2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar
benimde ilk hamileliğimde bebğim 1 hafta kadar geriden geliyo doktorum hep sola yat dedi.
ama 38+3 de doğdu kilosu 2890 grdı. zayıf doğdu ama sonradan baya kilo aldı ilk ay 4300 oldu 2. ay 5200 3. ayda 6300 oldu farkı kapattı sadece emzirdim hiç ek gıda falan vermedim. maşallah şimdide yaşıtlarına göre boyu ve kilosu fazla. doğumdan sonra bol bol emzirin kızlar ben 2 yaşına kadar emzirdim

kızlar az önce doktorumu aradım balık yağı için çünkü ben balıktan tiksindim hiç yiyemiyorum ama adam lafı ağzıma tıktı resmen neymiş nerden duyuyomuşum bunları piyasada bürsürü hap var zararlarını biliyomusun otur ceviz ye semizotu ye balık yiyemiyosan dedi kestirip attı yine :84: aynı şeyi sezeryan içinde yapmıştı son kontrolumde sormuştum normal yapabilecekken bu sezeryan sevdası ne anlamıyorum demişti :84: allahım ne acayip bir doktorum var

o kadar yazdım yazdım silindi bi daha yaziimmm:) doktordan geliyoruz oğlumm 1550 gr olmuş 1 hafta önden gidiyormuşuz, ayaklarını gördüm pipisini gördüm kocaman olmuşşş

Ay bence evde daha fazla yorulursun, birileri yapıyor sanırım, bırak onlar halletsin temizlik işlerini, ben haftasonu evde temizliğe falan kalkışınca iştekinden daha fazla yoruluyorum, diyorum iyi ki işe gidiyorum, yoksa evde kalsam illa yapacak bişiler bulup yoruyorum kendimi:)

Bu arada ben mi bilmiyorum, ssk'nın ödediği ödenek nedir tam olarak?
Eninde sonunda, 37. haftada da izne ayrılsan, o kullanmadığın 5 haftalık izin doğum sonrasına aktarılıyor.
Ki bence daha iyi çünkü eğer 32. haftada ayrılırsan bebek 8 haftalık olduğunda, maksimum 10 haftalıkken işe geri dönmek zorunda kalacaksın, daha zor bence.Ben onun için dişimi sıkmayı düşünüyorum, bakalım dayanabildiğim kadar ve doğum sonrasında mümkün olduğunca evde kalmak istiyorum. Eğer işin rahatsa, gidip gelmek zor olmuyorsa, izini sonraya aktarmak daha iyi geliyor bana.

ne acayip doktorun var insan hamileyken daha bi duygusal oluyo daha farklı duygular yaşıyo doktorunun sana yardımcı olması gerekirken böyle sert davranması çok kötü.
çok şükür benim doktorum çok iyi herşeyi rahat rahat sorabiliyorum bazen diyorum bu kadının sinirleri alınmış cidden çok sakin çok güleryüzlü yaa :))

Geçmiş olsun canım :)) Bende çok şaşkoloz oldum. Eşim ilk başlarda yaptığım şeylere panikliyor yada stres oluyordu ama artık alıştı. Benim bu hamiş halime ( daha doğrusu yarı şaşkın halime) ikimizde çok güler olduk.
Ayıptır söylemesi kabak yapayım dedim (kabağı canınız çekmez diye yazıyorum rahatlıkla) hadi besleyici olsun diye içine yeşil mercimek ve bulgur da ekledim. Dolayısı ile pişme süresi uzadı. Ben salona film izlemeye gidince eşim yemeği unutmuyorsun değil mi? dedi. yok yok o zaten çok uzun sürede pişer dedim ve unuttum. Sonra saat 23:00 gibi eşim mutfağa gitti bu hala pişecek mi diye seslenince Eyvah unuttum dedim mutfağa gittim baktım yemek pişmiş ve yanmamış. İyi dedim içeri gittim. Eşim altını kapattın mı diye sordu. :26::26: Sen kapatmamış mıydın dedim ??? Niye ben kaptayım ki ? dedi ve benim şaşkolozluğuma çok güldük :)))

:)))) canım geçmiş olsun, dün başına gelmedik kalmamış resmen, şimdi bende gülüyorum haline ama eminim canım çok yanmıştır.

cnm , kilosu boyu gayet iyiymis bence,
sen dert etme,
doktorun dediklerini yap yeter

ayy cnm yaa,
ne sanssiz gun olmus senin icin
tirajikomik )

dikkat et kendine cnmmm

aynen dedigin gibi rahatlatmasi lazim..
cok panikletiyor kizi en ufak seyde yaa :-((

mesela benim doktorum biraz benim evhamli yapimi anlamis, bebegin 1 hafta geriden geldigini soylemiyordu bana, ben ekranda kendim gordum ve sordum;
ben artik sana bisey soylemeye korkuyorum, benim soyledigimi eve gidene kadar buyutup buyutup 3 katina cikariyosun sonra da kendini uzuyosun dedi,
evet 1 hafta geriden geliyor ama bu onemli bi fark degil dedi.

hmm, bunu duydguma sevindim cnm
2890 gayet iyi
sonradan hizli almas da cok guzel
darisi benimkine insallah

ben 1 yasina kadar emzirmek istiyorum da; 2 yas cok geliyor
calisirken 2 sene hamile sutyenleri pedlerle ugrasmak, gece emzirmeye kalkip uykusuzluklar; 1-1,5 yasina kadar dayanilir da, sonra cok yorucu olur gbi yaaa :-((
napsak ki

Hehehe! Benim kinden daha cins birtane çıktı. Ya ben önceleri erkek doktorların ( kadın doğumcu) daha anlayışlı olduklarını düşünüyordum ama yok annecim bir daha doğum yapacak oursam bayan dr.

Ne güzel canım şanslısın. Benim dr. um daha önceki amelişyatlardan önce çok ilgili açıklayıcı falandı hamilelik döneminde birşeyler oldu am ne yapayım güvenim sonuz olduğu için çekeceğim :)))

canım, bozma moralini. sonuçta o kadarda fark yok. bide şunu söyleyelim bende 2500 doğmuşum ama doğduktan kısa bir süre sonra hemnecik benim yaşıtlarıma denk geldim. önemlisi olan bebeğin tüm organlarının doğru gelişmesi, kilosu falan doğumdan sonra toparlanır. ama şunu söyleyim şu an sadece 1.56 boyundayım ama annemle babamda kısa boyludur. üstelik annem eşim baren uzun boylu olur diye hayal ederken (torunlar uzun olsun diye) ben gittim kendim gibi ufak birisini buldum. yani benim çocuğumun uzun boylu olmasının hiç şansı yok gibi:)

Canım hepimiz iyiyiz. Senin sınavlar bitti mi? Keyfin yerindedir umarım.
canım, teşekkür ederim. keyfim gayet yerinde. hele eşim askerden geldiğinden beri. ama sınavlar konusunda sen beni karıştırdın galiba. benim sınavlara gireli uzun süre oldu:):) zaten şimdi yükseği bitirmek için tez yazıyom ama onun için daha zamanım var.ben sadece eşim askerden gelince yok bebek eşyası, yok mobilyalar fotoğrafçılar araştırmaktan topiğe girmeye zaman bulamıyom. ama hep sizi takip etmeye çalışıyom. zaten aklım hep sizde. belkide bir ara sempozyum için sunumlar hazırlamıştım onun içinde karışmış olabilir. ama yinede sorduğun için çok teşekkürler.

ay, ne gıcık bir doktorun varmış. bide sözde doktor olacak. bide dövseydi. yok kesinlikle her insan doktorluğu ve öğretmenliği yapamaz
o kadar yazdım yazdım silindi bi daha yaziimmm:) doktordan geliyoruz oğlumm 1550 gr olmuş 1 hafta önden gidiyormuşuz, ayaklarını gördüm pipisini gördüm kocaman olmuşşş
maşallah, oğlumuza. ne kadar kocaman olmuş:):) tabi pipisi mi boyu mu onuda sormak lazımee, bu gazla sen bir aydır mutluktan uçacan:)

ya, bu hamilelik bizi daha nereye götürecek bilemedim. bende çok unutkan oldum. şimdi türkçe benim için yabancı bir dil olduğu için arada bazı kelimeler aklıma gelmiyor. bu hamilelik boyunca o kadar çok kelime unutuyorum ki. resmen kelime söylemek için insanlarla tabu oynamak zorunda kalıyorum.geçenlerde hele kadeh keilmesi aklıma gelmedi. bende yok şarap koyduğumuz uzun ayaklı bardak dedim. ya şirinler için ne dediğimi bir bilsen. beyaz şapkalı mavi canavarlar. arkadaşım dalga geçti, dünyanın en tatlı yaratkıklardan canavar yaptım diye. ama ne yapayım aklımdan çıkıyorlar

Gebelikte Balk Ya Hamilelikte Balk Ya Kullanm, Gebelikte Omega 3,Gebelikte Antioksidan lalar Haplar
bak burayı oku buyüzden önermemiş olabilir.. bende balık yiyemiyorum yeni yeni ceviz badem yiyerek telafi etmeye başladım

aykizlar ya guldurdunuz beni :) zaten bugun hava da gunesli kahkahalar ata ata dolasiyorum dunya umrumda degil resmen :) Havuza gidiyordum ya ben, tadilat icin kapandi ve acik havuza gidebilirsiniz dediler(aslinda bunu bilerek almistik aboneligimizi) ama ben yine de gidip kapali havuz sansimiz olup olmadigini sordum veeeee evimizin onundeki havuzun uygun oldugunu ögrendim, o kadar sevindim ki :) Gidip havuzu gördum az önce ve cok sevindim, iki adimda havuzdayim artik he he :)

Bu arada ben de öyle sakarlastim ki, takiliyorum, dusecek gibi oluyorum :) unutuyorum, carpiyorum :) Baska baska komik seyler de geliyor basima, sanirim hamile olunca daha musait oluyrouz :)
ya guldum ama gecmis olsun yaaa, ciddi bir sey yoktur diye guldum, insallah kisa zamanda iyilesir... :)
bence iyi bir doktorun var kiymetini bil, bizi hep ilaclara yönlendiriyorlar eminim aldigimiz o vitaminlerin de zararlari vardir, hicbir sey dogalinin yerini tutamaz zaten. Ben de balik yagi konusunda kararsizim, sanirim ilac yerine omega-3 iceren besinleri arttirmak daha dogru bir cozum doktorunun da dedigi gibi...

he he masallah :) ya bize de öyle geliyor, bakip bakip guluyoruz zira en cok ultrason resmi pipisine ait :)

ben 32 de ayrilirsam dogum sonrasi 8 hafta iznim olacak
1 ayda yillik iznimi alacagim
dolayisiyla bebek 3 aylik olunca ise baslayacagim buyuk ihtimalle :-((

sut iznini gune cevirtmeyi dusunuyorum,
yani bebek 1 yasina gelene kadar haftada 1 gun izin kullanmayai
suma ya da pzt.
boylece 4 gun calisir 3 gun evde olurum (yoneticim kabul ederse bakalim; bizim gurup sirketlerde boyle yapan bayanlar var )
tplu kullan derlerse de 1 ay filan yapiyormus sanirim.

valla balık yağı yerine ceviz ve semizotu ye demekte haklı olabilir belki ama üslup yanlış. Herkes biraz daha fazla anlayış bekliyor değil mi?

Bu arada, benim doktorum kullanmama bişey demedi hatta iyi, güzel falan dedi. Ayrıca, daha önce bir makale paylaşmıştım omega-3'ün faydalarıyla ilgili, orda balık yağını her gün 2 adet alın diyo, bunu diyen de doktor, kime güvenelim acaba???

Geçmiş olsun, bu yaramazlar aklımızı başımızdan aldılar, bakalım doğduklarında nasıl olacak

Yok canım karıştırmadım seni de ben en son bir sınava girdiğinden bahsetmiştin sanki o sınavın devamı var gibi hatırladım tezin vardı onu karıştırdım. :)) Hamişlik işte!

Ben normalde de çok hafızası güçlü biri değilimdir. Hamilelikle olay kamera şakasına döndü. Hamile olduğumu bilmiyorken birgün sunum yaptım ama o kadr saçmaladım ki. Normalde akıcı konulşurum ve presentasyonum iyidir. Ya resmen konuşamadım. Cümlenin yarısın geldiğimde diğer yarısını unutuyorum falan bir arkadaş dalga geçmişti hamile misin diye? ozaman anladım hamişlik böyle birşey :)))

Ben de süt iznimi haftada bir gün olarak kullanmak istiyorum, umarım kabul edilir, ben de daha konuşmadım. En iyisi, 4 gün iş, 3 gün ev ve bebiş:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…