2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Pepper2cığım, süt iznini güne çevirme konusunda bir önerim olacak. Cuma yada pztesi yerine çarşamba yapsan bebişinden 4 gün değil 2 gün ara ile ayrılmış olsan daha iyi değil mi? Benim bir arkadaşım öyle çok rahat etti.

öyle haklısın her doktor farklı düşünüyo şimdi bunun çelişkisini yaşıyoruz bir kaç hafta sonra normalmi sezeryanmı çelişkisini yaşıcaz ve her doktor farklı şeyi önercek bize...Evet doktorum biraz çatlaktır tanıdık olduğu için bu kadar rahat konuşuyo ama bazen beni delirtiyo

Ben de süt iznimi haftada bir gün olarak kullanmak istiyorum, umarım kabul edilir, ben de daha konuşmadım. En iyisi, 4 gün iş, 3 gün ev ve bebiş:))

memurlarda ne guzel sut izni bizimkinin 2 katina cikti torba yasayla

bizim sirkeet bir beyin esi simdi haftada 2 gun sut izni kullaniyormus. ne guzel

gerci anayasanin esitlik ilkesine aykiri diye dava acilmis bununla ilgili

bence de hakli bir dava, bizimkini de artirsinlar maden; her ikisi de anne sonucta, herikisi de sut verecek

Dün Kağan Kocatepe' nin bir yazsını okudum. Hepsine güvenin diyor. :)))) Çünkü tıp istatistik bilimidir ve aslında bunların hiç biri yanlış değil. Tabi yazı uzun ve daha iyi anlatoyor durumu ama benc de haklı.

en güzeli benim doktorum iyi kötü hiç bişey söylemiyo.. mesela vitamin vermedi balık yiyemirum, süt içmiyorum dedim olsun dedi semizotu ye, ceviz ye demedi mesela.. ve ankaranın en iyi perinatologlarından biri.. herşey yolunda deyip gönderiyo.. hiç stres yapmıyo, yaptırmıyo.. ama asıl olması gereken ne onu bilmiyorum.. yalnız şöyle bişey oluştu ben de doktor önemli bişey olsa söyler rahatlığı...

şaşkınlığa gelince bence kafamız bebişimizle o kadar dolu ki başka bişeye yer kalmıyo...

Anladım canım, üsluptaki bu rahatlık ondan kaynaklanıyor demekki:)
Valla, normal mi sezeryan mı çelişkisi yaşamamak için ben en başta doktorumla konuşmuştum. Bebeğin ya da benim sağlığımızı tehdit edecek bir sorun olmadıkça normal doğum yapmak istediğimi söylemiştim. Doktorum da ben de öyle isterim dedi:) Normal olması için sonuna kadar uğraşırım, beklerim dedi, beni biraz rahatlattı. Açıkçası ben sezeryandan daha fazla kokuyorum, o yüzden normal doğum yapmak istiyorum, umarım olur

ya ben yönetmeliği okumuştum süt izni toplu kullanılmaz yazıyodu.. bizim kurumda da herkes günlük kullanıyo.. 3 saat demek sabah işe gelme demek bizim için..çok avantaj sağlıycak.. ama aynı şeyin her statüteki çalışanlara uygulanması lazım olur mu öyle adaletsizlik....

Di mi çok haklısın gerçekten, devlet memurlarının bebekleri anne sütüyle besleniyor, bizimkisi suyla mı beslenecek acaba, böyle bir ayrım yapmışlar değil mi?

Canım emin misiniz o durumun memurlar için geçerli olduğuna. Benim okuduğum yazı öyle demiyordu. yani o anlam çıkmıyordu.

aslinda bu da daha bugun gecti aklimdan.
h.ortasi mi iyi olur yoksa 3 gun arka arkaya kullanmak mi diye

senin dedigin de mantikli, dur bakalimm

ben doğum iznim bitince 1 ay kadar işe gidip (denetimler var) sonra 6 ay ücretsiz izin almayı planlıyorum, bakalım evdeki hesap çarşıya uyarsa.
olmazsa da çalışma saatlerinin düzenlenmesini talep ettim. Süt izni var, öğle arasıda kullanmam yarım gün geleyim diye
hala yerime birini bulmadılar seçeneklerden birini kabul edecekler demekki:44:
ama senin gibi süt iznini tek güne toplamak da mantıklı
hımm birde kamuda 3 saate çıkmış keşke bizde de uygulansa :)

Kesinlikle evde daha yoruluyorum, sabah bir saat fazla uyuyayım diyorum pazar günü; yok daha başaramadım kaç yıldır :) çamaşırı atayım onlar yıkanıncaya kadar uyurum diyorum o arada başka iş buluyorum bir bakıyorum makina bitmiş onu as, hele mutfağa girince hiç bitmiyor.
evde işler var derken beni bekleyen işler yoksa kimsenin yardım ettiği yok boyayı birine yaptırırız ama temizlik düzen hep bize bakıyor.

Canım ssk ödeneği derken izin süresindeki maaşımızı 2/3 oranında ssk ödüyor ondan bahsetmiştim, belki yanlış ifade etmişimdir. Erken doğumda filan kesinti olabiliyormuş o yüzden sormuştum.

Canım sat'ın ileri alınması diye birşey yok, SAT tarihinle oynamaması gerekiyor. Sonuçta ilk ultrason görüntüsü SAT ile uyumlu ise geç döllenme diyemeyiz demişti ayrıntılı ultrasona gittiğimdeki prof.

Yani senin ultrasondaki ölçülerin SAT: 10 Kasım ile uyumlu demek istedi belki de doktorun, yani o da 10 günlük bir gerilik, sen dediklerini yap, sonraki kontrolünde değerlendirir. Zaten 2 hafta ve daha büyük farklar sorun yaratıyor, takip edilerek rahim içi gelişim geriliği teşhisi konulabiliyor. Ama dediğim gibi 10 gün geride diyip hemen telaşlanma...Takip gerekli...
Benimde de en son kontrolümde 2 hafta geride olduğunu öğrendik, perinatologa randevu aldım, cmtsi gidecem inşallah biraz olsun arayı kapatmıştır diye dua ediyorum.

Sen de bol bol dinlen, bir de tansiyonunu takip et.

saol cnm, ben aslında 28+6 idim ama 1 hft önde gidiyor 29+6 ultrasonda cnm

o zaman dollenme tarihini bilmiyorsun sen demekki bazen regli ile uyumlu olmuyorya. gayet guzel o zaman kilosu bebisinin canim masallah.

Kızlar karnınız da ağrı oluyormu sizin?

Benim ağıyor:26:

benimde 3 gundur regl olucakmisim gibi karnim agriyor

Wenice

kizlar ,
su urun cok indirimde, ihtiyaciniz varsa kacirmayin derim

62 beden 0-3 ay mi oluyor,
benim cok tulumum oldu 0-3 ay o yuzden almiyorum,
ama bir yanimda al al diyor.. off napsamm

kizlar bu arada bana simulcium g3 diye bir catlak kremi verdiler catlak olusmamasi icin. avrupada en cok bu kullaniliyormus olusabilecek butun catlaklari onluyormus vs. duyaniniz varmi?

Canım, boya, badana, temizlik, bunların hepsini bu saatten sonra tek başına yapman çok zor zaten, sanırım bi yardımcı en iyisi olur. Ben de halıları ve koltukları falan yıkatmayı düşünüyorum ama annemi bekleyeceğim, o gelince yaparız, temizliği de birlikte hallederiz diye düşünüyorum.

Ssk ödeneğine gelince, evet çalışmaya devam ettikçe maaşını tam alıyorsun ama sonuçta toplamda kullanacağın 4 aylık bir izin var ve bu süreçte maaşının 2/3'ü yatacak, hatta yatmayacak, sen işe döndükten sonra toplu alacaksın. Tabi eğer işyerinle konuşup anlaşırsan onlar maaşını ödemeye devam eder, sen sonra gelen toplu parayı işyerine ödersin falan filan, çok karışık işler..

simdi bende okudum da dogrusu ne acaba gercekten... Bazen bir heves herkesi bir seye yonlendiriyorlar reklamlar falan, sonra aslinda o kadar gerekli olmadigi gercegi cikiyor ortaya. acaba simdi de bunu mu populer yapmaya calisiyorlar diyorum ama bazi doktorlar kendim de her gun bir tane kullaniyorum demis...
ne guzel... buradaki mantik da biraz öyle... bazen kendimi cok rahat hissettiriyor, sanki hic aksilik omlayacakmis gibi ama bazen de aklimi karistiriyor...

hadi yaa bende az önce okuyunca sevinmistim, sut iznimi 2 gun izne cevirebilirim diye... tuh uzuldum simdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…