Birinci sayfada anlatiliyormus, bende oradan yapmistim :)
ay cok tatli :) Sancilar cok can yakiyor mu? Ne guzel normal dogum yapmissin, bakalim bizim nasil olacak...
Ama o kesik cok kucuk bir kesik degil mi? Sezeryan ameliyat ama kucucuk can yakmayan bir kesik diy mi
valla cnm benim oğlan eli önde gelmiş içeriyide yırtarak geldiği için hem iç hem dış dikiş yemiştim :-((
Bu arada dogum yaklastikca korkuyoruz sanirim, bugun yolda yururken karnim kocaman olunca dogumda oldugumu gecirdim aklimdan, azicik korktum sanki (ki hep yaaa korkarsam daha zor gecer sakin ve olumlu dusunmeliyim derdim)... Neyse gercekten hayirlisi neyse o olsun...
Canım benim ağrı eşiğim yüksekmiş erkek çocukta bele vururmuş sancı ben kız bebek doğuran arkd.sormuştum o karnına sancı giriyor demişti bende öyle olsun diye evde bekledim 2 dk bir wc ye gittim doğumhaneye gittiğimde 8 cm açıklığım var 10 cmle bebek doğuyor zaten 2 saat sonra doğurmuştum, bana ne epidural ne lavman yapılamamıştı açılmam çok olduğu için
korkmayın plan yapmayın bence ben öyle yapmıştım, planlı programlı olunca daha zor gelir gibi gelmişti şimdi başıma gelecekleri biliyorum eğer normal olursa kızım da
çizelgeyi yaptım sanırım bakalım oldu mu...
ben de normal doğum istiyorum sorun olmazsa inşallah ama doktorlar ve hastaneler gerekli gereksiz sezeryana yönlendiriyormuş doktorumun ağzını aradım ama cevap alamadım şimdiden belli olmz dedi..
ikisi de yeterince korkutucu ama sonu mutlu olacak inşallah.
Daha önce 5 aylık bebeğimi kaybettim 14 saat süren suni sancıdan sonra normal doğumla aldılar onun sonunda hiç bişey yoktu ama inşallah şimdi mis gibi prensesimin kokusu olacak korkunca hep bunu düşünüyorum. Dediğiniz gibi şimdiden düşünmenin plan yapmanında bi faydası olmayacak. Herkesin hakkında hayırlısı olur inşallah
Selam kızlar,şimdi eşimle doktora gidiyoruz.Dua edin hayırlı haberler alalım
slm kızlarrrr.
biz geldik evimize sonundaa
dr kontrolü şeker derken saatin nasıl geçtiğini anlamadım hee
şeker aynen şöyle
100gr yüklemede açlık 101 1.saat 207 2.saat 158 3.saat 96 çıktı
dr sınırda yinede dikkat etmekte fayda var dedi...
bebişimizin kontrolüne gelince herşey yolunda geçti neredeyse yarım saat incelendi tekrardan ayrıntılı gibi heryerine bakıldı çok güzel fıstık bi kıza benziyo yandan dedi kilosuna gelince malesef teyzoşları 1kg ya ulaşamamış daha kızım 961 grda normal dedi...
foto vermiyecekmi dedim sen şimdi git yarım saat sonra tekrar gel foto belki o zman verir dedi ve yarım saat sonra hiçten göstermedi yüzünü sırtını dönmş vaziyetteydi...neyse sağlık olsun..
bu arada 100lük glikozu içince 2 saat deliksin tekmeler yedim tatlı geldi yaa nasıl çoştu anlatamam.
kızlar kamuda çalışanlar için doğumdan önceki 5 haftayı sonraya ekletebiliyoruzya,onun için illa 32. haftada son üç haftaya kadar çalışabilir raporu mu almamız gerekiyo.yani doğuma sekiz hafta kala.33 veya 34 te alsak olmaz mı?
teşekkür ederim canım.ben doktora bu hafta gidiyorum ama raporu iki hafta sonra almam gerekiyo.tekrar gitmem sorunda o yüzden sordum.doktorum biraz uzak yaşadığım yere.acaba ileri tarihli bi rapor istesem verir mi ki:) yani iki hafta sonranın tarihine göre.
tatlım ben artık her şeyden korkar oldum bu benim 3. gebeliğim kızımla oğlumu kaybettim bundada kontrollü gidiyoruz işten de ayrıldım 20 gün den beri bebeğim aşşağıda sürekli yatıtyorum popomun altına yastıkta koydum inşallah sağlıkla alırız bebişlerimizi
merhaba kızlar,,
biz 29.haftadayız. bebeğimin ağırlığı 1,545 gr. iyimi sizce.
Biz geldik kızlar.Bel ağrısı şikayetim vardı 2-3gündür ve yürürken bebeğim kasıklarıma öyle bir baskı yapıyordu ki sanki çıkacak neyseki aylık kontrol günümüzde gelmişti zaten gittik. İdrar tahliliyapıldı iltihap yok.Sadece eritrosit yani kan var bol miktarda. Meğer belimin ağrısı böbreklerden geliyormuş sağ böbreğimde küçük bir taş vardı 3-4 yıldır herhangi bir sorun çıkarmamıştı ama. Haftaya onun için doktora gideceğiz böbreklere bakacak.
Bebeğim iyiydi 1,600gr olmuş. Yan yatıyordu. Henüz baş aşağı dönmemiş. Doktor istirahat dedi ama evde de badana boya işleri var
Bizden haberler bu kadar.
bende de babyjem var. ilk geldiğinde fena bi koku vardı tanımlayamadığım iki gün havalandırdım şimdi iyi..canım buna kılıf geçiriliyor mu direk bebik yatıyo mu üstüne ?
kızlar kamuda çalışanlar için doğumdan önceki 5 haftayı sonraya ekletebiliyoruzya,onun için illa 32. haftada son üç haftaya kadar çalışabilir raporu mu almamız gerekiyo.yani doğuma sekiz hafta kala.33 veya 34 te alsak olmaz mı?
çok teşekkür ederim.
ben diyarbakırdayım,genesis hst.
bide bişey sorayım emzirme dönemi için(göğüs çatlak önleyici) pomat falan kullanıyomusun
pardon arkadaşım hastaneyi bana sordun sandımm:78:
yalnızca 32.haftada oluyor sonraki haftalarda olmuyor.5 hafta devam edebilir diye rapor veriyorlar.eğer sen devam edemeyeceğine karar verirsen doktordan tekrar rapor alıyorsun.çalıştığın kadarı aktarılmış oluyor.32 ye dikkat etmek gerekiyor.sonrasında geçersiz oluyormuş
kızlar dr.um akıntım olduu için fitil verdi 2 gündür kullanıyorum ama fitil vajinadan iceri itilmiyor zorlamak ta istemiyorum :18: zaten dr bebek aşşağıda demişti.. benim gibi dr fitil veren var mı :26:
31 +7 de mi almak lazim? 5 haftadan fazla calisabilir raporu verirse doktor? burada son gune kadar calisiliyor bence...(ben raporu yurtdisindan alip, turkiye de teslim edecegim. ne yazmasi lazim raporda biliyor musun? burada insallah o raporu verirler cunku mantik tam tersi calisamaz raporu alabiliyorsun yoksa zaten calismaya devam...
canim test yapmis miydi akinti icin? bende akinti var ama fitil kullanmadim hic...
rapor32+0 ve 32+6 arasında alınıyor.5 hafta aktarılıyor.37.haftadan itibaren yasal olarak çalışmak yasak.daha fazlasını aktaramıyorsun kamuda uygulama bu şekilde.32.haftada aldığın raporda 37.haftaya kadar çalışmasında sağlık engeli yoktur diyor.37 de tekrar gittiğinde iş göremez veriyorlar ve iznin başlamış oluyor.bu raporları çalıştığın kuruma verirken asıllarını saklıyorsun sen de kalıyor.doğum yapınca doğum raporunu götürüyorsun.doğum yaptığın tarihten itibaren doğum sonrası iznin başlamış oluyor.yani eğer doğum geç olursa bu durumdan etkiilenmiyorsun.eğer önceki beş haftayı aktardıysan doğumdan itibaren 91 gün izinli olup maaşını alıyorsun
hmmm ankadim gibi, umarim yapabilirim, ben kamuda calisiyirum, bakalim nasil olacak...
sğl cnm..teşekkür ederim yinede dikkat ede ede gideceğiz bakalımhayırlı haberlerini bekliyoruz canım...
sonuçların çok yüksek değil gözün aydın canım...
32. haftada mutlaka rapor almak gerekiyor ..ya çalışabilir yada çalışamaz...benim almam gerekn tarihte izinde olacağım için ayruca ben 2 hafta önce doğuracağım için dr. tatilde gideceğim dr.a not yazdı kaybım olmasın diye adet tarihimi 10 gün önceye aldı...
canım bende 2 bebek kaybettim ..bu 3. bebeğim..inşiallah bunları sağlıklı şeklde kucağımıza alırız..
iyi canım 28+5 te 1400 gr.dı dr. gayet iyi dedi...
sen mümkün olduğunca dinlenmeye bak..maşallah bebeğine..ayrıca geçmiş olsun...baş aşağı için henüz erken bence..endişelenme döner daha...
bende belli belirsiz parmaklarımda hafif şişlik var çok azcıkherkeste bu ayak şişmeleri oluyormu yaaa
ne kilifi yaaa bu nedir kızCnm inanki bende bilmiorum ... Kilifsiz da olur die dusunuorum... Ben belki kilif takmam :))
Bizde kontrolden ciktik simdi bebisimiz 1650 gr olmus... :))
Doktor artik 2 haftada bi kontrole gitceimizi soledi ... Yavas yavas isin kuyruguna gelioruz hayirlisiyla insallah :))
kızlar dr.um akıntım olduu için fitil verdi 2 gündür kullanıyorum ama fitil vajinadan iceri itilmiyor zorlamak ta istemiyorum :18: zaten dr bebek aşşağıda demişti.. benim gibi dr fitil veren var mı :26:
tatlım rahim oyunu ölçerken dr gördü de verdi bana sarı-beyaz bir akıntı kaşıntı yok kokuda yok bu dönemde önemliyiş bebeğim zarının inceltiğii için erken doğuma sebep olabilirmiş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?