2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaslar Merhaba,

Bebeginin kilosu normalmis ama hakikaten ne kadar az kilo almisin. Ben sana aldigim kilolardan verebilir miyim lutfen? Memnuniyetle..

Ohhh gule gule saglikla kullanmak nasip olsun. Annecik nasil olsa doguma geri gelir.

Bebisin odasi harika! Ismi gibi odais da duru olacak, gule gule kullanin,saglikla, mutlulukla...:13:

Onceden yaptirdigin iyi olmus, gecmis olsun,dis agrisi hakikaten zor, ben de simdi dis tedavisi ile ilgili karar veremye calisiyorum.:18:

Cicileriniz hayirli olsun, gule gule kullanin. Idrar yollari enfeksiyonu filan degildir umarim, bol bol su icmek cok faydali, bir de tahlil yapilsa sanirim cok iyi olur, gecmis olsun.

Celik yelek ile benim dolgusunun bir parcasi duzen disimin rontgeni cekildi. Ilk trimesterde genelde dis tedavisini yapmiyorlar, sonraya erteliyorlar. Ben de simdi dusen dolguyu cikartip yerine yeni dolgu yaptiracagim cunku doktorum eger enfeksiyon kaparsan bebegine cok daha zarari olur dedi, bir de yan dislerde de sorun yaratma olasiligi olabilirmis, daha onumde 2.5 ayim var. Disciler hamilelere gore farkli bir lokal anestezi kullaniyorlarmis ve celik yelek sart!

offf yaaa saatte 4 kez oldu kasilmam

Hemen doktoruna gitseydin canim.:26: Simdi nasilsin?

Evet, bol bol su cok iyi geliyor, gecmis olsun.:13:

Hepsi guzel gorunuyor, en cok hangisine iciniz isindiysa onu secin.

Bence alisverise simdiden baslamakta fayda var cunku bir alisveriste bitecek gibi degil, liste uzun ve dusunulerek karar verilmesi, incelenmesi gerekiyor. Bir arkadasim 30 haftalik erken dogum yaptigi icin bana coktannn dogum cantani hazirla demisti, ben de oyle yapiyorum.

Gecmis olsun. Evet, arkadaslar cok kasilmalardan bahsettigi icin ben de tetikteyim. Saglikla zamaninda kavusalim bebeklerimize...:13:

Cok gecmis olsun. Dis agrisini cok iyi bilirim.

Benim de ayaklarimin altinda mangal komuru yaniyor! Soguk suyla yikiyorum, rahatlatiyor. Uyku problemi artik son trimesterde daha da artiyormus, ne yapalim katlanacagiz, bebeklerimiz saglikla gelsinler de...

Evet, sola yatmak hem bebege kan akisi hem de kalp icin cok saglikli ama ben herzaman sola yatamiyorum, saga yattigim da oluyor, surekli pozisyon degistiriyorum. Artik simdi bebegin sagligi icin sirt ustu yatmamamiz gerekiyor.

Gecmi solsun canim. Bir numara buyuk terlik giyeceksin sanirim. Ben bir numara buyuk iki tane aldim bile.... Artik iyice penguenlestik!

Artik daha cok tuvalate cikacakmisiz, bir kendimiz icin bir de bebeginki icin... Hatta son haftalarda bazi arkadaslarim geceyi wcde gecirdiklerini soylemislerdi.

ben geceleri yatarken çok zorlanıyorum kızlar soluma yatınca kızım çok tekmeliyo düz yatınca sırtım ve belim çok ağrıyo artık napıcam bilmiyorum

3. trimester itibariyle sirt ustu yatmak bebek icin iyi degilmis, o yuzden ilk tercih sola... Karninin altina ve bacaklarinin arasina mutlaka yastik koymani tavsiye derim, ben bir kac yastikla yatiyorum.

Arkadaslar, dun dogum kursunda konumuz dogum idi! Benim daha once gecirdigim operasyonlar nedeni ile sezeryan olacak hatta epiduralli dusunuyorum ki bebegimi hemen goreyim diye... Ders sonrasi esim, iyi ki hamile degilim, iyiki bayan olarak dogmamisim dedi! Allah hepimize hersekilde cok kolaylik versin, saglikla miadinda yavrularimiza kavustursun.

Gercek sanci basladigindandan itibaren 10-12 saat sonra normal dogum gerceklesiyormus. Suyun gelmesi, sancinin dakika araliginin azalmasi, anne adayinin agresiflesmesi belirtilerdenmis. Bazilarinda nisan denilen sarimsi bir akinti da geliyormus, eger bu pembe, kanli olursa kesinlikle hemen doktora gidilmeliymis, ama yine her gebeden gebeye degiskenlik gosteriyormus. Bazen nisan gelip, dogum cok daha sonra da olabiliyormus.

Bircok kimse kasilmadan bahsettigi icin hem kurs hocasina hem de doktoruma sordum. Bu haftalarin bizim icin erken oldugunu soylediler, aklim karisti. Yalanci dogum sancilari 34. haftalarda filan basliyormus, bazi dogum sitelerinde daha erken yazdigini da okudum. Tabii her gebenin birbirinden farkli oldugunu da soylediler.

Hepimizin saglikla su son bir kac ayimizi doldurup, saglikla bebeklerimize kavusmasi dilegiyle...

insallah hersey yolunda gider cnm.

benim o hafta plesantanin ucu cok az rahim agzina degmis, ondan olmsutu kanamam.

esine katilmiyorum canim;
su an da ayaklarim bariz davul gibi sisti, ayakkabimin yanlarindan tasiyor; bastikca balona basmisim gibi cnm yaniyor; ama olsun diyorum, bebegimin bir tekmesini hissetmeye dunyalar feda.
iyi ki kadin olmusum ve Allah'a sukur hamilelik duygusunu yasatti bana..

canim zaten erken,
bana da doktorum dedi; kasilmalar 28. haftada baslar ama sende erken baslamis dedi.
ben kasilmam var diye gitmedim doktora, o ara ben de birtakim degisiklikler vardi, bebek zannediyordum hatta; doktora boyle boyle oluyor dedim ; tarif ettim; onlar bebek degil rahim kasilmasi dedi;
yani ben demden doktorum bu teshisi koydu.

ama her agriyi, gerilmeyi de kasilma sanmamak lazim, ayirt edilemiyorsa doktora bi danismak da fayda var bence.

neyse işleri son ana bırakan bir tek biz değilmişiz geçenlerde tutamadım kendimi patladım bir güzel ağladım oturup''ne kadar hevessiz bir adamsın ''dedim durdum !!!

sağlık ocağıbakıyor mu bu lökosit denen şeye ben bugün kadın doğuma gittim doktor yoktu doktorumla randevum 10 haziran da beklemeyeyim o kadar dedim sağlık ocağı yapıyorsa yarın baktırayım bari??

Ben işte cnm nişan geldikten sonra 2 hft içinde gerçekleşirmiş benim de 10 gün sonra olmuştu doğum hem suyum da azar azar geldi bazılarının birden foşşş diye de gelirmiş

neyse işleri son ana bırakan bir tek biz değilmişiz geçenlerde tutamadım kendimi patladım bir güzel ağladım oturup''ne kadar hevessiz bir adamsın ''dedim durdum !!!

ah canım kıyamam arada banada oluyo öyle ama bizde yatağı annemler alacak o yüzden mecburen bekliyoruz bide benim eşimin hiç izni yok o yüzden zorlanıyoruz ben artık yavaş yavaş kendim yapmaya çalşııcam bakalım seçimden sonra eşim rapor almayı düşünüyo 2 yada 3 ggünlük ancak o zaman çıkarız ama herkesin tamamladığınıda görünce insan kendini kötü hissetmiyo değil sanki sorumsuz bi anneymişim gibi hissediyorum kimi zaman allah bebişime sağlık versin olmazsa doğumdan sonra bile çıkar tamamlarız sende üzme kendini bebişlerimize hayırlısıyla kavuşalım herşeyi hallederiz sen hiç üzülme

canım gerçi artık çalışıyorsun ama bizimn çarşamba günü okulun eğlencesi olucak soğanlı tarafında bir düğün salonunda gelmek istersen öğlen başlıycak eğlence...

canım benim yarın öğleden sonra dersim var 2 gibi çıkıcam olmazsa bana bi yeri tam olarak telden mesaj at çıkışta eğer gelebilirsem geleyim

allahtan bizimkini de annemler aldı yoksa son ana kadar beklerdi benim sabırlı kocam)gerçi daha kurmadık temmuzu bekleriz kesin!!bazen hak veriyorum abartmamak lazım diyorum ama ilk çocuk yaa ...karışık duygular...inşllh dediğin gibi hayırlısıyla kavuşuruz bebeklerimize..

benim annemlerde çalıştığı için ancak doğumdan önce gelebilcekler yani bizim yatak taaa ağustosta gelecek o yüzden oda hazırlayanlara imrenerek bakıyorum ama yapacak bişi yok bende aldığım zıbınlara elbiselere bakıp kendimi teselli ediyorum dediğin doğru ilk çocuk olunca bende istiyorum herşeyini hazır etmek ama kimseyide kıramıyorum şimdi o yüzden yapcak bişi yok beklicez artık :85:

Kızlar selam,

2 gündür pek giremedim foruma ama genel olarak okudum yazdıklarınızı şimdi. Fazla bir değişiklik yok gibi. Oda takımı alnalara hayırlı olsun diyorum. Çok güzel sade modeller almışsınız:)) İnşallah güzel günleriniz geçer o odalarda

Anladığım kadarıyla Venüs' ten hala haber yok. (

Bebişler artık 1000 g civarına gelmiş ayy ne kadar inanılmaz geliyor :)) ilk başlarda 55 g falan diye konuşurken kg dan bahsediyoruz maşşallah yavrularımıza

kizlar uyku seti icin mothercare'e bakan oldu mu aranizda?

var mi orda guzel modeller?

Canım ben mothercare den aldım. resmini koymuştum daha önce ama yine koyayım gerçi bizim ki oğaln sizin ki kız ama daha sade krem rengi modellerde var ayıcıklı, kızlar için pembiş modelde... Üstelik parça parça alma şansının olması ve özellikle çarşafların lastikli ve pamuklu olması çok hoşuma gitti ama sizin yatak boyutları da önemli

janenin sadece siyah olanını gördüm baskılar çok hoş ama bu kadar güzel arabaya bu puseti nasıl yapmışlar anlamadım lacivet çok kötü gözüken bi model. siyah olarak da güneş çekeceğini hiç düşünmemiştim iyi ki söyledin bir de bu açıdan bakayım güneşlikler aynı tam inmiyor ama önlerinin ayrı örtüsü var istersen onu örtüp tam kapatabilirsin

kizlar bebek sekeri alan varmi?? ben anneme aldirticam annem gelirken getiricek ama modeli internetten begenmem lazim ona yollamak icin. ama karar veremiyorum( alanlariniz varsa nasil bi model aldiniz?

maşallah canım o zaman...çok ağırlaşmazsın işte daha iyi,benim iştahda az,mesela öğlen yemek yiyemiyorum, akşama kadar canım bişey istemiyo,ama akşam sofraya bi oturdummu sofrabezine varıncaya kadar yiyorum...
sonrada şiştim yırtılacam diye bağrınıyorum...:26:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…