Canım sat'ın ileri alınması diye birşey yok, SAT tarihinle oynamaması gerekiyor. Sonuçta ilk ultrason görüntüsü SAT ile uyumlu ise geç döllenme diyemeyiz demişti ayrıntılı ultrasona gittiğimdeki prof.
Yani senin ultrasondaki ölçülerin SAT: 10 Kasım ile uyumlu demek istedi belki de doktorun, yani o da 10 günlük bir gerilik, sen dediklerini yap, sonraki kontrolünde değerlendirir. Zaten 2 hafta ve daha büyük farklar sorun yaratıyor, takip edilerek rahim içi gelişim geriliği teşhisi konulabiliyor. Ama dediğim gibi 10 gün geride diyip hemen telaşlanma...Takip gerekli...
Benimde de en son kontrolümde 2 hafta geride olduğunu öğrendik, perinatologa randevu aldım, cmtsi gidecem inşallah biraz olsun arayı kapatmıştır diye dua ediyorum.
Sen de bol bol dinlen, bir de tansiyonunu takip et.
yaa kızlar bu kasılma dediğiniz şey nasıl ve nerde oluyor. benim 3 4 gündür karnımın üstü ve mide civarında bazende göbek deliği yakınında böyle sertlik basınç gerginlik gibi garip hissettiren ama çok ağrı yapmayan şeyle oluyor. Özellikle öglenden sonra ve akşamları yarın doktora gidicem ama dayanamadım bu kasılmalar kasıklara doğru olur diye düşünüyodum kafam karıştı şimdi:2:
bana dedikleri : kasilmalarina aci eslik etmiyorsa muhtemelen normaldir. Kabizlik yasiyorsan( buna sebep demir ilacin olabilir belki bask abirmarkaya gecmelisin) bagirsak hareketlerin rahmini uyariyordur ve kasiliyorsundur ama bu kasilmalar normal dediler. Kabizligi onleyen surup verdiler ama kullanmayip, yesil elma, lifli gidalar ve kayisi ile denemek istiyorum. Olmazsa ilaci alacagim. Ama idrar testi, nstye baglandim ve o anda da kasilma yasadim(normal dendi) ve rahim acikligi var mi diye kontrol edildikten sonra bu kaniya vardilar. Yani doktora gitmen iyi olabilir, sorun yoksa neden benimki gibi olabilir cunku benim de aksamlari daha cok oluyordu ve sanki gaz varmis gibi de hissediyordum bazen , baski gibi... karnim top ve tas gibi oluyordu.
aa evet belirtiler çok benzer çok gergin şiş rahatsız hissediyorum karnımı mide gazı sıkıştırıyor gibi de içim rahatladı saol:)
yarın sabah gidiyorum doktora bakalım iyi haberler alırım inşallah...
kızlar, bu arada sizi biraz güldürmek için dün başıma gelenleri anlatayım. gerçek ben şu an gülüyom ama dün çok acımıştı:)
dün sabah nedense çok erken uyandım, ee sonrada uykum gelmeyince balkondaki çiçeklerimle oyalanayım dedim. yok topraklarını havaldıryım falan derken koca bir kaktüsü tam balkon kapının önüne koydum. çiçeklerimle uğraşırken sarı yaprakları atmak için tam içeriye girecektim ama giremedim çünkü o koca kaktüsün üstüne bastım ve koca dükenler hepsi topuğuma girdi. ağrıdan çığlık attım ve dikkenleri hepsini daha fazla içeriye girmeden çıkartmya çalıştım. o an galiba öldüm sonra yine dirildim. eşimde telaştan ne yapacağını bilemedim üstelik tüm kaktüsleri atmaya tehdit etti. bende kaktüslerim için yoksa kendim için üzüleyim bilemedim. tüm iğneleri çıkarttık gibi ama ayak topuğum hala birazda olsa acıyor:)
ama sadece kaktüsle bitmedi. gündüz akşam yemeği için balık almaya karar verdim, eşim daha duştayken hemencik arabayla gidip alırım dedim. balığı aldım, tam arabaya binecektim arkamdan birisi korna çalınca bende arkaya döndüm, tam o an arabanın kapısı olan bir hızla yüzümün yan kısmına çarpmaz mı. bir an ne oluyor diye affaladım ama şimdi tokat yemiş gibi bir morluk var yüzümde. ben eve bir geldim, eşim şok. anlatınca kızda bana, neden kendim gittim diye, keşke ona aldırsaydım. bide hamile kaldığımdan beri araba kullanmamı istemiyor, tehlikeli oluyor diyebu olayda onun için bahane oldu
yani, anladığınız kadarıyla, içerdeki yavrucak bu anneme ne olduyor diye baya bir şaşımıştırama dün gerçektende tüm şansızlıkları yaşadım. kimse umarım yaşamaz çünkü baya acıyor
simdi bir kez daha okudum da , göbegine sanci giriyormus, bana da bir kec kez oldu göbegime sanci giriyor gibi (ama kasilma böyle olmuyor kasilmada karnin top gibi ve tas gibi sert oluyor, bebek bir yere toplanmis gibi yani) ama önemsemedim göbegime sanci girmesini...
hmmmm bir de kasilmalar icin gunduzleri cok oturuyorsan oyuzden olabilir egzersiz yap mutlaka dediler... havuza basliyorum bende yeniden... gerci kendimi cok yorgun hissediyorum artik ama bakalim
tamam da ilk gittiğimde 6 kasımla uyumlu dedi sonra 7 kasımla şimdi de 10 kasımla uyumlu diyo.her gidişimde böyle olursa yandık.telaş yapmıyorum ama insan ister istemez üzülüyo.bide her gidişimde tok olduğum halde bana karnın aç mı diye soruyodu.şimdi de beslenme üzerinde fazlaca durdu.11 kilo aldım şimdiye kadar.yediklerim nereye gidiyo anlamadım.hayırlısıyla bitse şu zamanlar.senin de kontrolün olumlu sonuçlanır inşallah.
Doğum izle: Normal doğum videosu izle
kızlar normal doğum videosu.. izlerken ağladım resmen ben ağlayınca bebişimde tekme attı :) normal doğum yaptığımda böyle geçecekse normal doğurmak isterim vallabide hasta çıkışında bebeği oto koltuğuna koymazlarmı koptum
kızlar normal doğum videosu.. izlerken ağladım resmen ben ağlayınca bebişimde tekme attı :) normal doğum yaptığımda böyle geçecekse normal doğurmak isterim vallabide hasta çıkışında bebeği oto koltuğuna koymazlarmı koptum
selam anneler daha geçmişi okuyamadım bugün harika bir şey oldu paylaşmak istedim ben 1.5 yıldır sözleşmeli öğretmendim.bugün kendi okulumda kadroya geçtim.oğlum maşallah uğurlu geldi hiç umudum yoktu.
aaa süpermiş.. hayır canım 3-6 aylık oluyo..
tamam da ilk gittiğimde 6 kasımla uyumlu dedi sonra 7 kasımla şimdi de 10 kasımla uyumlu diyo.her gidişimde böyle olursa yandık.telaş yapmıyorum ama insan ister istemez üzülüyo.bide her gidişimde tok olduğum halde bana karnın aç mı diye soruyodu.şimdi de beslenme üzerinde fazlaca durdu.11 kilo aldım şimdiye kadar.yediklerim nereye gidiyo anlamadım.hayırlısıyla bitse şu zamanlar.senin de kontrolün olumlu sonuçlanır inşallah.
ya ben izlemiyordum korkarim diye, buna bakayim mi ? korkunc degil di mi?
Mothercare'e ve diğer bir çok markaya göre;
50-56 yenidoğan
62 0-3 ay
68 3-6 ay
74 6-9 ay
İlk gittiğinde yani yaklaşık 6. haftadır diye düşünüyorum 6 kasım ile ile uyumlu ise geç döllenme olmuştur gerçekten, sat'ını bu tarih alabilirsin. (doktorun söylediğini söylüyorum, benim ilk ultrason görüntüsüne bakınca böyle bir açıklama yapmıştı)
Ve şuan 10 kasım ile uyumlu ise sadece 4 gün geride gibi, hiç önemi yok yani, hiç canını sıkmana gerek yok.
Amin canım hepimizin kontrolleri olumlu geçsin.
valla bazen karnım tas gıbı setlesıyo ve sadece sırt ustu rahatlıyo
genıslıyo bole bıraz rahat edıyorum sonra soluma donuyorum ama bu seferde benım oglan pıt pıt durmyo sureklı tekmelıyo bende rahat mı edemıyor acaba dıye sırt ustu yatıyorum tekrar
sabaha kadar bole dön dön uyuyoz ıste :)))
karnı catlayan yokmu hiç arkadaslarr((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?