kizlar yaa;
venuscugum burda yokken yazayim;
ya onun su riskli gebelik uzmani doktoru biraz fazla mi pimpirikli, bazi seyleri abartiyor mu acaba diye kafama takildi
hamile kaldigindan beri az cekmedi kiz;
en ufak seyi buyutuyor sanki bu doktor
nst de kasilma ya da sanci da cikmadi dedi son yazdiginda; kendi doktoru da kasilmalara normal demis.
simdi kafama takildi yaa,insallah kizcagiza bu stresi bosuna cektirmiyorlardir
Kızlar, öğrenmek istediğim bir şey var, bebeğin haftalık gelişim çizelgesini postların altına nasıl ekliyoruz? çizelgeyi yaptım ama yorumlarımın altında görünmesini nasıl sağlarım bilmiyorum, yardımlarınızı bekliyorum..
venusçum, seni çok çok merak ediyorduk. hele o günden itibaren hiç haber almayınca çok endişelendim. bide üstelik deprem olayında senin kütahyada olabilme durumunu ögrenince daha çok meraklandık.gnaydın kızlar..hemen yazıp çıkıcam.dr gittik ve kötü haberlerle döndük malesef.rahim ağzı uzunluğum 7 gün içerisinde 1 cm kısalmış.3,6 cm çıktı( dr 2 haftaya dayanabilirsen ne iyi dedi.. ( çok üzüldüm ağlamaktan gözlerim şişti bend e durumlar bu malesef.kasılmalar son hız devam.ilginç olan yanı nst de ne ağrı ne kasılma çıktı.benim bebek sürekli sağ tarafıma toplanıyor ve gerdiriyor resmen karnımın şekli bozıuluyor mini bir tepecik gibi.bunu söylüyorum dra o normal diyoo yaa... bana hiç normal gibi gelmiyor.1 saatte 30 yakın toplandı çocuk..
neyse bugün bebeğin kıyafetlerini yıkıcam eşimd e ütüleyecek bakalım.çok gerginim ben..rox dalan aldık bulmuş sonunda babamız.böyle işte...
canım, hoş geldin. kızlar dünyasına bir tane erkek daha ekleniyormuş:) umarım mutlu bir şekilde sağlıklı bebişini kucağına alırsın, tabi zamanında:)Merhabalar,
Ben de ağustosta bekliyorum bebeğimi, bir oğlum olacak, umarım herkesin bebeği sağlıkla gelir...29. haftam bitti, yavaş yavaş ağırlaşmaya, hareketlerimde zorlanmaya başladım gerçekten.
Bu arada o kasılmalar bende de oluyor, özellikle akşamları, doktoruma sordum, akşamları olması çok normal çünkü progesteron hormonu seviyesi akşamları düşer, bu da kasılmalara sebep olur dedi. magnezyum kullanmamı tavsiye etti.
Papatya, sanırım doğum izni için gerekli 32. hafta raporu o gün alınmalı, çünkü doktorum, tam 32. haftamın dolduğu gün yani 22 haziranda kontrole gitmem gerektiğini söyledi rapor yazabilmem için dedi. Aslında tam o gün alınması gerekli değil diye biliyordum, 32. haftadan sonraki hafta içinde alınması yeterli diye düşünüyordum, ancak sanırım tam o gün alıp garantiye almak en iyisi:)
Bu arada şimdiye kadar sizi çok takip ettim, artık dayanamadım, ben de paylaşmak istiyorum:)
ya, bu eşler inasını bazen çileden çıkartıyorlar. benimkide beni resmen hastayımışım gibi davranıyor bana. aman bunu yapma şöyle otruma. bende sinirleniyom. sonuçta o 6 ay yokken ben tek başıma gayet güzel idare ediyordum herşeyi, şimdi neden idare edemem ki. bu sola dönme olayını oda netten okumuş. gece aman sola yat diye uyarıp duruyor. e, bende hep sola yatmaktan sıkılıyom. resmen sol butum düzleşti:) ama sabahları yinede sırt üstü uyanıyom. eşim fark etmeden hemencik sola dönüyomYa birde ben soru sorunca mesela sola yatma konusu ona saçma geliyor. Yok böyle bir şey diyor. Senin illa sola yatacam diye uykunu bölmen bebek için daha kötü diyor. Ama bunu derken de sana kendini salak gibi hissettiriyor. Saolsun eşim de ( 15 yıllık kadın doğumcu ya!!!) ne sorsam '' ya hayatım olur mu öyle şeeeyy'' şeklinde bizim doktora destek verince iyice zıvanadan çıkıyorum.
ya, doktor, ultrasyona bakarak kemik ölçümlerden ve kafa büyüklüğüne göre bebeğin kaçıncı haftada olduğunu ölçüyor. bazılarımızda o ölçümlere göre ilerde bazılarımızda geride gözüküyor. ama sonuçta bu istatistiklere göre yapılan ölçümler. yani 1 hafta ilerde ve geride fark etmiyor. ama fazlası için sorun olabilirmiş.kızlar önden ve geriden gitmesi konuşulmuş, biri bana anlatabilir mi doğru mu anladım bebeğin geriden önden gitmesi ne demek?
bu durum kilosuna göre mi değerlendiriliyor yani???
üzel anne adayları hepinize iyi günler. nasılsınız hepiniz? umarım koca karınlar size çok dert vermiyor:)
bir kaç gündür aranıza kaılmadım ama arada girip takip etmeye çalıştım.
Eyeszay çok güzel sonuçlar almışsın, ne mutlu sana:) umarım kızınla ilgili hep böyle güzel haberler alırsın.
venusçum, seni çok çok merak ediyorduk. hele o günden itibaren hiç haber almayınca çok endişelendim. bide üstelik deprem olayında senin kütahyada olabilme durumunu ögrenince daha çok meraklandık.
ilk olarak, çok çok geçmiş olsun. kızların dediği gibi, kendini çok yorma. bol bol dinlen, ne kadar çok uzanırsan o kadar çok geciktirme şansın var. bide doktorların dediklerini çok düşünmemeye çalış, sonuçta henüz kesin degil. kaç defa erken doğum riski olabileni duydum ama çoğuda zamanında doğurdu. umarım, senin sıpanda zamanında gelir. yeterki sen kendini üzme. tabi söylenmesi kolay, ama cidden erken doğumu çok düşünmemeye çalış. bide sağ tarafa toplanmasını hiç takma çünkü o çoğumuzda var. bende hele tüm gün boyunca bebek hep sağda. cümartesi eşimin zoruyla doktora aradım, tehlikesi var mı diye ama doktorum o normal bir şey dedi, çocuk sadece sağcı olacak gibi dalga geçti. yani, kendine çok dikkat et. eşyaları falan düşünme. sonuçta bebeğin tek ihtiyacı karnı tok olsun, popası kuru olsun. başka şeyler zaten hallolur. yine, çok geçmiş olsun. umarım, senin ve bebğin için herşey çok güzel olur
canım, hoş geldin. kızlar dünyasına bir tane erkek daha ekleniyormuş:) umarım mutlu bir şekilde sağlıklı bebişini kucağına alırsın, tabi zamanında:)
ya, bu eşler inasını bazen çileden çıkartıyorlar. benimkide beni resmen hastayımışım gibi davranıyor bana. aman bunu yapma şöyle otruma. bende sinirleniyom. sonuçta o 6 ay yokken ben tek başıma gayet güzel idare ediyordum herşeyi, şimdi neden idare edemem ki. bu sola dönme olayını oda netten okumuş. gece aman sola yat diye uyarıp duruyor. e, bende hep sola yatmaktan sıkılıyom. resmen sol butum düzleşti:) ama sabahları yinede sırt üstü uyanıyom. eşim fark etmeden hemencik sola dönüyom
ya, doktor, ultrasyona bakarak kemik ölçümlerden ve kafa büyüklüğüne göre bebeğin kaçıncı haftada olduğunu ölçüyor. bazılarımızda o ölçümlere göre ilerde bazılarımızda geride gözüküyor. ama sonuçta bu istatistiklere göre yapılan ölçümler. yani 1 hafta ilerde ve geride fark etmiyor. ama fazlası için sorun olabilirmiş.
banada, adamın çok abartığğı gibi geldi. sonuçta açılmalar olduktan sonra bile iğneyle rahata durduruluyor. bide bu riskli durumlarda normalde hastanede yatırılmıyor mu, yani erken doğumu engellemek için?kizlar yaa;
ya onun su riskli gebelik uzmani doktoru biraz fazla mi pimpirikli, bazi seyleri abartiyor mu acaba diye kafama takildi
nst de kasilma ya da sanci da cikmadi dedi son yazdiginda; kendi doktoru da kasilmalara normal demis.
kizlar yaa;
canım, ben normalde balık çok yiyen bir insandım ama hamelikte balıktan çok tiksindim bunu hem ebeme hem doktoruma söyledim ikiside bana kullandığım ilaçta (elevit) zaten balık yağı içeriyor dediler ondan ayrıca kullanmama gerek yok dediler. bende hiç kullanmadım ama hep aklımda kullansam mı acaba diye. ondan sen istersen doktorunla danış. belki o farklı bir şey söyler.Teşekkür ederim Bikesha, hoşbuldum, umarım hepimiz sağlıklı, zamanında alırız bebeklerimizi kucağimiza:)
Bu arada aranızda balık yağı kapsülü kullanan var mı, ben kullanıyordum ama öyle her gün değil, 2-3 günde bir alıyordum, geçen gün şu yazıyı gördüm, 5. aydan sonra günde 2 tablet alınmalı diyor.
m.milliyet.com.tr
Siz ne diyorsunuz?
canım, ben normalde balık çok yiyen bir insandım ama hamelikte balıktan çok tiksindim bunu hem ebeme hem doktoruma söyledim ikiside bana kullandığım ilaçta (elevit) zaten balık yağı içeriyor dediler ondan ayrıca kullanmama gerek yok dediler. bende hiç kullanmadım ama hep aklımda kullansam mı acaba diye. ondan sen istersen doktorunla danış. belki o farklı bir şey söyler.
Bu hafta cuma günü kontrole gidiyorum 30+5 oluyor gittiğim gün. Rapor için de konuşurum gitmişken.
Sizce çalışabilir raporu alırsam mı erken doğum olma ihtimalinde daha avantajlı olur, ssknın ödeyeceği ücret açısından?
İş yerinde çok sorun olmaz çalışabilir raporu da alsam 32. haftadan sonra gitmeyebilirim yıllık izinlerim vs. var.
Sizce nasıl daha avantajlı olur
Torba yasa filan herşey çorba oldu.
banada, adamın çok abartığğı gibi geldi. sonuçta açılmalar olduktan sonra bile iğneyle rahata durduruluyor. bide bu riskli durumlarda normalde hastanede yatırılmıyor mu, yani erken doğumu engellemek için?
Bence de biraz fazla panikletmiş, çünkü rahim ağzı uzunluğu 3,6 cm miş, benimki de 4,6 cm, çok fazla fark yok arada ama benim doktorum gayet güzel dedi. Ayrıca 2 cm'den az olunca tehlikeliymiş sanırım..
benim oda takımı ile gelen yatak da taş gibiydi içime sinmemişti demek ki var bi bildikleri..
olmadı yorgan sererim dedim yatağa olmaz mı ?
Yok anlamiyorlar kadin , aslinda hamile kadin psikolojisinden :) Bende esimin ya bir sey olmaz, normal normal demesine kiziyorum :)
Ama bazi doktorlar israrla mutlaka sol tarafina yatmalisin diyor, gerci ben bunu sormadim, burada her seye normal dedikleri icin biliyorum alacagim cevabi, bazen sag bazen sola yatiyorum... Bunaliyorum hep sola yatmaktan... Ama sirtustu yatmak bence de bebege iyi gelmiyor. Bugun bebegim icimde donup duruyor, az önce topugunu hissettim sanirim yaaa :) basini da hissedebiliyorum, karnimin ustunden oksuyorum hi hi :)
bu arada annem dun sen artik buyudun falan tarzi bir konusma yapti bana(yani zten buyukmusum de simdi bir de anne oluyormusum falan :) :) ya ben buyumedim, daha gencim ben :):)
benim detaylida rahimde bolme var, erken dogum olabilir dedikleri icin,
doktorum tedbir olarak her gittigimde rahim agzi uzunlugunu olcuyor;
zor bisey degil, ultrasonu biraz daha kasiga dogru ve biraz bastiriyor sadece,
valla bana doktorum bebegin buyumesi icin en iyi yolun sola yatmak oldugunu soyledi, firsat buldukca soluna yat dedi
her hastane sonrası olduğu gibi yine moralim bozuk.yine çocuk geride görünüyo.30 ekim olan sat önce 6 kasıma sonra 7 kasıma, bugün de 10 kasıma alındı.çocuk çok minyonmuş.sağlıklı beslenmiyo musun dedi doktor.herşeyden yiyorum daha ne yapayım.her defasında aynı şeyleri duymaktan yoruldum.((
Canım erken doğum yapsan da senin dediğin gibi torba yasayla birlikte, kalan izinlerin doğum sonrasına ekleniyor. Mesela 37. haftada doğum oldu, 40. haftaya kadar olan izin hakkın doğum sonrasına aktarılıyor bildiğim kadarıyla. Sen 32. haftada izne ayrılmış olsan da 37. haftada doğum yaptığında kalan 3 hafta doğum sonrasına aktarılıyor. Ama yanlış bilgilendirme yapmak istemem yine de insan kaynaklarıyla bi konuş onlar daha iyi bilirler.
Ayrıca yıllık iznini de doğum öncesinde harcama bence doğum sonrasında olan iznine eklersin, 32. haftadan sonra dayanamam diyorsan hakkın varken doğum iznine ayrıl. Tabii sen daha iyi bilirsin, benimki sadece fikir vermek amaçlı:)
Hımm.. Kasıya doğru indirip bakıo ama bana bişi sölemiyor. Tahmin ettiğim gibi kendisine saklıyor :)))
Ya evet Çünkü Vena kava arterior denen ana damar sağ tarftan geçiyor ve üzerine yatmak bebeğin beslenmesini engelleyebiliyor. Benim dr. un kasdettiği hani illa sola yatacağım diye zorlayıp kendini uykusuz kalman da sakıncalı diyor, inkar etmiyor ama söyleyiş şekli insanı gıcık ediyor. Tabi senin şimdi minnoşu biraz büyütmen lazım belki ondan özellikle söylemiştir.
her hastane sonrası olduğu gibi yine moralim bozuk.yine çocuk geride görünüyo.30 ekim olan sat önce 6 kasıma sonra 7 kasıma, bugün de 10 kasıma alındı.çocuk çok minyonmuş.sağlıklı beslenmiyo musun dedi doktor.herşeyden yiyorum daha ne yapayım.her defasında aynı şeyleri duymaktan yoruldum.((
cnm benim doktorum balik yaginin kanitlanmis hicbi etkisnin olmadigini soyledi,ne bebek gelisiminde, ne bebegin zekasinda, ne cocuklarin okul basarisinda.Çok da geride değil bence çok üzme kendini. Az önce de yazdım, kullanıyormusun bilmiyorum ama balık yağı tavsiye ediliyor, düşük kilolu bebekler için özellikle öneriyorlar. Doktoruna bir sor istersen belki faydası olur.
sorma canim ya 1 ayda 2 kati kiloya ulastigini görünce sasiriyo insan :) bana da doktor kesin bi boy ölcümü söylemedi aslinda ona kalsa hic söylemicekti ben sordum o da dedigin gibi FL degerine göre yaklasik bi boy tahmini söyledi onu 7 ile mi ne carpiyolarmis sanirim. FL degeri benim kizimin 2 hafta önde gidiyo kilosu da biraz fazla olunca bilmiyorum ufak tefek olan ben nasil dogurucam
kizlar yaa;
güzel anne adayları hepinize iyi günler. nasılsınız hepiniz? umarım koca karınlar size çok dert vermiyor:)
bir kaç gündür aranıza kaılmadım ama arada girip takip etmeye çalıştım.
Eyeszay çok güzel sonuçlar almışsın, ne mutlu sana:) umarım kızınla ilgili hep böyle güzel haberler alırsın.
venusçum, seni çok çok merak ediyorduk. hele o günden itibaren hiç haber almayınca çok endişelendim. bide üstelik deprem olayında senin kütahyada olabilme durumunu ögrenince daha çok meraklandık.
ilk olarak, çok çok geçmiş olsun. kızların dediği gibi, kendini çok yorma. bol bol dinlen, ne kadar çok uzanırsan o kadar çok geciktirme şansın var. bide doktorların dediklerini çok düşünmemeye çalış, sonuçta henüz kesin degil. kaç defa erken doğum riski olabileni duydum ama çoğuda zamanında doğurdu. umarım, senin sıpanda zamanında gelir. yeterki sen kendini üzme. tabi söylenmesi kolay, ama cidden erken doğumu çok düşünmemeye çalış. bide sağ tarafa toplanmasını hiç takma çünkü o çoğumuzda var. bende hele tüm gün boyunca bebek hep sağda. cümartesi eşimin zoruyla doktora aradım, tehlikesi var mı diye ama doktorum o normal bir şey dedi, çocuk sadece sağcı olacak gibi dalga geçti. yani, kendine çok dikkat et. eşyaları falan düşünme. sonuçta bebeğin tek ihtiyacı karnı tok olsun, popası kuru olsun. başka şeyler zaten hallolur. yine, çok geçmiş olsun. umarım, senin ve bebğin için herşey çok güzel olur
canım, hoş geldin. kızlar dünyasına bir tane erkek daha ekleniyormuş:) umarım mutlu bir şekilde sağlıklı bebişini kucağına alırsın, tabi zamanında:)
ya, bu eşler inasını bazen çileden çıkartıyorlar. benimkide beni resmen hastayımışım gibi davranıyor bana. aman bunu yapma şöyle otruma. bende sinirleniyom. sonuçta o 6 ay yokken ben tek başıma gayet güzel idare ediyordum herşeyi, şimdi neden idare edemem ki. bu sola dönme olayını oda netten okumuş. gece aman sola yat diye uyarıp duruyor. e, bende hep sola yatmaktan sıkılıyom. resmen sol butum düzleşti:) ama sabahları yinede sırt üstü uyanıyom. eşim fark etmeden hemencik sola dönüyom
ya, doktor, ultrasyona bakarak kemik ölçümlerden ve kafa büyüklüğüne göre bebeğin kaçıncı haftada olduğunu ölçüyor. bazılarımızda o ölçümlere göre ilerde bazılarımızda geride gözüküyor. ama sonuçta bu istatistiklere göre yapılan ölçümler. yani 1 hafta ilerde ve geride fark etmiyor. ama fazlası için sorun olabilirmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?