anlatamadım aslında:78: çatlak derken göğüs ucundan bahssetmiştim. emzirmenin ilk günlerinde bazılarında acı oluyomuş ona önlem amaçlı. belkide yoktur çaresi ama şimdiden kendimi acı içinde kıvranırken hayal ediyorumo kalıtsal daha çok aklıma geldikce arada krem kullanıyorum ama çok nadir karnım çok gerildiğinde sürüyorum göğüslerime birşey sürmüyorum ikinci doğumum benim ilkinde de çok az kullanmıştım allaha şükür birşey olmadı.
merhaba kızlar...2 gün hastanede yatıp çıktıktan sonra dün doktor kontrolünde yeniden nst ye bağlandım..çok hafif sancılarım varmış istirahat önerdi doktorum...rapor bittikten sonra yeniden kontrolüm olacak ve duruma göre yeniden rapor verebilir...kasılmalar için en iyi ilaç bol su dedi...günde 4 litre su iç dedi...artık su gördükçe midem bulanıyor ama erken doğum yapmaktansa her an su içmeye razıyım...sizler de suyu ihmal etmeyin...
cnmm geçmiş olsun yaa dikkat et kendine hiç bi iş falan yapma
bebiş daha önemli...
inş bi daha sacın çıkmaz ve kasılmalarında durur biraz daha kalsın içerde bebiş...
su çok içiyorum ben daha fazla ağırlık vereyim o zmana.
Kızlar merhaba benim doğum tarihim eylül 4 fakat hem eylül annelerinin topikleri kapatılmış ve 1-2 kişi var sadece , sezeryan olursam zaten doğumum ağustos ayında olacak :) ben de burada kalmak istiyorum burası çok daha zevkli . Beni de aranıza alır mısınız :)) Bu arada bebişim kızzz
bosver hic kizma... gun oluuurrrr devran doner demisler... Sen nasil en az zararla kurtulursun bu izin isinden onu dusun. Sonucta kendini yormaman lazim, dikkat etmen lazim. Stres de en cok yine kendimize ve bebege zarar veriyor...
Senin is arkadasin zaten hamile degil miydi? Merak etme sen izin aldiginda da o calismak zorunda kalacak...
Hayirli olsun... :) Saglikla gelsin...
Bizim aramizda 2 hafta var ama benim tahmini dogum tarihim 25 agustos???
Inanmiyorum yaa... Umrumda degil mi dedi??? Peki neden izin aliyor? Hamile diye mihasta mi tatil mi?
Hamileyken hemen moralimiz bozuluyor ya da kiziyoruz... Aslinda bu bizi yipratan,(gerci sana diyroum bende ayniyim) Ama birbirimizi motive etmemiz lazim. Eger daha sakin dusunebilirsen daha az zararla nasil kurtulabilirsin. E simdi nasil olacak kontrolun var diyelim ama tek kalacaksin o izne ayrilinca , gidebilecek misin kontrollere ? Hay allah yaaa.... Olsun olsun sen moralini bozmamaya calis... Zaten kanunen hamileyim ve calisma sartlarimi duzenleyin deme hakkimiz varmis...
Ay ne kadar gıcık yaaaaaa ben bile uyuz oldum insanlar çok kötü gerçekten kıskanıyor demekki seni
tşk. bizde baştan asya diyorduk
selam kizlar
isim konusunda size bi sorum olucak ben coook eskiden kizim olursa adini yagmur koyucam diyodum hamile kalmadan 1-2 ay önce tvde bi dizi vardi tesadüfen gezerken gördüm orda bi kiz var esmer bisey adi yagmurdu allahim bana da böyle bi yagmur nasip et diye gecirdim icimden ve ondan bi kac ay sonra hamile kaldim zaten simdi yagmur koymazsam sanki bi ugursuzluk olucak gibi bi his var icimde esim pek istemiyo bi de 2 isim koymak istiyo ben en son yagmur bade ya da bade yagmur diye düsündüm ya da yagmurun yanina uyacak baska bi isim var mi kizlar???
Kızlar merhaba benim doğum tarihim eylül 4 fakat hem eylül annelerinin topikleri kapatılmış ve 1-2 kişi var sadece , sezeryan olursam zaten doğumum ağustos ayında olacak :) ben de burada kalmak istiyorum burası çok daha zevkli . Beni de aranıza alır mısınız :)) Bu arada bebişim kızzz
allah sabır versin sana arkadaşım acayip sinir oldum yaNe biçim insanlar var
Ne insanlar var ya beni ilgilendirmez ne demek. Sinirlenmemek elde değil, ama sen yine de düşünüp canını sıkma hiç cnm, öyle bir olay olmamış gibi çıkar aklından; allah kolaylık verir.
Yahu bir de sizin hastanede biraz fazla rahat değil mi, her isteyen kafasına göre 1 ay ücretsiz izin alabiliyorsa ne güzel valla...
mrb bayanlarrr yeni gördm sizleribende hep temmuz annelerini takip ediyordum ağustosu yeni gördüm ii oldu
nasip olursa doğumum 25 ağustos erkekim geliyor inş..
bundan sonra sizlerle beraberm inş.
slm kızlarrrr.
biz geldik evimize sonundaa
dr kontrolü şeker derken saatin nasıl geçtiğini anlamadım hee
şeker aynen şöyle
100gr yüklemede açlık 101 1.saat 207 2.saat 158 3.saat 96 çıktı
dr sınırda yinede dikkat etmekte fayda var dedi...
bebişimizin kontrolüne gelince herşey yolunda geçti neredeyse yarım saat incelendi tekrardan ayrıntılı gibi heryerine bakıldı çok güzel fıstık bi kıza benziyo yandan dedi kilosuna gelince malesef teyzoşları 1kg ya ulaşamamış daha kızım 961 grda normal dedi...
foto vermiyecekmi dedim sen şimdi git yarım saat sonra tekrar gel foto belki o zman verir dedi ve yarım saat sonra hiçten göstermedi yüzünü sırtını dönmş vaziyetteydi...neyse sağlık olsun..
bu arada 100lük glikozu içince 2 saat deliksin tekmeler yedim tatlı geldi yaa nasıl çoştu anlatamam.
bana da bana da,
ben de bu cmrt. gidicem tahliller icin
canım gecmıs olaun dıkkat et kendıne cok fazla yorulma ıstırahat et inş hwpimizin bebeişleri vaktınde gelırmerhaba kızlar...2 gün hastanede yatıp çıktıktan sonra dün doktor kontrolünde yeniden nst ye bağlandım..çok hafif sancılarım varmış istirahat önerdi doktorum...rapor bittikten sonra yeniden kontrolüm olacak ve duruma göre yeniden rapor verebilir...kasılmalar için en iyi ilaç bol su dedi...günde 4 litre su iç dedi...artık su gördükçe midem bulanıyor ama erken doğum yapmaktansa her an su içmeye razıyım...sizler de suyu ihmal etmeyin...
Hamileydi canım ama 10. hafta bebğini kaybetti. Ya zaten başhekim bana sorar diye ümit ediyorum ama sormazsa da yapacak birşey yok ben kendimi hiç yormayı planlamıyorum
Detaylıda doktor banada 25 ağustosda olur doğum dedi ama tabi belli de olmaz :))
Cevap: hiç biri. Bebeğini kaybetti zaten o yüzden 2 hafta yoktu. Hadi bu anlaşılabilir bir şey ama şimdi kinin nedeni babası ameliyat olmuştu kış başında fizik tedavi görüyor neymiş ona değişiklik olsun diye ayvalıkta ev tutacakmış fizik tedavisine orada devam ettirecekmiş. Dedim ki eyvallah ama sonuçta fzk tdvyi sen yaptırmayacaksın ee! babanın başında da annen var sen götür 10 gün kal sonrada ay sonunda bir hafta daha kal ama ben 1 ay komple yerine bakamam. Ben bunları demişken arkadaşın umrunda değilmiş olmasın bakalım
Canım bu kıskançlık değil de gerçekten bencil ve düşüncesiz bir insan. Dünyada kendinden başkasını düşünmeyen bir kız.
Bence yağmur bade gayet güzel :)))
Hoş geldin canım.
Bencil ve düşüncesiz ...
Ya zaten benim aklımın almadığı noktada bu, bu kız sürekli nasıl izin alıyor. Bana veya bşkasına verirler mi bilemiyorum çünkü sorumluluklarım gereği ben hiç bu kadar izin almadım, denemedim de. Ameliyat oldum 2 gün sonra, daha dikişlerim dururken işe başladım ki kimse madur olmasın diye ama demek ki yapmamak lazım...
Hoşgeldin canım ...
Canım 2. saat değerin biraz yüksek çıkmış ama diyete devam edersen sıkıntı yaşamazsın. Şeker ölçüm cihazın var mı?
İnşallah bir sorun yaşamayacaksın tatlım
Evet meyve konusunda haklisin, ama canim meyve istiyor bu aralar neyse azaltayim... :)bakalım c.tesi doktor ne dicek. bende her sabah yumurta haşlayıp bol peynirli domates salatalık güzel bir kahvaltı yapıyorum. 12 gibi süt içiyorum. yemekte ekmek yemiyorum fazla makarna pilava az yiyorum. aralarda meyva yiyorum. kuru incir. ceviz+badem açkarnına pekmez içiyorum. aç kalmamaya çalışıyorum. ama inş. kilosu artmıştır. geçen gittiğimde 1 hafta geri gibi demişti. oyüzden 2 hafta sonra tekrar kontrol edelim dedi. bu c.tesi inş. kilosu yeterince artmıştır. doktor sütü ve peyniri lyte al dedi. bende öyle yapıyorum. bebeğin yağa ihtitacı yok dedi.
başka yaptığınız özel şeyler varsa lütfen yazın arkadaşlar.
meyve ve kaşarda kilo aldırır diyorlar bebeğe.
evet bana da 3lt su ic en az dediler, artik su görmek istemiyorum. sik sik lavoboya gitmek de zor ...merhaba kızlar...2 gün hastanede yatıp çıktıktan sonra dün doktor kontrolünde yeniden nst ye bağlandım..çok hafif sancılarım varmış istirahat önerdi doktorum...rapor bittikten sonra yeniden kontrolüm olacak ve duruma göre yeniden rapor verebilir...kasılmalar için en iyi ilaç bol su dedi...günde 4 litre su iç dedi...artık su gördükçe midem bulanıyor ama erken doğum yapmaktansa her an su içmeye razıyım...sizler de suyu ihmal etmeyin...
Canim kendine yapabilecegin en guzel iyilik umursamamak olur... Her sey zamanla yoluna giriyor, sen merak etme. Tum is sana kalsa bile ben eminim bir sekilde dinlenebilecegin bir ortam yaratirsin yönetimle konusarak. Hem insani yoran ve zarar veren sey calismaktan cok stres... Iyi dusun her zaman basina da iyi seyler gelsin... Yani hep beraber iyi dusunelim iyi seyler olsun:)Hamileydi canım ama 10. hafta bebğini kaybetti. Ya zaten başhekim bana sorar diye ümit ediyorum ama sormazsa da yapacak birşey yok ben kendimi hiç yormayı planlamıyorum
Detaylıda doktor banada 25 ağustosda olur doğum dedi ama tabi belli de olmaz :))
Cevap: hiç biri. Bebeğini kaybetti zaten o yüzden 2 hafta yoktu. Hadi bu anlaşılabilir bir şey ama şimdi kinin nedeni babası ameliyat olmuştu kış başında fizik tedavi görüyor neymiş ona değişiklik olsun diye ayvalıkta ev tutacakmış fizik tedavisine orada devam ettirecekmiş. Dedim ki eyvallah ama sonuçta fzk tdvyi sen yaptırmayacaksın ee! babanın başında da annen var sen götür 10 gün kal sonrada ay sonunda bir hafta daha kal ama ben 1 ay komple yerine bakamam. Ben bunları demişken arkadaşın umrunda değilmiş olmasın bakalım
Canım bu kıskançlık değil de gerçekten bencil ve düşüncesiz bir insan. Dünyada kendinden başkasını düşünmeyen bir kız.
Bence yağmur bade gayet güzel :)))
Hoş geldin canım.
Bencil ve düşüncesiz ...
Ya zaten benim aklımın almadığı noktada bu, bu kız sürekli nasıl izin alıyor. Bana veya bşkasına verirler mi bilemiyorum çünkü sorumluluklarım gereği ben hiç bu kadar izin almadım, denemedim de. Ameliyat oldum 2 gün sonra, daha dikişlerim dururken işe başladım ki kimse madur olmasın diye ama demek ki yapmamak lazım...
Hoşgeldin canım ...
Canım 2. saat değerin biraz yüksek çıkmış ama diyete devam edersen sıkıntı yaşamazsın. Şeker ölçüm cihazın var mı?
İnşallah bir sorun yaşamayacaksın tatlım
hayır cnm cihazım yok...şekeri devamlı ölçmemmi gerekiyo peki?
merhaba kızlar...2 gün hastanede yatıp çıktıktan sonra dün doktor kontrolünde yeniden nst ye bağlandım..çok hafif sancılarım varmış istirahat önerdi doktorum...rapor bittikten sonra yeniden kontrolüm olacak ve duruma göre yeniden rapor verebilir...kasılmalar için en iyi ilaç bol su dedi...günde 4 litre su iç dedi...artık su gördükçe midem bulanıyor ama erken doğum yapmaktansa her an su içmeye razıyım...sizler de suyu ihmal etmeyin...
Devamlı değil ama rada açlık ve tokluk şekerlerine bakarsan iyi olur. Yada bir yakınında varsa ondan alıp kullanabilirsin
merhaba kızlar,,
biz 29.haftadayız. bebeğimin ağırlığı 1,545 gr. iyimi sizce.
tatlım ben artık her şeyden korkar oldum bu benim 3. gebeliğim kızımla oğlumu kaybettim bundada kontrollü gidiyoruz işten de ayrıldım 20 gün den beri bebeğim aşşağıda sürekli yatıtyorum popomun altına yastıkta koydum inşallah sağlıkla alırız bebişlerimizi
cnm dr işte bana bebek aşağıda sancın varmı demişti yok dedim
temkinli davranmak lazım bi nst ye bağlayalım dedi bağlandık sancı çıkmadı
yukarı çıktımı hiç bilmiyorum korkumdan soramıyorum dr umda bişi demiyo
ama geçen yakın bi aile dosyuna kontrole gittik ona demedim hiç bebek aşağıdaydı diye oda hiç demedi bebek aşağıda diye demek çıkmış...
ama bu bi sorun değilmiş onu öğrendim
.çok kötü günler geçiridm kendi kendime bebek aşağıda acaba erken doğummu olur ne olur ne biter diye ama dr um sakinleştirdi bu bi vücut yapısı sorun değil dedi sakinleştim..
slm kızlarrrr.
biz geldik evimize sonundaa
dr kontrolü şeker derken saatin nasıl geçtiğini anlamadım hee
şeker aynen şöyle
100gr yüklemede açlık 101 1.saat 207 2.saat 158 3.saat 96 çıktı
dr sınırda yinede dikkat etmekte fayda var dedi...
bebişimizin kontrolüne gelince herşey yolunda geçti neredeyse yarım saat incelendi tekrardan ayrıntılı gibi heryerine bakıldı çok güzel fıstık bi kıza benziyo yandan dedi kilosuna gelince malesef teyzoşları 1kg ya ulaşamamış daha kızım 961 grda normal dedi...
foto vermiyecekmi dedim sen şimdi git yarım saat sonra tekrar gel foto belki o zman verir dedi ve yarım saat sonra hiçten göstermedi yüzünü sırtını dönmş vaziyetteydi...neyse sağlık olsun..
bu arada 100lük glikozu içince 2 saat deliksin tekmeler yedim tatlı geldi yaa nasıl çoştu anlatamam.
Evet ekledigim avatar resmi tek 3 boyutlu goruntumuzo yuzden ekledim ki arada mesaj yazarken onu da görmus olurum :)
Kızlar bugün benim ayaklar davul gibi. Ayaklarımın altı acıyor şişlikten basamıyorum resmen ya((( Beraber çalıştığım arkadaş ta 1 ay ücretsiz izin alacakmış. gerizekalı doğum iznine çıkacak olmamı tatile çıkıyorum gibi değerlendirip kendince benim yerime bkacağı zamanları dengelemeye çalıyor. Offf gıcık oluyorum ya! Yahu her ay 10 gün iş yerinde yok bir bahane bulup, ben sürekli onun yerine bakıyorum bi halt demiyorum, bakar mısnızı mantığa!!! İnşallah o bir hamile kalsın ben hiç idare edecekmiyim bakiim onu... :88:
kizlar gunaydin...
dun detayli ultrasona tekrar girdik, her sey normal dedi, bebek 1188gr olmus azicin fazla sanirim. sonra 3 boyutlu olarak da goruntuleri gosterdiler ama bebegin yuzu plasentaya cok yakindi, goremedik yuzunuyani bir fotograf verdi ama o kadar... biraz uzuldum, once gerek yok diyordum, sonra ileride bebege gosteririm deyip hayaller kurdum sanirim, fotograflar olmayinca da haliyle hayal kirikligi oldu. Allaha cok sukur bebgin her seyi normalmis, uzuluyorum diye Allah affetsin...
anlatamadım aslında:78: çatlak derken göğüs ucundan bahssetmiştim. emzirmenin ilk günlerinde bazılarında acı oluyomuş ona önlem amaçlı. belkide yoktur çaresi ama şimdiden kendimi acı içinde kıvranırken hayal ediyorum
teşekkürler
mrb geçmiş olsun. aynı haftadayız seninle. hayırdır,niye böyle bi sorun olduki.,
inşallah vaktinde gelir bebişler
sağol canım...aslında beni rahatsız eden hatta benim hissettiğim bir sancım yok ama nst de çıkıyor...o yüzden ben de hiçbişey yapmadan yatıyorum evde...veee su içiyorum bol bol...
İnş.cnm kucağına sağsalim alırsın bebişini...
Maşallah bence çok iyi
Peppermitt sen hangi hstye gidiyorsun cnm ??
Biz geldik kızlar.Bel ağrısı şikayetim vardı 2-3gündür ve yürürken bebeğim kasıklarıma öyle bir baskı yapıyordu ki sanki çıkacak neyseki aylık kontrol günümüzde gelmişti zaten gittik. İdrar tahliliyapıldı iltihap yok.Sadece eritrosit yani kan var bol miktarda. Meğer belimin ağrısı böbreklerden geliyormuş sağ böbreğimde küçük bir taş vardı 3-4 yıldır herhangi bir sorun çıkarmamıştı ama. Haftaya onun için doktora gideceğiz böbreklere bakacak.
Bebeğim iyiydi 1,600gr olmuş. Yan yatıyordu. Henüz baş aşağı dönmemiş. Doktor istirahat dedi ama evde de badana boya işleri var
Bizden haberler bu kadar.
bende yanimda yatsin istiyorum ama ayni yatakta :) Bunun icin var mi onerin yoksa besikte mi yatiracaksin. Okudugum kitapta merak etmeyin bebegi ezmezsiniz beraber uyursaniz diyor ama ben cekiniyorum. Bez sepet gibi bir seylerden mi alsam diyorum...
sagol canim bizde durduk durduk simdi degisiklik yapmaya karar verdik en gec 1 ay icinde boyamamiz lazim zaten allahtan yatak odamizi gecen sene boyamistik yattigimiz yer kokmicak en azindan. bende kücük sallanan bi besik almistim zaten ilk 6 ay yanimda yatirmak icin oda yapsam da yine yanimizda yaticak
yagmurun yanina önerdigin isimler cok güzel canim sagol yardimci oldugun icin bi de esime begendirmek lazim hic biseyi begenmiyo sagolsun :)
bence sen dogru olanini yapmissin yaninda yatirmakla, ben bile hala ihtiyac duydugumda annemlerin yanina yatarim, kucucuk cocuk onlar korkacaklar, stres olacaklar, ne yapmalari gerektigini bilemedikleri bir suru durum olacak... ne kadar sevgiyle buyumus oglun, eminim zor olmustur ama cok sansliymis.
kızlar venusden bır haber varmı ya cok merak edıyorum inş kotu bısey olmamıstır
malesef cnm yaa hiç bi hbr yok
inş herşey yolundadır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?