evet cnm 100lk daha uzun sürüyomuş
yandıkki ne yandık
ben 1 saatte fena acıktım ve başım döndü 100lkte ne yapacam bilmiyorum..
bu arada inş perhizle düşürrüz şekerleri..
Slm kızlar,
Uzun zamandır forumu iyi takip edemedim pazar akşam fıorumda gezinirken kimdi hatırlamıyorum ama bebeğin bir tarafta toplandığından karnının sertleştiğinden bahseden biri vardı. Bende de yaklaşık üç haftadır vardı bu durum ama ben bebek hareketleri sanıyordum ağrım sızım yoktu çünkü..
İnternette biraz araştırma yapınca bebeğin toplanmasının karnın sertleşmesinin rahim kasılması olduğunu okudum. Pek ihtimal vermedim ama 1 saat boyunca saydım 10 kere oldu. Doktoru aradım. Doktor 6 dakika da bir kasılmanız var gelin hemen dedi. Hemen gittik. Önce ultrasona aldı herşey normal dedi. Sonra doğumhaneye nts ye gönderdi. Sağımda solumda doğum sancısı çeken hastalar hemşireler açılma var mı kontrolü yapıyor, yani ortam oldukça kasıcı idi. Nts ye bağlandım, hemşireler gelip bakıp bana bayağı sancınız var sizin diyolar ben ise benim bir yerim ağrımıyor diyorum. neyse hemşire grafiği gösterdi 3 dakikada bir kasılmam onların deyimiyle sancım vardı. hemşire şu çığlık atan kadının 100 senin 80 şiddetinde sancın var dedi. Hemen yatış verdiler serum takıldı, 20 dakika ara ile ilaç içirildi tekrar nts ye bağlandım sancılar durmuştu. bir ilaç verdi doktor üç saatte bir alacaksın dedi. Bu arada son nts den çıkınca fenalaştım hep düşük tansiyonu olan ben ilk defa 15 -9 tansiyonu gördüm. Önce 14-4 çıktı 5 dakika sonra 15-9. Bugün başka bir hastaneye gittik ilaca devam et ama üç saatte bir alma uykunu bölme dedi.Günde 3 alacakmışım ve 30. haftaya kadar kullanmamı istedi.
Kısacası arkadaşlar benzer bir durumu olan varsa aranızda dikkate alın, sayın saatte 4 ten fazla ise doktorunuzu mutlaka arayın. Yani ne sancım vardı ne bişey, sadece forumda okuduğum bir durumdan yaptığım araştırma sonucu hastaneye gittim ve erken doğum teşhisi konuldu. Şükür ki önlem alındı. Dualarınızı da eksik etmeyin. Allah herbirimize bebeklerimizi sağlıklı şekilde vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin.
Telaşlanma, sadece tedbirli olun diye yazdım zaten öyle bişey varsa da ilaç veriyorlar sadece geç kalmamak önemli.
Ben sana tam olarak tarif edeyim. Elini karnına koyduğunda rahminin sağ veya sol tarafı veya bütünü sert bir şekilde eline geliyorsa sen bu sertliği bebek sanki içerden ittiriyormuş derin geriliyormuş gibi hissediyorsan 15-30 saniye sonra yumuşuyorsa rahim kasılmasıymış.
Canım devamını okumadan cvp yazayım dedim hiç endişelenme abimin hnmı aynen böyle oldu ben hiçbirşey hissetmiyorum diyordu o da yattı 2 gün hastanede doğum 5 mayıstı tarihi benimle aynıydı ben 10 gün önce doğum yaptım beyzade ise çıkmadığı için 5 mayısta sezeryanla aldılar yani sonuna kadar gelmedi bu seferde
Kızlar günaydınnnn...
Uzun zamandır yazamadım. Geçmişi de okuyamıycam...:26:
Umarım herkes iyidir.
Ben tansiyon takibine devam ediyorum. Yüksek çıkıyor birazcık. Yarın doktor randevum var, protein testi yapılacak. Aynı zamanda şeker testi de..
Redmaskcım sen neyi sormamızı istiyorsun, anlayamadım?
canım bebeğin içerden ittirdiğini hissediyorum bazen bu erken doğum belirtisimiymiş. Yoksa bebek hareket ettiği için mi geriyomuş karnı yani ne zaman şüphelenmek gerekiyo .. Gerçi herkesin durumu farklıdır ama .. Hani igdenaz yazmış ya ağrım sızım da yoktu diye nerden anlıycaz...
cnm çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin...
yaa bu ayak yanması bende de var feci şekilde özellikle gündüzleri ... çorap giyemiorum sürekli taşlara soğuk yerlere basma isteği... neyseki bizim evde pek halı yok yerlerde mermer böle şap şap ii gelioo souk soukk :)) ama bundan bi kaç hafta öncesine kadar halim haraptı çünkü bide yerden ısıtma var o zmnda uzanırken ayaklar havada sallıodum hep :)))))))
ama cnm yaa hamilesin sonuçta bi parça ısırsaydın alıp, sonuçta aşerme die bi durum var bebeğin canı isterr... ne biliim canın istiosa o kadar da katı olma dicem ama hastalığının ne kadar ileri olduğunu da bilmiorumm...
ben yaptırdım cnm 100lük ... ona 8-10 saatlik açlıkla gitmek gerekio... önce açken kan alıolar, sonra şekeri içiriolar, 1 saat sonra tekrar kan alıolar, 1 saat sonra tekrar, 1 saat sonra tekrar... tabi bu arada mümkünse efor sarfetmemen gerekio yine, testi gibi oturcan yanii :) yanına kitap dergi fln bişeyler al öle ii oluo... ben de 100lük temiz çıktı inşallah seninde ii çıkar, yaptırmadan bi kaç gün önceden yediklerine dikkat edersen de ii olur...
kızlar biraz dikkat edince eğer genetik bir sıkıntı yoksa düzene giriyor şeker arkadaşımın öyle olmuştu. en kısa zamanda herkesin sıkıntıları bitsin inşallah. ben de 10 gündür bacak ağrısından ölmüştüm bugün biraz rahatladı sütü arttırdım ondan olsa gerek.ama yine de hergün bir yerim ağrıyor. bir de bir sürü ilaç kan hapı, elevit,magnezyum, akıntım için fitil ve antibitotik sabah akşam, balık yapı hapı ve sabahları troit hapı yani resmen robot gibiyim. rabbim bebeklerimizi korusun inşallah
Kızlar selam venüs43 şu anda hastanede ne yazık ki erken doğum tehlikesi var doktorlar durdurmaya çalışıyolarmış hepinizin dualarına ihtiyacı var
Kızlar selam venüs43 şu anda hastanede ne yazık ki erken doğum tehlikesi var doktorlar durdurmaya çalışıyolarmış hepinizin dualarına ihtiyacı var
ay canım ya üzüldüm...inşallah durdururlar...Allah yardımcısı olsun....senin nerden haberin oldu canım?
Msn de konuştuk canım
Dualarım onunla Allah yardımcısı olsun ama 7. aya girerken bir kere gelmeye çalışıyorlar ama ilaçlarla durdurabiliyorlar. İnşallah açılma yoksa durur. Bizlerde artık hareketlerimize çok dikkat etmeliyiz.
canım belirtileri nelermiş acaba yani benimde bu günlerde ağrılarım biraz değişti korkuyorum..
Allah yardımcısı olsun.Kendisini de bebeğini de korusun. Aynı sıkıntıyı 2 gün önce yaşamış biri olarak dualarım onunla. Allah hepimize sağlıklı ve vakitlice bebeklerimizi kucağımıza almayınasip etsin. İnanıyorum ki bir sorun olmayacak çünkü eğer rahim ağzında açılma yoksa durduruluyor hatta rahim ağzında biraz açıklık olsa bile durdurulabiliyormuş. Ben de günde 8 tane ilaç içiyorum doktor bir de magnezyum verdi şimdi onu içiyorum ilaçlara rağmen gün içinde kasılmalarım oluyor ama daha az tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?