep :)))))))

ama cnm yaa hamilesin sonuçta bi parça ısırsaydın alıp, sonuçta aşerme die bi durum var bebeğin canı isterr... ne biliim canın istiosa o kadar da katı olma dicem ama hastalığının ne kadar ileri olduğunu da bilmiorumm...

ben yaptırdım cnm 100lük ... ona 8-10 saatlik açlıkla gitmek gerekio... önce açken kan alıolar, sonra şekeri içiriolar, 1 saat sonra tekrar kan alıolar, 1 saat sonra tekrar, 1 saat sonra tekrar... tabi bu arada mümkünse efor sarfetmemen gerekio yine, testi gibi oturcan yanii :) yanına kitap dergi fln bişeyler al öle ii oluo... ben de 100lük temiz çıktı inşallah seninde ii çıkar, yaptırmadan bi kaç gün önceden yediklerine dikkat edersen de ii olur...

canım çok teşekkürler ne güzel sen atlatmışsın inş.bizimkilerde temiz çıkar.3 saat baya uzun doğru söylüyorsun yanıma giderken kitap alayım bende.verdiğin bilgiler için çok sağol canım

anladım canım.benden sadece şekerli sudan sonra kan alındı.normali 70-140 aralığında olması lazımmış.benimki 151 çıktı.
100 lükler iyi çıkar inşallah ya...

kızlar biraz dikkat edince eğer genetik bir sıkıntı yoksa düzene giriyor şeker arkadaşımın öyle olmuştu. en kısa zamanda herkesin sıkıntıları bitsin inşallah. ben de 10 gündür bacak ağrısından ölmüştüm bugün biraz rahatladı sütü arttırdım ondan olsa gerek.ama yine de hergün bir yerim ağrıyor. bir de bir sürü ilaç kan hapı, elevit,magnezyum, akıntım için fitil ve antibitotik sabah akşam, balık yapı hapı ve sabahları troit hapı yani resmen robot gibiyim. rabbim bebeklerimizi korusun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…