2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Babasina benziyor bence :) Belki burnu bana benziyor diyebiliriz ama geri kalan her sey babasi :)
o yatagi bende gordum sanirim, yatagin bir tarafi aciliyor ve annenin yatagina sabitleniyor bebegin besigi. boylelikle hem onu rahatsiz etmemis olurum hemde cok yakininda uyuyabilirim. Ama markayi hatirlamiyorum ikea hensvik modelinde yan tarafi acsak ayni sekilde kullanabilir miyim dedim ama yatak orta seviyedeyken bir tarafi acilamiyormus he he :)

cok agir geliyor tum bardagi ictikten sonra, iciyorsun ama nasil desem cikarmak istemistim ben 12. haftada yapildiginda benimki de haftaya

eyeszay naber cnm?
en cok da senin kilonu merak ediyorum ben yaaa; kac kilo aldin toplamda? 3 filandir herhalde diy mi

cnm orda doktor edindin mi kendine, kontrollere gidiyor musun? eva mina nasil?

geçmiş olsun öncelikle. aklına kötü şeyler getirme,hep dinlen wc dışında kalkmamaya çalış. çok zor ama kolay kolay bi bebeğe sahip olunmuyo artık günümüzde..
sağol asminida..... evet her kes de bir sorun cıkıyor...sürekli yatıyorum 10 günde bir banyo yapıyorum .. inşallah sağlıkla alırız bebekleirimi kucağımıza

canım inşaallah bişey olmaz bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın
hepimiz inşallah
inş bunu sağ salim alırsın kucağına ve ömür boyu yanonda olur cnm...zor işler bu hamilelik işleri...
inşallah rabbim sağlıkla kavuştursun minklerimiizi nerdeyse kendimi bildim bileli hamileyim

kizlarr

ben hep normal dogum istiyordum ama dun aksam esim dedi ki, o hic istemmiyormus normal dogum;
cok zor oluyormus dedi, sen bagirirsan falan ben dayanamam , kiyamam sana diyor....

siz dogum icin ne dusunuyorsunuz;

ben tercih yapmicam, oluruna birakicam, nasil gelisirse oyle olsun

al bendende o kadar
benimde eşim diyo ben senin normal doğum yapmanı istemem çığlıklarını bağrışlarını duymak istemem dayanamam dio biz sezeryan yapalım olsun bitsin diyo..
bende bu konuda kararsızım
zaten bide benim tüp bebek olduğu için bazı dr ların görüşü sezeryan oluyo bebeği riske atmamak için bide ben çok kanamalı bi hamilelik geçirdim ondan dolayıda dr um sezeryan diyebilir
şuanlık dr la bi konuşmuşluğumuz yok ama kocişin kararı sezeryandan yana
Allah bilir deyip geçiştiriyorum...
kısmet..

Turkiye'de buyuk ihtimal sezeryan olursun zaten. Sanirim nisan ayindaki dogumlardaydi, 19 kisi dogum yapmisti sadece ikisi normal dogumdu. Zaten benim de cevremde son zamanlarda normal dogum yapan kimse yok, herkes sezeryan. Hayirlisi ne ise o olsun, saglikla gelirler insallah...

Ben ameliyattan kucuklugumden beri korkmusumdur, o yuzden insallah normal dogum olur diye dua etmistim. Hayirlisi ne ise o olsun diyorum artik cunku biliyorum burada son ana kadar normal dogumu zorluyorlar, cunku normal dogum basladiginda Allah korusun bir terslik oldugunda hemen sezeryana gecilebiliyor aslinda. Ama malesef Turkiye'de pek öyle degil. Gerci eminim hala normal dogumu destekleyen doktorlar da vardir, umarim öyle bir doktorun vardir da gercekten hayirlisi ne ise o olur.

Ben birazcik da normal dogumun anneyi bebegine daha cok bagladigini dusunuyorum. Böyle yaratildiysak mutlaka bir nedeni vardir, yoksa daha kolay olurdu dogumlar ya da cogalmamiz... Hayirlisi ne ise o olsun...

Son düzenleme:
Herkese merhabalar,

Ben de geldim aranıza bir ağustos anne adayı olarak. zaman ilerledikçe endişeler arttıkça aynı şeyleri yaşayan arkadaşlarla konuşmaya çok ihtiyacı oluyormuş insanın. çok güzel paylaşımlar olmuş işler de biraz rahatladı inşallah ben de aranızdayım artık:) 26+5 haftalık hamileyim kızım olacak inşallah.

profil bilgilerine baktım ama göremedim yorumların altında görünen hafta çizelgesini nasıl yaptınız kızlar bulamıyoruuum.

Hoş geldinnnn.. O hafta çizelgesini bende bilemedim. BAnada öğretin ne olurrr

Canım ben normal doğum yaptım ayrıca eşimde girdi doğuma öyle aman aman çığlıklar olmadı
zaten sancı çektiğin dönemde yeterince agresif oluyorsun ben evdeyken eşim bana sancı gelince sakin ol hayatım nefes al ver diyordu ona bağırmıştım sen nefes al ver bana hayatım deme filan

Canım bende inatla inşallah normal olur diyordum ama araştırınca 2 sininde olumlu ve olumsuz yanları var. Biraz şans işi rahat doğum yapmak. Mesela normal doğumda artık işi şansa bırakmayıp epizyo yapıyorlar ( vajene kesi atıyorlar) ee vajendeki dikişi mi daha hijyenik koruyabilirsin yoksa karında ki mi??? sorusuna o zaman sezeryan olsun diyorum ama sonuçta dikiş var işin içinde ya yatamaz kalkamazsam sezeryandan sonra diyice o zaman normal doğurayım diyorum.
O yüzden ben artık hangisi daha rahat olacaksa ( hemen ayağa kalkabileceksem) o olsun diyorum.

ay cok tatli :) Sancilar cok can yakiyor mu? Ne guzel normal dogum yapmissin, bakalim bizim nasil olacak...

Ama o kesik cok kucuk bir kesik degil mi? Sezeryan ameliyat ama kucucuk can yakmayan bir kesik diy mi

Bu arada dogum yaklastikca korkuyoruz sanirim, bugun yolda yururken karnim kocaman olunca dogumda oldugumu gecirdim aklimdan, azicik korktum sanki (ki hep yaaa korkarsam daha zor gecer sakin ve olumlu dusunmeliyim derdim)... Neyse gercekten hayirlisi neyse o olsun...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…