Arkadaslar Merhaba,
Bebeginin kilosu normalmis ama hakikaten ne kadar az kilo almisin. Ben sana aldigim kilolardan verebilir miyim lutfen? Memnuniyetle..
Ohhh gule gule saglikla kullanmak nasip olsun. Annecik nasil olsa doguma geri gelir.
Bebisin odasi harika! Ismi gibi odais da duru olacak, gule gule kullanin,saglikla, mutlulukla...:13:
Onceden yaptirdigin iyi olmus, gecmis olsun,dis agrisi hakikaten zor, ben de simdi dis tedavisi ile ilgili karar veremye calisiyorum.:18:
Cicileriniz hayirli olsun, gule gule kullanin. Idrar yollari enfeksiyonu filan degildir umarim, bol bol su icmek cok faydali, bir de tahlil yapilsa sanirim cok iyi olur, gecmis olsun.
Celik yelek ile benim dolgusunun bir parcasi duzen disimin rontgeni cekildi. Ilk trimesterde genelde dis tedavisini yapmiyorlar, sonraya erteliyorlar. Ben de simdi dusen dolguyu cikartip yerine yeni dolgu yaptiracagim cunku doktorum eger enfeksiyon kaparsan bebegine cok daha zarari olur dedi, bir de yan dislerde de sorun yaratma olasiligi olabilirmis, daha onumde 2.5 ayim var. Disciler hamilelere gore farkli bir lokal anestezi kullaniyorlarmis ve celik yelek sart!
Hemen doktoruna gitseydin canim.:26: Simdi nasilsin?
Evet, bol bol su cok iyi geliyor, gecmis olsun.:13:
Hepsi guzel gorunuyor, en cok hangisine iciniz isindiysa onu secin.
Bence alisverise simdiden baslamakta fayda var cunku bir alisveriste bitecek gibi degil, liste uzun ve dusunulerek karar verilmesi, incelenmesi gerekiyor. Bir arkadasim 30 haftalik erken dogum yaptigi icin bana coktannn dogum cantani hazirla demisti, ben de oyle yapiyorum.
Gecmis olsun. Evet, arkadaslar cok kasilmalardan bahsettigi icin ben de tetikteyim. Saglikla zamaninda kavusalim bebeklerimize...:13:
Cok gecmis olsun. Dis agrisini cok iyi bilirim.
Benim de ayaklarimin altinda mangal komuru yaniyor! Soguk suyla yikiyorum, rahatlatiyor. Uyku problemi artik son trimesterde daha da artiyormus, ne yapalim katlanacagiz, bebeklerimiz saglikla gelsinler de...
Evet, sola yatmak hem bebege kan akisi hem de kalp icin cok saglikli ama ben herzaman sola yatamiyorum, saga yattigim da oluyor, surekli pozisyon degistiriyorum. Artik simdi bebegin sagligi icin sirt ustu yatmamamiz gerekiyor.
Gecmi solsun canim. Bir numara buyuk terlik giyeceksin sanirim. Ben bir numara buyuk iki tane aldim bile.... Artik iyice penguenlestik!
Artik daha cok tuvalate cikacakmisiz, bir kendimiz icin bir de bebeginki icin... Hatta son haftalarda bazi arkadaslarim geceyi wcde gecirdiklerini soylemislerdi.
3. trimester itibariyle sirt ustu yatmak bebek icin iyi degilmis, o yuzden ilk tercih sola... Karninin altina ve bacaklarinin arasina mutlaka yastik koymani tavsiye derim, ben bir kac yastikla yatiyorum.
günaydın kızlar
ben 2 kg aldım da bebek normal gidiyo. kilosu da normal. ben çok iştahsızım mesela kalktım hala canım kahvaltı istemiyo kendimi zorluyorum yemek için. bebek 1267 gr dı en son. ama inanın almayı tercih ederdim böyle dr ne derse desin içim rahat değil
Bebeginin kilosu normalmis ama hakikaten ne kadar az kilo almisin. Ben sana aldigim kilolardan verebilir miyim lutfen?
annemı dün yolcu ettim yaklaşık 15 gündür yanımdaydı..herşeyimizi ayarladık,beşiğini banyosunu kıyafetlerini, hastane pijamalarımı,lohusa tacımı iç çamaşrlarımıı herşeyi aldık.bebeğin hastanede giyeceği kıyafetleride yıkadık ütüledik hastane çantamızda hazır kendi bezimi ve bebişin bezinide aldım.birkaç eksiğim kaldı.allah razı olsun annem herşeyime yardım ettide huzurluyum şuan ..ama eve gittiğimde kendimi kötü hissediyorum ev bomboş annem yok
Ohhh gule gule saglikla kullanmak nasip olsun. Annecik nasil olsa doguma geri gelir.
Kızlar selam,
umarım herkes iyidir. Artık çok sık giremiyorum. İşlerim yoğun biraz. İzne ayrılmadan, işlerimi birilerine devretmeliyim. Onunla uğraşıyorum...
Bu arada hafta sonu oda takımımızı aldık. İsim olarak da kesin karar verdik. Duru koyucaz...
Bambu beşik aldım birde. Park yataklar pek içime sinmedi:26:
Beşiğin üzerine de Duru yazıcaklar.... Bakalım heyecanla bekliyorum...
Odamızın resmini gönderiyorum size... 45-50 gün sonra teslimat yapılacak. Heyecanla bekliyorum
Eki Görüntüle 198754
Bebisin odasi harika! Ismi gibi odais da duru olacak, gule gule kullanin,saglikla, mutlulukla...:13:
canım çokk geçmiş olsun. ben de dolgu yaptırdım kanal dolgusu.. üstelik ilk hamile olduğumu da o zaman hissetmiş acayip midem bulanmıştı.. tedavi yarım kaldı geçici dolgu yapıldı.. ilk 4 ay bulantılarımkçok olduğundan bi de korkaklıktan yaptırmadım . sonra dişçim kızdı daha sonra başına iş açıçak çok ağrın olur diye. mecburen gittim iğnemi de oldum, çelik yeleği de giydim. dişçim de doktorum da hiçbir etkisinin olmadığı söylediler.. şimdi ağrım falan yok iyi ki yaptırmışım. çok sorunlu bi dişdi aradan çıkmış oldu.. bence bir an önce hallet.
Onceden yaptirdigin iyi olmus, gecmis olsun,dis agrisi hakikaten zor, ben de simdi dis tedavisi ile ilgili karar veremye calisiyorum.:18:
teşekkürler kızlar :)) hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza lır eşyalarımızı huzurla sağlıkla kullanırız inşallah :))
bende yıkama olaylarını falan duvar kağıdını haziranda yapayım diorum hem okul gevser biraz yüküm azalır hemde hepsini bir yıkamak istiyorum bide su filelerden almak lazım ben 4tl ye sevi bebninkini aldım2 adet
ÇAMAŞIR FİLESİ 50X40CM GittiGidiyor.com'da #38360902
bu arada benimde idrarda biraz sorunum var acıyo bazen bazende var diye gidiyorum 2 damla çıkıyo arda kızımda baskı yapıyo
bide benim minnoş sağıma yerleşti solda boşluk var ama sağım sağlam bazende sağımda böbreğime mi nedir anlamadım baskı hissediyorum ayagı heralde ben sağımda bacakları var gibi hissediyorum :))))
Cicileriniz hayirli olsun, gule gule kullanin. Idrar yollari enfeksiyonu filan degildir umarim, bol bol su icmek cok faydali, bir de tahlil yapilsa sanirim cok iyi olur, gecmis olsun.
günaydın güzel annelerr
dün bütün gece diş ağrısından kıvrandım.direniyorum ne ilaç içtim ne de doktora gittim.ara sıra çok soğuk şeyler yiyip içtiğimde böyle oluyor.dolgunun ve yapacağı iğnenin bebeğe zarar vermesinden korkuyorum.bide film çekmeye kalkarsa diye.hoş çelik yelekle çekiyorlarmış amaçok korkuyorum
diş problemi yaşayan varmı benim gibi başka? nasıl çaresine bakacağız?
Celik yelek ile benim dolgusunun bir parcasi duzen disimin rontgeni cekildi. Ilk trimesterde genelde dis tedavisini yapmiyorlar, sonraya erteliyorlar. Ben de simdi dusen dolguyu cikartip yerine yeni dolgu yaptiracagim cunku doktorum eger enfeksiyon kaparsan bebegine cok daha zarari olur dedi, bir de yan dislerde de sorun yaratma olasiligi olabilirmis, daha onumde 2.5 ayim var. Disciler hamilelere gore farkli bir lokal anestezi kullaniyorlarmis ve celik yelek sart!
offf yaaa saatte 4 kez oldu kasilmam
Hemen doktoruna gitseydin canim.:26: Simdi nasilsin?
günaydın güzel anneler..dün 2.doz tetanoz aşımı vuruldum.ayrıca idrar ve kan tahlili yapıldı kan hapı almama rağmen az düşük çıktı kansızlık.idrarımdada 5-6 epitel 3-4 lökosit ve birkaç bakteri bulundu.ebemde doktoruna gösterdiğinde belki ilaç kullanmanı ister dedi, bol su tüket ve hijyene dikkat et dedi
Evet, bol bol su cok iyi geliyor, gecmis olsun.:13:
selam 2011 ağustos anneleri bende haziran anne olucam inşallah. size bir konuda danışmak istiyorum eğer vaktiniz varsa
kızım olacak inşallah ama bebk şekeri konusunda kara veremedim. siz neler aldınız. ben bir model beğendim ama işte kararsız kaldım.
Bebek Şekerleri - Hesaplı Bebek Şekeri
canlı destek hatları varmış oradan sordum. tek renkmi yoksa karışık mı yaptırsam karar veremedim. karışık ta yapabileceklerini söylediler bana fiyatta uygun geldi. sizce nasıl?
birde kardeşimin oğluolcak onada şu modeli almak istiyorum sizce nasıl?
Hepsi guzel gorunuyor, en cok hangisine iciniz isindiysa onu secin.
valla ben üzülmüyorum desem yalan olur hele burda sizin harıl harıl hazırlıklarınızı okudukça kızıyorum da kocama!!!neyse artık kaçış yok en kötü ihtimalle doğunca alcaz eksiklerimizi kızımıza..ayy geçen gün bide ne diyor:sen ne lazımsa söylersin ben gider alırım demez mi bebek doğunca!!!
Bence alisverise simdiden baslamakta fayda var cunku bir alisveriste bitecek gibi degil, liste uzun ve dusunulerek karar verilmesi, incelenmesi gerekiyor. Bir arkadasim 30 haftalik erken dogum yaptigi icin bana coktannn dogum cantani hazirla demisti, ben de oyle yapiyorum.
merhaba kızlar... ben çok eskilerde kaldım sanırım, uzun süredir okul işleri yüzünden giremiyordum... neyse final haftası başladı da biraz rahatladım...
bugün kontrolüm vardı, güne bebeğimi görücem diye heyecanla başladım tabii.. kontrol sırasında dr.um bebeğin aşağı doğru baskı yapmış kasılma hissediyor musun diye sordu.. gün içinde zaman zaman ben de karnımı taş gibi sert ya da davul gibi gerilmiş hissediyordum ama önemsememiştim. meğer bunlar kasılmaymış ve artarsa erken doğum tehlikesi olabilirmiş. dr.um proginex başlayalım dedi ama bana yan etki yaptığını hatırladı sonra hemen NST ye alalım seni duruma bi bakalım dedi ona göre bişey yaparız dedi. NSt'm de ciddi birşey çıkmadı Allah'tan ama dr.um kesinlikle istirahat edeceksin dedi. şimdilik bol su içip sadece yorulmamaya dikkat edicem yani. bu arada tansiyonum da yüksekmiş. geçen kontrolde de yüksek çıkmıştı. o yüzden dr.um bir haftalık takip çizelgesi istedi tansiyonum için. yüksek tansiyon da rahim kasılmalarını tetikleyebiliyormuş. ben Nst'ye bağlıyken, kasılmaları artmış serum ve erken doğumu önleyici ilaç verilen başka hamileleri de görünce iyice canım sıkıldı. kontrole yalnız gitmiştim, sabah 9'dan 3'e kadar oralarda öyle tek başıma kalmak öyle zor geldi ki dokunsalar ağlayacak haldeydim...
valla kızlar bu karın sertleşmeleri, bebek toplanması ve içerden ittiriyormuş gibi hissettiğimiz şeyleri dikkate almakta fayda varmış. benim ikinci gebeliğim olmasına rağmen bunların kasılma olduğunu hiç anlamadım.
az önce okuyabildiğim kadarıyla, diğer arkadaşlardan bazıları da aynı şeyleri yaşamışlar. Allah hepimizin bebeklerini zamanında kucağımıza almayı nasip etsin ne diyelim...
Gecmis olsun. Evet, arkadaslar cok kasilmalardan bahsettigi icin ben de tetikteyim. Saglikla zamaninda kavusalim bebeklerimize...:13:
herkese merhaba.dün diş ağrısından çıldırınca sabah jinekologumu aradım parol ağrı kesici verdi ve diş hekimine yönlendirdi.öğleden sonra gittim.ağrım geçmişti ancak doktor köklere doğru bir aletle bastırınca yıldırım çarpmışa döndüm.diş köklerimde iltihap varmış.antibiyotik verdi rovamicyn.tekrar jinekologumu aradım kullanabilirsin dedi.iltihaplar tedavi edilmezse bebeğe zarar veriyormuş.kesin çözüm çekilmesi ancak diş hekimi doğum sonrası ancak yapabiliriz dedi.ilaç kullanınca doğuma kadar idare edebilecek miyim dedim. belli olmaz dedi.dua ediyorum tekrarlamasın.diş rahatsızlıkları gebelikte çok ciddiye alınmalıymış.sizin de benim gibi sıkıntınız varsa geç kalmadan diş hekiminize sorun anne adayları...
Cok gecmis olsun. Dis agrisini cok iyi bilirim.
selam kızlar
ilk hamileliğimin son üç ayı kışa gelmişti. ooo soguktan yataktan bile çıkasım gelmiyordu. uyudukça uyuyordum. Ama şimdi daha şimdiden ayaklarımın altından ateş çıkıyor sanki , yatağa gitmek en zor iş daha izmir sıcakları başlamadı bile ama ben uyuyamıyorum ,,, bebiş hararet yapıyo nasıl uyuyacaz biz...
Benim de ayaklarimin altinda mangal komuru yaniyor! Soguk suyla yikiyorum, rahatlatiyor. Uyku problemi artik son trimesterde daha da artiyormus, ne yapalim katlanacagiz, bebeklerimiz saglikla gelsinler de...
Ben hamileligimin basimdan beri sagima ya da soluma yatiyordum. Sola yatmak iyiymis ama sagda olurmus diye okumustum. Ama dungebelik.org ta, gebeik haftami okurken sola yatmanin aslinda bebegi daha iyi besledigini(kan dolasimini arttiriyormus sanirim) de okudum. O yuzden artik zor da gelse uygun pozisyon buluncaya kadar solda dayaniyorum. Saga yatmak cok rahat geliyor bana ama ama sola yatmak daha iyiymis bebek icin
Evet, sola yatmak hem bebege kan akisi hem de kalp icin cok saglikli ama ben herzaman sola yatamiyorum, saga yattigim da oluyor, surekli pozisyon degistiriyorum.
ZarpDeniz : canım sağ ayağımda ödem oluştu benim çok fena...ayakkabı,terlik hiçbişi kesmiyor artık...bi numara büyüklerde bile sorun çıkıyor ...işe giderken ne giyeceğim bakalım...
bi de geçen hafif bi burkma yaşadım ..ee penguen gibi yürürsen eeheuehe...uzun süre ayakta kaldığımda daha da şişiyor...oturduğumda da...offfffffffffffffffff
kızlar ben bugün sağlık ocağına gittim 2.tetanoz aşım için...ordaki hemşireleri soru yağmuruna tuttum...biri 20 yıl ebelik yapmış...baya ilgilendi benle...bi kere o meşhur açık sarı akıntımı kesinlikle doktoruma söyleyip kültür yaptırmam gerektiğini söyledi...bebekde de enfeksiyon olabiliyormuş...doğumdan önce de doğum esnasında da...erken doğumu tetikleyebilirmiş..ihmal etme dedi...cts kontrolümde söyleyeceğim...o kasılmalarda bebişin tekmelerinden konuştuk...sizin söylediklerinizi söyledi..o top gibi olma falan, ama bu dönemlerde rahim doğuma hazırlandığı için bu tip şeyleri yaşammamızın doğal olduğunu da belirtti....
tansiyonum 11-6 idi....ödemlerden tansiyon yükselmedikçe korkmayın dedi...buz koyabilirmişiz ayağımıza şişerse...
sonra kuzumun kalp atışlarını dinledik,pıtır pıtır coştı gene...aşımı da oldum geldimmmmmmmmmmmmmmmmmm...
şimdi de yemek yapma faslım var...sonra görüşürüz...kaçtım bennnnnnnnnnnnnnn....
Gecmi solsun canim. Bir numara buyuk terlik giyeceksin sanirim. Ben bir numara buyuk iki tane aldim bile.... Artik iyice penguenlestik!
O sari akinti bende de var, idrar yolu iltihabi miyim falan diye doktora gittim geldim gittim geldim sonunda idrar tahlili ve vajinamdan kultur aldilar , ikisi de normalmis. Hala sari akintim var ve camasirim hemen islaniyor. Bir de bu aralar tuvaletimi yaptim anda yeniden geliyor... Insallah sorun yoktur... HEr sey olundadir insallah...
Artik daha cok tuvalate cikacakmisiz, bir kendimiz icin bir de bebeginki icin...
ben geceleri yatarken çok zorlanıyorum kızlar soluma yatınca kızım çok tekmeliyo düz yatınca sırtım ve belim çok ağrıyo artık napıcam bilmiyorum
3. trimester itibariyle sirt ustu yatmak bebek icin iyi degilmis, o yuzden ilk tercih sola... Karninin altina ve bacaklarinin arasina mutlaka yastik koymani tavsiye derim, ben bir kac yastikla yatiyorum.