:))) en azından o kadar uzun doğmaz herhalde. :))) Ben de 54 cm doğmuşum annemi görsen minnacık bir kadın o da çok zor doğdun diyor. Beni gören inanamıyormuş annemin doğurduğuna. Aman sağlıkla gelsinler boy sonraki mevzu ama ben yinede uzun olsun istiyorum niyeyse boyla ilgili takıntım var.Gerçi hep evleneceğim kişinin de uzun olması gerektiğini falan söylerdim eşim benden 3 cm kısa
Canım doktor sana lavabo ve yeme içme dışında kalkmayacaksın demedi mi? Bırak başkası yapsın bu işleri. Annen falan gelemiyorsa bir kadın çağır o hallediversin. Senin kalkmadan yatman lazım. Neolur bozma moralini de o güzel bebecik de üzülmesin.
Canım ayrıca bu işler hiç belli olmaz. Doktor 2 hafta dayanamazsın der 4 hafta bile daynabilirsin. Sonuçta malesef tıpta kesin diye birşey yok. Herşey istatistiki bilgiden ibaret. ( ayrıca benim içime o bebek 34 ' den önce doğmayacak gibi geliyor.)
Dualarımız seninle. Sen de kendini bırakma...
Canım benim okuduğum kaynaklarda yaylı olmaması gerektiği yazıyordu. Ben sünger yatak aldım.
hmm bakayim o zaman bende merak ettim simdi :)
gecen bana da baktilar, ilkinde ultrasonla baktilar ama tam goremediler sanirim, ikinciye gittigimde alttan baktilar, canimin yanmamasi gerekliymis ama benim canim biraz acidi, kendimi kasmisim cunku
canım benım bebekte 1 hafta onden gıdıyor dr sordum erken dogma gıbı bırsey söz konusu olmaz dıyor sadece bıraz ırı olabılır dedı bırde uzman tvye gır yaz dr kağan kocatepenın sıtesınde anlatıyor kendısı dıyorkı bebgın onden veya gerıden gıtmesının doğumla bır alakası yok dıyor canım
Ya benim doktorum hiç hiç rahim ağzı uzunluğundan da bahsetmedi. Gerçi biliyorsunuz benimki biraz cins. Bu tür bilgilerin doğumu yaptıracak kişi olarak kendisi için anlamlı olduğunu düşünüyor. Bana benim bilmem gereken kadar anlatıyor aklı sıra. Neyse şu laparoskopi dışında bir de bunu sorayım bakalım.
gnaydın kızlar..hemen yazıp çıkıcam.dr gittik ve kötü haberlerle döndük malesef.rahim ağzı uzunluğum 7 gün içerisinde 1 cm kısalmış.3,6 cm çıktı( dr 2 haftaya dayanabilirsen ne iyi dedi.. ( çok üzüldüm ağlamaktan gözlerim şişti bend e durumlar bu malesef.kasılmalar son hız devam.ilginç olan yanı nst de ne ağrı ne kasılma çıktı.benim bebek sürekli sağ tarafıma toplanıyor ve gerdiriyor resmen karnımın şekli bozıuluyor mini bir tepecik gibi.bunu söylüyorum dra o normal diyoo yaa... bana hiç normal gibi gelmiyor.1 saatte 30 yakın toplandı çocuk..
neyse bugün bebeğin kıyafetlerini yıkıcam eşimd e ütüleyecek bakalım.çok gerginim ben..rox dalan aldık bulmuş sonunda babamız.böyle işte...
Aynı şeyi doktorum da söyledi. Benim bebeğim de 10 gün kadar önde görünüyor yapılan ölçümlerde. Ben doktora sordum, doğum iznine çıkma tarihimiz ultrason ölçümüne göre mi yoksa son adet tarihimize göre mi olacak diye, O da daha önceki kontrollerdeki ölçümlerimize baktı. Eğer en baştan itibaren ileri gitmiş olsaydı ultrason ölçümlerine göre verirdim dedi. Ama bizimki 3. aydan itibaren ileride gitmeye başlamış, yani iznini son adet tarihine göre ayarlıcaz dedi. Sadece bebeğin biraz iri olacak dedi. Bu duruma göre beklenen doğum tarihi de değişmiyor. Biraz karışık anlattım sanırım:)
Ben kasilmam icin gittigimde baktilar yoksa burada da bakilmiyor sanirim.
Ben nette mumkunse her ay idrar testine bakilmasinin iyi oldugunu okudum. Burada da yaptirmaya calistim, ebeme sordum hatta bir kac kez. Alisik oldugum bir durumda degil, surekli tuvaletim geliyor gibi hissediyorum, her saniye yapabilirim yani tuvaletimi bende azicik endisem olsun, test istedim. Dun baktik, su ana kadar 4 test falan yapilmis(gecen hafta hastanede antibiyotik verilince bende idrar yolu enfeksiyonu olamaz diye ebeye gitmistim, bir de o baksin diye ama cok yogundu ve bakamadi bende ustelemeyip antibiyotigi kullandim) iste dun bana diyor ki neden bu kadar cok soru soruyorsun, iste cok test yapilmis falan??? Ya bir kere bu bizim ilk hamileligimiz, ne dogru ne yanlis bilmiyoruz ki... Sorarak ögrenecegiz tabi ki ... Bak o gun gittigimde bana idrar testi yapsaydi bosu bosuna antibiyotik kullanmayacaktim, önemli olan icimizin rahat olmasi degil mi? Kosulsuz sartsiz guvenmemizi bekliyorlar, bak doktorda hata yapabiliyormus iste. normalde olmayacak bir sey ama hata yapmis iste... Bence doktorun da sana aciklamasi lazim, bilmek hakkin bence... SOrunca da cok okuyorsun, o kadar okuma sana o bilgi gerekli degil deniyor. Bilmek hakkimiz yaa :):):) Sen sor bence, aciklamak zorunda sana...
temmuzdan da 2 kişi doğum yapmış
erken doğum çok arttı yaa allahım tüm hamileleri korusun
canım ben sezeryan olacağım için dr 31+0 da verdi raporu normal doğumu bekleseydik 32+0 da verecektim dedi ama sezeryanda 40 haftayı beklemeden aldıklarıiçin bir hafta erken verdi benimde feci işime geldi açıkcası
ben kendi dr umdan aldım özel hastanede çalışıyo zaten özel hastaneler veriyo 32 hafta raporunu
bende gün içinde hissetmezdim çalışırken akşam saatleri daha çok oluyo sol yana yatıp sessiz bi yerde bakıyordum evde kanepeme uzanıp bi de tatlı bişeyler yiyorum hemen öncesinde baktım 10 hakereti geçti 1 saati beklemiyordum
sola yata yata çürüdü sol yanımgene de büyümüyo sıpa minyon olacak dedi dr
kızlar iki gündür evde yatıyorum , öleceğim sandım bu gün nefes almakta cok zorlandım.Cumartesi temizlik yaptım kendimi okadar iyi hissediyordum ki sanki hamile falan değildim.Camları kapıları açtım sildim süpürdüm , duş aldım. Sacım kendiliğinden kurudu. pazartesi doktorda aldım soluğu. Üşütmeye bağlı boğaz enfeksiyonu. Acı olan antibiyotik içiyorumve halsizlikten yemek bile yiyemiyorum. Yarın iş başı bakalım ne olcak. pen-os antibiyotik içen oldu mu hiç?
Ya birde ben soru sorunca mesela sola yatma konusu ona saçma geliyor. Yok böyle bir şey diyor. Senin illa sola yatacam diye uykunu bölmen bebek için daha kötü diyor. Ama bunu derken de sana kendini salak gibi hissettiriyor. Saolsun eşim de ( 15 yıllık kadın doğumcu ya!!!) ne sorsam '' ya hayatım olur mu öyle şeeeyy'' şeklinde bizim doktora destek verince iyice zıvanadan çıkıyorum.
Ya birde ben soru sorunca mesela sola yatma konusu ona saçma geliyor. Yok böyle bir şey diyor. Senin illa sola yatacam diye uykunu bölmen bebek için daha kötü diyor. Ama bunu derken de sana kendini salak gibi hissettiriyor. Saolsun eşim de ( 15 yıllık kadın doğumcu ya!!!) ne sorsam '' ya hayatım olur mu öyle şeeeyy'' şeklinde bizim doktora destek verince iyice zıvanadan çıkıyorum.
Bence kadın doğumcuların empati yapabilme yetenekleri olması şart, sonuçta ilk defa hamilesin ve tabii ki herşeyin en iyisi olması için çabalıyorsun. Karşındaki kişi doktor olunca o her şeyi iyi bildiği için sana çok önemli gelen bir şey ona saçma geliyor olabilir ama kendini bizim yerimize koyabilmeli değil mi??
O yüzden bu forum olayı çok iyi geldi bana, herkes birbirini çok iyi anlıyor
Bende omurga gelişimi için yatağın sünger değil sert olması gerektiğini okudum bir yerlerde...ortopedik ya da yarıortopedik olmalı sanırım.
Yataşın sitesinde bebek yatağı için yazdığı şu:
Yeni doğan bir bebeğin omurga gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmesi için sert, çukurlar oluşturmayan, omurgayı tam destekleyen bir uyku yüzeyinde yatırılması şarttır. Bu nedenle 0-2 yaş yüzeyinde daha sert ve yoğunluğu artırılmış sünger kullanılmıştır
merabalar size birşey sorucam benim bebeğimin gelişimi 1 hafta geriden geliyor.Şimdi izne çıktığım zaman son adet tarihine göremi çıkıcam yoksa ultrason tarihine göremi?
Ya benim doktorum hiç hiç rahim ağzı uzunluğundan da bahsetmedi. Gerçi biliyorsunuz benimki biraz cins. Bu tür bilgilerin doğumu yaptıracak kişi olarak kendisi için anlamlı olduğunu düşünüyor. Bana benim bilmem gereken kadar anlatıyor aklı sıra. Neyse şu laparoskopi dışında bir de bunu sorayım bakalım.
Artık çok hızlı büyümeye başlıadılar :))) Maşallah bebişineValla ben de dua ediyorum uzun bir çocuk olsun diye. Bİzim tarafa benzerse uzun olur ama babasının tarafına benzerse kısa kalabilir. Bİr de erkek bebek, kızlarda minyonluk sorun olmaz ama erkekte kötü bence. Gerçi doktorumuz boyla ilgili hiçbirşey söylemiyor FL değerine göre sanki ne çok uzun ne çok kısa gibi. :)
ohh masallah kizina canim. hic tirsma epiduralle dogum yapan butun tanidiklarim hicbirsey hissetmiyorsun hemde ilk dakikalarini goruyorsun bebeginin inanilmaz bisey diyorlar. benim hic korkum kalmadi dogumdan. doktor hic merak etme dedi. epidural ignesinin zerre kadar zarari olsa ben uygulamam cunku ben her zaman dogaldan yanayim dedi. hicbir zarari yok sanada bebegede dedi. agrin olmayacagindanda tansiyonun duser bilmemne gibi sorunlarimizda olmadan dogumu yapacagiz dedi. korkma hic. bu arada saol canim. umarim gercekten guzel olur dugun:)
gnaydın kızlar..hemen yazıp çıkıcam.dr gittik ve kötü haberlerle döndük malesef.rahim ağzı uzunluğum 7 gün içerisinde 1 cm kısalmış.3,6 cm çıktı( dr 2 haftaya dayanabilirsen ne iyi dedi.. ( çok üzüldüm ağlamaktan gözlerim şişti bend e durumlar bu malesef.kasılmalar son hız devam.ilginç olan yanı nst de ne ağrı ne kasılma çıktı.benim bebek sürekli sağ tarafıma toplanıyor ve gerdiriyor resmen karnımın şekli bozıuluyor mini bir tepecik gibi.bunu söylüyorum dra o normal diyoo yaa... bana hiç normal gibi gelmiyor.1 saatte 30 yakın toplandı çocuk..
neyse bugün bebeğin kıyafetlerini yıkıcam eşimd e ütüleyecek bakalım.çok gerginim ben..rox dalan aldık bulmuş sonunda babamız.böyle işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?