Bende onu dusundum, en azindan ayni sehirde oturanlar birbirinin telefonlarini alirsa, bir sey gerekirse yardima gidebiliriz. Okudunuz mu bilmiyorum, temmuz annelerinden limonkabugunun erken dogum hikayesini okumustum, (okumasaniz daha iyi aslinda hungur hungur agladim bebeklerimize zararli uzulmemiz), neyse limon kabugu bebegi hastanede yogun bakimdayken hala bebegine hic giysi alamamisti nazr degerse diye ama forumdan ziyarete giden bir kiz, bebegin ilk giysilerini hediye almis ve böylelikle bebegin ilk giysileri alinmis olmus... Okuyunca cok duygulanmistim,tr de olsak kesin giderdik demistik esimle... hani Allah korusun ama birbirimizi ziyaret etmek , yardim etmek isteyebiliriz. Insallah gerekmez tabii... Telefon numaralarimizi alsak iyi olurdu. Hos beni ziyarete kimse gelemezYalnizim buralarda
inşallahh yaaa,ayyy umarım bende de bişi çıkmaz...hayırlısıyla bi cts gelsin de doktora söyleyeceğim idrar tahlili yapmıştı da kültür de alsın bi bakalım...:18::18::18:
Ben hamileligimin basimdan beri sagima ya da soluma yatiyordum. Sola yatmak iyiymis ama sagda olurmus diye okumustum. Ama dungebelik.org ta, gebeik haftami okurken sola yatmanin aslinda bebegi daha iyi besledigini(kan dolasimini arttiriyormus sanirim) de okudum. O yuzden artik zor da gelse uygun pozisyon buluncaya kadar solda dayaniyorum. Saga yatmak cok rahat geliyor bana ama ama sola yatmak daha iyiymis bebek icin
Ayni sehirde oturanlar birbirine telefonunu verebilir hatta vakit olursa görusebilirler... Hepimiz benzer seyler yasiyoruz sonucta gercek hayatta da paylasmak guzel olabilir. Gerci dikkatli de olmak lazim sanal dunyada her sey olabiliyor... Ben kids_go ile görusebilirim belki :) Buradan Almanya'ya gecersek, ona da ugrarim artik :)bende okudum yasemin adıda bebekte Çınar bebek kaç gün kendime gelemedim ama en son duyduğumda bebeğin durumu iyiydi bu numara işini yapmamız şart bence allah korusun bişi oolunca bi şekilde ulaşırız birbirimize ama nasıl alıcaz nolarımızı :44:
Bende onu dusundum, en azindan ayni sehirde oturanlar birbirinin telefonlarini alirsa, bir sey gerekirse yardima gidebiliriz. Okudunuz mu bilmiyorum, temmuz annelerinden limonkabugunun erken dogum hikayesini okumustum, (okumasaniz daha iyi aslinda hungur hungur agladim bebeklerimize zararli uzulmemiz), neyse limon kabugu bebegi hastanede yogun bakimdayken hala bebegine hic giysi alamamisti nazr degerse diye ama forumdan ziyarete giden bir kiz, bebegin ilk giysilerini hediye almis ve böylelikle bebegin ilk giysileri alinmis olmus... Okuyunca cok duygulanmistim,tr de olsak kesin giderdik demistik esimle... hani Allah korusun ama birbirimizi ziyaret etmek , yardim etmek isteyebiliriz. Insallah gerekmez tabii... Telefon numaralarimizi alsak iyi olurdu. Hos beni ziyarete kimse gelemezYalnizim buralarda
Ayni sehirde oturanlar birbirine telefonunu verebilir hatta vakit olursa görusebilirler... Hepimiz benzer seyler yasiyoruz sonucta gercek hayatta da paylasmak guzel olabilir. Gerci dikkatli de olmak lazim sanal dunyada her sey olabiliyor... Ben kids_go ile görusebilirim belki :) Buradan Almanya'ya gecersek, ona da ugrarim artik :)
kizlarr ben geldim. umarim hepiniz iyisinizdir. venusten haber varmi???
hos geldin canim umarim iyisindir...kizlarr ben geldim. umarim hepiniz iyisinizdir. venusten haber varmi???
GEcmis olsun canim yaa artik hepimizde yavas yavas basliyor agrilar...gecmisten okumaya baslamistim bitirdigimde yazdigini gördüm cnm :) keske daha yakin olsak da görüsebilsek valla ne iyi olurdu
yaa benim yaramaz kizim bi türlü yerinde durmuyo su son günlerde hareketlerine tekmelerine ittirmelerine alistim da bi kac gündür gögüs kafesime dogru bastiriyo cok canim aciyo az önce de okurken kendini yukari dogru mu ittirdi ne cok canimi yakti neyse bugün doguma hazirlik kursum var sonuncusu bi de eslerin katilacigi olucak tabi ebeye bi soriyim bakalim ne dicek simdi de sag yan tarafimi ittiriyo teyzeleri :)
ayy cnm ne kadar temiz kalplisin sen ya.,
dogru soyluyosun cnm, ben simdi bikaciniza mailimi yazayim ozelden..
eyeszay sorma cnm yaaa venüsü topik olarak o kadar çok merak ediyoruz kii
bi arkadaşı hbr verdi sonra bir daha oda hbr alamadı...
sende yorma kendini cnm temizlikle
tamam temizlik yapmadan olmuyo ama dikkat et kendine çok...
eşinide uyar daha titiz davransın önceki haline göre...
bizde bugün mobilya siparişimizi verdik odamızı duvar kağıdı yaptırdık ve mobilyaların gelmesini bekliyoruz
aa bide sorma bende şeker çıktı geçen haftaki tahlilimde 1 hafta perhiz verdi dr um haftaiçi tekrar yaptıracam 100lk yükleme yapılacak hayırlısı bakalım
kız sen zaten buradan bi sürü şey aldın son aydada alırsın yeter
ya cnm hangı hastanede oldugunu nasıl bulucaz
hemen bul bende ısmını bulım ok bana yazmıstı galıba ozelden
bı bakım senden bak cabuk
internetten bulabilir miyiz ki? tek tek hastaneleri aramamiz gerekir bence. ya da belki gecmis mesajlarina bakarsak, gittigi hastaneyi yazmistir. riskli dogum uzmanina gidiyordu mesela...
selam kızlar
artık tehlikeli döneme girdik , bebişlerimiz için kendimize dikkat etmeliyiz. Dün doktoruma gittik. Bebeğin karnıın bir yerine toplandığını ovunca gectiğini söyledim. Bu toplanmalar bebek değil rahim kasılmalarıymış..Günde on - onbeş kere olması normalmiş ,rahim doğuma hazırlıyormuş kendini..düzenli sıklıkta ve git gide artan ağrılı olması halinde hemen aramamı söyledi. Saatte dörtten fazlası iyi değilmiş. Uzanıp dinlenince geçiyor. Havaların ısınması nedeniyle bolca su içmeyi ihmal etmeyelim. Allah hepimize zamanında sağlıkla çocuklarımızı almamızı nasip etsin.
Umarım venüstende iyi haberler alırız...
ya bu kasılma nasıl bişey? bana oluyorda benmi bilmiyorum..nerelerde oluyor? kramp gibi mi?
Karnim sert ve top gibi oluyor, bu olurken agri degil ama baski hissediyorum karninda biraz ama canimi acitmiyor,10-15sn suruyor. Bazen karnimin sag tarafinda toplaniyor bebek( yani sert top gibi)
sanırım anladım..anladığım doğruysa 1 kez banada oldu ama ben bebeğin yön değiştirmesinden diye düşündüm...hatta eşim karnımı ovaladı sonra yumuşadı...
Gunaydin Arkadaslar
Bende de benzer durumlar oluyor, benim rahat doktorum : Bunlar cok normal he gebe yasiyor deyip beni gonderiyor.:26:
Mit'i gectiniz yani))))Arkadaslardan biri siteye giris yaptigini ama yazmadigini soylemisti, giris yapiyorsa nicin yazmiyor ki? Herkes merak ediyor, Venussssssss hadi guzel haberlerini bekliyoruz.
ahh ahh sorma canim. evle ugrasiorum heyecandan bide gizli gizli herseyi yapmaya calisiyorum. dedimya bide burda temizlik anlayisi bi baska. temizliyim kendim ediyim istiyorum bide koltuk moltuk herseyi ordan oraya tasi. gecende cidden ciddi bi kizginlik yedim alexden. kizdi dedi karar ver ya evi temizliyceksin ediceksin yada bebek. bole giderse erkenden dogurucaksin bisey olucak diye kizdi bana. ama cok heyecanli kizlar ya evimiz cok guzel oldu. boyasi falan inanilmaz. ev sahibimiz cok iyi istedigimiz insaati yapmamiza izin verdi evde. cidden tutamiorum kendimi heyecandan.
Cok fazla yorma kendini, agir kesinlikle kaldirma ve uzunma. Bir de deterjanlari cok koklama maske taksan iyi olur canim. Evinizde gule gule oturun.
Senin sag benim de sol! Agri var mi? Sanki bilegimin ustune bir sey dusmus gibi agriyor benmki, surekli soguk suyla yikiyorum rahatlatiyor. Cicileriniz hayirli olsun, mutlulukla giydirin.
Gecmis olsun, bilgiler icin sagol.
Iyi bir dietle basarili olan arkadaslarimiz var, umarim seninki de oyle olur, gecmis olsun.
[B .!.:My_Little_Sun_Shine;19308737[/B]]
Canım hemoroid için barsak düzenleyici duphalac al ama günde 5 mg falan kullan birde süt içine icir beklet hem inciri ye hem de sütü iç. sabah aç karınla 1 bardak ılık su + 3 adet kuru kayısı / erik tüket ve gün içinde bol su + salata tüket.
My Little Sunshine, Sagol canim, soylediklerini deneyecegim.
Bu kursun gecirmez onluklerin her hastanede her disci de olmasi gerekiyor, sadece hamileler icin degil ki.... Son yapilan arastirmalar onluk giyilmeden yapilan rontgenlerin girtlak kanserine neden olabilecegini gosteriyormus. Bence olmayanlarin saglik bakanligina sikayet edilmesi lazim. Benim agri da gelip gidiyor, ne yapacagiz bilemiyorum.
Bu kemerlerin eger plasenta asagidaysa karni korumak amacli olarak kullanildiklarini okumustum, doktoruna yine de mutlaka danis derim.
valla ne mumkun kaptirdim kendimi bu ev isine herkes cok kiziyor
üniverstenin hastanesi olması lazım ama oraya sürekli gitmiyordu.testler için gitmişti diye biliyorum...bence kütahyadaki hastanede yatıyordur...
sanki devlete gidiyordu testler icin farkli biyere gitmisti diye hatirliyorum ama.. isallah yakin zamanda haber aliriz.
GEcmis olsun canim yaa artik hepimizde yavas yavas basliyor agrilar...
Bakarsin görusuruz yaaa belli mi olur, iyi olursak...
gecmisten okumaya baslamistim bitirdigimde yazdigini gördüm cnm :) keske daha yakin olsak da görüsebilsek valla ne iyi olurdu
yaa benim yaramaz kizim bi türlü yerinde durmuyo su son günlerde hareketlerine tekmelerine ittirmelerine alistim da bi kac gündür gögüs kafesime dogru bastiriyo cok canim aciyo az önce de okurken kendini yukari dogru mu ittirdi ne cok canimi yakti neyse bugün doguma hazirlik kursum var sonuncusu bi de eslerin katilacigi olucak tabi ebeye bi soriyim bakalim ne dicek simdi de sag yan tarafimi ittiriyo teyzeleri :)
hosgeldin canim iyi sayiliriz iste herkesin farkli bi derdi var :) benim tek sorunum bacagima giren kramplar ve yaramaz kizimin cok hareketli olmasi canimi acitiyo artik :) umarim sende iyisindir evinin islerini bi an önce bitirip aramiza dönmeni bekliyoruz :)
canim sen hangi sehirde kaliyodun? esim tuttrudu bi daha ki aya 4 günlük izni mi ne varmis bu yaz tatile gidemicegimiz icin avrupada bi sehiri gezelim diye gerci ben 1 ay sonra rahat gezebilcekmiyim bilmiyorum bi de havalar sicak olursa cok zor olur ama belki sizin oralara gelirsek biz size ugrariz :)
selam cnm,
bizler iyiyiz, ufak tefek sikayetler var ama onlar olacak tabi
sen nasilsin?
haber yok ne yazik ki yaa :-((
kids_go bizim senle haftalar aynı aynı zamanda doğum yapıcaz inşallah benim kızımda çok hareketli ama genellikle yukarı değil aşağı vuruyo bide göbek deliği varya oralar çok acıyo kimi zaman sanki içerden tutup çekiyo onu çok acıtıyo o zaman
evet canim bende simdi farkettim ayniymis haftalarimiz :) benimde bi aralar cok asagiya vuruyodu resmen vajinamda hissediyodum tekmelerini ama sürekli dönüyo herhalde simdi yukarilara vuruyoo asagiya vurmasi daha iyi valla biraz daha büyüdügünde kaburgalarimi kiricak diye korkuyorumgöbek deligine vurdugu cok oluyo canim benimde bi de benim göbek deligimin üstünde bi delik daha var daha bebeklikten kalma kan degisimi icin özellikle de orasi cok aciyoo zaten gerile gerile bi tuhaf oldu göbegim iki delikten dolayi
eyeszay canim simdilik gitmeyi düsündügümüz yerler daha yakin olanlar italya fransa gibi italyaya arabayla fransaya da hizli trenle gitmeyi düsünüyoruz ucaga binemem gerekirse doktora sorucam izin vermezse binmicem yakin bi yerlere gidicez artik :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?