2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arastirma sonuclarina göre eger anne uyusturucu bir ilac ya da alkol almadiysa bebegini hissederek uyudugu icin aslinda onu koruyarak uyumus oluyormus. Bakalim biraz daha arastirmam lazim... Benimde hala aklimda soru isaretleri var. Ama beraber uyumamiz icin bir cozum bulacagima dair umudum var :)

25 haftada kaç kiloydu bebiş.
Bende kilo aldırmak için uğraşıyorum biraz zayıf 14 mayısta 505 gr dı benim bebiş.
Bu c.tesi doktor kontrol edicek gelişimini inş. Kilo almıştır.

Son düzenleme:
İsimler güzel kızlar,
bizde , Su, Asya , Selen arasında gidip geliyoruz hala koyamadık :-((

asya guzel cnm

is arkadasin resmen acimasizmis; Allah'indan bulsun
yonetim nasil izin veriyor ona peki, senin durumunu bilmiyorlar mi?
gerekirse yetisemiyorum dersin; bi yardimci, stajyer vs alin buraya dersin; hakkin senin
aman cnm, uzulup de kendini yipratma

bana doktorum dedi ki, sicaklik arttikca daha da sisecekmis ayaklarim; daha ne kadar sisecek bilmiyorum ki, kafam kadar mi olacak yaniii

Oyluyorum Asya :))))

ben de asyayi begendim

bence yagmur cok guzel isim cnm,
benim de abimler kziimiz olursa yagmur koyucaz demislerdi birkez, o yuzden ismi ellerinden almis olmamak icin ben koymuyorum, yoksa dusunurdum

yagmurun yanina 4 harfli kisa bir isim guzel gider
elif yagmur
yagmur bade*
azra yagmur
yagmur doga

gel tabi ki cnm,
hosgeldinn

Canım zaten öyle uyuyorsun hiç kıpırdamadan ama emzirirken dikkatli olmak gerek
ben eşim çok deli yattığı için cesaret edememiştim ama şimdi o bile dikkatli uyuyor
benim oğlum 2 yaşında kendi yatağında yatıyordu 4-5 aydır mecburen yanımıza alıyoruz
uyuyunca yatağına götürüyorum, gece kalkınca gene beraber yatıyoruz

sagol canim bizde durduk durduk simdi degisiklik yapmaya karar verdik en gec 1 ay icinde boyamamiz lazim zaten allahtan yatak odamizi gecen sene boyamistik yattigimiz yer kokmicak en azindan. bende kücük sallanan bi besik almistim zaten ilk 6 ay yanimda yatirmak icin oda yapsam da yine yanimizda yaticak

yagmurun yanina önerdigin isimler cok güzel canim sagol yardimci oldugun icin bi de esime begendirmek lazim hic biseyi begenmiyo sagolsun :)

kızlar bencede bebeği yanınızda yatırmayın bızım bur tanıdığımız vardı o bebeğini emzırırken uyuya kalıyor bebeği boğuldu ve öldü allah korusun ama bence yatağında yatması daha doğru ben yanımda yatıramam allah korusun aynı odada ama kendı yatagında yatması cok daha güzel bence

ilk aylar bebek kadar minikki ona zarar verme ihtimalimiz çok yüksek.Ben kızımı babasıyla aramızda yüksekçe bir yasyığa koyarak yatırmıştım.Şimdi düşününce çok hata yapmışım. YA bişey olsaymış.Allah korumuş.Birkaç kerede emzirirken uyuya kalmıştım.İyi düşürmemişim elimden. Bence emzirip beşiğine koyalım.Beşik - sepet - park yatak odamızda olmalı. Bizim gelin 40 çıkınca odasına götürdü bebişini, ben kıyamadım 3 yaşına kadar aramızda yattı..odasını ayırmak çok zor oldu.
Şimdi emzirip beşiğe koyacağım.En fazla 3 aylıkken odasında yatırırım.(İnşallah) Yoksa yatağı büyütüp ailecek yatarız :)

evet süper yaaa ... Sıcaklar başladı di mi nasıl yapcaz bakalım

başladı ya Her tarafım yanıyo sanki benim günde 2 kere duşa giriyorum birde karpuza dadandım O çok rahatlatıyo beni Yandık valla temmuz gelsede izne çıksam işe gidip gelmek bu sıcakta çok zor oluyo

ben ilk dogdugunda yanimda yatirabilir miyim ya da nasil yanimda yatirabilirim onu merak ediyorum. Biraz buyuyunca zaten ayri yatar ya da yanimiza kendi gelir... artik nasil daha mutlu oluyorsa... Butun yollari deneyecekmisiz gibi geliyor zaten bana, nasil daha mutluysa öyle yapmak lazim. Yine de ilk dogdugunda korkmamasi, kendini guvende hissetmesi icin yanimda bana dokunarak uyumasini cok istiyorum. Senin önerin var mi bu konuda yoksa tehlikeli oldugunu mu dusunuyorsun?

Ne insanlar var ya beni ilgilendirmez ne demek. Sinirlenmemek elde değil, ama sen yine de düşünüp canını sıkma hiç cnm, öyle bir olay olmamış gibi çıkar aklından; allah kolaylık verir.
Yahu bir de sizin hastanede biraz fazla rahat değil mi, her isteyen kafasına göre 1 ay ücretsiz izin alabiliyorsa ne güzel valla...

başladı ya Her tarafım yanıyo sanki benim günde 2 kere duşa giriyorum birde karpuza dadandım O çok rahatlatıyo beni Yandık valla temmuz gelsede izne çıksam işe gidip gelmek bu sıcakta çok zor oluyo

aynen yanıyorummmm. Karpuzda çok şeker varmış diye günde bir dilim yiyorum. 6 haziranda çalışabilir raporu alacağım 15 temmuzda doğum iznine ayrılacağım ama daha 7 hafta var ...

selamlar benim de ara ara kasılmaların oluyordu, gün içinde 2-3 defa ve birkaç dakika sürüyordu, doktorum nst ye aldı, ama bebek çok küçük olduğundan (890 gram olmuş :) ) anlamlı bir sonuç elde edemediler, 15 gün sonra tekrar gideceğim. kasılmalar artarsa erken doğum riski olabilirmiş, her ihtimale karşı progesteron ilacına başladık. bana şans dileyin lütfen.

bunun dışında gelişiminde bir problem yok, hatta bir hafta önden gidiyormuş.

şimdilik durum budur, herkese sağlık diliyorum.

mrb bayanlarrr yeni gördm sizleri bende hep temmuz annelerini takip ediyordum ağustosu yeni gördüm ii oldu

nasip olursa doğumum 25 ağustos erkekim geliyor inş..

bundan sonra sizlerle beraberm inş.

maşallah çok iyi gidiyor şu an kilosu bebişin. o hafta girdimmi bilmiyorum. yaptığın özel bişey varmı kilo alması için canım.

Sagol canim, insallah saglikli dogarlar...

Sanirim normal kilosu 680-1500 gr arasinda olmali bu haftada, ortalama da 960 gr. benimkisi 1188 gr. normalden %17 buyuk dediler(bunu da malesef son zamanlarda kendimi tutamayip seker yememe bagliyorum).

Kilolu olmasi degil organlarinin , gelisiminin normal olmasi daha önemliymis. Onu da doktorun ölcuyordur zaten. Gelisimi normal dediler o yuzden sevindim.

Yaptigim ozel hicbir sey yok sadece my_little_sun_shinenin önerdigi gibi öglen et(balik,tavuk,kirmizi et), aksam sebze yemegi,yemeklerde salata, sut, yumurta falan yemeye calisiyorum. Bu aralar saate dikkat etmeden canim ne zaman meyve istese meyve yiyorum yaz geldi diye ama snairim fazla meyve sekeri de iyi degil bebek icin.

bir de stresten uzak durmaya calismamiz lazim. Kafein de bebegin gelisimini azaltiyormus, gazli icecekler de iyi degilmis, onlardan neredeyse hic icmiyorum. Bazen dilimi degdiriyorum o kadar... Baska ne zararliydi hatirlamiyorum ama cesitli beslenmeye calisirsan bebek icin de senin icin de daha iyi olur sanirim.

aynen yanıyorummmm. Karpuzda çok şeker varmış diye günde bir dilim yiyorum. 6 haziranda çalışabilir raporu alacağım 15 temmuzda doğum iznine ayrılacağım ama daha 7 hafta var ...

bende 13 temmuzda çıkıcam Belkide ben karpuzu fazla kaçırdığım için kilo alıyorum Azaltayım bari bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…