canım ben de kabızlık sonunda olmuştu doktorum da genel cerrahiye yollamıştı krem verdi doktorum 2 gün kullandım sonra bıraktım duphalac şurup bana da verdi zaten sonra kabız olmadım şurubu da bir kere içtim sonra rahatladım zaten hamilelikte çok karşılaşılan bir durummuş ben de çok panik yapmıştım ama genelde hamilelikten sonra da geçiyormuş için rahat olsun. ama çok zorlama ilerletme ve kabız olmamaya çalış.bir de doktorum sıcak iyi gelir derler ama yanlış buz koy demişti cidden iyi gelmişti.Bu arada bende de hemoroid basladi, bu kadar kabizligin sonunda dayanamadim sanirim. Umarim gebelik sonrasi kendiliginden gecer. Hippy sende mi olmustu sanirim fitil vermisti doktorun degil mi?
Ayaklarinda sislik yasayan arkadaslar ayni zamanda agri da hissediyor musunuz? Benim sol ayak bilegim sis sanki incitmisim gibi agriyor ama incitmedim.
Herkese iyi haftasonlari dilerim.
Kızlar göğüslerimden süt geliyo, özellikle sağ göğsümden önce panikledim ama araştırdım normalmiş ama çok tuhaf hissettim kendimi...var mı aynı durumda olan.
sagol, canım. zaten ben onun yüzüne direk söylemiyom, hevesi kırılmasın diye. sadece o görmüyorken onun yapamadıklarını gizlice kendim yapıyorum. ama o da çok üstüme düşüyor. yok şöyle otur, yok bunu istermisin, yok bunu yapayım mı. yazık ama uğraşıyor. bide nasıl hevesli görünüyor çocuk eşyalarına bakarken. garibanım tadını ancak alıyor. bu arada kayınvalidem gitti ancak haftaya perşembe biz bu sefer onların yanına gitcekmişiz. yani kaçış yok:) fakat sadece bir gün kalıp sonra muğlaya geçecez, birazda gezelim dedik:):)Gozunaydin, esin gelmis! Aferin ona bak, yardim ediyormus, lutfen begenmemezlik yapma. Sonra sen o gormeden arkadan toparlarsin, adamcaginiz sevkini kirma derim. Kayinvalide ne zaman gidiyor bir ipucu var mi? Aman dikkat edin, cok fazla hiddetlenmeyin bebisinizi dusunun.
canım, inş. bir sorun çıkmaz ve bebeğini vaktinde kucağna alırsın. olmazsa sen onu ağustostan önce doğmasın diye uyar:):) belki annesini dinler. sen ve bebeğin yeterki iyi olunKızlar ben yine hastaneden geldim gece üç buçukta geldik. Malum ilaç kullanıyorum 3 saatte bir kasılmalarım artınca hastane aradık gece açık olan bu sefer Florance Nightingale hastanesine gittik. Açılma var mı diye bakıldı yokmuş çok şükür NTS de yine sancım çıktı 100 e varan bile vardı, Serum takıldı, tekrar NTS ye girdim azaldı. Doktor kasılmalarını takip et dedi. Benim ilaçlara rağmen her gün kasılmam oluyo, paranoyak olucam artık. Bu arada erken doğum riskine karşı bebeğin akciğerleri gelişsin diye iğne yaptılar iki doz yarın da iki doz yapılacakmış, yani yine zor bir gece geçirdim. Ama bundan sonra çok da kendimi dinlemicem her gün oluyo benim kasılmalarım, her seferinde nts, serum, müşahade olmaz heralde. Ben tedbirimi aldım ilaçlarımı içiyorum Allah büyük, kendimi ve bebeğimi Allah'a emanet ediyorum. Bu arada ben çok su içmiyordum, artık içicem, siz de için kasılmaları azaltıyormuş.
canım, tüm aldıklarınızı kuzunuz güle güle kullanır inş. araba rengindense bence morla yeşil güzel. turuncuyu pekde beğenmedim. bide şunu unutmamak lazım bu arabayı belki ikinci çocuktada kullanırsınız o zamanda unisex bir renk olsa daha mantıklı olur. gerçi ben renk ayırımı yapan birisi degilim ama millet dikkat ediyorselam kizlar
dün o kadar yorucu bi gündü ki benim icin esimle bi kac bebek magazasina gittik bebegimizin geri kalan eksiklerini almak icin haftaya cuma hepsinin siparisi verilicek ve hayirlisiyla gelicek ondan sonra da pek bi eksigimiz kalmamis gibi gözüküyor ama ben daha bebegimin esylari icin yer bile ayarlayamadimmm bu 1 haftada nasil basa cikicam bilmiyorum
kasilmalar bende de cok oluyo arkadaslar ama yanilmiyosam eger saatte 4 kezden fazla olmuyo galiba zaten 25inde ebede randevum var beni su nts mi ne deniyo ona baglicakti varsa anlasilir herhalde fazla dinlememeye calisiyorum kendimi bebegimde su son günlerde acayip hareketli hic yerinde durmuyo ve artik o kadar sert vuruyo ki canimi acitiyooo
dün cok ayakta kaldim bi ara öyle vurdu öyle ittirdi ki karnimi oldugum yerden kipirdayamadim esimi acayip telas basti dogurucam sandi :)
haa bi de bu sabah öyle bi krampla uyandim ki bacagimi oynatamadim bi süre hic böyle olmamisti acaba ictigim ilacin icindeki magnezyum mu az geliyo bana zaten 180 mg magnezyum var icinde
bende haberler bu kadar haa bi de size sormak istiyorum biz bebek arabasi siparisini bi türlü veremedik renk kararsizligindan ben pembe ve mor arasindayim esim turuncuyu istiyo siz ne derseniz renklerini koyuyorum simdi
Eki Görüntüle 197509
iste bunlar da bahsettigim renkler
canım, bebek mobilyanız hayırlı olsun. artık ilerde bebeğin odasında emeklerken sende o sallanan koltukta oturup onu izlersin:)selam kızlar...topic baya sessiz kalmış...tatil ve güzel hava,bebişlerin ihtiyacı derken hepimiz dışarlardaydık ...biz de yeni geldik sayılır eve...süper bi gündü..sonunda modokodan beğendiğimiz bebiş odasını sipariş verdik...bize göre kadar uygun fiyat verdiler ki...sadece büyüyen yatak ve dolap alacaktık...şimdi kuzumuzun oyuncak sandığından...ilerde çalışma masası yapacak minik dolabına...rafına kadar herbişi oldu...hatta gaza gelip bana sallanan emzirme koltuklarından ve pufundan bile aldıkkkkkkkkk...Allahım kuzumun sağlıkla doğmasını,güzel günlerde kullanmasını nasip etsin inşallah...1 aya anca gelicek sipariş...biz de o arada odayı boyayıp hazırlama işlemlerine geçeceğiz kısmetse
bi ara fotosunu eklerim cicilerin
kesinlike pembe veya morrrrrrrrrr :)
canım ben akıntı için fitil kullandım ama kabızlık sorunum vardı başlarda doğru hatırlıyorsun...bana duphalac diye bir likit verdi...sıkıntım oldukça içtim ..şu an çok şükür iyiyim...bende hamilelik öncesi hemoroid değil ama fisür vardı(çatlak)...şu aralar sorunumuz yok...umarım sen de en kısa zamanda atlatırsın....
herkese mutlu haftasonlarııııııııııııııııııııı
açıkça söylemek gerekirse eşine bendeçok kızdım. bu dönemde bize destek vermek yerine onun yaptığına bak. valla, ben çok sinirlenirdim. yemeğide yemiyorsa yemesin. kendi kendini cazalandırmış oluyor. sonuçta çoğunluk sende:):) sen canını çok sıkmamaya çalış, beyfendi hatasını anlasın paşalar gibi gelip gönlünü almaya çalışsın. sonuçta naz hakkı şimdi hep bizde:)sagol canim benimde ictigim bi ilac var icinde magnezyum kalsiyum demir folik asit ve vitaminler var ama hepsinden azar azar herhalde ve artik yetmiyo gibi bana bacagimi yukari kaldirmaya calistim ama kipirdatamadim bile o kadar kötüydü umarim bi daha öyle olmaz. bebek arabasi rengi icin de bende ikisi arasinda kararsizim
:) bende ikisi arasinda kararsiz kaldim yaa
kizlar bu arada esime öyle cok kizdim ki beni sinir etti resmen. kisaca özet geciyim yarin bi arkadasin oglunun dogum günü var esim de bi giyim magazasinda calisiyo bayan erkek cocuk esyalari var gerci esim satista degil anlamaz bu islerden ama ondan rica ettim ögle tatilinde arkadasin oglu icin sort ve t-shirt almasini bedenini de söyledim cünkü benim bi yere cikicak halim yoktu dün o kadar yorulmustum ki bacaklarim sizliyo ayaklarimin sisi hala inmedi ve yorgunluktan kasilmalarim oldu cok her neyse bana ne dese begenirsiniz vaktim yok alamam sen cik bak biseyler bende kizdim tamam bakarim dedim gittim aldim ve bi o kadar da yoruldum az önce geldi ve bi karis surat bi de bana diyo ki dua et yanimda insanlar vardi bagiramadim telefonda ayyyy ben bu adami bogmazsam iyidir kizlar ya ne kadar anlayissiz biri bu böyle bi de benimle konusmuyo simdi yemekte yemedi inadindan sinir oldummmmmmm
canım ben de kabızlık sonunda olmuştu doktorum da genel cerrahiye yollamıştı krem verdi doktorum 2 gün kullandım sonra bıraktım duphalac şurup bana da verdi zaten sonra kabız olmadım şurubu da bir kere içtim sonra rahatladım zaten hamilelikte çok karşılaşılan bir durummuş ben de çok panik yapmıştım ama genelde hamilelikten sonra da geçiyormuş için rahat olsun. ama çok zorlama ilerletme ve kabız olmamaya çalış.bir de doktorum sıcak iyi gelir derler ama yanlış buz koy demişti cidden iyi gelmişti.
Ne yaparsam yapayim yine kabizim! Bu Duphalac yararli bir seye benziyor, Hippy'de kullanmis ben de alayim bari, bilgi icin sagolasin.
Dediğim gibi bende kasılmalar hep ağrısız oldu.Karnımda gözle görülür bir şişlik top gibi oluyordu, elimi koyunca 15 saniyede geçiyordu bildiğim kadarı ile 15-30 saniye oluyo yani 5 dakika olmaz diye biliyorum. Muhtemelen seninki kasılma değildir.Ama yine doktoruna danış tabii
Benimkisi sanirim baska bir sey! Sen nasilsin, nasil oldun?
selam kızlar...
canım ben akıntı için fitil kullandım ama kabızlık sorunum vardı başlarda doğru hatırlıyorsun...bana duphalac diye bir likit verdi...sıkıntım oldukça içtim ..şu an çok şükür iyiyim...bende hamilelik öncesi hemoroid değil ama fisür vardı(çatlak)...şu aralar sorunumuz yok...umarım sen de en kısa zamanda atlatırsın....
herkese mutlu haftasonlarııııııııııııııııııııı
Tamam canim, ben de Duphalac alacagim, sagolasin.
Kızlar göğüslerimden süt geliyo, özellikle sağ göğsümden önce panikledim ama araştırdım normalmiş ama çok tuhaf hissettim kendimi...var mı aynı durumda olan.
Evet, bazilarinda erken geliyormus. Insallah dogum sonrasi da bol sutlu olursun, bebisini bol bol beslersin.
Herkese Iyi Pazarlar...
kızlar bişey sorucam sizin haftalarınız da olan birisinin bebeği kaç gram oluyor yani ortalama ağustos başı gibi doğumu olacak şu an kaç gram olur bebeği,yarım kilo dedi bana çok az geldi de size sorayım dedim?
kızlar bişey sorucam sizin haftalarınız da olan birisinin bebeği kaç gram oluyor yani ortalama ağustos başı gibi doğumu olacak şu an kaç gram olur bebeği,yarım kilo dedi bana çok az geldi de size sorayım dedim?
herkese iyi pazarlar.bebişimle yalnız bir gün.üç gündür eşimin ailesi bizdeydi izmirden geldiler.bugün dönüyorlar eşim de onları bırakmaya gitti.ancak akşama dönecek.benim hamileliğimin başında dişim kırılmıştı suana kadar sorun yoktu.bugün diş ağrısı ile uyandık.diş etim de kızarmış.diş tedavisi olmam mümkün değilmiş.zararsız ve etkili çözüm üretebilecek anne adayları yardım istiyorummm.fırçalayıp ağız gargarası ile çalkalama dışında bişey bulmam lazım.4 ay bu ağrıyla ne yaparım ki iltihap vs bebeğe de zarar gelmesinden endişeliyim...
merhaba arkkadaşlar . inşallah herkesin keyfi yerindedir. biz kızımla gayet iyiyiz çok şükür..duphalac kullanan veya kullanacak arkadaşlar ben uzun süreli kullandım onu.hamilelikten önce tabi. uzun süre kullanınca bagırsak tembelliği yapıyor.bi gün kullanmadımmı tuvalete gidemiyordum zaten sonrasında ameliyat gecirdim. ilaç yerine tavsiyemn kuru kayısı ,erik gibi ishal yapan seyler tüketin bagırsagınızı öle normale çevirin.suan ben öyle yapıyorum günde 4-5 kayısı yetiyor.tabi bence.
geçmiş olsun öncelikle,yapacağınız şey mutlaka bır hekıme gıtmek(öncesinde gidip gitmediğinizi mesajınızdan anlayamadığım için böyle söylüyorum).Kırıığın yeri ve derinliği önemli çünkü,ilk başta kırık geçici dolguyla kapatılsaydı belki daha az sıkıntı yaşardınız.Ancak ağrının başlaması pulpanın(sinir doku) enfeksiyonuna işaret,B grubunda kullanabileceğiniz bir ilacı diş hekiminiz ve jinekoloğunuz konsülte olarak yazabilir.Ben de henüz 12 haftalık hamıleyken kullanmak durumunda kalmıştım solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle doktorum hastalığımın daha çok zarar vereceğini söylemişti(lütfen alkollü,karanfilli pamuk ya da aspirin vb seyler koymayın yumuşak dokuyu tahriş edersiniz daha çok sorun yaşanır)
kızlarr bebek odasını sipariş verdik dedim ya satıcı adam bana cibinlik alma dedi kullanışsız toz tutuyo çabuk kirleniyo falan dedi vazgeçirtti ama bencede çok hoş
siz ne düşünüyosunuz bu konuda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?