2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bizim bu taraflar daha serin olur tabii ama ben sicak bir yerler öneririm yine de ispanya ya da italya...

tren bence rahat olur, en azindan yurursun falan... Biz gemi turuna gittik ya, sormayin ilk gece icim disima cikti desem yeridir :) Esim de sagolsun gemi batarsa bogularak ölmek o kadar da kötu degil falan gibi bir konusma yapmisti, jakuziye falan girdik ardindan uyudu kendisi :) Ben tabii gemi sallandikca korktum, arada esime sesleniyorum bir sey olmaz di mi diye :) Olmaz diyor ama uyumaya da devam ediyor sagolsun :) Abartmiyorum gece 2 civari gemi sallanirken giciiir giciiirrr seslerini bile duydum... Normalde korkmam ama hamilelikte cok duyarli oldum yaaa

Öyleyse bizde su hizli tren olayini dusunebiliriz benim hic aklima gelmemisti yoksa bizde istiyorduk bir yerlere gitmeyi. Fiyatlar nasil acaba.... Araba da rahat olur ama buradaki arabamizi görseniz, uzun yola falan cikilmaz onunla he he

kuzum dikkat et valla. tren dahada zor. kac saat surer yinede. aman dikkat et doktora iyice sor.

tren ne kadar sürer bilmiyorum canim bende ama hizli trenle fazla uzun sürmüyo sanirim zaten büyük ihtimalle gidersek venedik düsünüyoruz o da arabayla 5 saat sürüyomus artik dinlene dinlene kac saat olur bilemiyorum :)

bizim bu taraflar daha serin olur tabii ama ben sicak bir yerler öneririm yine de ispanya ya da italya...

canim bu aralar burasi da o kadar sicak ki bunaliyorum resmen disari cikasim bile gelmiyo valla büyük ihtimalle bizde italya venedik düsünüyoruz :)

gemiye bende binmem valla suan :) hizli tren iyi olur gibime geliyo da onunla da parise falan gidebiliriz cünkü almanydan fransaya var galiba bildigim kadariyla italyaya mecbur arabayla gidicez bizde de araba sagolsun bastin mi giden cinsten esimde otobanda hizli gitmeyi seviyo bende bu aralar cok tirsiyorummm :)

Son düzenleme:

yaa super bende cok istiyorum, arabayla belki ayaklarinda sisme olur ama daha cok sehir gezebilirsiniz. Ben kopenhagta cok yurudum, simdi sag bacagima basinca agriyor, belki yurudugum icin belki zaten olacakti bu agri... ama nereye giderseniz gidin kendini sakin yorma, dinlene dinlene... Artik son 3 aya da giriyoruz cunku, ilk aylarda oldugu gibi daha cok dinlenmemiz lazim.

sicaklik konusunda yazmayi unutmusum, bana hava normal geliyor genellikle ama bazen ates basiyor her yerimi, özellikle evdeyken... Yaniyorum.. ama ebe gece cami pencereyi acip offf bunaliyorum cok sicak dedigin oluyor mu demisti, esim de gulmustu, olmaz mi diye :) Normalmis yani... Bir de dusun bir serin ulkelerdeyiz... Almanya'da cok sicak degildir sanirm...

Son düzenleme:

bende de sarımsı akıntı oluyordu .dr.a söyledim idrar tahlili yaptı ve bol miktarda iltihap varmış..hem fitil verdi hemde antibiyotik..daha bitmedi ilaç ama şimdiden akıntı yok oldu..üstelik bende kaşıntıda başlamıştı..dr.una söyle canım..

ben geceleri yatarken çok zorlanıyorum kızlar soluma yatınca kızım çok tekmeliyo düz yatınca sırtım ve belim çok ağrıyo artık napıcam bilmiyorum

canım ben nezaman soluma yatsam bebek kıpır kıpır hatta bebek rahatsız oluyo sıkışıyo diye artık o tarafa bile dönmek istemiyordum..dr.a söyledim dr.da demekki o tarafta rahat ediyor ve rahat hareket edebiliyor dedi..sorun değil..soluna yatabilirisn dedi..

canım sonuçların gayet iyi belki diyet verir..oda belki...

soluma yatıyorum ama gıdıklıyo içimden ya ben duramıyorumki o belki rahat ama ben duramıyorum işte

simdilik bi plan sadece gerceklestirebilirsek fazla yormadan gezmeye calsicam zaten :)

normalde serin olan bi ülkede yasiyorum ama gecen yaz gibi bu yaz da sicak gececege benziyo bu aralar cok sicak özellikle de günes oldugu zaman disari cikilmiyo diyebilirim ama geceleri de bi gök gürültüsü bi yagmur sorma gitsin :) buranin sicagi da kötü oluyo cekilmiyo valla :)

burasi da normalde gunesli ama dun simsekler cakti. Gecen yaz da böyle olmustu, gun icinde bile yagmurlu, ruzgarli, gunesli, firtinali olabiliyor :)

Guzel bir yaz, guzel bir hamilelik geciririz umarim...

merhaba kızlar... ben çok eskilerde kaldım sanırım, uzun süredir okul işleri yüzünden giremiyordum... neyse final haftası başladı da biraz rahatladım...

bugün kontrolüm vardı, güne bebeğimi görücem diye heyecanla başladım tabii.. kontrol sırasında dr.um bebeğin aşağı doğru baskı yapmış kasılma hissediyor musun diye sordu.. gün içinde zaman zaman ben de karnımı taş gibi sert ya da davul gibi gerilmiş hissediyordum ama önemsememiştim. meğer bunlar kasılmaymış ve artarsa erken doğum tehlikesi olabilirmiş. dr.um proginex başlayalım dedi ama bana yan etki yaptığını hatırladı sonra hemen NST ye alalım seni duruma bi bakalım dedi ona göre bişey yaparız dedi. NSt'm de ciddi birşey çıkmadı Allah'tan ama dr.um kesinlikle istirahat edeceksin dedi. şimdilik bol su içip sadece yorulmamaya dikkat edicem yani. bu arada tansiyonum da yüksekmiş. geçen kontrolde de yüksek çıkmıştı. o yüzden dr.um bir haftalık takip çizelgesi istedi tansiyonum için. yüksek tansiyon da rahim kasılmalarını tetikleyebiliyormuş. ben Nst'ye bağlıyken, kasılmaları artmış serum ve erken doğumu önleyici ilaç verilen başka hamileleri de görünce iyice canım sıkıldı. kontrole yalnız gitmiştim, sabah 9'dan 3'e kadar oralarda öyle tek başıma kalmak öyle zor geldi ki dokunsalar ağlayacak haldeydim...
valla kızlar bu karın sertleşmeleri, bebek toplanması ve içerden ittiriyormuş gibi hissettiğimiz şeyleri dikkate almakta fayda varmış. benim ikinci gebeliğim olmasına rağmen bunların kasılma olduğunu hiç anlamadım.
az önce okuyabildiğim kadarıyla, diğer arkadaşlardan bazıları da aynı şeyleri yaşamışlar. Allah hepimizin bebeklerini zamanında kucağımıza almayı nasip etsin ne diyelim...

Sanirim doktor muayenesi gerekli, cunku forumdan bazilarina bu kasilmalar normal dedi doktorlari, bazilarina ise istirahat önerdi. Bende de bu kasilmalar var, su ana kadar en cok saatte 3 kez oldu. Vanijama vuruyormus gibi de oluyor bazen. Birde sag bacagima basamiyorum, topallayarak yuruyorum cunku kasigim mi desem bacagimin gövdeme baglandigi yer mi desem, basincaorada agri olusuyor. Sanirim haklisin, doktora gitmek en iyisi...

burasi da normalde gunesli ama dun simsekler cakti. Gecen yaz da böyle olmustu, gun icinde bile yagmurlu, ruzgarli, gunesli, firtinali olabiliyor :)

Guzel bir yaz, guzel bir hamilelik geciririz umarim...

insallah canim hepimiz fazla sicak olmayan ama sogukta olmayan güzel bi yaz ve sorunsuz hamilelik geciririz :)

soluma yatıyorum ama gıdıklıyo içimden ya ben duramıyorumki o belki rahat ama ben duramıyorum işte

canım gerçi artık çalışıyorsun ama bizimn çarşamba günü okulun eğlencesi olucak soğanlı tarafında bir düğün salonunda gelmek istersen öğlen başlıycak eğlence...

herkese merhaba.dün diş ağrısından çıldırınca sabah jinekologumu aradım parol ağrı kesici verdi ve diş hekimine yönlendirdi.öğleden sonra gittim.ağrım geçmişti ancak doktor köklere doğru bir aletle bastırınca yıldırım çarpmışa döndüm.diş köklerimde iltihap varmış.antibiyotik verdi rovamicyn.tekrar jinekologumu aradım kullanabilirsin dedi.iltihaplar tedavi edilmezse bebeğe zarar veriyormuş.kesin çözüm çekilmesi ancak diş hekimi doğum sonrası ancak yapabiliriz dedi.ilaç kullanınca doğuma kadar idare edebilecek miyim dedim. belli olmaz dedi.dua ediyorum tekrarlamasın.diş rahatsızlıkları gebelikte çok ciddiye alınmalıymış.sizin de benim gibi sıkıntınız varsa geç kalmadan diş hekiminize sorun anne adayları...

Kızlar idrar tahlilimde 15-20 lokosit az bakteri yazıyo...Doktorum sadece su iç dedi...Sizin lokositler daha mı fazla çıktı ki antibiyotik ve fitil kullanıyosunuz????

Kızlar idrar tahlilimde 15-20 lokosit az bakteri yazıyo...Doktorum sadece su iç dedi...Sizin lokositler daha mı fazla çıktı ki antibiyotik ve fitil kullanıyosunuz????

Bende de 15-20 lokosit çıkmıştı ilk 3 ayda bi ilaç vermişti ama adını hatırlamıyorum suyun içine karıştırılarak içilen portakallı gibi bişeydi ama malesef hiçbir faydası olmadı. Daha sonra günde 3 lt su içmeye başladım ve geçti. Su içmek inanılmaz faydalı zaten 15-20 lokosit çok önemli değil yani su ile tedavi olabiliyor.

eyeszay canim simdilik gitmeyi düsündügümüz yerler daha yakin olanlar italya fransa gibi italyaya arabayla fransaya da hizli trenle gitmeyi düsünüyoruz ucaga binemem gerekirse doktora sorucam izin vermezse binmicem yakin bi yerlere gidicez artik :)[/QUOTE]

hadi bakalim canim benim. dikkat et yinede. ben fransayi hic sevmem. italya guzel. ozellikle alisveris icin:)) milanoya gidersen corso buones aires in(cok buyuk bir sokak basinda unlu designerlarin dukkanlari var)sonunda yeni designerlarin dukkanlari var inanilmaz seyler bulabilirsin ucuza.

hoşgeldin eyeszay
seninle satlarımız (3 kasım) aynı sanırım doğum için hangi günü veriyorlar . kendini çok yorma bebeğin kilosundan çalıyorsun unutma...

evet canim. 10 agustos veriyorlar senin?

ahh ahh sen sicagi bana sor.

canim benim bendede oluyor bu ama normal saniyordum( yani kac kere olmasi mesela normalmis?? bu arada cok cok gecmis olsun cok dikkat et kendine. yanlizda gitmemeye calis doktora. seni o kadar anliorumki. hamileligimin baslari biliyorsun hep hastanede yanliz gecti. insan cok yadirgiyor bilirim.

Sağol canım .....Bende paronoyak oldum kendimi dinlemekten...Şu bebeklerimizi alsak sağlıcakla, vaktiyle kucaklarımıza..............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…