2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Discinizde ozel yelek giyerek rontgen cektirebilirsiniz. Bir de dis etine surulen cesitli markalarda olan dis macununa benzeyen urunu de kullanabilrsiniz ama bunlar bende de gecici oldu maalesef. Ikinci ve ucuncu trimesterde dis problemlerinin yapilabilecegini soyluyorlar. Benim de dolgularimdan birinin bir parcasi kirlmisti, rontgensiz disci goremedi ve o ozel yelekten giydirilip rontgen cekildi. Dolgunun sokulup yerine yenisinin yapilmasi gerekiyor fakat ben de cesaret edemedigim icin zaman zaman muzdarip oluyorum. Hala kararsizim, bizim de tup bebek ve kacinci denemeden sonra bu asamadayiz o yuzden cesaret edemiyorum, bebegime bir zarar gelsin istemiyorum. Cok gecmis olsun.

Ben sabahlari her gun ac karna gune direk kuru erik kompostosu yada kayisi kompostosu ile basliyorum guya beslenmeme de dikkat ediyorum ama surekli kabizim, sonunda hemoroid oldum.

kızlarr bebek odasını sipariş verdik dedim ya satıcı adam bana cibinlik alma dedi kullanışsız toz tutuyo çabuk kirleniyo falan dedi vazgeçirtti ama bencede çok hoş
siz ne düşünüyosunuz bu konuda?

Cibinlik cok seker duruyor aslinda ama toz kismini surekli yikarim diyorsaniz olur, neden olmasin.

bende cibninliği ıkeadan alcam....ama nasıl takıcam bilmiytorum..bende sen gibi sık sık yıkarım...zaten daha çok sıcak havalarda sinekli zamanda gerekir..biraz büyüyünce tehlikeli diyolar..ozaman kaldırırrız...

kızlar, primadan gelen 26 hafatalık bülteni ekliyorum:

Bebeğiniz Bebeginizin gelismesi ile ilgili neler oldugunu kontrol edin.
Deneme nefesleri. Bu hafta bebeginizin burun delikleri açilmaya basliyor ve bu ona kaslarini ve cigerlerini kullanarak nefes alma olanagi veriyor. Fakat tabi ki nefes alinacak hava mevcut degildir ve bu nedenle amniyotik siviyi içine çeker ve disari birakir. Dogdugu zaman artik bu konuda çok iyi olacaktir.
Ne emici ama! Bebeginiz ayrica bazi beslenme kaslarini da gelistirip çalistirmaktadir-Dudaklari ve agzi. Bebeginizin emme refleksi o kadar güçlüdür ki eger yüzünün önünden eli yüzerek geçse bas parmagi ve parmaklarini emer. Ultrason genellikle bebekleri rahimde bas parmaklarini emerken gösterir. Ve hatta bazi bebekler dogduklarinda parmaklari, bas parmaklari, dudaklari ve ellerinde emmeden dolayi kabarciklar ile dogarlar. Emme, dogdugu zaman bebeginizin sahip olacagi 70 refleks içinden bir tanesidir.
Kavrama. "Bir seyi kavramak-mesela kendi göbek kordonum gibi-bu benim en son oyunum." Kavrama bu reflekslerden bir tanesidir. eger parmaginizi yeni dogmus bir bebege dogru tutarsaniz sizi kavramasindaki kuvvete sasarsiniz. Su anda bebeginiz öldürücü tutusunu denemektedir. En sevdigi çekme oyuncagi ise göbek bagidir, bunu çekip çekistirmeyi çok sever. Merak etmeyin kordon bu zorluklarla basa çikacak sekilde yapilmistir.
Ölçümler. Bebeginiz yaklasik 2,5 cm boydadir ve 500 gram civarinda agirliga sahiptir.

Yüz Zamani
Bu safhada daha fazla yüz özellikleri belirgindir buna dudaklar göz kapaklari ve ortaya çikmis burun ve çene dahildir. Dis kulak daha gelismistir ve kafada daha yükseklerde pozisyon almaktadir.

Hamileliğiniz Atıştırma ihtiyacı. Hatırlayın, bebeğiniz de sizin tabağınızdan yemek yiyor, bu nedenle dikkat etmeniz gereken şey ne yediğiniz ve ne sıklıkta yediğinizdir. Ayrıca kendinizin iyiliği için de doğru yemekler yemelisiniz; düşük kan şekeri oranı başınızın dönmesine, yorgun ve titrek hissetmenize neden olur. Küçük ve sık sık yenen yemekler kan şekeri oranınızın sabit kalmasına yardımcı olur. Dışarıda ve dolaşırken yanınızda yoğurt veya meyve gibi küçük ve taşınabilir gıda maddeleri bulundurun, böylece yanınızda atıştıracak hiç bir şey olmadan bir yerde takılıp kalmazsınız.
Bazıları sıcak sever. Bir çok kadın hamile olduklarında baharatlı gıdalardan uzak durmalarının gerekip gerekmediğini merak ederler. Bu soruya verilecek basit bir cevap yoktur. Eğer baharatlı gıda seviyor ve yiyorsanız, tabi ki yemeye devam edebilirsiniz. Bununla birlikte alışmadığınız bir yemeği denemek midenizi bozabilir, bu hamile olsanız da olmasanız da geçerlidir. Bu nedenle maceraperest bir yemek stili benimseyecekseniz dikkatli olun. Farklı yemekleri denediğinizde bebeğinizin de aynı şeyi yaptığını unutmayınız.
Uzmanlardan. "Eğer risk oranı yüksek bir hamileliğiniz yoksa, muhtemelen doğum tarihinize kadar çalışabilirsiniz" diyor Prima Enstitüsü uzmanı Margaret Comerford Freda. Yine de her gün rahat olabilmek için almanız gereken önlemler mevcuttur, mesela dolaşıma yardımcı olmak ve şişmeyi en aza indirgemek için ayaklarınızı yukarıya kaldırmak gibi. Daha detaylı bilgiyi işte rahatlık için ipuçları ile ilgili olarak almak üzere bakınız Dr. Freda.

her hafta bu bülteni almak istiyorsanız burdan kayıt olabilirsiniz Bebek Bak1m1 Hakk1nda Bilgi & Size ve Bebeinize Prima'dan Öneriler

Son düzenleme:
bide şu var:

Hamileliğinizin 27.Haftasındasınız

[FONT=Tahoma, arial, verdana, helvetica, sans-serif]1.gün Doğum yapmayı planladığınız hastaneyi eşinizle birlikte ziyaret edin.

2.gün Hamilelik döneminde unutkanlık yaşamanızı normal karşılayın. Bu durumu birçok hamile yaşıyor.

3.gün Bebeğinizin gelişimi sürüyor. Kilosu ve boyu artıyor.

4.gün Siz ve eşiniz ilk kez anne - baba oluyorsanız hamile eğitim merkezlerindeki bebeğin altını bezleme derslerine katılın.

5.gün 7. ayınız doluyor. Bu dönemde ruhsal ve fiziksel olarak hissedeceklerinizi öğrenmek için bizi okumaya devam edin.

6.gün Rutin kontrol zamanınız geldi. Doktorunuzun dediklerini not alın.

7.gün Bacak krampları bu dönemde sık olarak görülüyor. Masaj yaparak ağrınızı hafifletmeye çalışın.
[/FONT]

kizlar bugun karnimi desteklemesi icin hamilelere ozel bir kemer aldim, takinca cok rahat geldi ama forumda hic lafi gecmemeisti boyle bir kemer almayi dudunen var mi ? ben karnimi destekleyecegi icin catlaklara bile iyi gelir dite dusindum ama velki de zarari vardir, bilgisi olan var mi kizlar? kullanayim mi?

kabizlik icin meyve iyi geliyor bence, my little sun shine sabah ac karinla ilik su ile birlikte kayisi,incir onermisti o da iyi geldi. eger hemoroid olusmussa krem kullanin bence cunku ilerlediginde iyilesmesi daha zor ve uzun zaman aliyor. surup bana da onermislerdi ama bagirsak tembelligine neden olabilir diye kullanmadim , beslenme aliskanligimizi degistirmek daha dogru gibi geldi.
bende kasilma agrisiz ve 10 sn falan suruyor. yalniz yururken bacagimin govdeme baglandigi yerde ve bacaklarimin arasindaki yumusak dokuda agri oluyor.
bende kizdim esine simdi, neden daha anlayisli olmuyorlar ki madem seni ve oglunu uzuyor yemesin yemek
ikinci tremesterde dis tedavisi yaptirabiliyorsun bence ama yelek de giysen umarim rontgen gerekmez bence zarari vardir yine de...

evet bende bagirsak tembelligi yapabilir dite kullanmamistim, kabizin da cozumu yok gibi malesef
hmmm 2 ay gec olur ama 3. tremesterde dis yaptirmak tehlikeli

ikeada cibinliğe hiç bakmadım...her cibinlik yıkanabilir cnm ama yıkaması sorun değil onu ütülemesi çok büyük dert ablamdan biliyorum bebişinin odasını düzenlerken yıkayalım dedik yıkadım ama bi kırışmışkı en düşük sıkma devrinde bile ütülememiz 1 saati buldu neredeyse..
ama bencede çok hoş duruyo bende kesinlikle alıcam ama amalarda kaldım işte

cibinlik çok şık kesin diktiricem ama yıkaması sorun değil yukarıdada yazdığım ütüsü çok büyük dert...

en iyisi ilk zamanlar için göze hoş görünsün diye diktiricem
dediğin gibi ilerleyen zamanlarda çıkarılır..

vallaha biz funnababynin uyku setiyle birlikte herbişini almıştık...cibinlik bile...ama dün mobilya aldığımız yer de istediğimiz bir uyku setiyle,cibinliği de hediye ettiler:)
dönüşümlü olarak yıkar yıkar kullanırım artıkkkkkkkkkkkkk:)

Diş için 2 ay bekledikten sonra az daha dayanır doğumu bekler insan.burda öyle özel röntgen kıyafeti falan yok.röntgen mümkün değil yani.eğer iltihap varsa onu teşhis edip zararı olmayacak bir ilaç verip bekletebilirler belki.sanal alemden diş hekimi mi bulsam kameradan muayene falan.artık her şeyi düşünür oldum.

canim sen nerede yasiyorsun?

canım kaç haftalıksın,benim 21. haftada ayrıntılıda 400 gr. çıkmıştı,ağustos başı doğum olcaksa 500 çok az,bi yanlışlık olmalı...

kizlar karni destekleyen kemerlerden kullanacak misiniz diye sormustum da arada kaynadi sanirim. ben bir tane aldim,taktim cok rahat geldi ama bildiginiz bir zarari varsa yazar misiniz? kullanayim mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…