2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar venüsten haber olmaması beni çok düşündürüyor umarım herşey yolundadır iyi haberlerle gelir de rahatlarız.

aman olmasında canım, allahtan bende önceden almştım evde duruyordu..şimdi hergün içersem ilacı olmaz dimi bir daha kramp:18:
eller ve yüz şişmesınde ayaklarımz şişmesi normal canım..kramp için muhakkak ilacını al bulunsun yanında

evet canım ilk gebelik olunca ne nedir bileiyoruz.allah yardımcımız olsun..doktoruna bir git istersen

Son düzenleme:

evet cnm dogru soyluyosun,
aynen ben de 3 gun hastayken evde kaldim; hic ayagim sismemisti; ise geldim basladi sismeye :-((
tuzu ben de kesicem de nasil yapicam bilmiyyorum;
sabah peynirimi suya koydum, domates salatalik , haslanmis yumurta yedim
oglen ne yesme ki sirkette :44:

benim belki de kasilmalarim var diye simdiden baslatti mahnezyuma bilmiyorum;
ama benden cok daha onceden baslayan arkadaslar da vardi sanirim.

aa su kefirden ben de mi alsam

hergun icersen iyi gelir cnm kramplarina, ihmal etme

nasıl yapıyorsun canım mayalamayı ben evde yapılmasını bilmiyorum

Canım önce mayasını edinmelisin, karnıbaharın küçük tanelerine benziyor, bazı üniversitelerin ziraat fakülteleri satıyor,aktarlarda da satılıyor. Ama ben ziraat fakültesinden almıştım. Oda sıcaklığındaki light sütü cam bir kavanoza boşaltıp, mayayı ilave ediyorum, karıştırıp bir havlu ile sarıyorum yoğurt mayalar gibi. Bu şekilde 1-2 gün mayalanıyor. sonra süzüp mayayı ayırıyorum ve takrar kullanıyorum. Kullanmadığın zaman iyice yıkayıp kapaklı bi kapta üzerine su ekleyip muhafaza edebilirsin. Mayayı uzun süre kullanmayacaksan süzüp derin dondurucuda aylarca muhafaza edebiliyorsun. Dikkat etmen gereken şey kefire metal malzeme değdirmemen. Kullanılacak malzemelerin, cam, tahta, ve plastik olsun.

ya facebookta cok guzel ornekler var gormelisiniz. ama biturlu karar veremedim ben.

Canım face de nerede bebek şekeri modelleri???

Canım geçen hafta bunlarda o 15 i indirimi değil de uzun zamandır devam eden %30' luk indirim vardı. Bak belki devam ediyordur.

Siz öğretmenlerinde meslek rhatsızlığı işte sürekli ayakta durmaktan kaynaklı varis vs. Allah kolaylık versin valla. 1 haftasonu çok ayakta kaldım ve çok sıcaktı ayağım şişti de ne yapacağımı şaşırdım. Çok iyi anlıyorum.

Canım hamilelikteki şişkinliklerin çoğu aslında tuz ile alakalı değil. Vücutta artan progesteron hormonu nedeni ile oluyor ama tabi dediğin gibi tuz ve suya dikkat etmek lazım.

Hayırlı olsun canım.

hatirladim cnm,
cok sirin bi model;
ben de cuma oglen olmazsa gider bakarim mothercare'a;
sormasi ayip kaca almistin cnm uylu setini

% 30 indirimdeydi birde üstüne % 25 daha indirim yaptılar normalde hiç indirimsiz 250 civarı tutması gerekirken ben 110 TL ye falan aldım. ( içeriği; 2' li lastikli çarşaf + Yorgan kılıfı+ Büyük boy yatak korumalığı + polar battaniye)

Efsung canım arada atlamışım sanırım alıntı yapmamaışım ama beşik ve yatağı sen mi sormuştun?

Beşiği sahibinden.com dan içinin şiltesi, çarşafı, yan korumasu ve örtüsü ile 200 TL ye aldım mothercare in. Şansıma gerçekten 1 -2 defa kullanılmış çıktı. Kutusuyla flan pırıl pırıl geldi.

Karyolayı ve yatağını ise mothercarede ki o suadiye indirimişnden aldım. Normalde westburry model yatak 700 TL iken 540 TL verdik, İçindeki yatak alezi ile beraber 270 gibi bir fiyattan 100 küsüre geldi. Nevresinleri falan da yukarıda yzdım canım.

Haklısın zeynep, kefir çok faydalı ben de kefiri evde mayalıyorum akşam yemeklerde ayran gibi içiyoruz.

Kızlar kefir içerdiği prebiyotik bakteriler açısından faydalı fakat mayalanma sırasında alkol oluşuyor, yoğurt tüketmenizi öneririm.

Canım evet nazar bebe den aldık...
Pazar günü ordaydık... 115 modelini de çok beğendim canım, güle güle kullansın minişin...

Biz birde bambu beşik aldık.

Bu arada ne kadara aldınız takımı canım?

gunaydin kizlar. sanirim bugun yorgunlugumun hat safhasi ve calisamayacagim. dun gece saat 2 ye kadar calistik yine. perdeler geldi dolaplari duzenledim. tuvalet masasi ve tv masasi icin butun athinayi dolastik. bornoz falan filan aldik. yani yurudugum kilometreleri hesaplasam heralde istanbulda normal halimle dolastigim kadar tutmaz. ama o yorgunlukla bi guzel uyumusum. esimde sabaha kadar uyuyamadi yorgunluktan heryeri agrimis bana bebekte sende aliensiniz zaten inanmiyorum insan oldugunuza diye dalga geciyor. ama ev cok guzel oldu kizlar. degdi. ama bugun dinlenmeyi planliorum. yine bi anda aklima esmezse. gerci esimde calisiyor bugun konseri var yazik onada.

bu arada biraz okuyabildim herkes bebek odasini hazirlamis. fotolari ciciler bolumunemi koyuyorsunuz kizlar. ben goremedim.

bu arada venusten hala haber yokmus cok merak ediyorum(

Kızlar kefir içerdiği prebiyotik bakteriler açısından faydalı fakat mayalanma sırasında alkol oluşuyor, yoğurt tüketmenizi öneririm.

Uzun süre mayalanması sonucu ekşimsi kefir oluşur bunda da çok az bir miktar alkol vardır ama zararlı olacağını zannetmiyorum. Hem 3 günden uzun süre 1-2 gün süreli mayalanmada kefirde oluşan alkol oranı çok çok azdır.Zararlı olacağını zannetmiyorum. Tabii olaya başka yönden bakmıyorsanız. Ayrıca bana doktorum da diyetisyenim de içme demedi.

Herkese merhaba,

Valla çok sık giremiyorum bu aralar baya bir uzak kaldım sizden. Bebek gelişiminde gerilik olduğu için doktor eve gidince istirahat önerdi ben de yemekten sonra yatıyorum sürekli. 2 hafta sonrasına başka bir doktora randevu aldık, perinatolog, bakalım o ne diyecek, başka bir görüş de alalım dedik.
Sizde durumlar iyidir umarım, değişik bir durumu olan var mı??
venüs'ten haber var mı bu arada yaa?

cnm bayag uyguna gelmis nevresimlerin;
aslinda english home'da da cok cici modeller vardi;
yorgan yastik, nevresim, yastik kilifi, lastikli cardaf; hepsi 80-90 gibi bir fiyata geliyordu;
benim acelem vardi, tam inceleyememistim; bu h.sonu tekrar bakicam insallah
mothercare'e de bakayim
funnababy de var aklimda, artik 3unden birinden alirim ..

merhabalar kızlar aldıklarınıza baktım herkes çok zevkli şeyler almış güle güle kullansın bebişleriniz inş. bizde aldık ıkeadan kurulum bitti halısıda geldi sadece perdemiz kaldı

günaydın güzel anneler biz 2 gundur giremedik inş iyisinizdir dicem ama bakıyorumda herkes şikayetçi
kızlar hepınıze allah sifa versin kramp olayı gerçeten feci bişey simdiye kadar 3-4 kez yasadım ama feciydi inanın
venüs e baktım yine yok yine yok offff ne oldu bu kıza yaaa
arkadasın bırı acıbadem turgay beye gıdıyor demıs
arastıran oldumu ???
neyse herkes dikkat etsin kendine kızlar
unutmayın kı zor bı 3 ay ama bebeklerımızın sadece bıze ait oldugu son aylar tadını cıkarlım dıoye düşünüyorum zaten dışarı cıkınca herkes burnunu sokacak herseye
bu aylar bızım özel zamanlarımız
benım fınallerım var ders calısmak zorundayım maalesef cok gıremıcem
hepınız öopüyoz teyzelerııı
baş başş

cnm ben hamılelıgımın 3. ayından ( mide bulantılarım gectıgınden berı ) içiyorum kendım mayalıyorum ınanın cok faydasınıda gördüm cilde bebege kemılere herseye fayadası var nettende bakabılırsınız maya ayırıp herkesede dagıttım cok ıyı ve faydalı bısey bence her hamıle ıcmelı ben 12 saatte 1 mayalayıp ıcıyorum doktorum da desteklıyor kefiri
nasıl mayalanacagı nette yazıyo detaylı bence sızde ıcın

bısey sorucam bıde kızlar yaa bakım setını hangı markla aldınız
ben chıchko nunkıne baktım ustünde 1 tane türkçe kelıme yok sınır oldum
açıkcası türk malı almak ıstıyorum dalinin setini düşündüm ama olmazsa nivea mı alsam ??
hangısını tavsıye dıyosunuz

benim arkadaşım hediye alıp getirmiş
nivea atta seti
kendine de almıştı çok memnun kaldı..
ben de onu kullanıcam şimdi

bence doktora hic, en kötu aaa normalmis dersin... Ben ilk kramplarda normaldir diye gitmedim ama keske gitseymisim.
turkiyedeyken arkadasimda mayaliyordu, aslinda marketlerde satilana göre daha lezzetli oluyor bence. Ama koku biraz rahatsiz edebilir, ben öyle kokulari sevdigim icin hosuma gidiyor ama genelde kimse sevmez. Burada bende arada marketlerden aliyorum.

merhabalar kızlar aldıklarınıza baktım herkes çok zevkli şeyler almış güle güle kullansın bebişleriniz inş. bizde aldık ıkeadan kurulum bitti halısıda geldi sadece perdemiz kaldı

canim ikea dan hangi modeli aldin, nasil memnun musun? Yan taraf kolay aciliyor mu birde?

burada da sebamed in bakim seti yaygin sanirim, bebe yagini denedim cok guzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…