2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben de kabızlık sonunda olmuştu doktorum da genel cerrahiye yollamıştı krem verdi doktorum 2 gün kullandım sonra bıraktım duphalac şurup bana da verdi zaten sonra kabız olmadım şurubu da bir kere içtim sonra rahatladım zaten hamilelikte çok karşılaşılan bir durummuş ben de çok panik yapmıştım ama genelde hamilelikten sonra da geçiyormuş için rahat olsun. ama çok zorlama ilerletme ve kabız olmamaya çalış.bir de doktorum sıcak iyi gelir derler ama yanlış buz koy demişti cidden iyi gelmişti.

Kızlar göğüslerimden süt geliyo, özellikle sağ göğsümden önce panikledim ama araştırdım normalmiş ama çok tuhaf hissettim kendimi...var mı aynı durumda olan.

canım bende sütyenimde leke görüyorum yani ara ara geliyor ve çoktandır. ama sakın sıkma bu çok önemli. ayrıca normal sakın stres yapma

kızlar günaydın bugün yine erkenden uyandım ben sabahları pek uyuyamam zaten. ben genelde kas ağrısı bacak ağrısı falan yaşıyorum hatta 2 gündür kol ağrısı da eklenmişti bugün rahat uyudum ve uyandım hamd olsun ki. güzel bir pazar güzel bir hafta olsun hepimiz için inşallah. hatta hamilelik boyunca sorun yaşamayalım inşallah. bugün 27. haftaya başladık çok mutluluk verici.oo 30. haftaya gelenler var aramızda maaşallah onlara da.yakında izne ayrılacaklar. neyse okulların kapanmasına çok kalmadı belki bir hafta da erken kapanır da mutlu oluruz..

gunaydin herkese,pussetler konusulmus gecmis sayfalarda bende bildiklerimi soyleyim ben fransada yasiyorum maxi cosi bebe confortun yan markasi;magazadaki satici soylemisti ve burda bebe confort,maxi cosi ve chicodan cok pahali; ayrica chico ne kadar pahali turkiyede inanamadim

günaydın kızlar....kahvaltı öncesi bakalım dedik kızımın size tekmeli selamıyla
zeynepela cnm sen gerçekten çok erkencisin maşallah valla
bende hep erken kalkmak istemişimdir ama bi türlü uykuya yenik düşmemden başaramamışımdır....

güzel cici anne adayları herkese merhaba. biz geldik. eşim geldiğinden beri sizle çok görüşemiyom ve çokda özlüyorum. hepde aklım sizde, neler yaptınız, herşey yolunda mı diye... umarım şu küçük sıpalar sizde zorluk çıkartmıyorlar... bizde eşimle bu hafta bol bol kızımız için olan ihtiyaçlara baktık, bazılarını aldık, bazılarını sonraya bıraktık çünkü hepsini bir kereyle alıp geçmek istiyoruz. hem böylece hediye çeklerimizide almış oluruz diye. aslında dün arabayıda alacaktık ama istediğimiz renk ellrinde yokmuş, ondan biraz beklemek zorundayız fakat banyo ve bakım olayını tamamıyla hallettik. buğün hastane çıkışıyla, lohusa pijamasını halledecez. bide kapı süsü falanda bitirelim dedik. yarında mobilyayı halledelim dedik. yani eşim işe çıkana kadar hepsi bitmiş olacak gibi. ondan sonra sadece hastane, şekerler ve doğum fotoğrafçısı kalacak. bunun için biraz gezip araştırmamız gerekecek.
sagol, canım. zaten ben onun yüzüne direk söylemiyom, hevesi kırılmasın diye. sadece o görmüyorken onun yapamadıklarını gizlice kendim yapıyorum. ama o da çok üstüme düşüyor. yok şöyle otur, yok bunu istermisin, yok bunu yapayım mı. yazık ama uğraşıyor. bide nasıl hevesli görünüyor çocuk eşyalarına bakarken. garibanım tadını ancak alıyor. bu arada kayınvalidem gitti ancak haftaya perşembe biz bu sefer onların yanına gitcekmişiz. yani kaçış yok:) fakat sadece bir gün kalıp sonra muğlaya geçecez, birazda gezelim dedik:):)

canım, inş. bir sorun çıkmaz ve bebeğini vaktinde kucağna alırsın. olmazsa sen onu ağustostan önce doğmasın diye uyar:):) belki annesini dinler. sen ve bebeğin yeterki iyi olun
canım, tüm aldıklarınızı kuzunuz güle güle kullanır inş. araba rengindense bence morla yeşil güzel. turuncuyu pekde beğenmedim. bide şunu unutmamak lazım bu arabayı belki ikinci çocuktada kullanırsınız o zamanda unisex bir renk olsa daha mantıklı olur. gerçi ben renk ayırımı yapan birisi degilim ama millet dikkat ediyor
canım, bebek mobilyanız hayırlı olsun. artık ilerde bebeğin odasında emeklerken sende o sallanan koltukta oturup onu izlersin:)
açıkça söylemek gerekirse eşine bendeçok kızdım. bu dönemde bize destek vermek yerine onun yaptığına bak. valla, ben çok sinirlenirdim. yemeğide yemiyorsa yemesin. kendi kendini cazalandırmış oluyor. sonuçta çoğunluk sende:):) sen canını çok sıkmamaya çalış, beyfendi hatasını anlasın paşalar gibi gelip gönlünü almaya çalışsın. sonuçta naz hakkı şimdi hep bizde:)

bu arada, venus 43'u çok merak ediyorum. ondan haber alan var mı, nasıl oldu, erken doğum tehlikesini atlattı mı?

selam teyzoşlarıııııııııııı....
kahvaltımızı yaptık..karnımız tok...ben bu 19mayıs tatiline fena kaptırdım yalnız...yarın da boş günüm...5 gün tatil sonrası okula tekrar nasıl devam edicem ya of....sanki yaz tatiline girmiş gibi free hissediyorum kendimi....
pazar keyfindeyiz ama son yazılı zamanı da geldi...sınav sorularını da bir çırpıda hazırlayıp aradan çıkartmak istiyorum...ay daha çamaşırı var,ütüsü vaaaaaaaaaaar...ühühühhühü
hava da ne küsellllllllllllllllllllll...aman yawwwwwwwwwww....
neyse biz kaçalım şimdi...haa bu arada ciciler bölümüne mobilyamızı ekleyeceğim ama çektiğim fotolar erkek versiyonu bizim textil ürünlerimiz farklı renkte ve modelde...mobilyamızı görün diye ekleyeceğim az sonra...herkese ii pazarlar...öptükkkkkkkkk

kızlar bişey sorucam sizin haftalarınız da olan birisinin bebeği kaç gram oluyor yani ortalama ağustos başı gibi doğumu olacak şu an kaç gram olur bebeği,yarım kilo dedi bana çok az geldi de size sorayım dedim?

Tunaydin Arkadaslar

Yanlis hatirlamiyorsam 22. gebelik haftasinda filan yarim kilo civari olur. Agustos basi dogum yapacaksa simdi en az 28 haftalik filan olmasi lazim ki o da yaklasik 1 kilo yada daha fazla olmasi lazim. Sanirim bir yanlis anlama olsa gerek.:26:

herkese iyi pazarlar.bebişimle yalnız bir gün.üç gündür eşimin ailesi bizdeydi izmirden geldiler.bugün dönüyorlar eşim de onları bırakmaya gitti.ancak akşama dönecek.benim hamileliğimin başında dişim kırılmıştı suana kadar sorun yoktu.bugün diş ağrısı ile uyandık.diş etim de kızarmış.diş tedavisi olmam mümkün değilmiş.zararsız ve etkili çözüm üretebilecek anne adayları yardım istiyorummm.fırçalayıp ağız gargarası ile çalkalama dışında bişey bulmam lazım.4 ay bu ağrıyla ne yaparım ki iltihap vs bebeğe de zarar gelmesinden endişeliyim...

canım benim 7 ağustos normal doğum tarihi cuma günü 1405 di..60 gr fazlalaığı var dedi..yani ortalama 1250_1350 olması gerek...

geçmiş olsun öncelikle,yapacağınız şey mutlaka bır hekıme gıtmek(öncesinde gidip gitmediğinizi mesajınızdan anlayamadığım için böyle söylüyorum).Kırıığın yeri ve derinliği önemli çünkü,ilk başta kırık geçici dolguyla kapatılsaydı belki daha az sıkıntı yaşardınız.Ancak ağrının başlaması pulpanın(sinir doku) enfeksiyonuna işaret,B grubunda kullanabileceğiniz bir ilacı diş hekiminiz ve jinekoloğunuz konsülte olarak yazabilir.Ben de henüz 12 haftalık hamıleyken kullanmak durumunda kalmıştım solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle doktorum hastalığımın daha çok zarar vereceğini söylemişti(lütfen alkollü,karanfilli pamuk ya da aspirin vb seyler koymayın yumuşak dokuyu tahriş edersiniz daha çok sorun yaşanır)

meraba fıstıklar.. venüsten haber almak için girdim ama bişey yok.. umarııımmm çok iyidir, bebişi de annesinin göbişinde keyif yapıyodur..

alışveriş yapan arkadaşar güle güle kullanın..
gezip tozan arkadaşlar çokk yormayın kendinizi..

ben dinlenme modumdayım ankarada havalar bi iyi bi kötü uyum sağlayamadım.. bnm minik de tekmelerini esirgemiyo sağolsun keyfim yerinde..

çook opuldunuz ...

Son düzenleme:
slm teyzolar...
biz kahvaltı sonrası eşimle çıktık masko yollarına düştük veeee
mobilyamızı sipariş verdik...
alttan yavru yataklı istedim ablam eşya saklamak için çok ideal dedi satıcıdan onuda yapmasını istedim ve ek fiyat istemedi..
bebişimin burada paylaştığım fotodaki modeli sipariş verdik
modelin takımı saat ve isim yazılı küçük çerçeve çok hoş olucak inş...
büyüyen yatak 3 kapılı dolap..
ve son anda kocişin fikir değiştirmesiyle oyuncak dolabı
(aslında isim kesinleşmemişti ama adam isterseniz daha sonrada yazdırırız diyince bizden hemen yok yok yazılsın oda dedik ve simde kesinleşmiş oldu)
bu arada uyku seti saten takımı beğenmiştim ve onu kesin alacaktım ve ayrıca coton bi model daha alacaktım ya
satıcı adam bak bunu şu özelliği var dedi dış yüzü saten iç yüzü pamuklu bebekler için ideal diyince hemen o modeli seçtim...
sadece kuzuma nevresim takımı alıcam yani..
ama ilerleyen zamanlarde baktım kullanışsız hemen bi uyku seti alıveririm.
sabahta peteği sökülmüştü usta geldi onu taktı heryer toz duman oldu odada şimdi odayı tekrar bi sil süpür işine girişicem...hepiniz öpüldünüz fıstıklar...

merhaba arkkadaşlar . inşallah herkesin keyfi yerindedir. biz kızımla gayet iyiyiz çok şükür..duphalac kullanan veya kullanacak arkadaşlar ben uzun süreli kullandım onu.hamilelikten önce tabi. uzun süre kullanınca bagırsak tembelliği yapıyor.bi gün kullanmadımmı tuvalete gidemiyordum zaten sonrasında ameliyat gecirdim. ilaç yerine tavsiyemn kuru kayısı ,erik gibi ishal yapan seyler tüketin bagırsagınızı öle normale çevirin.suan ben öyle yapıyorum günde 4-5 kayısı yetiyor.tabi bence.

ben sadece bir iki defa kullandım zaten mecbur kalınca kullanmak gerekiyor sürekli değil

kızlarr bebek odasını sipariş verdik dedim ya satıcı adam bana cibinlik alma dedi kullanışsız toz tutuyo çabuk kirleniyo falan dedi vazgeçirtti ama bencede çok hoş
siz ne düşünüyosunuz bu konuda?

çok teşekkür ederim.benim dişimin nerdeyse tamamı yok oldu.dışta gözüken çok ufak bir parçası var.gülünce boşluk duruyor diye tarif edebilirim.hamileliğimin başında gittim sorun yoktu yapılması doğum sonrasına ertelenebilir denildi.kökleri duruyor ama sağlamlığına bakamıyoruz dedi röntgen alamadığı için.ben düşük tehlikesi olan bir gebeyim başından beri.dişlerim bakmama rağmen sağlıklı değiller maalesef.sensodyn f ve listerine gargara verdi doktor korumayı desteklemek amaçlı.suan ağrım hafifledi.benim bulunduğum yerde diş hekimi(muayenehane) yok.diş hastanesi var ufak devlete ait.ancak geçen hafta sordurdum en erken 2 ay sonrasına randevu alabilrsiniz dedi.yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim

kızlarr bebek odasını sipariş verdik dedim ya satıcı adam bana cibinlik alma dedi kullanışsız toz tutuyo çabuk kirleniyo falan dedi vazgeçirtti ama bencede çok hoş
siz ne düşünüyosunuz bu konuda?

ben ikeanın himmel cibinliğini almayı düşünüyorum.makinada istediğin zaman yıkanabiliyor 30 derecede.toz tuttuğunu söyllüyorlar ama bence sık yıkandığında problem oluşturmaz.ben nevresim perde vs çok sık değiştirip yıkarım evde de.cibinlik ilk defa kullanacağız eğer memnun kalmazsam kaldırırm dedim fiyatı 19 tl idi.hem çok masraf yapmam hem de denemiş olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…