bısey sorucam bıde kızlar yaa bakım setını hangı markla aldınız
ben chıchko nunkıne baktım ustünde 1 tane türkçe kelıme yok sınır oldum
açıkcası türk malı almak ıstıyorum dalinin setini düşündüm ama olmazsa nivea mı alsam ??
hangısını tavsıye dıyosunuz
gunaydin kizlar. sanirim bugun yorgunlugumun hat safhasi ve calisamayacagim. dun gece saat 2 ye kadar calistik yine. perdeler geldi dolaplari duzenledim. tuvalet masasi ve tv masasi icin butun athinayi dolastik. bornoz falan filan aldik. yani yurudugum kilometreleri hesaplasam heralde istanbulda normal halimle dolastigim kadar tutmaz. ama o yorgunlukla bi guzel uyumusum. esimde sabaha kadar uyuyamadi yorgunluktan heryeri agrimis bana bebekte sende aliensiniz zaten inanmiyorum insan oldugunuza diye dalga geciyor. ama ev cok guzel oldu kizlar. degdi. ama bugun dinlenmeyi planliorum. yine bi anda aklima esmezse. gerci esimde calisiyor bugun konseri var yazik onada.
bu arada biraz okuyabildim herkes bebek odasini hazirlamis. fotolari ciciler bolumunemi koyuyorsunuz kizlar. ben goremedim.
bu arada venusten hala haber yokmus cok merak ediyorum(
Herkese merhaba,
Valla çok sık giremiyorum bu aralar baya bir uzak kaldım sizden. Bebek gelişiminde gerilik olduğu için doktor eve gidince istirahat önerdi ben de yemekten sonra yatıyorum sürekli. 2 hafta sonrasına başka bir doktora randevu aldık, perinatolog, bakalım o ne diyecek, başka bir görüş de alalım dedik.
Sizde durumlar iyidir umarım, değişik bir durumu olan var mı??
venüs'ten haber var mı bu arada yaa?
günaydın güzel annelerdün kötü bir gece geçirdim ve çok uykusuzuum ..gece kramp girdi ardı ardına aynı yere ve çok feciydi anlatamam,ayağımın üstüne zor basıyorum şu anda ..önceden magnezyum tozumu almştım duruyordu bir köşede gece onu içtim, artık sürekli kullanacağım sanırım..allah kimseye göstermesn bu acıyı eşimde uykulu uykulu diyorki doğum sancın mı tuttu sırtınıda yırtmışım tabi kocamın o acıyla
madem tuz cok etkiliyor, bence hic tuz yeme bakalim bir kac gun. ben canim tuzlu seyler cektgi icin yiyiyorumama ayaklarim pek sismedi yani dedigin gibi genetik olabilir...
gecen aksam kasilmam vardi ya doktora gittik, ultrasonla acilmaya bakmaya calistilar ve idrar testi aldilar. bakteri bulunmus(ama hizli alinan nir testmis o yuzden tam olarak hangi bakteri oldugunu haftafaya bilgi verecekler) burada test sonuclarini goremiyorsun az mi cok mu bilemiyorum o yuzden, yanma falan da yok, bosu bosuna antibiyotik kullandigimi jissediyoru o yuzden cok uzgunum;( her zaman yanma olmuyormus ama bir kere de sonuclari goreyim yaaaa, biz karar verdik kullangercekten cok uzgunum cunku dikkat ediyordum idrar uolu enfeksiyonu gecirmemeye bol su icin kizlar...
kızlar günaydın
ben bu sabah hiç iyi değilim ya.. bebek aşağıdan çıkacak gibi oluyo hem de belim de acayip ağrı var, ayaklarımın üstüne basamıyorum.
dün benden bi akıntı gelmişti, farklıydı. internetten baktım nişan falan diyo ama benimki kanlı değildi. umarım öyle bişey değildir.
ne kadar zormuş hamilelik. bir de ilk bebekte bilmiyoruz ne normal ne anormal, herşeyden kuşkulanıyoruz. Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin
bir de ben magnezyumu 16. haftamdan bu yana kullanıyorum. kanamam olmuştu dr o zaman verdi hala kullanıyorum progestanla birlikte
kizlar bebek sekeri alan varmi?? ben anneme aldirticam annem gelirken getiricek ama modeli internetten begenmem lazim ona yollamak icin. ama karar veremiyorum( alanlariniz varsa nasil bi model aldiniz?
benimde aklım dalınde cocuklugum gelıyo aklıma sanırım
annem benı dalınle yıkamıstı ilk okula gıderken bıle kokusu bıle hala burnumdadır ne bılım
denerım bakarım olmazsa herkes farklı marka almıs sanırsam olmazsa baska alırım
açıkcası türk malı almak ıstıyorum dalinin setini düşündüm ama olmazsa nivea mı alsam ??
Kızlar,
kanımda fibrinojen yüksek çıkmış. Ne demek oluyor bu?
Ben de merak ettim simdi baktim.
Fibrinojen suda erir kanın pıhtılaşmasında görev alır. Kan plazmasının yaklaşık %5'i fibrinojendir. Isıtıldığında pıhtılaşır. Karaciğerde sentez edilen, kan plazmasında bulunan ve pıhtılaşma olayında önemli rol oynayan kan proteini. Fibrinojen, kan pıhtılaşmasında meydana gelen “fibrin” in öncü maddesidir. Pıhtılaşma husule gelirken, fibrinojen trombin maddesi tesiriyle ve iyonize kalsiyum yanında fibrine dönüşerek pıhtı meydana gelir.
Fibrinojen sadece kan plazmasında değil, aynı zamanda çeşitli vücut sıvılarında (lenf sıvısı, iltihabi sıvı birikintileri vb.) da bulunur. Plazmadaki fibrinojen miktarı yaklaşık olarak litrede 5 gr’dır. Çeşitli karaciğer rahatsızlıklarında sentez işinin bozulmasıyla kandaki fibrinojen miktarı azalır. Gebelik, eklem romatizması ve iltihabi durumlarda kanda fibrinojen miktarı artar. Doğumdan veya sonradan olma bazı rahatsızlıklarda fibrinojenin görev yapamaması söz konusu olabilir.
Böyle durumlarda insan plazmasında yoğunlaştırılmış fibronojenin hasta şahısa verilmesi, eksiklik belirtilerini ortadan kaldırır.
bende sebamed aldim en cok onu tavsiye etmislerdi.
bence doktora hic, en kötu aaa normalmis dersin... Ben ilk kramplarda normaldir diye gitmedim ama keske gitseymisim.
turkiyedeyken arkadasimda mayaliyordu, aslinda marketlerde satilana göre daha lezzetli oluyor bence. Ama koku biraz rahatsiz edebilir, ben öyle kokulari sevdigim icin hosuma gidiyor ama genelde kimse sevmez. Burada bende arada marketlerden aliyorum.
canim ikea dan hangi modeli aldin, nasil memnun musun? Yan taraf kolay aciliyor mu birde?
Tunaydin Arkadaslar
Perinatolog cok iyi fikir, insallah daha guzel sonuclarla gelirsin. Bize de gittigimiz hastanenin ultrason doktoru bebeginizin kafasi ve midesi buyuk demisti, bayagi uykusuz bir gece gecirdikten sonra biz de perinatologa gittik. Perinatalog normal dedi, her bebek birbirinden farkli ve her organ ayni hizda olmayabilir dedi. O yuzden bu tarz degerlerde 10 gunluk filan bir oynama payi birakiyorlarmis, sizin de icinizin rahatlamasi dilegiyle...
bende sebamed aldim en cok onu tavsiye etmislerdi.
Sebamet in ph ı bebekten farklıymış... Yeni doğana önerilmiyor diye biliyorum canım..
HENSVIK aldık cnm memnunum.biz 4 tarafını kapattık öyle kuruluyo ama yan tarafı açılmıyo sanırım açılsa düzgün dururmu bilmiyorum:26: ama kurulumu çok kolay 5 dk yaptık eşimle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?