2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

gerci sadece kasilmalar ya da sanci da erken doguma sebep olmuyor;
rahim agzi yetersizligi de cok ciddi bir durum diy mi

Allah kolaylik versin yaa

Yaptım, yardıma gerek kalmadı, yine de teşekkürler...

güzel anne adayları hepinize iyi günler. nasılsınız hepiniz? umarım koca karınlar size çok dert vermiyor:)
bir kaç gündür aranıza kaılmadım ama arada girip takip etmeye çalıştım.
Eyeszay çok güzel sonuçlar almışsın, ne mutlu sana:) umarım kızınla ilgili hep böyle güzel haberler alırsın.
venusçum, seni çok çok merak ediyorduk. hele o günden itibaren hiç haber almayınca çok endişelendim. bide üstelik deprem olayında senin kütahyada olabilme durumunu ögrenince daha çok meraklandık.
ilk olarak, çok çok geçmiş olsun. kızların dediği gibi, kendini çok yorma. bol bol dinlen, ne kadar çok uzanırsan o kadar çok geciktirme şansın var. bide doktorların dediklerini çok düşünmemeye çalış, sonuçta henüz kesin degil. kaç defa erken doğum riski olabileni duydum ama çoğuda zamanında doğurdu. umarım, senin sıpanda zamanında gelir. yeterki sen kendini üzme. tabi söylenmesi kolay, ama cidden erken doğumu çok düşünmemeye çalış. bide sağ tarafa toplanmasını hiç takma çünkü o çoğumuzda var. bende hele tüm gün boyunca bebek hep sağda. cümartesi eşimin zoruyla doktora aradım, tehlikesi var mı diye ama doktorum o normal bir şey dedi, çocuk sadece sağcı olacak gibi dalga geçti. yani, kendine çok dikkat et. eşyaları falan düşünme. sonuçta bebeğin tek ihtiyacı karnı tok olsun, popası kuru olsun. başka şeyler zaten hallolur. yine, çok geçmiş olsun. umarım, senin ve bebğin için herşey çok güzel olur
canım, hoş geldin. kızlar dünyasına bir tane erkek daha ekleniyormuş:) umarım mutlu bir şekilde sağlıklı bebişini kucağına alırsın, tabi zamanında:)
ya, bu eşler inasını bazen çileden çıkartıyorlar. benimkide beni resmen hastayımışım gibi davranıyor bana. aman bunu yapma şöyle otruma. bende sinirleniyom. sonuçta o 6 ay yokken ben tek başıma gayet güzel idare ediyordum herşeyi, şimdi neden idare edemem ki. bu sola dönme olayını oda netten okumuş. gece aman sola yat diye uyarıp duruyor. e, bende hep sola yatmaktan sıkılıyom. resmen sol butum düzleşti:) ama sabahları yinede sırt üstü uyanıyom. eşim fark etmeden hemencik sola dönüyom
kızlar önden ve geriden gitmesi konuşulmuş, biri bana anlatabilir mi doğru mu anladım bebeğin geriden önden gitmesi ne demek?
bu durum kilosuna göre mi değerlendiriliyor yani???
ya, doktor, ultrasyona bakarak kemik ölçümlerden ve kafa büyüklüğüne göre bebeğin kaçıncı haftada olduğunu ölçüyor. bazılarımızda o ölçümlere göre ilerde bazılarımızda geride gözüküyor. ama sonuçta bu istatistiklere göre yapılan ölçümler. yani 1 hafta ilerde ve geride fark etmiyor. ama fazlası için sorun olabilirmiş.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim Bikesha, hoşbuldum, umarım hepimiz sağlıklı, zamanında alırız bebeklerimizi kucağimiza:)
Bu arada aranızda balık yağı kapsülü kullanan var mı, ben kullanıyordum ama öyle her gün değil, 2-3 günde bir alıyordum, geçen gün şu yazıyı gördüm, 5. aydan sonra günde 2 tablet alınmalı diyor.

m.milliyet.com.tr

Siz ne diyorsunuz?

banada, adamın çok abartığğı gibi geldi. sonuçta açılmalar olduktan sonra bile iğneyle rahata durduruluyor. bide bu riskli durumlarda normalde hastanede yatırılmıyor mu, yani erken doğumu engellemek için?

Bence de biraz fazla panikletmiş, çünkü rahim ağzı uzunluğu 3,6 cm miş, benimki de 4,6 cm, çok fazla fark yok arada ama benim doktorum gayet güzel dedi. Ayrıca 2 cm'den az olunca tehlikeliymiş sanırım..

canım, ben normalde balık çok yiyen bir insandım ama hamelikte balıktan çok tiksindim bunu hem ebeme hem doktoruma söyledim ikiside bana kullandığım ilaçta (elevit) zaten balık yağı içeriyor dediler ondan ayrıca kullanmama gerek yok dediler. bende hiç kullanmadım ama hep aklımda kullansam mı acaba diye. ondan sen istersen doktorunla danış. belki o farklı bir şey söyler.

Bu hafta cuma günü kontrole gidiyorum 30+5 oluyor gittiğim gün. Rapor için de konuşurum gitmişken.
Sizce çalışabilir raporu alırsam mı erken doğum olma ihtimalinde daha avantajlı olur, ssknın ödeyeceği ücret açısından?
İş yerinde çok sorun olmaz çalışabilir raporu da alsam 32. haftadan sonra gitmeyebilirim yıllık izinlerim vs. var.
Sizce nasıl daha avantajlı olur
Torba yasa filan herşey çorba oldu.

Ben de öyle, hiç balık yiyemiyorum, hamile kaldığımdan beri hiç yiyemedim Doktoruma söyledim, balık yağı alıyorum diye, o da çok iyi dedi. Ama dediğim yazıda bebek için çok faydalı olduğunu, doğum sonrası motor gelişimleri için gerekli olduğunu söylüyor. Erken doğumu ve düşük ağırlıklı doğumu da % 40 oranında önlüyormuş. Özelikle küçük doğabilecek bebekler için gerekliymiş. Ayrıca lohusa depresyonunu da önlüyormuş. Az önce verdiğim linkte yazıyor bunlar.
Bunun için aklınızda olsun, balık yiyemiyorsanız mutlaka balık yağı alın, tabii önce doktorunuza danışarak:)

Canım erken doğum yapsan da senin dediğin gibi torba yasayla birlikte, kalan izinlerin doğum sonrasına ekleniyor. Mesela 37. haftada doğum oldu, 40. haftaya kadar olan izin hakkın doğum sonrasına aktarılıyor bildiğim kadarıyla. Sen 32. haftada izne ayrılmış olsan da 37. haftada doğum yaptığında kalan 3 hafta doğum sonrasına aktarılıyor. Ama yanlış bilgilendirme yapmak istemem yine de insan kaynaklarıyla bi konuş onlar daha iyi bilirler.
Ayrıca yıllık iznini de doğum öncesinde harcama bence doğum sonrasında olan iznine eklersin, 32. haftadan sonra dayanamam diyorsan hakkın varken doğum iznine ayrıl. Tabii sen daha iyi bilirsin, benimki sadece fikir vermek amaçlı:)

banada, adamın çok abartığğı gibi geldi. sonuçta açılmalar olduktan sonra bile iğneyle rahata durduruluyor. bide bu riskli durumlarda normalde hastanede yatırılmıyor mu, yani erken doğumu engellemek için?

Bence de biraz fazla panikletmiş, çünkü rahim ağzı uzunluğu 3,6 cm miş, benimki de 4,6 cm, çok fazla fark yok arada ama benim doktorum gayet güzel dedi. Ayrıca 2 cm'den az olunca tehlikeliymiş sanırım..

bu doktor daha once de az cektirmedi kizcagiza; en ufak seyde dunya testler tahliller..

neyse ins. yaniliyordur da , bebek gunu gunune gelir

Allah yardimcisi olsun venuscugumun, buıyuk stres yasadi.
dualarimiz onunla

benim oda takımı ile gelen yatak da taş gibiydi içime sinmemişti demek ki var bi bildikleri..
olmadı yorgan sererim dedim yatağa olmaz mı ?

Canım benim bildiğim kadarıyla çok da yumuşak olmaması gerekiyor. eğer yorgan serersen biraz fazla yumuşak olabilir, çok içine gömülmemeliymiş. Bunun için en iyisi yine sünger deniyor genelde, benim çevremdekiler de genelde sünger kullanmış. Ben de sünger aldım.

Ya evet kesinlikle empati çok önemli ama işte off bu adam çok iyi doktor olmasa bir de 6 yıllık arkadaşım, 4 yıllık da doktorum olmasa...

Canım sakın büyüme de... Gerek yok... bebişimizle büyüyelim hatta bebişlerimizide alıp Peter Pan' ın peşinden Düşler Ülkesine gidelim :))))

Hımm.. Kasıya doğru indirip bakıo ama bana bişi sölemiyor. Tahmin ettiğim gibi kendisine saklıyor :)))

Ya evet Çünkü Vena kava arterior denen ana damar sağ tarftan geçiyor ve üzerine yatmak bebeğin beslenmesini engelleyebiliyor. Benim dr. un kasdettiği hani illa sola yatacağım diye zorlayıp kendini uykusuz kalman da sakıncalı diyor, inkar etmiyor ama söyleyiş şekli insanı gıcık ediyor. Tabi senin şimdi minnoşu biraz büyütmen lazım belki ondan özellikle söylemiştir.

her hastane sonrası olduğu gibi yine moralim bozuk.yine çocuk geride görünüyo.30 ekim olan sat önce 6 kasıma sonra 7 kasıma, bugün de 10 kasıma alındı.çocuk çok minyonmuş.sağlıklı beslenmiyo musun dedi doktor.herşeyden yiyorum daha ne yapayım.her defasında aynı şeyleri duymaktan yoruldum.((

Çok da geride değil bence çok üzme kendini. Az önce de yazdım, kullanıyormusun bilmiyorum ama balık yağı tavsiye ediliyor, düşük kilolu bebekler için özellikle öneriyorlar. Doktoruna bir sor istersen belki faydası olur.

Bizim muhasebenin bu konuda pek pratiği yok, 5 yıldır buradayım ilk doğum iznine ayrılacak ben olucam, genelde erkek personel var
İzin konusunda beni çok fazla yormuyorlar bende ssk nın ödediği ödenekten maximum oranda faydalanıp onları yormamak için en iyisi hangisi olacaksa onu yapayım istiyorum. Aslında çalışabilirim 32 den sonra ama evde işler var boya, temizlik vs. onlar aklımda kalıyor yoksa işlerim bitsin doğuma buradan da giderim

bakiyordur o zaman, sana soylememistir cnm, normal oldugu icin buyuk ihtimalle..

evet cnm ben sordum nasil buyutucem bebegimi diye, o da sola yat dedi
bebek normal olunca kendini kasma demek istemistir seninki

cnm kac kaftaliksin; bebegin kac gr. ?
10 gunluk fark onemli degil, yeterki fark acilmasin,
bol bol soluna yat dinlen cnm

benimki de 1 hafta geriden geliyor ama takmiyorum; zamanla kapatsin farki diye dua ediyorum sadece

cnm benim doktorum balik yaginin kanitlanmis hicbi etkisnin olmadigini soyledi,ne bebek gelisiminde, ne bebegin zekasinda, ne cocuklarin okul basarisinda.
bana onermedi.

:44:

kan ilacını günde ikiye çıkardı.hergün üç bardak süt iç ceviz fındık ye haftada üç kere kırmızı et ye üç hafta sonra yine gel bakalım değişme olacak mı dedi. çocuk 29 haftalık 1200 gr 35 cm. az mı dedim az değil ama çok minyon görünüyo dedi.anlamadım gitti.

kızlar, bu arada sizi biraz güldürmek için dün başıma gelenleri anlatayım. gerçek ben şu an gülüyom ama dün çok acımıştı:)
dün sabah nedense çok erken uyandım, ee sonrada uykum gelmeyince balkondaki çiçeklerimle oyalanayım dedim. yok topraklarını havaldıryım falan derken koca bir kaktüsü tam balkon kapının önüne koydum. çiçeklerimle uğraşırken sarı yaprakları atmak için tam içeriye girecektim ama giremedim çünkü o koca kaktüsün üstüne bastım ve koca dükenler hepsi topuğuma girdi. ağrıdan çığlık attım ve dikkenleri hepsini daha fazla içeriye girmeden çıkartmya çalıştım. o an galiba öldüm sonra yine dirildim. eşimde telaştan ne yapacağını bilemedim üstelik tüm kaktüsleri atmaya tehdit etti. bende kaktüslerim için yoksa kendim için üzüleyim bilemedim. tüm iğneleri çıkarttık gibi ama ayak topuğum hala birazda olsa acıyor:)
ama sadece kaktüsle bitmedi. gündüz akşam yemeği için balık almaya karar verdim, eşim daha duştayken hemencik arabayla gidip alırım dedim. balığı aldım, tam arabaya binecektim arkamdan birisi korna çalınca bende arkaya döndüm, tam o an arabanın kapısı olan bir hızla yüzümün yan kısmına çarpmaz mı. bir an ne oluyor diye affaladım ama şimdi tokat yemiş gibi bir morluk var yüzümde. ben eve bir geldim, eşim şok. anlatınca kızda bana, neden kendim gittim diye, keşke ona aldırsaydım. bide hamile kaldığımdan beri araba kullanmamı istemiyor, tehlikeli oluyor diye bu olayda onun için bahane oldu
yani, anladığınız kadarıyla, içerdeki yavrucak bu anneme ne olduyor diye baya bir şaşımıştırama dün gerçektende tüm şansızlıkları yaşadım. kimse umarım yaşamaz çünkü baya acıyor

Benim annem 155 cm bir kadın ben 54 cm doğmuşum. Evet! Biraz zor olmuş ama olmuş, öyle yırtılması falan da olmamış. ayrıca, bu ölçümlere şimdi seviniyor yada üzülüyoruz ama genelde ultraon ölçümleri ile bebeğin gerçek ölçümleri farklı olabiliyor. Benim geçen sene erkek bebek doğuran bir arkadaşıma doktou hamileliği boyunca bebeğin çokk uzun boylu olacağını ve kilosunun 4 kg civarında olacağını söyledi. Bebek 45 cm ve 2900 g doğdu.

Canım bana da biraz doktor pimpirik yapıyor daha doğrusu venüsü fazla panikletiyor gibi geldi. Halbuki gerçekten durum buysa bile biraz daha rahtlatmasında fayda var. Ya zaten hamileliğin başından beri yaşadığı stersi toplasan hepimizin yaşadıklarından fazladır . Bu zamana kadar doğurmaması bir mucize.

Canım hepimiz iyiyiz. Senin sınavlar bitti mi? Keyfin yerindedir umarım.

Canım niye moral bozuyorsun altı üstü 1 hafta 10 günlük bir fark vr bu da çok önemli değil. Ayrıca sen bebek geri demiyorsun SAT dan bahsediyorsun. Demek ki yumurtlaman geç olmuş diye anlıyorum. Aynı durum bende de var. Bu bebğin geriden geliyor anlamına gelmiyor ki... Döllenmenin olduğu zaman biraz geç olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…