Herkese merhaba,
Sonunda ben de buraya yazabiliyorum. Aslında o kadar uzun süredir sizi takip ediyorum ki hepinizi tanıyor gibiyim. Ama yazmak içimden gelmiyordu. Çok stresli ve zorlu bir hamilelik geçiriyorum. Normal kadın-doğum doktoruna yeni gitmeye başladım, bugüne kadar hep perinatologlarla görüşüyordum, öyle diyeyim. Bebeğimde ense kalınlığı var. 3 perinatolog 1 genetikçi ile aylar süren görüşmelerim sonucunda yüzde 80-90 bir sorun olmayacağını söylediler ama amniyosentez yaptırmadığım için yüzde yüz emin olamıyoruz.
Bütün bunların üstüne tansiyon ve şeker de çıkınca tam oldu. Bu psikolojiyle diyet yapmak insana sanki daha ağır geliyor. Ama yine buna da şükür. Sonu hayırlı olsun da bunlar yaşanır unutulur.
Sizin hazırlıklarınızı zevkle biraz da endişeyle takip ediyorum. Ben birkaç kıyafet dışında hiçbir şey almadım. Bugüne kadar içimden gelmiyordu, sadece bebek nasıl doğacak onu düşündüğüm için.. Ama kendimi toparlayıp bir yerlerden başlamam lazım sanırım.
İkeadan karyola ve dolap almak bana mantıklı geldi. Yalnız orada çamaşırlık var mı, biliyor musunuz? Mothercare'inkini çok beğeniyorum. Beşiği de oradan almak istiyorum.
Canım 26+1 iken girmiştim. Birde gülerken görüntüsü var
Canım e-bebek ten aldım ben. Oradaki satıcı kız söyledi. Sebamet önermiyoruz,yenidoğanla ph ları farklı dedi... Bende inandım:44:
Canım alkolden kasıt içkilerin içindeki alkol değil. Birçok besin vücutta yağa dönmeden önce zaten alkolleşme dediğimiz tepkimelere girer. Gebelikte kefir tüketimi bebeğin de barsak florasının iyi gelişmesini sağlar. Özellikle ülkemizde kronik konstipasyon ( yabi kabızlık) oldukça yaygın bir sıkıntı olduğu için gebelikte mümkün olduğunca prebiotik bakteri içeren yoğurt/ kefir gibi ürünler tüketmekte fayda var.
Tatlım bunlar güzel yorgunluklar ama sen biraz kendine dikkat etsen bu kadar yıpratmasan kendini ?!! Anlıyorum çok heyecanlı dönem ve sen de biraz canı tez bir insansın ama bebişe dikkat. Bu arada herşeyin istediğin gibi gidiyor olmasına ve güzel kızının iyi olduğu haberlerini aldıkça çok mutlum oluyoruz.
Bursa da ki english home da sadece 1 tane nevresim takımı vardı o da kız bebekler için pembiş bir tane. Zara home dan ben bir yatak örtüsü aldım ve lastikli havlu çarşaf bir de süs için çok şirin tamamen beyaz bir yastık üzerinde %50 mummy % 50 dady born in 2011 yazıyor :))) Gerçi zara da fiyatlar biraz tuzlu ama çok hoşuma gitti aldım.
canım tuz vucutta su toplatıyor dahada cok şişiyoruz. ama tabıkı bu sanırım çok tuzlu yıyenler için gecerli.
Benim kide biraz durabilse yerinde!!! Korkarım bu çocuk doğduğunda hiç uyumayacak. Gece 12 de tekmeliyordu. Sabah3 de uyandığımda tekmeliyordu Sabah 5 de tekrar uyandım tekmeliyordu. Sabah 7 den beri hala aralıksız tekmeliyor... Gerçi psikopatça zevk alıyorum bu durumdan o da ayrı mevzu ama belirttiğin sebeptende korkuyorum :18:
kaşıntıya çözümü evde buldum ama işte yapamıyorum..
evde ceyn gibi geziyorumgöbüş açıkta
sanırım bizim ki sere serpe seviyo..üzerine örtü geldi mi delleniyo
kıyamam annem bi çık dışarı heryerini öpücem heryerini..
ben de dalinin granüllü sanırım deterjanını aldım
yıkayayım hazır dursun istiyorum. ama yumuşatıcı almadım gerek var mı acaba ?
çok mu sert olur yıkadıklarım yoksa :26:
Merba bayanlr
tetanos asımızı olduk bugun sabahda kargomuz geldı mılupadan krgo ucretı flan almadılar paketın ıcınden 8li bebek bezımız 8 lı ıslak mendıl bıtane denemlık bebe sampuanı bırde pısık onleyıcı kremı testr seklınde geldı bırde emzırırken ıcılcek bıtkı cayı tek kullanımlık cıktı sızlerde uye olun ıstersenız ınsan sevınıyo gelınce bebıslerımızle ılgılı bıseyler
bugunde asıdan sonra babamızla gezınırken lcw den cıtcıtlı uzun kol badımızı aldık
banada espırılı tsortlerden bıtne aldım gecen gun sıyah renk aldım bugunde pembıs olsun dedık aldık
dunde kadıkoyde civil magzsından halamız bebısımıze lı takımlardan tane aldı bırde battanıye kadıfe desen degıl polr desen hıc degıl malı cok hosuma gıttı gırı renk aldık kapartıcıklı modelı var okaar hosuma gıttıkı battanıye gulegule kullansın bebısımız:)
Merba bayanlr
tetanos asımızı olduk bugun sabahda kargomuz geldı mılupadan krgo ucretı flan almadılar paketın ıcınden 8li bebek bezımız 8 lı ıslak mendıl bıtane denemlık bebe sampuanı bırde pısık onleyıcı kremı testr seklınde geldı bırde emzırırken ıcılcek bıtkı cayı tek kullanımlık cıktı sızlerde uye olun ıstersenız ınsan sevınıyo gelınce bebıslerımızle ılgılı bıseyler
bugunde asıdan sonra babamızla gezınırken lcw den cıtcıtlı uzun kol badımızı aldık
banada espırılı tsortlerden bıtne aldım gecen gun sıyah renk aldım bugunde pembıs olsun dedık aldık
dunde kadıkoyde civil magzsından halamız bebısımıze lı takımlardan tane aldı bırde battanıye kadıfe desen degıl polr desen hıc degıl malı cok hosuma gıttı gırı renk aldık kapartıcıklı modelı var okaar hosuma gıttıkı battanıye gulegule kullansın bebısımız:)
hoşgeldin aramıza....
nedemek katılırmıyım buyur tabi cnm....
evett çok güzel oluyo ummadığın anda kargo getiriyo ya çok güzel bi duyguMerba bayanlr
cnm bana 2 3 ay sonra falan geldi çok geç geldi yani neden bilmiyorum..ben de milupanın sitesine üye oldum bu gönderimleri ne zaman yapıyorlar?
hoşbuldumbende bebişlerinize aldığınız cicilere baktım şimdi süper şeyler almışsınız baya da fikir edindim. bebek arabası almak istiyorum şu 3 tekerleklilerden ama bebiş minikken onun üzerine puset monte edilip sonra üzeri değiştiriliyomu onun yoksa bebiş sonradan kullanamaz onu dimi yani? onların fiyatları ne cibarında kızlar. bi arkadaş almış burdan 700 tl.ortalama bu civarda sanırım.
hoşgeldin lightlife.ben de eylül annesi olacağım ama bizim topik kapandığından beri burada paylaşım yapıyorum.
bebek bakım ürünü olarak ben nivea atta ve johnsons set aldım.ama diğer markalardan da almayı düşünüyorum bübchen özellikle.deneyip karar veririm dedim.her bebeğin cildi aynı olmuyor sonuçta.
süt sağma makineleri hakkında bilgisi olan var mı manueller zor mu kullanılıyor? almak için doğum sonrasını mı beklemek lazım süt olup olmamasına göre?markayı neye göre seçmek gerek ben biberonlarımı avent aldım avent mi almam gerekir chicco nun fiyatı aventin yarısı.sizin fikirleriniz neler
aaa hatırladım seni,bende eylül topikindeydim,doğum tarihi 1 eylül benimde inşallah...
ağustos annesi olmamız muhtemel...hoşgeldin...
hoşgeldin..ağustos annesi sayılırsın sen de
hayırlı olsun bebeğin inşallah
kız erkek ? meleğin
selam kizlar
bugün cok yorucu bi gündü bizim icin herseyimiz bitmis gibi mobilyalarimizi degistirmeye karar verdik :) ne zamandir almak istedigim bi koltuk takimi vardi esim onlari alalim diyince dayanamadim tabi onlari alirken bi de balkona masa takimi aldik gelik balkonu temizledik yikadik onlari koyduk koltuklarimiz malesef 8-10 hafta icinde gelicek burda bi mobilya aliyosun bekleme süresi cildirtiyo insani ama koltuklar gelmeden badana falan yapmamiz gerekicek bunlari yaparken cocuk odasini da yapmayi düsünüyoruz aslinda ilk 5-6 ay yanimizda yatiricaktik kücük bi besik aldik hatta bunun icin ama esim diyo badana yapmisken cocuk odasini da hazirlayalim gerci geldiklerini kayinvalidemler kaliyodu orda onlarin esyalari ve yataklari var ve nasil olucak bilmiyorum ama bi telas sardi bizi sormayin gitsin :)
bugün ebede randevum vardi karnima bakti iste bebegin basi suan asagida dedi alttan elle muayene yapti burda her seferinde yapiyolar malesef bi acilma olmadigini bebegin asagiya bastirmadigini söyledi kalp atislarini dinledik melegimin at kosusturuyo gibi :) sen misin dinleyen der gibi bi tekme atti ebeye kadin bile sasirdi öyle güclü olmasina bende dedim hep böyle zaten sürekli kipir kipir ve cok sert vuruyo biraz daha büyüyünce yandin o zaman sen dedi bana :)
bu kramplar icin sordum ben suan 300 mg dan fazla magnezyum almani önermiyorum dedi hamileligin sonlarina dogru arttirmak daha iyiymis ama yatmadan önce ayaklari SICAK suyla yikmak iyi geliyomus ben hep soguk suyla yikardim oysa ki bi de bi krem varmis sürünce rahatlatiyomus o da
bi de mide yanmalari icin kabugu soyulmus bademi agizda iyice cignemek gerekiyomus üstü cikana kadar o da cok iyi geliyomus
bi de gögüs kafesime dogru cok bastiriyo benim minik yaramazim ebe dedi bu daha bisey degil bi kac ay sonra daha da cok baski olucak napicam bilmiyorum sizin bebisler de böyle gögüs kafesinize dogru bastiriyo mu cok ???
haa kremlerden sampuanlardan yaglardan bahsetmissiniz ben burda weleda candula serisi diye bi marka var onlardan alicam gittigim ebeler ve doktorum bunu önerdi hep türkiyede yok sanirim o yüzden ordakileri iyi arastirin kizlar neyse biz yemek yicez simdi kactik teyzoslari öpüldünüzzz
kızlar doktordan geldik az önce kızım 1570 gr olmuşplasentam normalmiş suyumuzda normalmiş erken doğum gibi bir risk yokmuş çok şükür ama fazla kilo almışım dikkat et dedi hastane meselesini ve izin meselesinide konuştuk aklımda soru kalmadı anlayacağınız
cnm koltuklarınızı ve masanızı güle güle kullanın...
badana işine girişmişken bebişin odasınıda apın bence aradan çıkmış olur...
ben daha nefes darlığı falan hissetmedim yani anlaşılan baskı yapmıyo
ben bebeğe bakım için sebamedin ürünlerini aldım jonhsons babyde var bakalım hangisinde sorun yaşamazsan ona devam edeceğiz...
kızlarrr
yarın şeker düşmanıyla 100lük randevum var
çok korkuyorum ya yüksek çıkarsa diyeee
son 1 hafta dikkat ettim ama kısmet
bide 100lük yüklemede 3 saat bekleniliyomuş sanırım
ben 50lik yüklemede 1 saati zor bekledim başım döndü falan
bunda nasıl dayanacam bilmiyorum...
gerçi şeker yüksek çıkmasın o sorun değil beklenilirde...
şeker çıkmasın diyet yapmaya razıyım hem gereksiz kilo almamış oluyorum...
1 haftada psikolojim bile bozuldu yaa sanki yılların şeker hastasıymışım gibi hissediyorum....
günaydın güzel annelerdün kötü bir gece geçirdim ve çok uykusuzuum ..gece kramp girdi ardı ardına aynı yere ve çok feciydi anlatamam,ayağımın üstüne zor basıyorum şu anda ..önceden magnezyum tozumu almştım duruyordu bir köşede gece onu içtim, artık sürekli kullanacağım sanırım..allah kimseye göstermesn bu acıyı eşimde uykulu uykulu diyorki doğum sancın mı tuttu sırtınıda yırtmışım tabi kocamın o acıyla
günaydın canım.geçmiş olsun aynı sorunu 2-3 gündür bende yaşıyorum. yataktan bacağıma giren krampla fırlıyorum.eşimin ödü kopuyor ne oldu diye. magnezyum eksikliğindenmi oluyormuş allah allah.şimdiye kadar böle bişey olmamıştı.hamilelik enteresan bir dönemmiş
canım hamilelikte özellikle son haftalarda kramp çok olacakmış nedenide magnezyum eksikliği..burdaki arkadaşlar bu ilacı aldıklarında kramp sorunu yaşamadılar bir daha.bende dünden beri kullanıyorum artık..muz ve çekirdekte de var diye biliyorum
canim gecmis olsun;
magnezyumlarinizi alin kizlar cok onemli; sadece bizim icin degil; bebegin kemik gelisimi icin de lazim.
ben cok bebek gordugum icin biliyorum ( kardes, yigen vs )
eskiden bebekler dogduktan sonra baslarini hic tutamazlardi, boyle yumusacik elinizin altindan kayarlardi , gozleri kapali olurdu;
dimdi bebekler daha 1 haftalik basini tutuyor; kucaginiza bastirdiginizda ayagini basiyor; cin gibi bakiyor gozleri, arastirdim, nedeni hep magnezyummus
benim kramp sorunum yok, yine de verdi doktorum 1 haftadir iciyorum
cnm olsun uzme canini, vardir doktorlarin bildikleri
Peppermitt kıyamam cnm ya hep çalışmaktan biliyormusun
ben 4 gün evdeydim hiç şişmedi şimdide baya tuzu kestim azaldı
benim dr daha vermedi magnezyum benim de dün gece girdi bacağıma kramp
allahtan uzun sürmedi....
Magnezyumu genelde son haftalarda veriyorlar çünkü doğum kasılmalarını da önlüyor
erken doğum için kasılma fazlaysa erkende veriyorlar....
canım benim tahlil yaptırdığım yerde uyardılar önce biraz idrarını yap sonra bu kaba devam et diyekızlar selam nasılsınız.
bende yıne ıdrarda enfeksyon cıktı. ama dr bu sefer antibiyotık vermedı şöyle bir açıklama yaptı.
normalde şimdi biz idrar kabını elımıze alıp hemen içini, idrarla dolduruyoruz dımı.
işte böyle olunca vagınada bulunan akıntı da idrarın ıcıne giriyormus ve dolayısıyla mikrop çıkıyormus.
idrar testı verırken her zaman orta ıdrardan vermek gerekırmıs. yani önce biraz çişimizi yapıcaz, sonra kaba doldurucaz. umarım anlatabılmısımdır.
dr bana birde bu şekılde yaptır testı dedi, eğer tekrar mikrop çıkarsa antibiyotık verırız dedi.
sizinde aklınızda bulunsun. ister istemez her kadının vagınasında azda olsa akıntı kalıntısı bulunuyor dedi.
HENSVIK aldık cnm memnunum.biz 4 tarafını kapattık öyle kuruluyo ama yan tarafı açılmıyo sanırım açılsa düzgün dururmu bilmiyorum:26: ama kurulumu çok kolay 5 dk yaptık eşimle
bence sebamed in yenidogan serisi var ve bebege uygundur cunku burada da en yaygin urun sebamed.
bir tarafi aciliyormus, iyice buyudukten sonra alissin diye yan tarafini acarak kullaniyordu arkadasim, bende ilk gunlerde(seviye ortadayken) yan tarafini acsam, bizim yataga yaslasam(arkadan da destekleyerek bebek asagi dusmesin diye) öyle kullanabilir miyim diye dusunuyorum da... Sanirim bundan vazgecip, bizim yatagin icine konulabilen sepet gibi yenidogan yataklari var onlardan alacagim bir de ikeadan yatak... Ilk aylarda bizimle uyusun cok istiyorum cunku...
kızlarrr
yarın şeker düşmanıyla 100lük randevum var
çok korkuyorum ya yüksek çıkarsa diyeee
son 1 hafta dikkat ettim ama kısmet
bide 100lük yüklemede 3 saat bekleniliyomuş sanırım
ben 50lik yüklemede 1 saati zor bekledim başım döndü falan
bunda nasıl dayanacam bilmiyorum...
gerçi şeker yüksek çıkmasın o sorun değil beklenilirde...
şeker çıkmasın diyet yapmaya razıyım hem gereksiz kilo almamış oluyorum...
1 haftada psikolojim bile bozuldu yaa sanki yılların şeker hastasıymışım gibi hissediyorum....
inşallah düşmüştür canım bana şeker yüklemesi yapılmadı hiç ama bu hafta sonundaki randevumda yapılacak sanırım çok kilo aldım 6 ayda 10 kilo aldım bende çıkmazsa iyidir :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?