2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bende onun için araştırmalar yapıyorum nasıl olurda hamile kalır die ama herşey allahtan napiim hala dua ediyorum onun dercesine inmemeye çalışıyorum rabbim tez zamanda kucaklarını doldursun isteyenlerin

redmask geçmiş olsun cnm bu havalardan hasta olmamak mümkün mü ??

evet kızlar neler konuşulacak ama sayı çok azalacak belli başlı kişiler kalacak
bizim topikde öyle oldu biz bu aralar 2 yaş sendromu diş fırçalaması filan onlarla
ilgili konuşuyoruz : -))

hehe bilmemek en iyisi herhalde. off off banada hala ole bir avazda hic canim yanmadan doguracakmisim gibi geliyor. sora soka giricem herhalde.

bende normal dogurucam. dun yine korkuttular biraz daha guzel gecen normal dogum duymam lazim bu arada gelmedi faceden canim talebin.

hehe cok saol canim.

Canım Venüs 10 gün hstde kalmış erken doğum riskine karşın
drlar 36 ya kadar dayanmaya çalış demişler....

ooo aman sevindim bebekte kendiside iyimis.

ya senın daha az heyecanlanman lazım tecrübelisin..demek o kadar kötüki daha çok korkuyorsun :18:epudral mi olmştun? ben sezeryan düşünüyorumda

sakın korkma canım... gerçekten korkacak birşey yok... benim heyecanlandığım noktalar başka... genelde panik birisiyimdir, soğuk kanlı olmayı beceremem ondan canım..

valla şunu söyleyeyim, toplam 45 dk.da herşey bitti. dedim ya paniğimdir diye o yüzden genel anesteziyi tercih ettim, dr.um da zaten sana epidural de, spinal de yapabilirim nasıl istersen dedi ama panik olduğumu bildiği için en iyisi genel anestezi ol, hiç değilse operasyon sırasında tansiyonunla falan uğraşmayız dedi.
sonra ben aynı gün ayağa kalktım, ve bir daha hiç yatmadım... hastanede de sadece 1 gece yattım. dr.um dikişlerin iyi, kanama miktarın da normal, gazını da çıkardın deyip sezeryanın ertesi günü beni taburcu etti. dikişlerimin üstüne de şeffaf plaster yapıştırdı, aynı gün banyo ya yapabildim bu sayede. dr.um dediği gibi o şeffaf plaster 4-5 gün sonra kendiliğinden çıktı. dikişlerim de estetik yapıldığı için dikiş aldırmak gibi birşey de yaşamadım... hatta sezeryan sonrası ağrıkesici bile kullanma ihtiyacı hissetmedim... normal doğum yapan arkadaşlarım da vardı bana birsürü komplikasyondan bahsetmişlerdi ama ben hiçbirini yaşamadım çok şükür.. hatta onların normal doğum sonrası bazı sıkıntıları oldu, bir müddet çiş tutamama, uzun süren bel-bacak ağrısı falan gibi...

ammaaa yine de adı üstünde normal doğum, normal doğumdur diyenlere de katılmamak elde değil..:)))

canım benim de 26+1 de 1112 gramdı aynı sayılırız

ben magnezyum elevit kan hapı ve balık yağı hapı kullanıyorum elevit doğuma kadar devam demişti bana

30 kapsül elevitim var hala devam edeyim o halde iyi geliyordu sanki yanlış mı biliyorum sanki kabızlığa iyi geliodu elevit, neyse bidaha kendi dr ma sorarım artık devam ediim mi die napalım ben magnezyum kullanmıyorum

canım ne güzel anlattın,sanki diş çektiriyormş gibi rahatladım biraz..bende de panik ve heyecan vardır sanırım genel anastezi olurum..hayrlısı bakalım..ben sezeryanın şu yönünü seviyorum, ameliyathaneye giriyorsun ve 1 saat sonra herşey bitiyor..ondan sonraki acılarda bebeğin yanında olduğu için vız gibi gelir gibime geliyor..

GözdeCim bende gönderildi diye görünüyor anlamadım valla...
Valla çiş tutamama filan olayı olmadı bende ama 1-2 gün oturmada sorun yaşadım
hst.de de sezeryan gibi yürütmüyorlar hemen ayağa kalktım evde de banyo yaptım
ama genelde kaplumbağa hızıyla birde benim dikiş sayım fazlaydı çünkü
oğluşum gelirken eli önde gelmiş içeriyi yırtarak sağolsun )
dikiş aldırma zaten artık yok eriyen iplerden yapıyorlar cnm sadece 1 hft sonra kontrole gitmiştim

İyi olmalarına sevindim, 36'ya kadar bir sorun çıkmaz inşallah. Sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz yavrularımızı

Amin cnm benim de bir hft önden gidiyor bakalım ne olacak 8/8 de gelse fena olmazdı )
erkek çocukları geç gelir derlerdi benim 5/5 di tarih ama 27/04 da geliverdi yavrum

aynen öyle oluyor...:)) o minik şeyi görüyorsun, dokunuyorsun, kokluyorsun ya... Allah'ım dünyada böyle bir sevgi, merhamet, sahiplenme duygularını emin ol ondan başka kimseye karşı hissedemeyeceğini anlıyorsun... müthiş derecede güzel ama bir o kadar da korkutucu bir duygu... sanki bebeğine senden başkası dokunursa zarar verecekmiş gibi hissediyorsun... sanki en iyi sadece sen bakabilirsin, sen yapabilirsin gibi... ben o ilk günlerde, eşimin bile oğlumuza dokunmasına, onu kucağına almasına tereddütle, ayy şimdi bişey yapacak... diye bakıyordum.... zamanla alıştım tabi...:))
daha görmeden tutkuyla bağlandığımız, hayatımızı ona göre tamemen değiştirdiğimiz bu minik insanı kucağına aldıktan sonra, hele de sağlıklı-sıhhatli olduğunu bildikten sonra.... birisi sezeryan sonrası ağrı mı dedi...? ..:))) o da ne ki....:))))

Amin cnm benim de bir hft önden gidiyor bakalım ne olacak 8/8 de gelse fena olmazdı )
erkek çocukları geç gelir derlerdi benim 5/5 di tarih ama 27/04 da geliverdi yavrum

Valla benimki de geriden geliyor maalesef:85: Bu hafta cumartesi perinatologda kontrolümüz var, bakalım ne diyecek. Gelişmiyor sezeryanla almamız gerek diyecek diye ödüm kopuyor :18::18:

Kızlar bu arada benim bir arkadaşımda da 36. haftada sezeryan ile almak zorunda kaldılar çocuğu, gelişemediğinden. (yeterli kan akımı yokmuş)
Onun kalan 4 haftalık iznini doğum sonrasına aktarmışlar, yani yasa değişmiş diyordum ya, eskiden erken doğum yapınca doğu öncesi kullanmadığın iznin yanıyordu. Şimdi onunkini eklemişler yani doğm sonrası 8+4 hafta izin kullanacak.

Valla benimki de geriden geliyor maalesef:85: Bu hafta cumartesi perinatologda kontrolümüz var, bakalım ne diyecek. Gelişmiyor sezeryanla almamız gerek diyecek diye ödüm kopuyor :18::18:

Canım üzülme sağlıklı olsunda normal sezeryan farketmez hiç takma cnm
İnş.güzel geçer kontrolünüz ve bebişin senin beklediğinden daha da büyümüş olur
birde hep aynı dr a mı gittin başka hstyede gitseydin ultr cihazlarında da farklılık olabilir

selam kıslarrrrrrrr...bu saatte ne işin burda demeyin...dün doktora gittim yaa..şu ayağımdaki şişleri felan bahane edip 3 gün rapor aldım...evde dinleniyorum...okul zaten sakin SBS muhabettine gelmiyorlar..ben de evde kafam sakin bi şekilde notlarla uğraşacağım...karne gününü iple çeken bir öğretmen olarak

Canım maşallah kuzucuğa hem de sana. 1 ayda 1 kilo süper nasıl başarıyorsun bunu :)))

kızlar ben de anlamadım vallaha 1 ayda 1 kilo..nası becerdim..doktorum bile şaşırdı...ama ben ilk aylarda bebişe yarıyor diyee..herbişeee atlıyordum...acayip kuruyemiş yiyordum meselaa...akşam yemekten sonra şimdi sadece meyva takılıyorum...beyaz ekmek yok gibi...tam tahıllı ekmek yiyorum...acayip su içiyorum...istemeden oldu desem inanırmısınız:)

ayyy gözdem süper şirin bi gelin olacaksınnnnnn desene:) gözümün önüne getirdimmm....heyecan yaptım kıssssss...kesin foto isterimmmmmm...kesin

hadi biz şimdi bişiler yemeye gidelim...uğrarıs gene...mucukkkkk

normal kontrollerimde hep aynı doktora devam ettim canım da, perinatolog için başka bir doktora randevu aldım, yeditepe üniversite hastanesinde. Başka biri görsün, başka birinin de yorumunu alalım dedik.

evet canım yasa o şekilde fakat.bana arkadaşın az kullanmş gibi geldi.32.haftandan sonra raporla çalışabiliyorsun bu arkadaşn 32 den 36 haftaya kadar 4 hafta çalştıysa ve 36.haftada sezeryana girdyse.8 hafta ediyor..toplamda doğum öncesi bütün iznini doğm sonrasına aktramş olması gerekmiyor mu

hippy34
only smile
kızlar kontrollerınız güzel geçmıs masallah bebeklerınıze
bende cuma gunu gıdıcem bakalım hayırlısı ıns bende guzel haberler verırım zaten cok osledım oglumu

eyeszay ne güzel farklı bi düğün olacak hoş kot pantolonla yapılan da farklı olmus ama
sen farklılıkların kadını !! bence kasma ne güzel farklı bı düğün ilerde kızına gösterırsın hanı cocuklar hep dıyolar yaa anne düğünde ben nerdeymişim diye millet de hep babanın cebınde dıye cvp verır sende duymussundur :)
sende kızım karnımdaydın ıste bak burda dersın ihihihihih ne güzel

mgokberk
yazıya bayıldım ınan bende son zamanlarda aynı seylerı düşünüyorum benımde sezeryan olcak
prenseslık sona erecek ama olsun mutlu son meleklerımızle :)

Son düzenleme:
normal kontrollerimde hep aynı doktora devam ettim canım da, perinatolog için başka bir doktora randevu aldım, yeditepe üniversite hastanesinde. Başka biri görsün, başka birinin de yorumunu alalım dedik.

İyi yapmışsınız cnm başka bir göz daha iyi olur...

canım ben kaçırmışım...ne kadar geriden geliyor bebeğin merak ettim... inşallah önemli birşey yoktur, hayırlısıyla atlatırsın inşallah dr. kontrolünü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…