ben 32 de ayrilirsam dogum sonrasi 8 hafta iznim olacak
1 ayda yillik iznimi alacagim
dolayisiyla bebek 3 aylik olunca ise baslayacagim buyuk ihtimalle :-((
sut iznini gune cevirtmeyi dusunuyorum,
yani bebek 1 yasina gelene kadar haftada 1 gun izin kullanmayai
suma ya da pzt.
boylece 4 gun calisir 3 gun evde olurum (yoneticim kabul ederse bakalim; bizim gurup sirketlerde boyle yapan bayanlar var )
tplu kullan derlerse de 1 ay filan yapiyormus sanirim.
valla balık yağı yerine ceviz ve semizotu ye demekte haklı olabilir belki ama üslup yanlış. Herkes biraz daha fazla anlayış bekliyor değil mi?
Bu arada, benim doktorum kullanmama bişey demedi hatta iyi, güzel falan dedi. Ayrıca, daha önce bir makale paylaşmıştım omega-3'ün faydalarıyla ilgili, orda balık yağını her gün 2 adet alın diyo, bunu diyen de doktor, kime güvenelim acaba???
Ben de süt iznimi haftada bir gün olarak kullanmak istiyorum, umarım kabul edilir, ben de daha konuşmadım. En iyisi, 4 gün iş, 3 gün ev ve bebiş:))
valla balık yağı yerine ceviz ve semizotu ye demekte haklı olabilir belki ama üslup yanlış. Herkes biraz daha fazla anlayış bekliyor değil mi?
Bu arada, benim doktorum kullanmama bişey demedi hatta iyi, güzel falan dedi. Ayrıca, daha önce bir makale paylaşmıştım omega-3'ün faydalarıyla ilgili, orda balık yağını her gün 2 adet alın diyo, bunu diyen de doktor, kime güvenelim acaba???
öyle haklısın her doktor farklı düşünüyo şimdi bunun çelişkisini yaşıyoruz bir kaç hafta sonra normalmi sezeryanmı çelişkisini yaşıcaz ve her doktor farklı şeyi önercek bize...Evet doktorum biraz çatlaktırtanıdık olduğu için bu kadar rahat konuşuyo ama bazen beni delirtiyo
memurlarda ne guzel sut izni bizimkinin 2 katina cikti torba yasayla
bizim sirkeet bir beyin esi simdi haftada 2 gun sut izni kullaniyormus. ne guzel
gerci anayasanin esitlik ilkesine aykiri diye dava acilmis bununla ilgili
bence de hakli bir dava, bizimkini de artirsinlar maden; her ikisi de anne sonucta, herikisi de sut verecek
Dün Kağan Kocatepe' nin bir yazsını okudum. Hepsine güvenin diyor. :)))) Çünkü tıp istatistik bilimidir ve aslında bunların hiç biri yanlış değil. Tabi yazı uzun ve daha iyi anlatoyor durumu ama benc de haklı.
bizim sirkeet bir beyin esi simdi haftada 2 gun sut izni kullaniyormus. ne guzel
bence de hakli bir dava, bizimkini de artirsinlar maden; her ikisi de anne sonucta, herikisi de sut verecek
Pepper2cığım, süt iznini güne çevirme konusunda bir önerim olacak. Cuma yada pztesi yerine çarşamba yapsan bebişinden 4 gün değil 2 gün ara ile ayrılmış olsan daha iyi değil mi? Benim bir arkadaşım öyle çok rahat etti.
ben 32 de ayrilirsam dogum sonrasi 8 hafta iznim olacak
1 ayda yillik iznimi alacagim
dolayisiyla bebek 3 aylik olunca ise baslayacagim buyuk ihtimalle :-((
sut iznini gune cevirtmeyi dusunuyorum,
yani bebek 1 yasina gelene kadar haftada 1 gun izin kullanmayai
suma ya da pzt.
boylece 4 gun calisir 3 gun evde olurum (yoneticim kabul ederse bakalim; bizim gurup sirketlerde boyle yapan bayanlar var )
tplu kullan derlerse de 1 ay filan yapiyormus sanirim.
Ay bence evde daha fazla yorulursun, birileri yapıyor sanırım, bırak onlar halletsin temizlik işlerini, ben haftasonu evde temizliğe falan kalkışınca iştekinden daha fazla yoruluyorum, diyorum iyi ki işe gidiyorum, yoksa evde kalsam illa yapacak bişiler bulup yoruyorum kendimi:)
Bu arada ben mi bilmiyorum, ssk'nın ödediği ödenek nedir tam olarak?
Eninde sonunda, 37. haftada da izne ayrılsan, o kullanmadığın 5 haftalık izin doğum sonrasına aktarılıyor.
Ki bence daha iyi çünkü eğer 32. haftada ayrılırsan bebek 8 haftalık olduğunda, maksimum 10 haftalıkken işe geri dönmek zorunda kalacaksın, daha zor bence.Ben onun için dişimi sıkmayı düşünüyorum, bakalım dayanabildiğim kadar ve doğum sonrasında mümkün olduğunca evde kalmak istiyorum. Eğer işin rahatsa, gidip gelmek zor olmuyorsa, izini sonraya aktarmak daha iyi geliyor bana.
her hastane sonrası olduğu gibi yine moralim bozuk.yine çocuk geride görünüyo.30 ekim olan sat önce 6 kasıma sonra 7 kasıma, bugün de 10 kasıma alındı.çocuk çok minyonmuş.sağlıklı beslenmiyo musun dedi doktor.herşeyden yiyorum daha ne yapayım.her defasında aynı şeyleri duymaktan yoruldum.((
saol cnm, ben aslında 28+6 idim ama 1 hft önde gidiyor 29+6 ultrasonda cnm
Kızlar karnınız da ağrı oluyormu sizin?
Benim ağıyor:26:
ben doğum iznim bitince 1 ay kadar işe gidip (denetimler var) sonra 6 ay ücretsiz izin almayı planlıyorum, bakalım evdeki hesap çarşıya uyarsa.
olmazsa da çalışma saatlerinin düzenlenmesini talep ettim. Süt izni var, öğle arasıda kullanmam yarım gün geleyim diye
hala yerime birini bulmadılar seçeneklerden birini kabul edecekler demekki:44:
ama senin gibi süt iznini tek güne toplamak da mantıklı
hımm birde kamuda 3 saate çıkmış keşke bizde de uygulansa :)
Kesinlikle evde daha yoruluyorum, sabah bir saat fazla uyuyayım diyorum pazar günü; yok daha başaramadım kaç yıldır :) çamaşırı atayım onlar yıkanıncaya kadar uyurum diyorum o arada başka iş buluyorum bir bakıyorum makina bitmiş onu as, hele mutfağa girince hiç bitmiyor.
evde işler var derken beni bekleyen işler yoksa kimsenin yardım ettiği yokboyayı birine yaptırırız ama temizlik düzen hep bize bakıyor.
Canım ssk ödeneği derken izin süresindeki maaşımızı 2/3 oranında ssk ödüyor ondan bahsetmiştim, belki yanlış ifade etmişimdir. Erken doğumda filan kesinti olabiliyormuş o yüzden sormuştum.
simdi bende okudum da dogrusu ne acaba gercekten... Bazen bir heves herkesi bir seye yonlendiriyorlar reklamlar falan, sonra aslinda o kadar gerekli olmadigi gercegi cikiyor ortaya. acaba simdi de bunu mu populer yapmaya calisiyorlar diyorumvalla balık yağı yerine ceviz ve semizotu ye demekte haklı olabilir belki ama üslup yanlış. Herkes biraz daha fazla anlayış bekliyor değil mi?
ne guzel... buradaki mantik da biraz öyle... bazen kendimi cok rahat hissettiriyor, sanki hic aksilik omlayacakmis gibi ama bazen de aklimi karistiriyor...en güzeli benim doktorum iyi kötü hiç bişey söylemiyo.. mesela vitamin vermedi balık yiyemirum, süt içmiyorum dedim olsun dedi semizotu ye, ceviz ye demedi mesela.. ve ankaranın en iyi perinatologlarından biri.. herşey yolunda deyip gönderiyo.. hiç stres yapmıyo, yaptırmıyo.. ama asıl olması gereken ne onu bilmiyorum.. yalnız şöyle bişey oluştu ben de doktor önemli bişey olsa söyler rahatlığı...
şaşkınlığa gelince bence kafamız bebişimizle o kadar dolu ki başka bişeye yer kalmıyo...
ya ben yönetmeliği okumuştum süt izni toplu kullanılmaz yazıyodu.. bizim kurumda da herkes günlük kullanıyo.. 3 saat demek sabah işe gelme demek bizim için..çok avantaj sağlıycak.. ama aynı şeyin her statüteki çalışanlara uygulanması lazım olur mu öyle adaletsizlik....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?