Bizim muhasebenin bu konuda pek pratiği yok, 5 yıldır buradayım ilk doğum iznine ayrılacak ben olucam, genelde erkek personel var
İzin konusunda beni çok fazla yormuyorlar bende ssk nın ödediği ödenekten maximum oranda faydalanıp onları yormamak için en iyisi hangisi olacaksa onu yapayım istiyorum. Aslında çalışabilirim 32 den sonra ama evde işler var boya, temizlik vs. onlar aklımda kalıyor yoksa işlerim bitsin doğuma buradan da giderim
kızlar az önce doktorumu aradım balık yağı için çünkü ben balıktan tiksindim hiç yiyemiyorum ama adam lafı ağzıma tıktı resmenneymiş nerden duyuyomuşum bunları piyasada bürsürü hap var zararlarını biliyomusun otur ceviz ye semizotu ye balık yiyemiyosan dedi kestirip attı yine :84: aynı şeyi sezeryan içinde yapmıştı son kontrolumde sormuştum normal yapabilecekken bu sezeryan sevdası ne anlamıyorum demişti :84: allahım ne acayip bir doktorum var
o kadar yazdım yazdım silindi bi daha yaziimmm:) doktordan geliyoruz oğlumm 1550 gr olmuş 1 hafta önden gidiyormuşuz, ayaklarını gördüm pipisini gördüm kocaman olmuşşş
kızlar, bu arada sizi biraz güldürmek için dün başıma gelenleri anlatayım. gerçek ben şu an gülüyom ama dün çok acımıştı:)
dün sabah nedense çok erken uyandım, ee sonrada uykum gelmeyince balkondaki çiçeklerimle oyalanayım dedim. yok topraklarını havaldıryım falan derken koca bir kaktüsü tam balkon kapının önüne koydum. çiçeklerimle uğraşırken sarı yaprakları atmak için tam içeriye girecektim ama giremedim çünkü o koca kaktüsün üstüne bastım ve koca dükenler hepsi topuğuma girdi. ağrıdan çığlık attım ve dikkenleri hepsini daha fazla içeriye girmeden çıkartmya çalıştım. o an galiba öldüm sonra yine dirildim. eşimde telaştan ne yapacağını bilemedim üstelik tüm kaktüsleri atmaya tehdit etti. bende kaktüslerim için yoksa kendim için üzüleyim bilemedim. tüm iğneleri çıkarttık gibi ama ayak topuğum hala birazda olsa acıyor:)
ama sadece kaktüsle bitmedi. gündüz akşam yemeği için balık almaya karar verdim, eşim daha duştayken hemencik arabayla gidip alırım dedim. balığı aldım, tam arabaya binecektim arkamdan birisi korna çalınca bende arkaya döndüm, tam o an arabanın kapısı olan bir hızla yüzümün yan kısmına çarpmaz mı. bir an ne oluyor diye affaladım ama şimdi tokat yemiş gibi bir morluk var yüzümde. ben eve bir geldim, eşim şok. anlatınca kızda bana, neden kendim gittim diye, keşke ona aldırsaydım. bide hamile kaldığımdan beri araba kullanmamı istemiyor, tehlikeli oluyor diyebu olayda onun için bahane oldu
yani, anladığınız kadarıyla, içerdeki yavrucak bu anneme ne olduyor diye baya bir şaşımıştırama dün gerçektende tüm şansızlıkları yaşadım. kimse umarım yaşamaz çünkü baya acıyor
kızlar, bu arada sizi biraz güldürmek için dün başıma gelenleri anlatayım. gerçek ben şu an gülüyom ama dün çok acımıştı:)
dün sabah nedense çok erken uyandım, ee sonrada uykum gelmeyince balkondaki çiçeklerimle oyalanayım dedim. yok topraklarını havaldıryım falan derken koca bir kaktüsü tam balkon kapının önüne koydum. çiçeklerimle uğraşırken sarı yaprakları atmak için tam içeriye girecektim ama giremedim çünkü o koca kaktüsün üstüne bastım ve koca dükenler hepsi topuğuma girdi. ağrıdan çığlık attım ve dikkenleri hepsini daha fazla içeriye girmeden çıkartmya çalıştım. o an galiba öldüm sonra yine dirildim. eşimde telaştan ne yapacağını bilemedim üstelik tüm kaktüsleri atmaya tehdit etti. bende kaktüslerim için yoksa kendim için üzüleyim bilemedim. tüm iğneleri çıkarttık gibi ama ayak topuğum hala birazda olsa acıyor:)
ama sadece kaktüsle bitmedi. gündüz akşam yemeği için balık almaya karar verdim, eşim daha duştayken hemencik arabayla gidip alırım dedim. balığı aldım, tam arabaya binecektim arkamdan birisi korna çalınca bende arkaya döndüm, tam o an arabanın kapısı olan bir hızla yüzümün yan kısmına çarpmaz mı. bir an ne oluyor diye affaladım ama şimdi tokat yemiş gibi bir morluk var yüzümde. ben eve bir geldim, eşim şok. anlatınca kızda bana, neden kendim gittim diye, keşke ona aldırsaydım. bide hamile kaldığımdan beri araba kullanmamı istemiyor, tehlikeli oluyor diyebu olayda onun için bahane oldu
yani, anladığınız kadarıyla, içerdeki yavrucak bu anneme ne olduyor diye baya bir şaşımıştırama dün gerçektende tüm şansızlıkları yaşadım. kimse umarım yaşamaz çünkü baya acıyor
kan ilacını günde ikiye çıkardı.hergün üç bardak süt iç ceviz fındık ye haftada üç kere kırmızı et ye üç hafta sonra yine gel bakalım değişme olacak mı dedi. çocuk 29 haftalık 1200 gr 35 cm. az mı dedim az değil ama çok minyon görünüyo dedi.anlamadım gitti.
ayy cnm yaa,kızlar, bu arada sizi biraz güldürmek için dün başıma gelenleri anlatayım. gerçek ben şu an gülüyom ama dün çok acımıştı:)
Canım bana da biraz doktor pimpirik yapıyor daha doğrusu venüsü fazla panikletiyor gibi geldi. Halbuki gerçekten durum buysa bile biraz daha rahtlatmasında fayda var. Ya zaten hamileliğin başından beri yaşadığı...
merhaba kızlar
benimde ilk hamileliğimde bebğim 1 hafta kadar geriden geliyo doktorum hep sola yat dedi.
ama 38+3 de doğdu kilosu 2890 grdı. zayıf doğdu ama sonradan baya kilo aldı ilk ay 4300 oldu 2. ay 5200 3. ayda 6300 oldu farkı kapattı sadece emzirdim hiç ek gıda falan vermedim. maşallah şimdide yaşıtlarına göre boyu ve kilosu fazla. doğumdan sonra bol bol emzirin kızlar ben 2 yaşına kadar emzirdim
kızlar az önce doktorumu aradım balık yağı için çünkü ben balıktan tiksindim hiç yiyemiyorum ama adam lafı ağzıma tıktı resmenneymiş nerden duyuyomuşum bunları piyasada bürsürü hap var zararlarını biliyomusun otur ceviz ye semizotu ye balık yiyemiyosan dedi kestirip attı yine :84: aynı şeyi sezeryan içinde yapmıştı son kontrolumde sormuştum normal yapabilecekken bu sezeryan sevdası ne anlamıyorum demişti :84: allahım ne acayip bir doktorum var
aynen dedigin gibi rahatlatmasi lazim..
cok panikletiyor kizi en ufak seyde yaa :-((
mesela benim doktorum biraz benim evhamli yapimi anlamis, bebegin 1 hafta geriden geldigini soylemiyordu bana, ben ekranda kendim gordum ve sordum;
ben artik sana bisey soylemeye korkuyorum, benim soyledigimi eve gidene kadar buyutup buyutup 3 katina cikariyosun sonra da kendini uzuyosun dedi,
evet 1 hafta geriden geliyor ama bu onemli bi fark degil dedi.
canım, bozma moralini. sonuçta o kadarda fark yok. bide şunu söyleyelim bende 2500 doğmuşum ama doğduktan kısa bir süre sonra hemnecik benim yaşıtlarıma denk geldim. önemlisi olan bebeğin tüm organlarının doğru gelişmesi, kilosu falan doğumdan sonra toparlanır. ama şunu söyleyim şu an sadece 1.56 boyundayım ama annemle babamda kısa boyludur. üstelik annem eşim baren uzun boylu olur diye hayal ederken (torunlar uzun olsun diye) ben gittim kendim gibi ufak birisini buldum. yani benim çocuğumun uzun boylu olmasının hiç şansı yok gibi:)her hastane sonrası olduğu gibi yine moralim bozuk.yine çocuk geride görünüyo.30 ekim olan sat önce 6 kasıma sonra 7 kasıma, bugün de 10 kasıma alındı.çocuk çok minyonmuş.sağlıklı beslenmiyo musun dedi doktor.herşeyden yiyorum daha ne yapayım.her defasında aynı şeyleri duymaktan yoruldum.((
canım, teşekkür ederim. keyfim gayet yerinde. hele eşim askerden geldiğinden beri. ama sınavlar konusunda sen beni karıştırdın galiba. benim sınavlara gireli uzun süre oldu:):) zaten şimdi yükseği bitirmek için tez yazıyom ama onun için daha zamanım var.ben sadece eşim askerden gelince yok bebek eşyası, yok mobilyalar fotoğrafçılar araştırmaktan topiğe girmeye zaman bulamıyom. ama hep sizi takip etmeye çalışıyom. zaten aklım hep sizde. belkide bir ara sempozyum için sunumlar hazırlamıştım onun içinde karışmış olabilir. ama yinede sorduğun için çok teşekkürler.Canım hepimiz iyiyiz. Senin sınavlar bitti mi? Keyfin yerindedir umarım.
ay, ne gıcık bir doktorun varmış. bide sözde doktor olacak. bide dövseydi. yok kesinlikle her insan doktorluğu ve öğretmenliği yapamazkızlar az önce doktorumu aradım balık yağı için çünkü ben balıktan tiksindim hiç yiyemiyorum ama adam lafı ağzıma tıktı resmenneymiş nerden duyuyomuşum bunları piyasada bürsürü hap var zararlarını biliyomusun otur ceviz ye semizotu ye balık yiyemiyosan dedi kestirip attı yine :84: aynı şeyi sezeryan içinde yapmıştı son kontrolumde sormuştum normal yapabilecekken bu sezeryan sevdası ne anlamıyorum demişti :84: allahım ne acayip bir doktorum var
maşallah, oğlumuza. ne kadar kocaman olmuş:):) tabi pipisi mi boyu mu onuda sormak lazımo kadar yazdım yazdım silindi bi daha yaziimmm:) doktordan geliyoruz oğlumm 1550 gr olmuş 1 hafta önden gidiyormuşuz, ayaklarını gördüm pipisini gördüm kocaman olmuşşş
ya, bu hamilelik bizi daha nereye götürecek bilemedim. bende çok unutkan oldum. şimdi türkçe benim için yabancı bir dil olduğu için arada bazı kelimeler aklıma gelmiyor. bu hamilelik boyunca o kadar çok kelime unutuyorum ki. resmen kelime söylemek için insanlarla tabu oynamak zorunda kalıyorum.geçenlerde hele kadeh keilmesi aklıma gelmedi. bende yok şarap koyduğumuz uzun ayaklı bardak dedim. ya şirinler için ne dediğimi bir bilsen. beyaz şapkalı mavi canavarlar. arkadaşım dalga geçti, dünyanın en tatlı yaratkıklardan canavar yaptım diye. ama ne yapayım aklımdan çıkıyorlarGeçmiş olsun canım :)) Bende çok şaşkoloz oldum. Eşim ilk başlarda yaptığım şeylere panikliyor yada stres oluyordu ama artık alıştı. Benim bu hamiş halime ( daha doğrusu yarı şaşkın halime) ikimizde çok güler olduk.
Ayıptır söylemesi kabak yapayım dedim (kabağı canınız çekmez diye yazıyorum rahatlıkla) hadi besleyici olsun diye içine yeşil mercimek ve bulgur da ekledim. Dolayısı ile pişme süresi uzadı. Ben salona film izlemeye gidince eşim yemeği unutmuyorsun değil mi? dedi. yok yok o zaten çok uzun sürede pişer dedim ve unuttum. Sonra saat 23:00 gibi eşim mutfağa gitti bu hala pişecek mi diye seslenince Eyvah unuttum dedim mutfağa gittim baktım yemek pişmiş ve yanmamış. İyi dedim içeri gittim. Eşim altını kapattın mı diye sordu. :26::26: Sen kapatmamış mıydın dedim ??? Niye ben kaptayım ki ? dedi ve benim şaşkolozluğuma çok güldük :)))
ya guldum ama gecmis olsun yaaa, ciddi bir sey yoktur diye guldum, insallah kisa zamanda iyilesir... :)kızlar, bu arada sizi biraz güldürmek için dün başıma gelenleri anlatayım. gerçek ben şu an gülüyom ama dün çok acımıştı:)
bence iyi bir doktorun var kiymetini bil, bizi hep ilaclara yönlendiriyorlar eminim aldigimiz o vitaminlerin de zararlari vardir, hicbir sey dogalinin yerini tutamaz zaten. Ben de balik yagi konusunda kararsizim, sanirim ilac yerine omega-3 iceren besinleri arttirmak daha dogru bir cozum doktorunun da dedigi gibi...kızlar az önce doktorumu aradım balık yağı için çünkü ben balıktan tiksindim hiç yiyemiyorum ama adam lafı ağzıma tıktı resmenneymiş nerden duyuyomuşum bunları piyasada bürsürü hap var zararlarını biliyomusun otur ceviz ye semizotu ye balık yiyemiyosan dedi kestirip attı yine :84: aynı şeyi sezeryan içinde yapmıştı son kontrolumde sormuştum normal yapabilecekken bu sezeryan sevdası ne anlamıyorum demişti :84: allahım ne acayip bir doktorum var
o kadar yazdım yazdım silindi bi daha yaziimmm:) doktordan geliyoruz oğlumm 1550 gr olmuş 1 hafta önden gidiyormuşuz, ayaklarını gördüm pipisini gördüm kocaman olmuşşş
Ay bence evde daha fazla yorulursun, birileri yapıyor sanırım, bırak onlar halletsin temizlik işlerini, ben haftasonu evde temizliğe falan kalkışınca iştekinden daha fazla yoruluyorum, diyorum iyi ki işe gidiyorum, yoksa evde kalsam illa yapacak bişiler bulup yoruyorum kendimi:)
Bu arada ben mi bilmiyorum, ssk'nın ödediği ödenek nedir tam olarak?
Eninde sonunda, 37. haftada da izne ayrılsan, o kullanmadığın 5 haftalık izin doğum sonrasına aktarılıyor.
Ki bence daha iyi çünkü eğer 32. haftada ayrılırsan bebek 8 haftalık olduğunda, maksimum 10 haftalıkken işe geri dönmek zorunda kalacaksın, daha zor bence.Ben onun için dişimi sıkmayı düşünüyorum, bakalım dayanabildiğim kadar ve doğum sonrasında mümkün olduğunca evde kalmak istiyorum. Eğer işin rahatsa, gidip gelmek zor olmuyorsa, izini sonraya aktarmak daha iyi geliyor bana.
Gebelikte Balk Ya Hamilelikte Balk Ya Kullanm, Gebelikte Omega 3,Gebelikte Antioksidan lalar Haplar
bak burayı oku buyüzden önermemiş olabilir.. bende balık yiyemiyorum yeni yeni ceviz badem yiyerek telafi etmeye başladım
canım, teşekkür ederim. keyfim gayet yerinde. hele eşim askerden geldiğinden beri. ama sınavlar konusunda sen beni karıştırdın galiba. benim sınavlara gireli uzun süre oldu:):) zaten şimdi yükseği bitirmek için tez yazıyom ama onun için daha zamanım var.ben sadece eşim askerden gelince yok bebek eşyası, yok mobilyalar fotoğrafçılar araştırmaktan topiğe girmeye zaman bulamıyom. ama hep sizi takip etmeye çalışıyom. zaten aklım hep sizde. belkide bir ara sempozyum için sunumlar hazırlamıştım onun içinde karışmış olabilir. ama yinede sorduğun için çok teşekkürler.
ya, bu hamilelik bizi daha nereye götürecek bilemedim. bende çok unutkan oldum. şimdi türkçe benim için yabancı bir dil olduğu için arada bazı kelimeler aklıma gelmiyor. bu hamilelik boyunca o kadar çok kelime unutuyorum ki. resmen kelime söylemek için insanlarla tabu oynamak zorunda kalıyorum.geçenlerde hele kadeh keilmesi aklıma gelmedi. bende yok şarap koyduğumuz uzun ayaklı bardak dedim. ya şirinler için ne dediğimi bir bilsen. beyaz şapkalı mavi canavarlar. arkadaşım dalga geçti, dünyanın en tatlı yaratkıklardan canavar yaptım diye. ama ne yapayım aklımdan çıkıyorlar
ben 32 de ayrilirsam dogum sonrasi 8 hafta iznim olacak
1 ayda yillik iznimi alacagim
dolayisiyla bebek 3 aylik olunca ise baslayacagim buyuk ihtimalle :-((
sut iznini gune cevirtmeyi dusunuyorum,
yani bebek 1 yasina gelene kadar haftada 1 gun izin kullanmayai
suma ya da pzt.
boylece 4 gun calisir 3 gun evde olurum (yoneticim kabul ederse bakalim; bizim gurup sirketlerde boyle yapan bayanlar var )
tplu kullan derlerse de 1 ay filan yapiyormus sanirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?