2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben chicco aldim canim;
tavsiye edenler vardi eski annelerden,
ama her bebege her urun iyi gelmez tabi, deneyip gorucez.

Tunaydin Arkadaslar

Gule gule oturun, artik bundan sonra biraz yavaslasan iyi olur sanirim.

Perinatolog cok iyi fikir, insallah daha guzel sonuclarla gelirsin. Bize de gittigimiz hastanenin ultrason doktoru bebeginizin kafasi ve midesi buyuk demisti, bayagi uykusuz bir gece gecirdikten sonra biz de perinatologa gittik. Perinatalog normal dedi, her bebek birbirinden farkli ve her organ ayni hizda olmayabilir dedi. O yuzden bu tarz degerlerde 10 gunluk filan bir oynama payi birakiyorlarmis, sizin de icinizin rahatlamasi dilegiyle...

Gecmis olsun, masaj yapsaydin yada esine yaptirsaydin cok iyi geliyor.

Gecmis olsun, evet bol su herseye iyi geliyor.

Nisan icin bizim haftamiz daha cok erken, ama yinede bor doktorunu arayip tarif edebilirsen iyi olur.

kizlar bebek sekeri alan varmi?? ben anneme aldirticam annem gelirken getiricek ama modeli internetten begenmem lazim ona yollamak icin. ama karar veremiyorum( alanlariniz varsa nasil bi model aldiniz?

Biz daha almadik,harika seyler var. TR'ye gelince alacagiz.

Son düzenleme:
benimde aklım dalınde cocuklugum gelıyo aklıma sanırım
annem benı dalınle yıkamıstı ilk okula gıderken bıle kokusu bıle hala burnumdadır ne bılım
denerım bakarım olmazsa herkes farklı marka almıs sanırsam olmazsa baska alırım

hamile.com'dan alintidir.

İnsan vücudunda %0.05 magnezyum bulunur. Buda ortalama bir insanda 35 gr'a karşılık gelir. Kanın litresinde 1.6-2.1 miliekivalan magnezyum bulunur. Magnezyum insan vücuduna kalsiyumun kullanımı, kalp fonksiyonları, kan basıncı, enerji üretimi, dinlenerek uyumaya yardım etmede gereklidir.Eğer vücutta magnezyum eksikliği varsa, kasları kalsiyum istila edip kramplara/seğirmelere neden olabilir. Beslenme düzeninde kalsiyum, magnezyum, sodyum ya da potasyum eksikliği bacak kramplarına sebep olabilmektedir. Terlendiğinde vücutta depolanan bu mineral kullanılmaya başlar. Araştırmacılar kalp krizi kurbanlarının genellikle kanında ve kalp kaslarında magnezyum azlığını tespit etmişlerdir.

Magnezyum eksikliği:

Azlık belirtileri astım, kalp tutukluluğu, kronik yorgunluk, uykusuzluk, asabiyet, sindirim azlığı, solunum bozuklukları, hızlı kalp atışları ve kuşatılmadır.

Magnezyum hangi gıdalarda bulunur:
Maden suları
elma
kayısı
avokado
muz
pekmez-tahin
bezelye
esmer pirinç
süt ürünleri
balık
incir
sarımsak
greyfurt
yeşil yapraklı sebzeler
limon
et
ceviz
karabiber
maydanoz
şeftali
nane
somon balığı
deniz tuzu
susam tohumu
soya fasulyesi

ben dalinin deterjan ve yumuşatıcısını aldım.bebeğin hastane çıkışlarını onla yıkadık valize yerleştirdm.valisin bulunduğu oda hala kokuyor mis gibi 1 hafta oldu halbuki

ben havuzlu handan bübchen set aldım kırmızı çantalı olanından çantası da çok güzel,ürünleri de. Öyle güzel kokuyor ki bir an önce prensimi onlarla yıkamak koklamak istiyorum ve bitkiselmiş.

kızlar selam nasılsınız.
bende yıne ıdrarda enfeksyon cıktı. ama dr bu sefer antibiyotık vermedı şöyle bir açıklama yaptı.
normalde şimdi biz idrar kabını elımıze alıp hemen içini, idrarla dolduruyoruz dımı.
işte böyle olunca vagınada bulunan akıntı da idrarın ıcıne giriyormus ve dolayısıyla mikrop çıkıyormus.
idrar testı verırken her zaman orta ıdrardan vermek gerekırmıs. yani önce biraz çişimizi yapıcaz, sonra kaba doldurucaz. umarım anlatabılmısımdır.
dr bana birde bu şekılde yaptır testı dedi, eğer tekrar mikrop çıkarsa antibiyotık verırız dedi.
sizinde aklınızda bulunsun. ister istemez her kadının vagınasında azda olsa akıntı kalıntısı bulunuyor dedi.

Kızlar,
kanımda fibrinojen yüksek çıkmış. Ne demek oluyor bu?

Ben de merak ettim simdi baktim.

Fibrinojen suda erir kanın pıhtılaşmasında görev alır. Kan plazmasının yaklaşık %5'i fibrinojendir. Isıtıldığında pıhtılaşır. Karaciğerde sentez edilen, kan plazmasında bulunan ve pıhtılaşma olayında önemli rol oynayan kan proteini. Fibrinojen, kan pıhtılaşmasında meydana gelen “fibrin” in öncü maddesidir. Pıhtılaşma husule gelirken, fibrinojen trombin maddesi tesiriyle ve iyonize kalsiyum yanında fibrine dönüşerek pıhtı meydana gelir.

Fibrinojen sadece kan plazmasında değil, aynı zamanda çeşitli vücut sıvılarında (lenf sıvısı, iltihabi sıvı birikintileri vb.) da bulunur. Plazmadaki fibrinojen miktarı yaklaşık olarak litrede 5 gr’dır. Çeşitli karaciğer rahatsızlıklarında sentez işinin bozulmasıyla kandaki fibrinojen miktarı azalır. Gebelik, eklem romatizması ve iltihabi durumlarda kanda fibrinojen miktarı artar. Doğumdan veya sonradan olma bazı rahatsızlıklarda fibrinojenin görev yapamaması söz konusu olabilir.

Böyle durumlarda insan plazmasında yoğunlaştırılmış fibronojenin hasta şahısa verilmesi, eksiklik belirtilerini ortadan kaldırır.

Canım ben Bübchen aldım. Arkadaşım tavsiye etti...

Arkadaslar, bir gebelik sitesinde kramplarla ilgili artik tuzu kesmenin bir faydasi olmadiginin yeni arastirmalarla bulundugunu okumustum, simdi onu size kopyalamak icin aradim bulamadim. Tuza da ihtiyacimiz var ve kramplarin gercek nedeni tuz degil. Ben de zaman zaman yasiyorum, bir sure daha idare edecegiz sanirim.

Yani bende yüksek çıkması normal mi demek oluyor bu??:26:

Kızlar idrarımda 1-2 lökosit ve 2-3 epitel görülmüş...

Yaniii???

Son düzenleme:

HENSVIK aldık cnm memnunum.biz 4 tarafını kapattık öyle kuruluyo ama yan tarafı açılmıyo sanırım açılsa düzgün dururmu bilmiyorum:26: ama kurulumu çok kolay 5 dk yaptık eşimle

Amin canım inşallah bebişim aradaki farkı kapatır bir an önce, dua ediyorum daha da geri kalmasın diye.

bende sebamed aldim en cok onu tavsiye etmislerdi.

Sebamet in ph ı bebekten farklıymış... Yeni doğana önerilmiyor diye biliyorum canım..

bence sebamed in yenidogan serisi var ve bebege uygundur cunku burada da en yaygin urun sebamed.

HENSVIK aldık cnm memnunum.biz 4 tarafını kapattık öyle kuruluyo ama yan tarafı açılmıyo sanırım açılsa düzgün dururmu bilmiyorum:26: ama kurulumu çok kolay 5 dk yaptık eşimle

bir tarafi aciliyormus, iyice buyudukten sonra alissin diye yan tarafini acarak kullaniyordu arkadasim, bende ilk gunlerde(seviye ortadayken) yan tarafini acsam, bizim yataga yaslasam(arkadan da destekleyerek bebek asagi dusmesin diye) öyle kullanabilir miyim diye dusunuyorum da... Sanirim bundan vazgecip, bizim yatagin icine konulabilen sepet gibi yenidogan yataklari var onlardan alacagim bir de ikeadan yatak... Ilk aylarda bizimle uyusun cok istiyorum cunku...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…