Deterjan, özelliklede yumuşatıcı kullanmama taraftarıyım, eğer çok köpürürse bir tutam tuz sabunun köpüğünü keser, yemek tarifi gibi oldu ama en azından doğal
Ben kıyafetleri Roxy ile yıkayıp ütüleyip kaldırdım. ilk yıkamada deterjan gibi düşünüp biraz fazla koymuşum benimde çok fazla köpürdü makinanın sesi değişti:) ikincide azalttım miktarını. ben 30 derecede kısa programda yıkadım renklileri, sonuçta paketinden yeni açtık. Ütülemek mikroplarını öldürmek için yeterli ısıyı veriyor zaten, yüksek sıcaklıkta yıkayıpta boşuna eskitmeye gerek yok cicileri
Aminnn
Aynı modelden bende de var, 5 yıllık evliyiz. Görümcem büyük eşimden, önce evlensin sonra bebeği olsun diye biz hep erteledik bebeği yeterki üzülmesin diye,evlendiği 2 yıl oldu onun olmuyor hala, ama yeterince bekledik. İyi niyetli olunca Rabbim de bize istediğimiz ilk ay nasip etti kuzuyuHala da her fırsatta sorun çıkaracak birşey buluyorlar. İnsan gerçekten kızıyor ama Allah'a havale edip, hareketlerini hiç umursamamak en iyi çözüm. :82:
kızlarrr ben şifayı mı kaptım bilmiyorum boğazım yanıyoo midem de çok bulanıyo.bu havalar beni mahvetti..
evet canım..:))) heyecenlanıyorum ister istemez.. dr.um temmuz sonu sezeryana alırız dedi.... temmuzun 15'inden sonra her an girebilirim operasyona... valla ilkinde hiç birşey bilmediğim için öyle saf saf gitmiştim ama bu sefer başıma gelecekleri biliyorum ve ne gariptir ki daha da heyecanlanıyorum...
Ben ilkinde daha az heyecanlıydım hemde başına geleceği bilmediğin için
şimdi biliyorum o evreleri nasıl geçiririm diye daha çok düşünüyorum
ilki normaldi bu da öyle mi olacak, hiç uyumayan bebekti ki hala öyle
eğer öyle olursa 2.de kesin kafayı tırlatırım diye düşüncelerim mevcut
Kızlarr günaydın,
Gündüz iş, akşamları da dinleniyorum malum :)Haftasonu da alışveriş yaptık biraz, toparladık gibi çoğu şeyi...Geçmişi okuyamadım umarım herkes iyidir, doktordan güzel haber alanlar gözleri aydın, darısı başıma :18:
Venüs'ten haber var mı hiç?
Eyeszay,
Düğün varmış yakında
Ne güzel işte senin ve kızın için güzel bir hatıra olacak, gelinlikli resimleriniz de olacak. Çok sevindim senin adına...
Canım Venüs 10 gün hstde kalmış erken doğum riskine karşın
drlar 36 ya kadar dayanmaya çalış demişler....
ya senın daha az heyecanlanman lazım tecrübelisin..demek o kadar kötüki daha çok korkuyorsun :18:epudral mi olmştun? ben sezeryan düşünüyorumda
canım benim de 26+1 de 1112 gramdı aynı sayılırız
ben magnezyum elevit kan hapı ve balık yağı hapı kullanıyorum elevit doğuma kadar devam demişti bana
sakın korkma canım... gerçekten korkacak birşey yok... benim heyecanlandığım noktalar başka... genelde panik birisiyimdir, soğuk kanlı olmayı beceremem ondan canım..
valla şunu söyleyeyim, toplam 45 dk.da herşey bitti. dedim ya paniğimdir diye o yüzden genel anesteziyi tercih ettim, dr.um da zaten sana epidural de, spinal de yapabilirim nasıl istersen dedi ama panik olduğumu bildiği için en iyisi genel anestezi ol, hiç değilse operasyon sırasında tansiyonunla falan uğraşmayız dedi.
sonra ben aynı gün ayağa kalktım, ve bir daha hiç yatmadım... hastanede de sadece 1 gece yattım. dr.um dikişlerin iyi, kanama miktarın da normal, gazını da çıkardın deyip sezeryanın ertesi günü beni taburcu etti. dikişlerimin üstüne de şeffaf plaster yapıştırdı, aynı gün banyo ya yapabildim bu sayede. dr.um dediği gibi o şeffaf plaster 4-5 gün sonra kendiliğinden çıktı. dikişlerim de estetik yapıldığı için dikiş aldırmak gibi birşey de yaşamadım... hatta sezeryan sonrası ağrıkesici bile kullanma ihtiyacı hissetmedim... normal doğum yapan arkadaşlarım da vardı bana birsürü komplikasyondan bahsetmişlerdi ama ben hiçbirini yaşamadım çok şükür.. hatta onların normal doğum sonrası bazı sıkıntıları oldu, bir müddet çiş tutamama, uzun süren bel-bacak ağrısı falan gibi...
ammaaa yine de adı üstünde normal doğum, normal doğumdur diyenlere de katılmamak elde değil..:)))
Canım Venüs 10 gün hstde kalmış erken doğum riskine karşın
drlar 36 ya kadar dayanmaya çalış demişler....
İyi olmalarına sevindim, 36'ya kadar bir sorun çıkmaz inşallah. Sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz yavrularımızı
canım ne güzel anlattın,sanki diş çektiriyormş gibirahatladım biraz..bende de panik ve heyecan vardır sanırım genel anastezi olurum..hayrlısı bakalım..ben sezeryanın şu yönünü seviyorum, ameliyathaneye giriyorsun ve 1 saat sonra herşey bitiyor..ondan sonraki acılarda bebeğin yanında olduğu için vız gibi gelir gibime geliyor ..
Amin cnm benim de bir hft önden gidiyor bakalım ne olacak 8/8 de gelse fena olmazdı)
erkek çocukları geç gelir derlerdi benim 5/5 di tarih ama 27/04 da geliverdi yavrum
Valla benimki de geriden geliyor maalesef:85: Bu hafta cumartesi perinatologda kontrolümüz var, bakalım ne diyecek. Gelişmiyor sezeryanla almamız gerek diyecek diye ödüm kopuyor :18::18:
Gunaydin Arkadaslar
Hepinize taze mis kokulu cicekler gonderiyorum.
Benim kanimda C677 heterezigot mutasyon saptandi, daha once de ilerleyemeyen gebeliklerim vardi. O yuzden bu gebelikte basindan beri kan sulandirici kullaniyorum, hatta dogumdan bir ay sonraya kadar devam edecek. Zaten biliyorsun gebelik nedeni ile kan miktarimiz cogaldi. Sezeryan esnasinda omurilikte kanamaya neden olup, beyne pıhtı atmasına sebep olabiliyormuş.. Bu riskden dolayi genel anestezi daha uygun gorunuyor.
Canim, yukari yazdim. Madem sen de iki ke laparoskopi gecirdin sen de de mutlaka izler duruyordur. Ben farkli doktorlara detayli ultrason icin gittigimden hepsi farketti izleri.... Laparoskopi olurken de zaten o zaman da bana sezeryanin daha uygun olacagini soylemislerdi yani onceden bilgim vardi ama sen yine de doktoruna danis belki seninkiler cok estetiktir, normal dogum icin risk olusturmuyordur.
Masallah, sizin yavru super ilerliyor.Ayyy ne guzel cok da az kilo almisin hakikaten aferin, diyette misin?
Uyusma var canim, merak etme gebelikle ilgili...Bazi tecrubeli annelerde dogumdan sonra da bir sure devam ettigini sonra duzeldigini soylediler.
Senin dozun bayagi dusuk ben, 0.4 lukten gunde iki kez yapiyorum. Yine de doktoruna bir danis istersen, seni en iyi degerlendirebilecek kisi o canim. Yukarida yazdigim gibi omirilikte kanamaya beyne pihti atmasina neden olabiliyormus ama seninki duzuk doz oldugu icin farkli bir yol izlenebilir, bir dahaki gorusmeye mutlaka doktoruna sor derim.
Canım maşallah kuzucuğa hem de sana. 1 ayda 1 kilo süper nasıl başarıyorsun bunu :)))
hehe saol tamam canim. mail verirsiniz mail atarim yada face e koyarim. ama inanin benim icin olmasa daha iyi. soyledim bebek dogsun ole yapalim nede olsa az kaldi diye yok ille simdi yapmak istediler. off off annemde yetisemedi ole uzuldum ki. ama neyse temmuzda gelicek cok az kaldi
Canım üzülme sağlıklı olsunda normal sezeryan farketmez hiç takma cnm
İnş.güzel geçer kontrolünüz ve bebişin senin beklediğinden daha da büyümüş olur
birde hep aynı dr a mı gittin başka hstyede gitseydin ultr cihazlarında da farklılık olabilir
Kızlar bu arada benim bir arkadaşımda da 36. haftada sezeryan ile almak zorunda kaldılar çocuğu, gelişemediğinden. (yeterli kan akımı yokmuş)
Onun kalan 4 haftalık iznini doğum sonrasına aktarmışlar, yani yasa değişmiş diyordum ya, eskiden erken doğum yapınca doğu öncesi kullanmadığın iznin yanıyordu. Şimdi onunkini eklemişler yani doğm sonrası 8+4 hafta izin kullanacak.
normal kontrollerimde hep aynı doktora devam ettim canım da, perinatolog için başka bir doktora randevu aldım, yeditepe üniversite hastanesinde. Başka biri görsün, başka birinin de yorumunu alalım dedik.
Valla benimki de geriden geliyor maalesef:85: Bu hafta cumartesi perinatologda kontrolümüz var, bakalım ne diyecek. Gelişmiyor sezeryanla almamız gerek diyecek diye ödüm kopuyor :18::18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?