2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yaaa buyuk konusmamak lazim sanirim :) Bende boy konusunda cok takintiliydim, gerci esim benden uzun ama ben yine de kisasin iste falan diye takiliyorum:) Ayna karsisinda bir saat, ya bariz uzunum iste kizim diye laf anlatiyor bana, sanirim o da takintili hehe :) ama her seferinde sabirla uzunum hemde kac santim bak falan diye aciklamasini cok seviyorum :)

hmm bakayim o zaman bende merak ettim simdi :)

gecen bana da baktilar, ilkinde ultrasonla baktilar ama tam goremediler sanirim, ikinciye gittigimde alttan baktilar, canimin yanmamasi gerekliymis ama benim canim biraz acidi, kendimi kasmisim cunku

Ya benim doktorum hiç hiç rahim ağzı uzunluğundan da bahsetmedi. Gerçi biliyorsunuz benimki biraz cins. Bu tür bilgilerin doğumu yaptıracak kişi olarak kendisi için anlamlı olduğunu düşünüyor. Bana benim bilmem gereken kadar anlatıyor aklı sıra. Neyse şu laparoskopi dışında bir de bunu sorayım bakalım.

Aynı şeyi doktorum da söyledi. Benim bebeğim de 10 gün kadar önde görünüyor yapılan ölçümlerde. Ben doktora sordum, doğum iznine çıkma tarihimiz ultrason ölçümüne göre mi yoksa son adet tarihimize göre mi olacak diye, O da daha önceki kontrollerdeki ölçümlerimize baktı. Eğer en baştan itibaren ileri gitmiş olsaydı ultrason ölçümlerine göre verirdim dedi. Ama bizimki 3. aydan itibaren ileride gitmeye başlamış, yani iznini son adet tarihine göre ayarlıcaz dedi. Sadece bebeğin biraz iri olacak dedi. Bu duruma göre beklenen doğum tarihi de değişmiyor. Biraz karışık anlattım sanırım:)

Ben kasilmam icin gittigimde baktilar yoksa burada da bakilmiyor sanirim.

Ben nette mumkunse her ay idrar testine bakilmasinin iyi oldugunu okudum. Burada da yaptirmaya calistim, ebeme sordum hatta bir kac kez. Alisik oldugum bir durumda degil, surekli tuvaletim geliyor gibi hissediyorum, her saniye yapabilirim yani tuvaletimi bende azicik endisem olsun, test istedim. Dun baktik, su ana kadar 4 test falan yapilmis(gecen hafta hastanede antibiyotik verilince bende idrar yolu enfeksiyonu olamaz diye ebeye gitmistim, bir de o baksin diye ama cok yogundu ve bakamadi bende ustelemeyip antibiyotigi kullandim) iste dun bana diyor ki neden bu kadar cok soru soruyorsun, iste cok test yapilmis falan??? Ya bir kere bu bizim ilk hamileligimiz, ne dogru ne yanlis bilmiyoruz ki... Sorarak ögrenecegiz tabi ki ... Bak o gun gittigimde bana idrar testi yapsaydi bosu bosuna antibiyotik kullanmayacaktim, önemli olan icimizin rahat olmasi degil mi? Kosulsuz sartsiz guvenmemizi bekliyorlar, bak doktorda hata yapabiliyormus iste. normalde olmayacak bir sey ama hata yapmis iste... Bence doktorun da sana aciklamasi lazim, bilmek hakkin bence... SOrunca da cok okuyorsun, o kadar okuma sana o bilgi gerekli degil deniyor. Bilmek hakkimiz yaa :):):) Sen sor bence, aciklamak zorunda sana...

canım gecmıs olsun tekrarda hıcbırseyı dusunume canım bebegın kıyafetlerı eksıkler falan hepsi halledılır canım kendıne stres yapma oncelıgın bebegını sag salım dogurmak olsun o yuzden dınlen hiçbirsey yapma daha onceden annelerımız neler yapıyolarmış hiçbir hazırlık yapmmıyorlarmıs bızım gıbı canım ya ama hepımız doğup buyuduk sağlıklı bır sekılde stres yaparsan kendıne bebeğinde etkılenır canım bol bol dua et canım bız senın ıcın cok dua edıyoruz lutfen kendını uzme canım rahatla ve bol bol dınlen canım hıcbırseyı kafana takma hepsi halledılır

evet bende bunu anlatmaya calistim. Bebegin önden gitmesi sadece kilolu olmasi demekmis benimki de 1 hafta önde 32. haftada kesinlesir, o zaman detayli ultrason daha guvenilir dedi doktor.

Ya birde ben soru sorunca mesela sola yatma konusu ona saçma geliyor. Yok böyle bir şey diyor. Senin illa sola yatacam diye uykunu bölmen bebek için daha kötü diyor. Ama bunu derken de sana kendini salak gibi hissettiriyor. Saolsun eşim de ( 15 yıllık kadın doğumcu ya!!!) ne sorsam '' ya hayatım olur mu öyle şeeeyy'' şeklinde bizim doktora destek verince iyice zıvanadan çıkıyorum.

canım sağlıklı olsunlarda mınyon olsun en önemlısı sağlıklı olmaları canım doğunca kılo alır canım hıc kafana takma

gecmiş olsun canım dınlen havalarda cok bozuk bır bakıyosun sıcak bır bakıyosun soğuk ve yağmurlu canım dıkkat et canım

Yok anlamiyorlar kadin , aslinda hamile kadin psikolojisinden :) Bende esimin ya bir sey olmaz, normal normal demesine kiziyorum :)

Ama bazi doktorlar israrla mutlaka sol tarafina yatmalisin diyor, gerci ben bunu sormadim, burada her seye normal dedikleri icin biliyorum alacagim cevabi, bazen sag bazen sola yatiyorum... Bunaliyorum hep sola yatmaktan... Ama sirtustu yatmak bence de bebege iyi gelmiyor. Bugun bebegim icimde donup duruyor, az önce topugunu hissettim sanirim yaaa :) basini da hissedebiliyorum, karnimin ustunden oksuyorum hi hi :)

bu arada annem dun sen artik buyudun falan tarzi bir konusma yapti bana(yani zten buyukmusum de simdi bir de anne oluyormusum falan :) :) ya ben buyumedim, daha gencim ben :):)

Son düzenleme:
merabalar size birşey sorucam benim bebeğimin gelişimi 1 hafta geriden geliyor.Şimdi izne çıktığım zaman son adet tarihine göremi çıkıcam yoksa ultrason tarihine göremi?

Bence kadın doğumcuların empati yapabilme yetenekleri olması şart, sonuçta ilk defa hamilesin ve tabii ki herşeyin en iyisi olması için çabalıyorsun. Karşındaki kişi doktor olunca o her şeyi iyi bildiği için sana çok önemli gelen bir şey ona saçma geliyor olabilir ama kendini bizim yerimize koyabilmeli değil mi??
O yüzden bu forum olayı çok iyi geldi bana, herkes birbirini çok iyi anlıyor

Evet herkes birbirini cok iyi anliyor, birbirimize yardimci oluyoruz. Ama gecen gun gebelik.org ta okudum sanirim, baska hamile bayanlarin basindan gecenleri okumamali/dinlememeli ve onlara bana su oldu normal mi diye sormamamiz gerekiyormus , bu aslinda yeterince bilgili olmadigimizi ve yanlis yönlendirmeye acik oldugumuzu gösteriyormus... Doktora danismak ve ona guvenmek gerekiyormus ama benim öyle bir sansim yok, forumda sizi okumak bana cok iyi geliyor :)

kızlar önden ve geriden gitmesi konuşulmuş, biri bana anlatabilir mi doğru mu anladım bebeğin geriden önden gitmesi ne demek?
bu durum kilosuna göre mi değerlendiriliyor yani???

benim oda takımı ile gelen yatak da taş gibiydi içime sinmemişti demek ki var bi bildikleri..
olmadı yorgan sererim dedim yatağa olmaz mı ?

merabalar size birşey sorucam benim bebeğimin gelişimi 1 hafta geriden geliyor.Şimdi izne çıktığım zaman son adet tarihine göremi çıkıcam yoksa ultrason tarihine göremi?

Merhaba, ben de az önce bu konuda yazmıştım, eğer en baştan beri bu şekilde geliyorsa yani geç yumurtlama olduğu anlaşılmışsa ultrason ölçümlerine göre izin tarihin ayarlanırmış, ama belirli bir zamandan sonra geride kalmaya ya da ileride gitmeye başladıysa son adet tarihine göre yazılıyormuş rapor.
Geçen haftasonu doktor bana bu bilgiyi verdi. Yani bu demek oluyor ki bebeğinin kilosunun bir hafta geriden gelmesi onun doğum tarihini değiştirmiyor, sadece biraz minyon bir bebeğin olacak anlamına geliyormuş :)

benim detaylida rahimde bolme var, erken dogum olabilir dedikleri icin,
doktorum tedbir olarak her gittigimde rahim agzi uzunlugunu olcuyor;
zor bisey degil, ultrasonu biraz daha kasiga dogru ve biraz bastiriyor sadece,

valla bana doktorum bebegin buyumesi icin en iyi yolun sola yatmak oldugunu soyledi, firsat buldukca soluna yat dedi

sorma canim ya 1 ayda 2 kati kiloya ulastigini görünce sasiriyo insan :) bana da doktor kesin bi boy ölcümü söylemedi aslinda ona kalsa hic söylemicekti ben sordum o da dedigin gibi FL degerine göre yaklasik bi boy tahmini söyledi onu 7 ile mi ne carpiyolarmis sanirim. FL degeri benim kizimin 2 hafta önde gidiyo kilosu da biraz fazla olunca bilmiyorum ufak tefek olan ben nasil dogurucam

aynen canim benim de dogum yapicagim klinikte epidurali böyle anlattilar iste gerci ben daha doktorumla konusmadim bu dogum konusunu daha erken diyip duruyo zaten burda sezeryani da tamamen bayiltip yapma taraftari degillermis bakalim artik hayirlisi

cok güzel bi dügün olucagina eminim burda dogum kursunda biri vardi o da 39. haftasinda evlendi zaten bi kac gün sonra da dogum yapmis ama resimlerini gördüm cok sekerdi gercekten göbisiylee :)

canim coook dikkat et kendine ve moralini de yüksek tutmaya calis her ne kadar zor olsa da bol bol yat dinlen eminim bunlar biraz da olsa dogumu geciktiricektir mümkün oldugunca kalkma hatta oturma da canim cünkü bana doktorum mümkünse günde en az 2 kez 1er saat uzanmami söyledi oturmak bile bebegi asagiya dogru ittriyomus sende mümkün oldugunca cok uzan oturma bile dualarimiz hep seninle canimm

kizlar yaa;
venuscugum burda yokken yazayim;

ya onun su riskli gebelik uzmani doktoru biraz fazla mi pimpirikli, bazi seyleri abartiyor mu acaba diye kafama takildi

hamile kaldigindan beri az cekmedi kiz;

en ufak seyi buyutuyor sanki bu doktor

nst de kasilma ya da sanci da cikmadi dedi son yazdiginda; kendi doktoru da kasilmalara normal demis.

simdi kafama takildi yaa,insallah kizcagiza bu stresi bosuna cektirmiyorlardir

Kızlar, öğrenmek istediğim bir şey var, bebeğin haftalık gelişim çizelgesini postların altına nasıl ekliyoruz? çizelgeyi yaptım ama yorumlarımın altında görünmesini nasıl sağlarım bilmiyorum, yardımlarınızı bekliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…